V86 Solvalla/Jägersro

V86

Vi tar ställning bland de stora favoriterna!

[content_protector password=”Eldrick” cookie_expires=”3600″]Vi var tyvärr tvungna att avstå förra onsdagens V86-omgång då vi hade tekniska problem med våra SMS-utskick vilket nu har löst sig men det var surt eftersom omgången såg högintressant ut och det mycket riktigt blev en topputdelning. I helgen var det därefter V75 på Umeå vilket på förhand såg väldigt favoritbetontat ut och vi gjorde ett försök där men det blev mycket riktigt så favoritbetonat som de flesta befarade. Vi fick dock en härlig Jackpot som flyttas vidare till Åby och då det är lönehelg så lär det bli rejält pådrag och omgången ser klart bättre ut än på Umåker.

Innan dess är det dock V86 nu på onsdag som denna vecka delas av Solvalla och Jägersro och tyvärr ser det återigen lite favoritbetonat ut även om det så klart finns en del fynd och som ni alla vet så krävs det inte mycket inom V86 för att utdelningen ska skena iväg. Vår spik blir inte omgångens största favorit 1 Nuncio (67 %) även om han säkerligen har högst vinstchans i omgången men då läget är lurigt och det tenderar att rensa bättre i den sista avdelningen pga alla tv-system samt att vi spekulerar i att skillnaden i insatsprocent på vår spik 3 Eldrick Boko (58 %) samt 1 Nuncio (67 %) kommer vidgas en hel del när mer spel kommit in så väljer vi att spika den förstnämnde.

Vill ni vara med på våra Tillsammans-bolag till helgen så hittar ni mer information här:

https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

Vi kan passa på att nämna att det är väldigt långa köer till våra lag där vi spelar filsystem. Ni är så klart välkomna att ställa er i kö men vill ni vara med direkt så kan ni prova de matematiska systemen via Andelskungen tills vidare.

V86-1

Omgången inleds med en stark favorit i form av 7 Jairo (37 %) som vi skriver mer om under utgångar. Om favoriten kommer behagligt till ledningen så är loppet antagligen över men blir det mothugg vilket det mycket väl kan bli så finns det en del intressanta motbud och då kanske framför allt 2 Space Photo (3,4 %) som vi tycker har sett allt bättre ut på slutet och som innehar en bra spurtförmåga med rätt resa vilket han borde kunna få från sitt utgångsläge. Vi har totalt med fem hästar på vårt systemförslag och blir förvånade om vi åker ut här.

V86-2

Den andra avdelningen är på papperet ett svårlöst försök till Diamantstoet och de tidiga spelarna har spridit stecken. Favorit är 6 Takeaway (26 %) som imponerat på slutet men denna gång tror vi mindre på henne då vi förutspår stora trafikproblem och dessutom möter hon några hästar som vi anser vara minst lika bra. Som klar förstahäst har vi 5 Enjoy Boko (19 %) som vi spelar utgång med och A-gruppen kryddar vi även med ett av omgångens bästa spelfynd i form av 4 Dedes Mythical (4,2 %) med Sune L Nilsson. Loppet innehåller dock flera formkort och är rätt steckkrävande om det inte är så enkelt att vår utgång vinner. Totalt streckar vi sex hästar och känner oss relativt trygga med det.

V86-3

Här hittar vi omgångens spik i form av 3 Eldrick Boko (58 %) som vi känner oss övertygade om leder runt om. Bakom honom är loppet öppet och om vi inte spikat så är loppet väldigt svårlöst och vi hade streckat åtta eller möjligtvis nio hästar. Du kan läsa mer om vår vår spik under rubriken nedan.

V86-4

Ett treåringslopp som tråkigt nog bara har sju starthästar men om vi bortser från det så känns loppet hyperintressant. Rent vinstchansmässigt så köper vi att 5 Makethemark (67 %) som imponerat stort är favorit men vi anser att hästen är för hårt spelad den här gången. Vi väljer istället att ranka Åke Lindbloms springare 4 M.T.Le Bron (13 %) först som avverkade sin årsdebut på Örebro senast. Då slutade hästen visserligen bara femma men prestationen var bra då hästen fick en i princip omöjlig uppgift. Efter den senaste starten är det positiva träningsrapporter och han är vår klara spetsfavorit och därifrån visade han under fjolåret att han biter ifrån sig riktigt bra och vi taxerar hästens vinstchans till 21 %. Loppet känns väldigt öppet och vi väljer att strecka fem av de sju startande hästarna på vårt systemförslag.

