V86 Solvalla/Jägersro

V86

Spelvänlig omgång där spetsstriderna som vanligt blir avgörande

[content_protector password=”påställt” cookie_expires=”0″]Det var en dyster historia för vår del förra onsdagen och antagligen årets sämsta V86-omgång spelmässigt trots att spiken Västerbo Highflyer levererade utan större problem. Vi trodde bland annat på att Oceanic Clearance skulle få ett tungt lopp och lade henne därför under rubriken överspelade men nu galopperade istället det värsta motbudet Tough Cookie i starten och hon kunde glida till täten och vinna utan att direkt övertyga. Sedan vann dessutom Lucifer Lane som var ett annat bud som vi tyckte var överspelad trots att vi visste om att de skulle köra med halvstängt huvudlag för första gången och de ryckte dessutom framskorna på honom för första gången vilket inte var känt när vi skrev våra tips och han visade sig bara vara bäst. Det gäller att vara vaken på när sådana växlar dras och det är sällan vi lägger dem under överspelade.

Det var helt enkelt en sådan dag när allt gick fel förra veckan men vi kunde skönja uppåtforum under helgen då vi bland annat hade sex rätt på alla Tillsammans-bolag i en svår omgång i lördags där vi otroligt nog missade Tjacko Zaz trots en mindre gardering på ett av bolagen. Vi har därmed relativt gott mod inför den här veckan när Solvalla och Jägersro delar på en V86-omgång igen och det ser lurigt och spelvänligt ut utan oslagbara favoriter på förhand. Vi ger omgången en fyra på en femgradig skala i spelvärde. Om det blir en jätteutdelning lär avgöras av om 7 Pontiac S.W. (71 %) levererar i V86-4 men även om vi var imponerade av honom senast så tycker vi att det är vanskligt att gå för hårt på såna här orutinerade hästar och vi väljer att ta med ett par hästar bakom. Vi spikar istället 1 Västerbo Exact (48 %) i V86-7 som är skyldig oss pengar från senast och normalt sett vann det här loppet i spårlottningen då det är en mycket gedigen spets- och barfotahäst. Det finns några intressanta motbud som reserver men de har trots allt bakspår på Jägersro.

Det har blivit vår runt om i landet och vi kan förvänta oss omkring 10-15 grader varmt både i Stockholm och i Malmö under dagen och något kallare till kvällen. Det ska dock inte bli någon nederbörd och därmed snabba och fina sommarbanor där det ska gå att köra med valfri balans.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör tre bolag för 150, 450 respektive 1 000 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett lopp över medeldistans med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 705 001 – 1 650 000 SEK. Som ofta är fallet på Jägersro så får vi tyvärr inte ihop ett fullt fält och här har vi bara sex deltagare med vilket gör att loppet lite trist rent taktikmässigt. Loppet håller dock en bra kvalitet och egentligen kan samtliga hästar här ses med chans även om vi faktiskt efter moget övervägande tagit bort de två minst betrodda från systemet trots att det är jänkarvagn för första gången på en av dem. De är på inget sätt borta men detta lopp blir ett så kallat överlevnadslopp där vi hoppas att löpningsförloppet blir avgörande och skrällarna inte kommer till. Vi spelar med högst insatser på andahandaren 2 Sahara One (22 %) eftersom att vi håller honom som spetsfavorit och ni som följt oss ett tag vet att vi håller honom högt. Han krokade ihop och galopperade i årsdebuten men vann på ett plusbetonat sätt senast och normalt sett bör han vara rejält framflyttad till denna start även om han presterat bra efter vila tidigare också. Om han får dämpa tempot ett tag i täten liksom senast så bör loppet vara över trots att han möter några ärrade hästar som är på gränsen mellan Silver- och Gulddivisionen.

Vårt huvudscenario är dock att det blir en relativt hård körning inledningsvis då det dels låter påställt på 1 Onceforall Face (5,2%) med offensive Adrian Kolgjini i jänkarvagn för första gången bakom den här hästen (brukar gå i svensk jänkarvagn) och det skulle även förvåna om inte Kim Eriksson laddar och utmanar rejält med 6 Star Advisor Joli (19 %). Vi håller det inte som uteslutet att vår A-häst håller undan även med ett lite högre tempo inledningsvis då det brukar bli ett pärlband i mindre fält mitt i loppet men vi nöjer oss med A-häst då vårt huvudscenario att det kan bädda för de spurtstarka 5 Tripolini V.P. (36 %) (som dock svek senast och dagsformen är lite tveksam på) samt 3 Rapide du Pommeu (11 %) (som återkommer efter behandling men gått bra efter vila ibland tidigare) och båda  gynnas rejält om det blir tempo på tillställningen och kan vinna från dödens.

