V86 Solvalla/Jägersro

V86

Jackpot och överspelade favoriter ger en högintressant omgång

[content_protector password=”avdrag” cookie_expires=”0″]Det blev Jackpot på åtta rätt på V86 förra onsdagen och det var med andra ord en svår omgång att komma rätt på även för oss. Vi spikade Hillustrious direkt i debuten för Reijo Liljendahl men han svek något trots att löpningsförloppet blev precis som vi hade räknat ut. Flera av våra utgångar och idéer galopperade bort sig eller var under isen i övrigt och mest besvikna var vi kanske på Countrygirl Ås i V86-7 även om hon bara var spelad till 8,2 % när vi gjorde tipsen på hemsidan och man kanske inte kunde begära seger från bakspår. Som loppet blev kört så borde hon dock ha kunnat bättre och spurten var relativt geistlös. Det bästa draget för vår del var kanske istället La Diva Rossi som vi hade rankat tidigt då hon gick barfota runt om för andra gången i karriären och bara var spelad till 3,1 % och hon behövde inte be om ursäkt för sin seger i tredjespår och dödens hela vägen. Vinder var också ett hyfsat barfotadrag även om han fick nöja sig med en hedrande andraplats bakom en favorit som det var lönlöst att försöka fälla.

Det är dags för Solvalla och Jägersro att dela på en V86-omgång och det är alltså Jackpot från den förra veckan med 5,3 miljoner kronor extra i potten. Det är också en ovanligt intressant omgång för att vara den här kombinationen av banor där det inte finns några oslagbara favoriter på papperet. Efter moget övervägande så väljer vi dock att gå på en av de största favoriterna 2 Västerbo Highflyer (65 %) i V86-6 trots att vi inte fallit av stolen direkt av hans insatser i årets två starter hittills. Vi ger omgången en fyra på en femgradig skala i spelvärde med tanke på Jackpotpengarna och har ansträngt oss extra mycket för att lägga spetsbuden tidigt i rankingen på spetsbanan Jägersro även om det alltid rycker lite i speltarmen när man ser bra singelprocentare från bakspår där.

Det har visserligen varit aprilväder med snöfall runt om i landet under den senaste veckan men det är snarare irriterande för kuskarna än att det påverkar banunderlaget på något större sätt när tjälen har gått ur marken och banmästaren på Solvalla kör med shorts och är inte det minsta orolig inför kvällen. Vi räknar därmed med fina banunderlag och att det ska gå att köra med valfri balans på både Solvalla och Jägersro i våra tips.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör tre bolag för 150, 450 respektive 1 000 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett lopp över lång distans med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 130 001 – 260 000 SEK. Klar favorit är 1 Friend Of  Nature (39 %) och att han är betrodd köper vi då han knappt missat spets från framspår och är klar spetsfavorit om han går felfritt och kommer från en positiv seger inom V75. Det är också som bekant en spetsbana som vi tävlar på och han bör ha vettiga möjligheter att vinna om tempot inte blir alltför uppskruvat men med Adrian Kolgjini i sulkyn så känns det inte som att det är givet och vi är lite tveksamma till om lång distans verkligen passar då han agerade segt över den senast han provade den även om han höll undan i en långsam avslutning. Han är lite trög och bekväm av sig och gick med öppet huvudlag då han provade lång distans och är vassare med helstängt huvudlag eller helstängt huvudlag med hål i men då finns å andra sidan risken att han lägger bort lite krafter istället. Vi anser i alla fall att det finns bättre hästar i fältet och nöjer oss med B-gruppen och hoppas på favoritfall.