V86-5

Ett stolopp över kort distans där vi är långt ifrån övertygade om att favoriten 1 Morgana Bi (32 %) som imponerade barfota runt om senast håller upp spets. Peter Untersteiner kommer ladda hårt och gör hon det så är nog loppet över men om hon missar ledningen så öppnas loppet upp rejält och vi väljer att totalt strecka sex hästar på vårt systemförslag även om favoriten är vår klara förstahäst. Här skulle vi gärna haft råd med fler hästar och för dig med större plånbok så rekommenderar vi fler streck.

V86-6

Den sjätte avdelningen känns som ett riktigt getingbo och här förväntar vi oss att det kommer bli ett rejäl spetsstrid och troligtvis ett hårt tempo hela vägen. Vi väljer att ranka ner de hästar som vi tror kommer vara inblandade i den hårda spetskörningen och har i vår A-grupp tre hästar som gynnas av det troliga löpningsförloppet. 3 Neon Face (11,4 %) slog On Track Piraten som startade från dubbla tillägg för fyra starter sedan och är med andra ord väldigt duktig när hon tävlar på topp men hon har inte fungerat som bäst efter det från dåliga lägen då hon är klart gynnad av att vara med i den främre träffen och läget ser mer tilltalande ut den här gången. Vi streckar totalt sju hästar och blir väldigt förvånade om vinnaren hittas utanför vår systemram.

V86-7

Ett långlopp där tre eller möjligtvis fyra hästar höjer sig rejält över mängden. Vi väljer att ranka 1 Takethem (32 %) först som ensam A-häst då det är en häst som vi håller högt och som har årsdebuten avklarad nu. Det kan bli en del positionsproblem från det här läget men han bör ändå sammantaget ha klart högst vinstchans i loppet och det brukar lösa sig över lång distans. 3 Ni Talar Bra Latin (21 %) har inte direkt övertygat hos Patrik Södervall på slutet men trivs väldigt bra i ledningen och har ett bra läge för att hitta dit vilket inte ska underskattas.

V86-8

Det avslutande loppet är dagens sportsliga höjdpunkt då vi återigen får se världsstjärnan 1 Nuncio (67 %) som blir omgångens största favorit och som vi spelar utgång med. Det som gör loppet intressant är dock läget med innerspår bakom bilen samt att det kommer viktigare uppgifter för honom längre fram så att Stefan Melander kanske inte vill ladda maximalt med honom i starten. I våra ögon är det fyra hästar som har möjlighet att vinna loppet och vi streckar dessa även om Nuncio är berättigad storfavorit.

Spiken

V86-3: 3 Eldrick Boko (58 %) ger ett klassigt intryck och imponerade stort senast när han mötte ett mycket tufft gäng inom V75. Då tog Helena Burmans springare spets direkt och spårade sedan hela vägen utan att förta sig. Efter det loppet är det positiva träningsrapporter och då hästen är vår klara favorit att få ta över ledningen av den troliga initiala täthästen 5 Pacificator (0,7 %) så går vi på honom som spik idag. Vi anser helt enkelt att det är bästa hästen i sällskapet och har mycket svårt att se att någon i det här sällskapet ska kunna utmana Eldrick Boko med det löpningsscenariot. Skulle han mot förmodan hamna illa till så ger vi dock inte slaget förlorat utan han bör ha vettig chans att vinna oavsett position. Då loppet dessutom är mycket streckkrävande vid gardering så känns spiken given. Vi taxerar vinstchansen till 61 %.