V86-2

Dagens andra avdelning går över sprinterdistans med autostart. Loppet är öppet för deltagare som tjänat mellan 150 001 – 300 000 SEK och den klara favoriten är Stefan Melanders 5 Dice Man (49 %) som är en amerikanare som kommer med gott rykte. Han är fortfarande oprövad på svensk mark även om han var ute på V75 senast och såg fin ut inför loppet. Då galopperade han dock efter några hundra meter och vi fick inget kvitto på kapaciteten. Det var dock “skrikhästen” senast efter en lysande värmning och det är möjligt att detta kan vara en kanon i vardande. Till nuvarande procent har vi dock svårt att hitta något värde i honom då vi framför allt inte tror på spets inledningsvis och dessutom kommer han trots allt ifrån en galopp. Han går med skor runt om och jänkarvagn men blev rullig senast och kanske får gå lite tyngre fram den här gången och att Björn Goop sitter i sulkyn är ett stort plus jämfört med Marcus Schön. Han är given i B-gruppen och vi blir inte förvånade om han är helt överlägsen men vi har sett tillräckligt många jänkare floppa för att vi ska gå på en annan häst.

Vårt förstastreck är istället 4 Etosha Boko (12 %) som antagligen ska provas i jänkarvagn för första gången med spetsläge och vi skriver mer om under utgångar och sedan håller vi upp miljonskrällen 3 Pablo Andover (1,6 %) som har visat kapacitet som duger långt och är relativt startsnabb och är vår andrahandsfavorit till spets men annars så bör det bli en bra resa – antagligen i rygg ledaren på vår tipsetta. Vi är fullt medvetna om att det inte är någon toppkusk i sulkyn men till nuvarande procent är han ändå intressant då hästen har hög kapacitet. Vi tar därefter med två C-hästar som antagligen ska gå barfota runt om och stänger butiken på fem streck och går aningen kort. 2 Urban Kronos (22 %) har dock blivit nedstruken till innerspår och vi tror inte att han kan hålla upp ledningen och då blir det mer chansartat även om det är Örjan Kihlström i sulkyn som brukar kunna lösa såna uppgifter så är det inte speciellt spännande på en hårt betrodd häst. Vi tror mycket på vår utgång men gör du ett större system så rekommenderar vi er att fylla på med ytterligare hästar här.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen går över kort distans med autostart och det är öppet för deltagare som tjänat mellan 160 001 – 355 000 SEK. Loppets klara favorit är 7 Rossini Diamant (36 %) som kommer med en minst sagt vacker resultatrad då han är obesegrad i år och har tio raka segrar. Loppen har dock varit mot ett mer beskedligt motstånd och det blir intressant att se hur han står sig mot svensk konkurrens. Även om vi har full respekt för en häst som bara vinner och loppet inte är det allra tuffaste så har vi faktiskt inte blivit speciellt imponerade av prestationerna och vår känsla är att han får det svårt ikväll då det är upplagt för en vingelresa och Dennis Spangenberg i sulkyn inte är någon kusk som vi håller speciellt högt. Vi rankar i alla fall ner till C-gruppen och var ytterst nära att lägga honom under rubriken överspelade men vi besinnade oss något. Det kan bli tal om lättning till barfota fram ikväll för andra gången vilket gör hästen ännu mer svårbedömd och såna hästar vill vi inte såga allt för hårt.