Vårt klara förstastreck är istället 11 Cash Converter (8,4 %) som är osäker men vi tycker är den bästa hästen i fältet och skriver mer om under utgångar. Utöver favoriten lägger vi sedan tre hästar som B-hästar som vi samtliga ser som minst lika kapabla men där utgångslägena är besvärliga. 6 Camp Nou (16 %) är kanske mest intressant av dem då han har gjort det bra inom V75 och ska provas barfota fram för första gången. Distansförmågan är ett litet frågetecken men han gick trots allt bra på den som tvåa näst senast bakom en vässad Sphinx d’Inverne och vi förväntar oss en bra prestation. 10 Global Strategy (4,7 %) är märkligt bortglömd då han är distansgynnad och kapacitetsmässigt duger bra här och har blivit vassare med svensk jänkarvagn och ändrat träningsupplägg. Han har visat klar uppåtform på slutet – näst senast över lång distans var segern överlägsen och senast över samma distans gick det inte att göra något åt en barfotaspringande Niky Flax som bestämde i täten men avslutningen till andraplatsen var fortsatt positiv och spelprocenten nu är svår att förstå även om det är bakspår på Jägersro. 7 Tuxedo Bi (14 %) är mycket svår att räkna på mot svenskt motstånd då han varit borta ett år och tävlat utomlands och det är möjligt att vi rankat honom för lågt då vi gillar sorten och han tävlade mot kulltoppen som unghäst och vi blir faktiskt inte helt överraskande om han bara visar sig vara bäst. Totalt tar vi med sex hästar och det känns säkert.

V86-2

Dagens andra avdelning inom V86-spelet är ett stolopp över medeldistans med autostart. Loppet är öppet för deltagare som tjänat mellan 200 001 – 500 000 SEK och klar favorit i detta ihåliga lopp är 6 Oceanic Clearence (48 %) men det köper vi inte alls trots att motståndet som sagt är billigt utan lägger henne under rubriken överspelade vilket vi skriver mer om nedan. Vår A-duo består istället av andra- och tredjehandaren i loppet som vi ett tag funderade att låsa på men vi valde till slut en annan systemkonstruktion.

Vårt klara förstastreck är 8 Tough Cookie (27 %) eftersom det är vår klara spetsfavorit efter en liten bit och att Örjan Kihlström hoppar upp i sulkyn istället för tränaren Pasi Aikio ser vi givetvis som ett stort plus. Hon har gjort det allt bättre i ny regi efter att ha gått in i väggen i tuffa sällskap hos Timo Nurmos även om det så klart varit billiga sällskap som hon gått i på slutet för att bygga psyke. Hon går numera med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn och det är lite intressant att hon inte haft några framgångar alls med jänkarvagn eller barfota runt om och det är snarare positivt och att det eventuellt blir första ryckhuva är lite intressant. Träningsrapporterna är positiva inför det här och får hon bestämma lite i ledningen vilket man ofta brukar få göra i små fält så bör hon kunna leda runt om. Om hon inte får vara ifred i spets eller sviker där framme så bör 9 Touch of  Elegance (14 %) ha ett vettig uppgift trots att det handlar om årsdebut och hon är lite svårbedömd. Stallet säger att hon ska smygas för pengar men förra året tog hon sin enda seger för året direkt i årsdebuten efter 1.10/800 meter och hon är därmed 100%-ig efter lång vila hittills. Kapacitetsmässigt duger hon bra här och kör favoritduon mot varandra så höjer hon sig gentemot resten. Vi valde till slut att ta med sex hästar eftersom vi egentligen inte riktigt litar på någon av de betrodda då de är ojämna av sig och vi har lite skrällvibbar även om sunda förnuftet säger att någon av de betrodda bör vinna.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är öppen för treåriga ston som intjänat över 40 001 SEK och det går över medeldistans och autostart. Klar favorit är Joakim Lövgrens 2 Devs Daffodil (41 %) som kommer till dagens uppgift som obesegrad efter två starter och därmed naturligtvis blir hårt betrodd bara på det. Hon har gjort mersmakande insatser men samtidigt har de varit lite intetsägande då motståndet har varit ganska svagt och vi har svårt att köpa den höga procenten nu då motståndet är minst ett snäpp hårdare. Joakim Lövgren verkar hålla sina hästar som jämngoda och uppgiften för favoriten ser faktiskt lite småtuff ut då hon inte står speciellt bra inne och framför allt så lär hon bli tvungen att attackera bakifrån. Det är dock svårt att bedöma hur hästar agerar i debuten bakom bilen vilket gäller flera hästar i dagens lopp men det skulle förvåna om hon tar ledningen.

