V86 Solvalla/Jägersro

Spikförslagen

V86-2: 12 Double Exposure (7,5 %) har bara nollor i raden men har sett mycket fin ut i de båda starterna på svensk mark där det inte stämt på vägen utan hon fastnat med krafter kvar och det har egentligen varit två perfekta preparélopp efter ett långt uppehåll innan dess vilket bland annat berott på ett allvarligt hjärtfel. Nu är läget iskallt igen vilket tillsammans med resultatraden gör att spelprocenten blir väldigt låg men vi tror att hennes segerchans är betydligt högre än så. Daniel Redéns stall verkar börja hitta formen igen och Örjan Kihlström radar upp segrar och kör med ett större flyt än för några veckor sedan och hästen lär få chansen den här gången då hon behöver startpoäng. Det blir antagligen barfota runt om och jänkarvagn som senast och antingen öppet eller helstängt huvudlag beroende på värmning.

V86-4: 5 Victory Kåsgård (76 %) är inte gynnad av sprinterdistans men gjorde ett av sina bästa lopp i karriären senast över samma distans där han var hängande i tredjespår i starten och ändå höll storstilat in i mål. Om han får överta ledningen vilket inte alls är omöjligt så blir han mycket svårslagen men annars riskerar han att hamna i dödens vilket talar för ett tufft lopp igen. Vi tror dock att han tål att gå den tunga vägen mot det här motståndet då de värsta konkurrenterna inte visat någon rykande färsk dagsform. Att Erik Adielsson sitter i sulkyn ser vi som en klar fördel då han är mycket påläst och taktisk och brukar leverera bakom sina toppchanser. Det blir antagligen barfota runt om och vanlig vagn igen.

V86-5: 6 Stud Muffin (48 %) vann direkt efter ett uppehåll senast på ett bra sätt över open stretch och bör ha gått framåt med det loppet i kroppen. Han lever mest på styrkan och är kanske lite missgynnad av medeldistans gentemot ett par konkurrenter men vi tycker att han står mycket bra inne i loppet kapacitetsmässigt och tror att han har en bra chans att vinna även från dödens om det skulle krävas då vi inte är övertygade om kämpaviljan på spetsbudet 3 Mitos Gold (20 %) även om lättningen där är lite intressant. Att Peter Untersteiner sitter i sulkyn för första gången ser vi som en fördel då vi håller honom högt och det är också ett plus att det blir barfota runt om som senast och i övrigt blir det antagligen vanlig vagn som vanligt men det kan vara värt att hålla koll på eventuella utrustningsändringar här.

V86-8: 10 Northern Trick (7,2 %) låg på hårt hela vägen senast i ledningen i tufft tempo men kunde ändå hålla undan till slut och håller absolut toppform för dagen. Nu blir det ett annat löpningsförlopp från bakspår men då håller hon sig å andra sidan lugnare med ryggar på vägen och kan spela ut sin speed till slut istället och Johan Untersteiner verkar själv vara försiktigt optimistisk. Det finns något motbud på framspår som vi har respekt för men det handlar om en helt annan spelprocent och eftersom hon är mycket spelvärd så spikar vi på ett system. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn som tidigare.

Måstestrecken

V86-1: 10 Triton Neergård (17 %) trodde vi på senast från ett passande innerspår mot Victory Kåsgård och hästen gjorde också ett topplopp som knappt slagen av Offshore Man över kort distans. Nu är det kort distans igen vilket är optimalt men spåret är inte lika passande även om han går bra bakifrån och det krävs tempo på vägen för att han ska komma till sin rätt – inte minst när det handlar om Jägersro där det brukar vara extra svårt att komma till bakifrån. Det ser dock ut som att det ska bli tuff körning här och vi ser det som ett måstestreck på kupongen. Det blir antagligen barfota runt om och jänkarvagn igen.

Skrälldragen

V86-2: 9 Mamasan (5,0 %) har fortfarande inte vunnit lopp i år men verkar vara riktigt på gång för dagen och det är en fördel att Björn Goop sitter i sulkyn igen för första gången på ett tag. Hon kan speeda vasst om det klaffar lite med positionerna och hon har en intressant startrygg här vilket talar för att hon kan få ett passande lopp. Vi tror mer på vårt spikförslag 12 Double Exposure (7,5 %) men spelprocenten är låg för henne också om vi har läst loppet rätt och vi tar med henne tidigt på de system där vi garderar. Det blir antagligen barfota runt om och jänkarvagn igen.

V86-4: 3 Valley Brodde (6,9 %) vann ett Kriterieförsök från spår tolv för ett drygt år sedan och har haft ett tungt år sedan dess men det kan ha berott på lite tveksam stallform hos Roger Walmann och att han mött stenhårt motstånd på slutet mot den absoluta kulltoppen i varenda lopp. Nu gör han blott sin andra start över kort distans och han ställs samtidigt mot äldre konkurrenter vilket vi tycker gör honom lite intressant som relativt osynad – inte minst då det finns ett scenario där han hittar ryggen på storfavoriten i dödens. Det blir antagligen barfota bak och jänkarvagn igen men han fungerar med de flesta balanser.

V86-5: 5 A Delicious One (6,1 %) har gjort det bra på slutet i Danmark mot tufft motstånd och vi är inne på att han duger bra i det här gänget som inte är det allra tuffaste för klassen. Han kan öppna hyggligt snabbt men är lite osäker från start och riskerar därmed att hamna illa till om det inte löser sig och det är inte någon häst som vi vågar lita på helt och hållet i Sverigedebuten. Han ska dessutom gå med bakskor nu istället för barfota runt om vilket är ett litet minus men vi räknar trots allt med honom tidigt.

V86-7: 3 Miss Montechristo (3,8 %) är mycket snabb och stod för ett positivt lopp senast enligt vår mening även om inte alla verkar hålla med om det. Medeldistans är inte någon fördel för henne men hon lär ta hand om ledningen här och sedan kan Christoffer Eriksson som sitter upp i sulkyn välja upplägg och det lär antagligen bli att släppa kommandot för att söka en lucka till slut vilket faktiskt kan fungera. Hon ska gå med ett norskt istället för ett öppet huvudlag och vi anar att formen är bra för dagen samtidigt som spelprocenten är låg och storfavoriten inte är helt pålitlig.

Överspelade

V86-5: 3 Mitos Gold (20 %) låter det påställt på från stallet då de ska ladda och köra i ledningen i den här starten men vi har inte riktigt blivit övertygade av honom formmässigt på slutet och är osäker på om han räcker till mot vårt spikförslag ikväll. Han ska visserligen antagligen gå med can’t see back-huvudlag och lättas till barfota bak för första gången sedan våren 2016 men vi fick ingen större effekt på det förut och ändringen känns svårbedömd samtidigt som spelprocenten är hög och vi spikar emot på ett system.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171108

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.