Vårt klara förstastreck och även en tänkbar spik för den djärve är dock hur som helst 6 Elegant Ås (22 %) som vi spelar utgång med och skriver mer om nedan. Därefter håller vi upp skrällbuden 12 Windson Yankee (6,7 %) som vi skriver mer om under separat rubrik samt 8 Defy Anything (2,7 %) som är en sort som vi gillar och det blir spännade att se hur han fungerar i ny regi Flemming Jensen. Hästen har varit lite ojämn men har behandlats och fått lite tid på sig och nu blir det antagligen barfota runt om direkt och även om det inte låter direkt påställt ifrån stallet och läget talar för att hästen backas ner för en position i kön så har vi en ”äcklig” känsla för att vi kan få se en mycket fin prestation direkt och då borde han ha skrällchans i ett öppet lopp med tempo på vägen. Det känns i övrigt rätt lurigt och vi fyller på med totalt sju hästar och avslutar C-gruppen med de stora spårstatistikvinnarna 4 Fordaluvachocolate (3,3 %) samt 5 Speedy Tiger (1,0 %). Är det något vi har lärt oss så är det att de startspåren måste med vid dessa förutsättningarna i jämna lopp så till vida hästarna inte kan ses som helt chanslösa. Den förstnämnde gick dessutom bra barfota runt om senast bakom Run Ceasar Run och har även avslutat piggt med den balansen vid ett felfritt lopp tidigare och segernollan på svensk mark borde spräckas snart.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen går över sprinterdistans med autostart och det är ett uttagningslopp till Breeders Course för treåringar. Här hittar vi omgångens största favorit i form av 7 Pontiac S.W. (71 %) och här får vi erkänna att vi länge var inne på att spika då hästen övertygade senast och visar fin utvecklingskurva. Vi gillar verkligen denna sort och insatsen senast var grymt imponerande men vi valde till slut att nöja oss med ensam A-häst då läget är långt ute bakom vingen och hästen inte visat någon större startsnabbhet hittills och det dessutom är debut över kort distans även om han visade i 1.11-avslutningen senast att han är snabb i benen. Vi vet dock av erfarenhet att det svänger oerhört mycket i prestationerna bland treåringar och det är långt ifrån säkert att favoriten kommer prestera på samma nivå igen och samtidigt kan någon av konkurrenterna helt plötsligt ta ett enormt utvecklingssprång. Då procenten trots allt är väl tilltagen så spelar vi på det sunda förnuftet och lägger en mindre del än spelprocenten på honom även om faktiskt magkänslan säger att han blåser till motståndet och vinner plättlätt. Gör du ett mindre system kan detta vara en kompletterande spik.

Bakom favoriten rankar vi faktiskt de minst rutinerade hästarna på systemet som antagligen har störst utveckling mellan starterna. 5 Lorina Pink (7,0 %) har bara gjort två starter men stod för en lovande debut med helstängt huvudlag medan insatsen senast endast var godkänd. Nu är det vår knappa favorit i spetsstriden samtidigt som det är positiva träningsrapporter ifrån stallet och Björn Goop ifrån spets är alltid intressant, speciellt på en singelprocentare som visat lovande takter. I B-gruppen tar vi även med 9 Lass Revenue (11 %) som faktiskt slog storfavoriten näst senast och hängde med bra med lite krafter kvar bakom en barfotaspringande Global Un Poco senast. Han har fungerat förbättrat med can’t see back-huvudlag på vänster sida i de två senaste starterna och verkar också vara under kraftig utveckling och kan komma igenom bra direkt då han har startsnabba ryggar. Slutligen tar vi med Tomas Malmqvist nyförvärv i form av franske 2 Espoir De Ginai (3,0 %) som gjorde det bra som tvååring i Frankrike och är oerhört svår att placera in här då det är debut i Sverige och över kort distans men den här tränaren brukar ta ut sina nyförvärv i fin författning och vi förväntar oss en stark insats samtidigt som hästen är helt ospelad.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett sprinterlopp med autostart och det är öppet för hästar som tjänat mellan 78 001 – 160 000 SEK. Klar favorit är även här en segerstaplare ifrån Thorsten Tietz stall och vi köper att 4 Tragopan Jet (37 %) är betrodd då han bör hitta en bra position direkt även om han inte kan vara inblandad i spetsstriden. Han fungerar dock bäst med ryggresa och får Dennis Spangenberg till styrningen (vilket är långtifrån säkert) så kan han mycket väl ta ner motståndet över upploppet. Vi anser dock inte att han har någon överkapacitet för sällskapet och som relativt stor favorit är spelvärdet därmed svagt negativt i våra ögon. Galoppen senast tar vi dock inte hårt på då den berodde på att det var voltstart och han tävlar med skor runt om som vanligt så det är ingen komplicerad häst.