Vårt klara förstastreck är istället 5 Virtual Leg (6,3 %) som i alla fall är lite mer rutinerad bakom bilen och vi håller som spetsfavorit om hon bara går felfritt och här förstår vi verkligen inte procenten och vi skriver mer om henne under skrällbud. Sedan rankar vi 6 Colombe d’Or (13 %) som visat fartresurser under fjolåret som räcker långt här, t ex i Breeders’ Crown-loppet för tvååringar, och hon såg stark ut senast innan galoppen och satt fast med krafter kvar trots att aktionen inte fungerade på ny balans i årsdebuten bakom Staro Lochlyn och balansen ska åtgärdas nu. Hon tävlade annars bra i svensk jänkarvagn sedan slutet av fjolåret och är också startsnabb och är vår andrahandsfavorit till att nå spets och kanske kan krypa ner i rygg ledaren annars. Vi tar även med 1 Golden River (14 %) på systemet men endast som C-häst då hon kanske inte visat lika mycket som ovan hästar men hon var förbättrad i årsdebuten och bör gå kraftigt framåt nu och få en smörresa och eventuellt till och med kan hålla ledningen. Hon är välstammad och Ola Samuelsson är ovanligt optimistisk för att vara honom.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen går över medeldistans med voltstart och är öppet för hästar som tjänat mellan 10 001 – 135 000 SEK med 20 meters tillägg vid vunna 45 001 SEK. Klar favorit är 6 Lucifer Lane (32 %) men det köper vi inte riktigt utan lägger honom under rubriken överspelade. De förstahästar som känns mest spelvärda i loppet är istället 8 Raise Broline (19 %) samt 4 Arctic Master (13 %) som bildar vår A-grupp och utgångsgrupp och vi skriver mer om dem nedan. Där bakom streckar vi framför allt 10 Beauty Leg (12 %) som B-häst då hon är en av hästarna som visat mest fartresurser i sällskapet och med en toppkusk i sulkyn hade vi inte lämnat henne utanför A-gruppen. Nu är det dock Sune L Nilsson och det ska mycket till för att han ska få till det inom V86 men vi har trots allt stor respekt för hästen och spelprocenten är inte så hög. Läget med springspår på tillägg är dock lite vinna eller försvinna och det finns en klar risk för det sistnämnda. Hon går med skor, öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt och det är inga kända ändringar planerade där. Totalt tar vi med sex hästar och känner oss trygga med det men här kan det absolut skrälla till ordentligt också. Vi tror dock klart mest på våra A-hästar.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart och det är öppet för hästar som tjänat mellan 260 001 – 500 000 SEK. Här startar omgångens största favorit i form av 1 Iago Zon (71 %) och vi köper honom som favorit och rankar honom som ensam A-häst men utan att spela utgång vilket gör att vi lägger betydligt mindre av systemet än spelprocenten på honom. Utgångsläget är i alla fall perfekt då det är upplagt för ledning runt om och vid en normalprestation så bör det vara en toppchans i nerförsbacken över upploppet på Jägersro. Han har också fungerat bra barfota fram på slutet (förutom näst senast i V75-finalen då) med fyra segrar på sex starter totalt. Vi väljer dock att nöja oss med A-häst då han tidigare visat sig vara ojämn och medeldistans dessutom känns som ett litet minus även om han varit mycket bra på den distansen också när han tävlat på topp. Ovan frågetecken räcker i alla fall för att inte gå fullt ut på honom som stor favorit.

Bakom favoriten håller vi upp 11 Count Response (6,1 %) vilken är en sort som vi gillar. Han visade under fjolåret att kapaciteten duger bra på V75 och nu har han årsdebuten avklarad vilken han gjorde på ett plusbetonat sätt. Han tävlar barfota fram som senast och även om han inte har något seger med den balansen och kanske varit allra bäst barfota runt om eller barfota bak så har han gjort bra lopp så och det viktigaste är att han är fräsch och tävlar på fyra friska ben. Till denna start bör han vara framflyttad formmässigt jämfört med årsdebuten och från ett bättre utgångsläge hade vi antagligen dubblat A-gruppen med honom också. Nu är utgångsläget dock uselt och känslan är att det inte blir något offensivt upplägg men på den höga kapaciteten håller vi ändå upp honom till dagens låga procent.