Utgångar

V86-1: 7 Jairo (37%) har successivt blivit allt bättre och gör idel topprestationer och mycket tyder på att formen är bibehållen och att vi kommer få se en ny topprestation även denna gång. Förutsättningarna till dagens lopp är dock inte helt ideala vilket också är orsaken till att vi nöjer oss med utgång. Hästen har lite av ett vingelläge då det är många startsnabba hästar innanför och om 1 Chivas Boko (16 %) håller upp spets finns det stor risk för att det blir dödens och även om vi inte tror nämnvärt på Chivas Boko så kan det öppna upp för någon annan häst. Missar Chivas Boko ledningen så känns loppet över då Jairo i sådana fall lär få överta spets från de andra spetsbuden även om det inte är helt givet. Oavsett vilket så anser vi att Jairo är så bra att han har goda möjligheter till vinst med en tung resa även om segern inte är lika given då. Vi taxerar vinstchansen till 38 %.

V86-2: 5 Enjoy Boko (19 %) var det mycket skrik på förra veckan inom V86 då träningsrapporterna var mycket positiva innan dess. Då var utgångsläget besvärligt och visade sig bli en fälla då hästen fastnade invändigt med till synes helt obrukade krafter. Vi gillade intrycket och känslan är att hästen bör ha gått framåt ytterligare till denna start. Förutsättningarna känns perfekta den här gången då hästen startar från det idealiska femtespåret och hästen är vår klara spetsfavorit och därifrån bör vinstchansen vara stor då vi håller Enjoy Boko som den bästa hästen i sällskapet tillsammans med 11 Basic (17 %) som dock har ett mycket mer besvärligt utgångsläge. Orosmolnet är dock att Enjoy Boko tidigare har visat lite heta tendenser ifrån spets men vi ansåg faktiskt att hästen såg mer harmonisk ut senast än tidigare så vi har goda förhoppningar om att det ska fungera nu. Erik Adielsson är också en så pass duktig hästkarl att skulle han känna att hästen blir het så väljer han nog att köra i rygg istället och även därifrån är vinstchanserna klart högre än vad hon är spelad till. Vi taxerar vinstchansen till 34 %.

V86-8: 1 Nuncio (67 %) är en världsstjärna som det känns lite långsökt att inte spika och ifrån alla andra framspår hade spiken varit cementerad men vi väljer att nöja oss med utgång då vi hoppas (förutsatt att någon annan utgång suttit) att utgångsläget kan ställa till det. Nuncio är visserligen startsnabb om han laddas men i detta lopp kryllar det av startraketer och vår klara spetsfavorit är 3 Food Money (9,4 %) och dessutom finns även startkanoner som 4 Nimbus C.D. (13 %) och 6 Shadow Woodland (4,6 %) utanför.  Kuskarna bakom dessa hästar är inga duvungar och förhoppningsvis avgörs spetsstriden direkt och de övriga ekipagen lyckas stänga in Stefan Melander. Det kan bli väldiga trafikproblem den här gången och som storfavorit så väljer vi att nöja oss med utgång. Vi taxerar vinstchansen till 69 %.

Övervärderade

V86-7: 10 West Wing (15 %) har gått väldigt bra mot relativt enkla gäng under vintern men näst senast var vi inte speciellt förtjusta i intrycket och i V75-finalen senast så satt han visserligen fast men det såg inte ut att finnas några krafter kvar i mål. Efter den senaste starten är hästen behandlad och har stått över jobb och då vi inte gillat hans senaste prestationer och då han dessutom rent historiskt haft svårt att prestera under våren så väljer vi att ranka ner honom. Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

Skrällbud

V86-1: 2 Space Photo (3,4 %) har stått för ett förbättrat intryck i de senaste starterna och formen verkar klart på väg uppåt. Till dagens start blir det återigen barfota runt om och träningsrapporterna sedan senast är positiva. Hästen är startsnabb och bör få en bra resa och har storfavoriten Jairo en sämre dag eller får trafikproblem så är han tidig för oss. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V86-2: 4 Dedes Mythical (4,2 %) har stått för flera bra insatser på slutet och i den senaste starten såg hon fullkomligt lysande ut. Idag känns utgångsläget idealiskt och även om det är lite långsökt att Sune L Nilsson ska vinna inom V86 så måste vi stormvarna för hästen. Med en toppkusk hade vi definitivt haft med henne i en utgångsgrupp tillsammans med Enjoy Boko men hon är fortfarande mycket streckvärd. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

Jokersystemet

v8627 april

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 3*4*1*4*6*6*3*3 = 3 888 kronor.[/content_protector]