Det blir inte lätt att rå på det svenska motståndet dock och vår A-duo består istället av 5 Small Talk (3,9 %) som är betydligt mindre spelad och vi skriver mer om under skrällbud samt 1 Picasso Face (13 %) som är vår knappa spetsfavorit före vår andra A-häst och därifrån har han gjort sina bästa prestationer och att det nu blir barfota runt om för första gången sedan i höstas samt jänkarvagn för första gången nånsin är givetvis intressant från ett spetsläge med startspecialisten Thomas Uhrberg i sulkyn. Han har dock gått barfota runt om med svensk jänkarvagn tidigare utan att det gett någon direkt extra växel men han har ändå högst vinstchans i loppet som vi ser på saken även om spelvärdet på Small Talk är högre. Loppet är i övrigt lurigt och vi väljer att fylla på ordentligt då vi har lite skrällvibbar här och tar totalt med sju hästar men har du en större plånbok så rekommenderar vi två hästar till. Mest svårbedömd förutom favoriten är 3 Pharos Face (6,3 %) som tappade luften helt i sin första start i ny regi Lutfi Kolgjini men kanske ska gå barfota runt om nu som han svarade mycket bra på i en start i tidigare regi och dessutom eventuellt jänkarvagn för första gången. Stallet är stora optimister men det är ju inget ovanligt direkt…

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för ston som tjänat mellan 100 001 – 325 000 SEK. Klar favorit är 10 Stella Newman (30 %) och det köper vi fullt ut och hon är en del i vår barfotaspringande A-grupp och utgångsgrupp tillsammans med 4 Alvena Ullabella (3,9 %) som är lite av omgångens fynd och vi skriver mer om dem nedan. Bakom vår utgångsgrupp som för övrigt kan vara ett tänkbart lås för den som vill gå kort så känns loppet vidöppet och vi nöjer oss med totalt sex streck och varnar framför allt för 3 Must Have (6,0 %) som är startsnabb och trivs som allra bäst på Solvalla där hon har bäst statistik. Hon kommer med toppform och även om vi inte håller kusken speciellt högt så är hon högintressant om hon hittar till täten. I B-gruppen tar vi även med 1 Dream Lane (18 %) som inte är en typ som vi blivit speciellt imponerade av då hon agerat trögt utan att riktigt bjuda till över upploppet ibland men till denna start aviseras det helstängt huvudlag och urryckare för första gången och dessutom eventuellt barfotabalans för första gången och dessa ändringar kan göra underverk och då vill vi vara med även om procenten är så pass hög att vi inte rankar henne högre än B-häst trots allt. Favoritscenariot är att hon inte kan hålla spets men det är möjligt att två eller tre dragna växlar kan göra henne tillräckligt mycket snabbare från start.

V86-7

Den sjunde V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 355 001 – 705 000 SEK.  Här är vi inne på att loppet avgörs i starten då vi tror att 1 Västerbo Exact (48 %) tar spets utan större problem och därefter har vi svårt se honom bränna på spetsbanan Jägersro. Han har haft innerspår en gång tidigare och hamnade då i tredje par invändigt men vi är inne på att han har blivit kvickare i benen nu och att han ska kunna svara andrahandsfavoriten som bör vara värst emot i spetsstriden. Det hade varit att föredra med spår tre respektive fyra eller liknande för att vi skulle vara helt säkra i spetsstriden men vi är ändå tillräckligt säkra för att löpa linan hela vägen ut och spika. Vi skriver mer om vår spik nedan.

I reservrutan lägger vi 10 Nobel Southwind (6,0 %) som kommer med en imponerande årsdebut i ryggen och fungerar bra bakifrån och kanske tagit ett kliv till i utvecklingen med sin vinterträning. Vi är inne på att han kan ta ner det resterande fältet den tunga vägen eller vid ett tidigt avancemang till dödens vid en strykning och intressant i sammanhanget är även att bakspåren faktiskt har förvånansvärt positiva siffror i denn proposition. Det talas också om ett riktigt helstängt huvudlag för första gången vilket är lite intressant även om han alltid tävlar med någon kombination av can’t see back och murphybländare. Även 12 Gambino Degato (2,3 %) förtjänar att nämnas då han alltid tävlar bra barfota runt om och har gått bra så i de två senaste starterna i kombination med norskt huvudlag och antagligen ska gå likadant igen. Han är dock kanske allra vassast med riktigt täta starter (3-2-0 på sex starter jämfört med 0-3-1 på 16 starter inom 11-20 dagar).