I B-gruppen lägger vi även 12 Swing Kronos (7,8 %) som verkar kraftigt på gång i ny regi för närvarande, inte minst senast där han fick till det i jänkarvagn vilket det varit lite si och så med när han provat det hos Kolgjini, och 4 Montana Crown (3,4 %) som bör hitta ett fint utgångsläge direkt och stod för ett läckert intryck som fastlåst med krafter kvar bakom Eldrick Boko senast. Det skulle dock vara en klar nackdel om han måste tävla med bakskor nu enligt vår åsikt vilket stallet flaggar för och det bör man hålla koll på närmare start. Vi tar även med kapabla 7 Sevilla (2,0 %) som en kantboll i C-gruppen och stänger därefter loppet. Han har inte fungerat sedan förra sommaren och måste tävla med skor nu och är nog främst ute efter att gå felfritt och få startpoäng men folk verkar ha glömt hur bra han är i grunden då han bara är streckad till två procent och skorna talar för att det är en större chans att han går felfritt i alla fall.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett sprinterlopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat minst 450 001 SEK. Klar favorit är 2 Västerbo Highflyer (65 %) och det köper vi efter moget övervägande fullt ut då vi tror att spetsstriden avgör loppet här även om han inte direkt övertygad i årets båda starter och spiken är därmed given vilket vi skriver mer om nedan. Som förstareserv lägger vi tredjehandaren 4 Food Money (11 %) som nu gör sin årsdebut och brukar prestera bra direkt efter vila och är lite extra intressant med Ulf Ohlsson i sulkyn. Han har vissa spetschanser och blir favoriten struken är det vår klara spetsfavorit vilket avgör vårt reservval. Nämnas bör att  han för närvarande är tredjehandare men jämnspelad med andrahandaren 9 Coldtown (11 %) och det är värt att hålla ögonen på vem som blir andrahandare till slut då du kanske inte vill ha en förstareserv som får en massa extrastreck från favoriten.

V86-7

Den sjunde V86-avdelningen är ett sprinterlopp med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 500 001 – 945 000 SEK. Loppet är spelmässigt rätt trist då det bör stå mellan de mest betrodda hästarna även om vi tar med två kantbollar i C-gruppen. Som vanligt på Jägersro så lär mycket av loppet avgöras i starten och når antingen favoriten 2 The True F. (33 %) eller 5 Thaiger Exclusive (15 %) spets relativt smidigt så bör det vara en toppchans. Vår spetsfavorit är 2 The True F. (32 %) och vi väljer därmed att spela utgång på honom och lägga klart mest tyngd av systemet där. Bakom nämnda hästar tar vi med 9 Hank Von Håleryd (19 %) i B-gruppen trots att den korta distansen eller den allt snabbare årstiden kanske inte är några fördelar (han går snart till sommarvila) då han ständigt gör starka insatser och har en bra startrygg och bör komma fint till från start. Han gick bra barfota fram senast och det är osäkert om han har hovar för att göra det igen men blir det en för tuff körning under vägen så har han ha vettiga möjligheter att ta ner detta motstånd bakifrån. 10 Farzad Boko (3,5 %) känns mest svårbedömd av våra C-hästar i årsdebuten men med tanke på hur bra Dragster kom ut från samma stall så är vi spända på att se hur bra den här hästen är som stallet alltid hållit högt. Totalt tar vi med sex hästar och det här loppet bör vi oftast överleva.

