V86 Solvalla/Jägersro

V86

Spetshästarna känns överlag starka och vi hoppas på mycket spets-och-slut

[content_protector password=”spetsvinnare” cookie_expires=”3600″]Denna omgång håller i våra ögon en helt okej nivå rent sportsligt för att vara mitt i vintern men den känns tyvärr lite tråkig spelmässigt då flera lopp är lite ihåliga och det finns ganska många hästar som vi tillmäter låga vinstchanser. Helt iskall är dock inte omgången då vi har hittat några storfavoriter som vi har goda förhoppningar om att de ska bränna och det finns också några lopp som ser vidöppna ut där vi hoppas på storskräll.

V86-1

Att favoriten 1 Shogun D.K. (48 %) är klart bäst eller på gränsen till överlägsen kapacitetsmässigt betvivlar vi inte men vi väljer ändå att ranka ner hästen till dagens start. Anledningen är helt enkelt att vi spelar på hela ekipaget och kusken Mikael Pilenberg känns som ett väldigt stort minus. Han hade svaga 4 % i vinstprocent över 47 starter förra året och vi känner att läget verkligen kan ställa till det för en orutinerad kusk. Som vi ser det så kommer han inte kunna försvara ledningen och då kan han få det knepigt att hitta ut i andraspår och även om han gör det så finns det goda möjligheter att han gör något annat misstag i loppet. Som storfavorit känns han i våra ögon kall men han åker ändå med som B-häst på systemet på sin fina kapacitet.

Vi tror istället mest på 4 Eagle Shot (18 %) som en längre tid presterat bra och förra onsdagen stod för ett bra intryck när han vann inom V86. Hästen är vår klara spetsfavorit och därifrån bör vinstchansen vara skyhög om det inte klaffar för favoriten.

V86-2

Ett mycket ihåligt lopp där fem hästar i princip känns chanslösa. Favorit är 2 Beppe Am (71 %) och vi tror på en toppchans men samtidigt så ser vi honom som aningen överstreckad och nöjer oss med att spela som A-häst. Bakom favoriten så anser vi framför allt att 6 Andrew Dragon (6,0 %) och 1 Finish Future (4,4 %) ser intressanta ut bakom då båda har riktigt hög toppnivå och har de en bra dag så måste favoriten prestera på topp för att vinna.

V86-3

Här tror vi att spetsstriden blir loppavgörande och vår spetsfavorit är 1 Speedy Sus (21 %) som kommer med toppform och ifrån ledningen bör vinstchansen vara hög och vi spelar därmed utgång. Loppet känns i övrigt rätt ihåligt där vi känner oss rätt trygga med de hästar som vi har med inom ramen. Vi kan nämna att vi gärna skulle vilja ha 12 Picasso Sama (20 %) som B-häst men tyvärr så får vi inte råd med det av kostnadsskäl. Gör ni en aning större system än vad vi gör så är det första förändringen som vi rekommenderar.

V86-4

Ett lopp där vi tyvärr känner att de tidiga spelarna hamnat rätt och det bör vara stor risk att någon av de betrodda hästarna tar hem loppet. Vår förstahäst är 3 Brooklyn Club (14 %) som aldrig vunnit men ständigt gör bra insatser. Nu bör han få en bra resa och vi har lite feeling för att det kan vara dags nu. Vi litar dock inte fullt ut på något ekipage här och känslan är att loppet kan bli lite konstigt kört så vi garderar rätt friskt och håller tummarna för skräll och då framför allt 7 Plead Guilty (8,8 %) som vi har som A-häst då han står bra inne i loppet och kan göra mycket jobb själv. Han är startsnabb och även om det inte blir ledningen så har vi goda förhoppningar om att skickliga Magnus Jakobsson hittar en bra position direkt.