V86-8

Dagens avslutande avdelning inom V86-spelet är ett sprinterlopp med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 495 001 – 1 100 000 SEK. Loppets favorit är 6 Jeepster (33 %) efter den fina segern senast och hon blir hårt betrodd då det kan bli spets här igen samtidigt som vi blev imponerade av insatsen senast då hon seglade iväg på lätta fötter till slut. Nu handlar det om sprinterdistans vilket är optimalt och om hon når ledningen så kan det bli ett blufflopp och då känns det som en vettig chans. Nu aviseras det dock bakskor vilket vi ser som ett minus jämfört med barfota runt om som det var senast vilket är optimalt och som favorit hittar vi inget spelvärde eftersom vi inte är säkra på att hon når ledningen och vi nöjer oss med B-gruppen.

Vårt förstastreck är istället 3 Flash Håleryd (11 %) som senast visserligen mest såg seg och oinspirerad ut i sin årdebut men det hade också Peter Untersteiner varnat lite för och det var därmed ingen direkt överraskning. Till denna start låter det mer påställt och det är extra intressant att det helstängda huvudlaget åker fram för första gången och vi förväntar oss en kraftigt förbättrad insats ikväll. Han går ofta med en kombination av can’t see back och murphybländare men när det halvstängda sattes på för första gången ifjol så gick hästen 1.10,0 över 1640 meter och han kan verkligen flytta på fötterna och är van vid ett helt annat motstånd än det här. Förutsättningarna ser bra ut då han är startsnabb och kan ta ledningen men oavsett så bör han få en fin resa och som relativt lågt streckad finns det fint spelvärde.

Bakom ovan nämnda hästar rankar  vi 9 Mellby Collector (16 %) i B-gruppen. Detta är en sort som vi gillar och brukar hålla upp i rankingen och blir det högt tempo på tillställningen så blir han svår att stå emot till slut då han kommer med full form och det låter positivt ifrån stallet. Roger Walmann kan ha hittat rätt på honom med barfota fram och jänkarvagn som han avslutade rappt med senast. Där bakom rankas två C-hästar i form av 10 Offshore Man (14 %) som vann direkt i årsdebuten senast och stod för en plusbetonad insats och bör vara rejält framflyttad till denna start och också gynnas om det blir ett hårt tempo. Slutligen tar vi med skrällbudet 7 Topgear (2,0 %) där det aviseras barfota runt om för första gången vilket känns intressant på en så här kapabel och rejäl häst även om det givetvis också är ett uppenbart vingelläge och Hans G Eriksson är inte direkt en kusk man vill hålla i handen därifrån. Vi ratar däremot 1 Valeur (15 %) som vi skriver mer om under separat rubrik.

Spiken

V86-7: 1 Västerbo Exact (48 %) är ruggigt startsnabb och även om han kommer ifrån en galopp senast så har han visat toppform innan dess. Den galoppen tar vi inte heller speciellt hårt på då banunderlaget på Romme var bedrövligt den dagen och det var oerhört många galopper den dagen. Förutsättingarna ikväll ser optimala ut då vi taxerar spetschansen till 75 % – trots att han faktiskt har missat spets en gång från innerspåret tidigare då han blivit allt bättre från start på senare tid – och det är en position som han trivs utmärkt ifrån och vunnit vid sju av åtta tillfällen och endast blivit nedspurtad en gång över tre varv på open stretch. Vi tror visserligen att han fixar uppgiften även om det blir tuffare tempo idag men vi är inne på att det dessutom kan bli lite av ett blufflopp ifrån spets då vi inte ser någon som har viljan eller häst att kliva upp i dödens och trycka upp tempot. Det finns en risk att han galopperar bort sig igen eller att han missar spets mot andrahandsfavoriten men vi tycker att det ser ut som en klockren uppgift och taxerar vinstchansen till 65 %.

Utgångar

V86-2: 4 Etosha Boko (13 %) har startat på under de senaste månaderna utan att riktigt få till det men kommer från en bra insats inom V86 senast. Det som gör honom extra intressant nu är att vi håller honom som klar spetsfavorit från det här läget där samtliga segrar tagits ifrån och han biter ifrån sig bra därifrån så länge han går felfritt och att det nu hoppar upp en ”riktig” proffskusk i form av Ulf Ohlsson för första gången ser vi också som ett stort plus. Dessutom aviseras det barfota runt om vilket är optimalt men framför allt jänkarvagn för första gången i karriären vilket känns mycket intressant och över kort distans så kan det bli åka av hela vägen. Vi taxerar vinstchansen till 27 %.