V86-8

Dagens avslutande avdelning inom V86-spelet är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 175 001 – 450 000 SEK. Loppets knappa favorit är 4 Neutron Broline (23 %) som vi inte köper utan skriver mer om under överspelade nedan. Vårt klara förstastreck är istället rysaren 6 Dark Xray (4,5 %) som vi skriver mer om under skrällbud och där bakom varnar vi framför allt för 10 Alorac Mathbell (9,0 %) som många verkar vara inne på har en vikande formkurva nu när det börjar bli sommar men man ska tänka på att han är härdad inom V75 och liksom vårt förstastreck bör vara klart gynnad om det blir en tuff spetskörning vilket vi är inne på att det blir. Senast på V75 anade vi också bättre takter igen då han återkom efter lite vila och galopperade bort sig i striden på upploppet men annars såg fin ut och känslan är att formen är på gång igen och Jörgen Westholms stall har också visat klart uppåtgående form på slutet. Han ska också antagligen gå barfota runt om vilket bör vara optimalt även om han inte vunnit så hittills och med jänkarvagn igen istället för vanlig vagn som senast och den svarade han på väldigt bra vid vagnbytet förut innan han kanske blev lite sliten.

I B-gruppen lägger vi även betrodda 3 Tobacco (20 %) som äntligen har ett fint utgångsläge och också gynnas om det blir överpace men spelvärdet känns endast neutralt då det känns som om det är lite mycket om och men kring hästen och han inte vinner speciellt ofta även om han svarar för gedigna avslutningar. Det blir antagligen barfota fram, norskt huvudlag och vanlig vagn som vanligt och han har provat jänkarvagn utan att det verkar ha gett någon större effekt. Slutligen tar vi även med 7 Mellby Emeralds (15 %) i B-gruppen direkt i årsdebuten trots ett bökigt utgångsläge då han kapacitetsmässigt står sig väldigt bra här och får Ulf Ohlsson bara till det blir vi inte förvånade om han visar sig vara bäst på sin höga grundklass trots att det handlar om årsdebut. Reijo Liljendahl brukar ofta ha hästarna i ordning direkt även om han säger att det inte är någon toppform i det här fallet. Han tävlade mestadels i jänkarvagn under den senare delen av fjolåret och gjorde det bra i tuffa lopp med sexsiffriga förstapris och han kommer ut i samma Spyderbike direkt i årsdebuten förutom barfota runt om och möjligtvis norskt huvudlag för första gången istället för helstängt eller helstängt med hål i som han tävlat i under fjolåret – och balansen är därmed mer eller mindre optimal direkt. Bland C-hästarna är det värt att nämna att 5 Cat’s Klondike (8,6 %) har gått med jänkarvagn på slutet och har två segrar i tre starter med den på nu och ska gå så igen förutom barfota fram. Senast var det ett tufft V75-lopp där han fick se sig slagen av bra hästar till slut och han gjorde ett bra lopp men vi tycker inte att han känns stekhet här ändå med tanke på att det är flera startsnabba hästar innanför. Vi tar med åtta hästar och det känns säkert.

Spiken

V86-6: 2 Västerbo Highflyer (66 %) kommer från Daniel Redéns stall som visat toppform på slutet och det här är en klasshäst som nu har två lopp i kroppen och den riktiga formen borde på allvar närma sig nu. Vi har inte ramlat av stolen av intrycket i årets båda starter men förutsättningarna till dagens start känns klockrena då det är vår klara spetsfavorit och då vi håller hästen som huvudet högre än motståndet bör han därmed ha en toppchans att leda runt om. Om han missar spets inledningsvis så blir det tuffare men då ger vi inte slaget förlorat utan vi är inne på att han kan krossa motståndet från dödens eller spurta hem det via en ryggresa också, dvs oavsett löpningsförlopp så är det en bra chans om hästen tävlar på topp. Det blir barfota runt om, can’t see back-huvudlag och jänkarvagn som vanligt och vi taxerar vinstchansen till 75 %.

Utgångar

V86-1: 11 Cash Converter (8,7 %) är en osäker men kapabel häst som gynnas kraftigt av att det är lång distans. Han har visat sig duga bra inom V75 och klarar av att göra grovjobbet i spåren. Förutom att det så klart kan bli en jobbig resa ifrån det här utgångsläget på Jägersro så ser uppgiften intressant ut då han står bra inne i loppet  och vi håller det faktiskt som hästen med mest fartresurser i sällskapet och väljer därmed Stefan Söderkvist ett offensivt upplägg så är vi inne på att det finns en chans att han krossar Luddes mer”distanssvaga” favorit ifrån dödens och håller undan för dem bakifrån. Vi taxerar vinstchansen till 20 %.