V86-5

Detta är dagens höjdpunkt enligt vår åsikt och ett lopp som vi ser mycket fram emot. Här kan det bli en hård öppning men när startrusningen gett sig så tror vi att ledaren kommer få lugna ner tempot då det inte bör finnas någon häst som vill trycka på ifrån dödens här. Vår knappa spetsfavorit är 1 Edward Ale (21 %) som vi tror lyckas hålla ut 2 Fleetfoot Hanover (39 %) nu när de står sida vid sida i starten. Lyckas han med detta bör vinstchansen vara hög då hästen såg kalasfin ut senast och trivs utmärkt på Jägersro. Vi spelar utgång på honom men i övrigt spelar vi med hängslen och livrem i detta lopp och alla hästar med realistisk vinstchans finns inom ramen.

V86-6

Ett fyraåringslopp som vi har känslan att det innehåller några framtida klassklättrare. Högst potential har troligtvis 7 Floyd P.Boko (16 %) som stod för en imponerande debut som treåring innan det gick hack i maskineriet. Det låter väldigt positivt ifrån stallet inför den här starten och visst kan det visa sig att hästen är helt överlägsen men han har trots allt ett vingelläge och kommer tillbaka efter vila så vi rankar ner honom en aning. Vi garderar loppet rätt brett och sannolikheten att vi spricker här känns minimal.

V86-7

Att favoriten 9 Nancy America (53 %) är den bästa hästen betvivlar vi inte men däremot känns 53 % i kraftig överkant på en häst som återkommer efter vila och ska gå med skor vilket hon i princip är oprövad med förutom i debuten. Lägg där till att startspåret är uselt statistiskt och att kusken varnar för att det inte kommer bli något jätteoffensivt upplägg så känns hon klart överspelad.

I loppet rankar vi  3 Carro’s Girl (13 %) först mycket på grund av att hon är vår klara spetsfavorit då vi tror hon kommer få ta över ledningen av 2 Blackmagicwoman Ås (2,6 %) som inledningsvis bör kunna nå tätpositionen. Ifrån ledningen så känns vinstchansen hög då hon stått för riktigt bra prestationer på slutet och formen känns helt på topp. Loppet håller i övrigt jämngod kvalitet och vi målar på med den breda penseln och går för skräll och har med hela nio hästar på vårt systemförslag och det behöver inte vara fel att helgardera men det fick vi inte råd med på vårt systemförslag.

V86-8

Här kommer omgångens spik 1 Michelangelo Ås (44 %) som vi blivit gruvligt imponerade av på slutet. Vi tror att han håller upp spets och då känns det faktiskt helt klart men även om han missar den så är vår känsla att han kan ta ner motståndet den tunga vägen om han inte sitter fast. Bakom favoriten så är loppet lite skiktat och det är bara ett fåtal andra hästar som kan ses med realistiska vinstmöjligheter. Värst emot rankar vi 4 Be Spontaneus (9,0 %) som känns på gång för dagen och har en viss möjlighet att nå spets också. Om vår spik mot förmodan skulle bli struken så känns han som ett bra spikbud, speciellt som hästen först är trea på turordningen och inte kommer få massor av extrasteck på sig i såna fall.

Spiken

V86-8: 1 Michelangelo Ås (44 %) har gjort det strålande i samtliga fyra starter som han gjort i regi Bergh där han har tre segrar och en andraplats som facit. Hästen har sett bättre och bättre ut för varje start och i det senaste loppet i Kalmar så imponerade han stort på oss. Hästen formligen krossade motståndet och intrycket var minst sagt enastående.

Till dagens start så känns förutsättningarna perfekta då hästen är startsnabb och är vår klara spetsfavorit. Når han dit så tror vi att loppet är över då hästen höjer sig en klass gentemot det övriga motståndet. Om han mot förmodan missar spets så ger vi dock inte slaget förlorat utan tror på en toppchans så länge Ulf Eriksson hittar ut i andraspår.  Vi taxerar vinstchansen till hela 60 % och spiken är given! Kusken kan vara ett litet orosmoln då han har dålig segerprocent (endast en seger på 46 starter i år) men han är rutinerad och har bra statistik när han kör mer betrodda hästar.

Utgångar

V86-3: 1 Speedy Sus (21 %) tror vi håller upp ledningen trots att han inte är jättesnabb iväg i ett lopp som saknar spetskanoner. Hästen har visat klart förbättrade takter på slutet och är en kämpe som biter ifrån sig mycket bra ifrån från den positionen och då han dessutom trivs som allra bäst på vintern och i princip alltid gör bra prestationer på Jägersro så känns utgången given och vi taxerar vinstchansen till 35 %.