V86-3: 6 Elegant Ås (22 %) är egentligen ingen sort vi är speciellt förtjusta i men det går inte att bortse ifrån att dagens uppgift ser lämplig ut.  Även om kapaciteten kanske inte är lika hög hos honom som hos några av konkurrenterna så kommer han med full form och är klar spetsfavorit. Vi taxerar spetschansen till hela 55 % och då vi är inne på att Stefan Söderkvist sedan kommer få bluffa bort en del av loppet därifrån samtidigt som det aviseras barfotabalans för första gången på länge så känns det som att det är goda möjligheter att han “stapplar” undan ifrån spets. Vi taxerar vinstchansen till 37 %.

V86-6: 4 Alvena Ullabella (4,0 %) är en sort som vi gillar och som vi håller högt i detta sällskap. Nu startar hon från ett perfekt startspår och med skickliga Ulf Ohlsson i sulkyn bör hon hitta en fin position direkt även om vi inte håller henne som någon het spetskandidat. Det som gör henne extra intressant idag är att det aviseras barfotabalans för första gången i Mattias Djuses regi vilket vi ser som ett klart plus och dessutom finns det en chans att det blir en jänkarvagn idag vilket vi även ser som ett plus. Hon har tävlat bra barfota runt om och i svensk jänkarvagn utan att riktigt få sätta pricken över i:et men vi hoppas att hon får göra det idag efter lite preparébalans på henne hittills. Omgångens fynd och vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V86-6: 10 Stella Newman (31 %) är en sort som vi gillar och som vi spår kommer vandra en bit uppåt i klasserna. Hon återkom senast efter vila och gjorde det då på barfotabalans direkt och vann på ett imponerande sätt. Till denna start aviseras det barfotabalans igen vilket är ett plus och det är enbart positiva tongångar från stallet. Vi nöjer oss dock med att spela med henne som en del i en utgång då hon trots allt har en historik av att galoppera mycket även om hon känns säkrare nu men också då vi är lite allergiska mot Flemming Jensen från bakspår då han inte alltid kör i tid. Vi taxerar vinstchansen till 36 %.

Övervärderade

V86-6: 7 Tahays Blue Amber (17 %) tillhör de bättre kapacitetsmässigt och gjorde en bra insats senast som tvåa inom V86 men förutsättningarna till denna start är ganska usla. Det luktar nämligen strulrisk lång väg från det här läget med en långsam häst i starten och det är “storfavorit” på att Peter Untersteiner tvingas backa ner långt i kön och då blir det helt enkelt väldigt svårt att komma till och då är inte den här höga spelprocenten motiverad. Vi taxerar vinstchansen till 5 %.

V86-8: 1 Valeur (15 %) duger kapacitetsmässigt i loppet och fungerar bra på distansen men utgångsläget ställer dock till det rejält då han inte kan hålla upp någon spets och som vi läser det är det hög risk att han hamnar illa till i tredje eller fjärde par invändigt om nu inte Peter G Norman hittar ut i andraspår. Det är dock ingen kusk som vi håller speciellt högt i sulkyn jämfört med riktiga catchdrivers även om det är en duktig tränare och det är en uppebar risk för strul här och som relativt hårt betrodd tar vi därmed bort honom från systemet helt då vi dessutom håller hästen endast som en i gänget kapacitetsmässigt även om det skulle lösa sig. Vi taxerar vinstchansen till 6 %.

Skrällbud

V86-3: 12 Windson Yankee (6,7 %) har givetvis ett besvärligt utgångsläge men han kommer med absolut toppform och har verkligen släppt till och höjt sig med barfota runt om samt jänkarvagn i årets fyra starter vilket det även aviseras idag. Blir det inget lustempo i spets och det löser sig med positionerna är vi faktiskt inne på att det bör vara en vettig chans han blåser till allt över upploppet då vi inte tycker att det här är det allra tuffaste loppet på papperet. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-5: 5 Small Talk (3,9 %) återkom senast i ny regi efter lång vila och insatsen var mersmakande, inte minst med tanke på att hon inte brukar gå bra efter vila och det inte var påställt enligt stallet. Nu har hon det loppet i kroppen och startar från det statistiskt perfekta spår fem. Vi värderar spetschansen till 30 % men oavsett så lär hon få en bra resa. Det aviseras barfota runt om till kvällens start vilket vi ser som ett plus i sådana fall och över dagens korta distans har hon statistiken 2-0-3 på sju starter jämfört med 0-2-0 på 16 starter över medeldistans som senast och procenten är helt enkelt ett fynd. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*4*3*4*7*4*1*3 = 4 032 kronor[/content_protector]