V86-4: 4 Arctic Master (13 %) gick från spets för tre starter sedan och näst senast och visade då toppform medan han senast endast slutade sexa när han gick bakifrån och han är säkerligen gynnad av att löpa ut i täten. Vi anser dock att det fortsatt var ett formintryck senast också och även om stallet märkligt nog ligger aningen lågt till denna start så anser vi att förutsättningarna är perfekta och det mest är oddshöjande att de ligger lite lågt. Nu är det också ett perfekt tidsintervall mellan starterna och hästen är vår klara spetsfavorit och då krävs det en bra häst för att ta ner honom från tillägg och vi är inne på att det är goda möjligheter att han spårar runt om. Han gick dock med helstängt huvudlag vid segrarna och det är osäkert vilket huvudlag det blir den här gången. Vi taxerar vinstchansen till 22 %.

V86-4: 8 Raise Broline (19 %) är under kraftig utveckling och faktiskt den häst som vi anser visat klart mest i loppet och borde vara favorit. Visserligen är det ett besvärligt utgångsläge med spår fyra i volt men det kompenseras av att vi har Örjan Kihlström i sulkyn jämfört med Pekka Korpi, Sune L Nilsson, Johan A Nilsson samt Kaj Widell på de andra betrodda runt omkring honom och det brukar avgöra loppen på Solvalla. Hon har tävlat barfota runt om och med jänkarvagn i de tre senaste starterna vilket verkar ha varit positivt och det lär inte gå att tävla med jänkarvagnen på den här gången vilket är ett litet minus. Vi är dock inne på att detta är den bästa hästen i loppet och kommer hon bara vettigt till bör det vara en fin chans att hon blåser till motståndet även om vi har respekt för vår andra utgång. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

V86-7: 2 The True F. (32 %) är härdad inom V75 och har visat upp toppform de senaste starterna. Senast i V75-finalen fastnade han med alla krafter kvar och till dagens uppgift låter det rejält påställt och som på slutet blir det barfota runt, jänkarvagn och helstängt huvudlag vilket är optimalt. Han är startsnabb och vi håller spetschansen till 48 % eftersom det värsta motbudet i spetsstriden inte varit riktigt på tårna på slutet och blir spetsstriden inte alltför utdragen så tror vi på en toppchans att det blir ledning runt om. Missar han spets så är dock inte hoppet förlorat då han även går bra bakifrån och ifrån vinnarhålet vilket är den troliga positionen vid ett sådant scenario så blir han också livsfarlig med lucka till slut.  Nämnas bör att på minussidan finns att tidsintervallet mellan starterna är aningen långt för att det ska vara optimalt men vi taxerar vinstchansen till 41 %.

Övervärderade

V86-2: 6 Oceanic Clearence (46 %) har en lämplig uppgift på papperet då motståndet inte skrämmer men vi har börjat tröttna lite på henne då det alltid är mycket hets kring henne men i loppen så presterar hon sällan fullt ut och hon öppnar dessutom oftast ganska långsamt och får tunga resor. Skulle hon löpa upp till sin kapacitet fullt ut denna gång så är det hög vinstchans men samtidigt vinner inte Per Lennartsson lopp på beställning inom V86 och är segerlös bakom den här hästen som tagit sina båda segrar med Örjan Kihlström efter segern i debuten. Nu är det också upplagt för en tung resa i dödens och även om hon kan vinna därifrån också i ett dåligt lopp så känns spelprocenten för hög. Stall Stefan Melander har inte visat någon större form på sina hästar på slutet heller och det är oklart vilken balans och huvudlag det blir (det var barfota och jänkarvagn senast) så känns hon överspelad för oss. Vi taxerar vinstchansen till 25 %.