V86-5: 1 Edward Ale (21 %) är en elithäst i grunden som hade ett riktigt mellanår ifjol då han endast gjorde fem starter. Han återkom på Charlottenlund den 8/1 efter att ha vilat  sen i maj månad och på vilket sätt han gjorde det… Hästens tid imponerar kanske inte så mycket visserligen men han vann på ett imponerande sätt mot några bra motståndare. Till onsdagens start är han vår spetsfavorit vilket är en position som han trivs utmärkt i. Som vi läser loppet så kommer tempot bedarra direkt när den första rusningen lagt sig och spetsstriden är avgjord och då bör han kunna ha bra möjligheter att hålla hela vägen då han dels bör vara ytterligare framflyttad till denna start samtidigt som han dels trivs på Jägersro där han har ett strålande facit. Vi taxerar vinstchansen till 35 % vilket ger ett fint spelvärde!

Övervärderade

V86-5: 5 Västerboonthenews (24 %) är en kanonhäst i sina bästa stunder som senast gjorde det bra i V75 i den första starten efter vila. Till denna start så tror vi dock att startspåret kommer att ställa till det direkt då det blir mycket svårt att nå ledningen och vi har feeling för att det kan bli en vingelresa. Hästen är dessutom klart bäst barfota runt om och vi har känslan att han behöver ytterligare en genomkörare i kroppen innan det blir någon topprestation. Visst kan hästen vinna men vi taxerar vinstchansen endast till 12 % idag vilket ger dåligt spelvärde.

V86-7: 9 Nancy America (53 %) tillhörde kulltoppen under fjoråret och att hästen endast har sprungit in 308 000 SEK känns märkligt och vi tror att hästen kommer tjäna fina pengar under året då hon fortfarande står billigt inne. Till dagens start känns hon dock inte jättehet rent spelmässigt då det finns lite för mycket frågetecken kring just denna start:

  • Hästen återkommer efter vila och även om hon känns bra i träningen så lär det behövas lopp i kroppen innan formen är där.
  • Hästen ska gå med skor och för oss är det ett stort frågetecken då hon känns som en barfotahäst. Visserligen gick hon med skor och vann i sin debut i tävlingssammanhang i mars 2015 men hon har därefter gått barfota runt om.
  • Utgångsläget kan ställa till det rejält då startspår 9 i stolopp med dessa propositioner är ett minus och dessutom aviserar Flemming Jensen att det inte kommer bli något jätteoffensivt upplägg och Flemming har en förmåga att köra för sent ibland.

Sammanfattningsvis är hästen grymt bra och funkar det med skor och blir det ett offensivt upplägg så bör hon trots allt kunna vinna men som storfavorit med dessa frågetecken så rankar vi ner. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

Skrällbud

V86-1: 2 Sander Esterel (6,6 %) visade förra vintern och våren riktigt fina fartresurser och bakom favoriten som är klart bäst kapacitetsmässigt så håller vi honom högst i sällskapet. Hästen gjorde det bra senast och har nu två lopp i kroppen efter lång vila och han bör vara ytterligare framflyttad till denna start. Kommer favoriten bort så blir vi inte förvånade om Sander Esterel blåser till allt över upploppet! Vi taxerar vinstchansen till 12%

V86-2: 1 Finish Future (4,4 %) trodde vi en del på som lågprocentare senast på Romme men då var hästen blek och vi var besvikna. Nu dyker han återigen upp som lågprocentare och nu när hästen slipper resa och får tävla på Solvalla där han är som bäst så hoppas vi på en bättre prestation. Hästen har tidigare visat sig ha kapacitet som räcker långt och väl i denna klass och nu känns det som att det kan bli en optimal smygresa och mot detta motstånd som inte känns speciellt hårt bakom favoriten så bör faktiskt hans spurt bita riktigt bra över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

solvallajägersro 26jan

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 3*3*3*7*1*8*9*1= 3 402 kronor.[/content_protector]