V86-4: 6 Lucifer Lane (32 %) har inlett karriären på ett bra sätt och var senast ute inom V86 som favorit och höll helt okej till en tredjeplats ifrån dödens på Exquisite Sisu. Han visade därmed att han duger i såna här sammanhang men vi anser ändå att det är fel att göra honom till favorit här då han dels möter äldre hästar men framför allt för att det finns motståndare som vi blivit mer imponerade av och dessutom är kusken Johan A Nilsson inte direkt någon kusk som man vill hålla i handen på Solvalla inom V86. Att det eventuellt blir halvstängt huvudlag är däremot intressant men sammantaget är han inte mer än B-häst för oss. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V86-8: 4 Neutron Broline (23 %) kommer från stall Peter G Norman som har en stallform som varit klart uppåtgående på slutet vilket man ska ta på allvar. Han har själv startat från besvärliga utgångslägen på sistone och gjort det ganska bra men det har samtidigt inte slagit några gnistor om honom och vi tycker att trenden för honom är lite vikande efter en lovande start i ny regi och jänkarvagn och barfota bak näst senast som han gått i tidigare regi gav ingen direkt effekt heller och han fortsätter att tävla med skor runt om, norskt huvudlag och svensk jänkarvagn som i övriga starter i ny regi. Vi förstår till viss del att spelarkåren gjort honom till favorit då det är loppets spetsfavorit och därifrån går han bra men vi är inne på att det inte kommer bli så enkelt. Vi värderar spetschansen till 45 % men vi är inne på att det kommer kosta en hel del att nå dit då hästarna 1,2,4 och 5 samtliga kan öppna snabbt och vi är tveksamma till om det räcker hela vägen. Inte minst över medeldistans som han visserligen hanterar men kort distans känns ändå som en fördel i dagsläget – speciellt då han ibland visat tveksamma takter förut över upploppet.

Det har också faktiskt gått aningen långt mellan starterna då han tagit alla sina segrar inom 20 dagar och han har också relativt dålig statistik på Solvalla och under våren. Det är visserligen Örjan Kihlström i sulkyn som i årsdebuten vilket är en fördel men favoriterna rensar dåligt i V86-avslutningen och vi rankar ner hästen till C-gruppen och gör du ett mindre system så kan du mycket väl chansa bort favoriten.

Skrällbud

V86-3: 5 Virtual Leg (6,4 %) är en sort som vi är stormförtjusta i och känslan är att det finns mycket utveckling i henne. Hon har varit osäker på bakom bilen men nu ser förutsättningarna intressanta ut om hon går felfritt då hon visat upp en fin startsnabbhet och vi har goda förhoppningar om att hon bombar till spets alternativt vinnarhålet då främsta spetsmotbudet är 6 Colombe d’Or (13 %) som startar utanför. Oavsett om det blir vinnarhålet eller spets så ser vi det som en toppchans vid felfri resa och balansen ska justeras till denna start vilket är intressant och galopprisken är inte högre än 30 % enligt vår åsikt. Vi taxerar därmed vinstchansen totalt sett till 22 %.

V86-8: 6 Dark Xray (4,5 %) håller vi som en av de mest kapabla hästarna i loppet och som singelprocentare är han given att hålla upp då vi dels ser det som ett stort plus att Erik Adielsson hoppar upp i sulkyn istället för Håkan K Persson och dels då vi faktiskt ser det som positivt att det gått en längre tid mellan starterna nu. Han har statistiken 3-1-0 på nio starter efter längre uppehåll jämfört med 4-4-4 på 23 starter med kortare intervall och han har behandlats inför det här vilket kan vara positivt. Senast fungerade inte aktionen och med jänkarvagnen på så blev det därför galopp och den vagnen har inte varit speciellt positiv för honom innan heller och nu blir det vanlig vagn istället. Vi är inne på att det blir en tuff spetskörning och han är en långskubbare som tillhör de starkaste i loppet och om det blir överpace så vore det gynnsamt för honom. Till rådande procent är han ett fynd och vi taxerar vinstchansen till 12 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*2*3*7*4*1*6*4 = 4 032 kronor[/content_protector]