V86 Solvalla/Jägersro

V86

Barfotaförbudet är äntligen borta och våra utgångar rensar bra

[content_protector password=”topgear2″ cookie_expires=”3600″]Förra onsdagen hade vi en spik i Elvira Diablo i V86-avslutningen som i sig var supertråkig som storfavorit men som vi bedömde som stenklar. Vi blev inte besvikna då hon vann enkelt och “tyvärr” har vi samma typ av spik denna vecka. Vi inleder omgången med att spika storfavoriten 3 Västerboonthenews (61 %) som har en skräddarsydd uppgift nu när 1 Dream With Me N.L. som vi trodde på annars har blivit struken. Vi säger tyvärr då det helt enkelt känns bättre att hitta en lågprocentare som spik men även om det är roligare så vill vi inte trolla fram den typen av spikar och låtsas hitta problem som inte finns för en storfavorit.

Omgången i övrigt präglas mycket av att barfotaförbudet nu är hävt sedan den 1 mars och vi kan förvänta oss en del kraftigt förbättrade prestationer i den närmaste framtiden hos vissa hästar som har gått med skor länge på slutet och nu får gå på optimal balans igen. Vi kommer säkert bli förvånade över en del prestationer och vi har gjort vårt bästa för att förutspå effekterna av detta. Omgångens fynd är annars faktiskt samma häst som föregående vecka, nämligen 4 Topgear (11 %) i V86-4 som vi hade som utgång förra veckan men då valde kusken förvånande nog för oss ett riktigt passivt upplägg även om han gick riktigt bra till slut som trea i mål. Nu är förutsättningarna ännu bättre och vi har goda förhoppningar om att Hans G Eriksson spänner bågen högt denna vecka istället.

Till helgen spelar vi som vanligt andelsspel till omgången. Vi har sedan en tid tillbaka gjort våra andelsspel via Andelskungen men denna vecka har det genomförts en förändring då Andelskungen blivit ett så kallat ombudslag och det är ännu inte möjligt att lämna in filsystem via dem. Detta arbetar ATG på och förhoppningsvis är det snart möjligt. Vi har löst det genom att vi nu kör parallella lag då vi anser att filsystem är att föredra men samtidigt vill vara kvar hos Andelskungen där vi bara kan göra matematiska system för närvarande.

Vill ni vara med på våra Jokersystem till helgen så hittar ni dem numera här:

https://tillsammans.atg.se/inbjudan/ZDN6-MTXF-16398

https://tillsammans.atg.se/inbjudan/6N2D-58Y3-17605

Observera att ovan lag är begränsade till 30 platser så om ni vill vara med så finns det risk att ni behöver vara snabba på bollen eller så kan ni ställa er i kö. Vill ni vara med på våra matematiska  system så hittar ni dem här under namnet Skoinfo.se samt Skoinfo.se High:

https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575

V86-1

Omgången inleds med ett trist sprinterlopp med bara sex deltagare efter strykning och klar favorit är 3 Västerboonthenews (61 %) som kommer med full form och är solklar spetsfavorit. Vi har svårt att se favoriten förlora och tror loppet blir rena  sömnpillret.

V86-2

Ett stolopp som känns rätt ovisst och där vi förväntar oss att flera hästar kommer höja sig kraftigt gentemot föregående starter tack vara att skotvånget är borta. Den häst som vi anser visat mest klass är 6 Adrians Girl (31 %) som gått bra med skor men som liksom flera andra höjer sig med barfotabalans även om det kanske inte har någon jättebetydelse för  henne. Vi spelar utgång på henne och tror att hon kan vinna även med en relativt tung resa. Bakom vår utgång är 7 Navaj Brodda (4,4 %) spelmässigt intressant då hon prenumererat på bra insatser och vi blir inte förvånade om hon höjer sig rejält med Erik Adielsson i sulkyn som vann tre lopp på tre starter första dagen efter semestern och verkar väldigt löpsugen. På vårt systemförslag har vi med fem hästar och för dig som gör ett större system rekommenderar vi er att krydda på i detta lopp.

V86-3

Ett svårt stayerlopp där de hästar som visat mest på slutet också startar ifrån sämst utgångslägen. Vi väljer att ranka 4 Tudor (14 %) från Peter Untersteiners formstall först trots att han inte gjorde någon bra prestation senast. Anledningen är dels att hästen är vår klara spetsfavorit och att vi ser det som en klar fördel för hästen att det nu blir barfotabalans. Dessutom fanns det förklaringar till den sämre prestation senast och Untersteiner har en så pass bra fingertoppskänsla så det är sällan hans hästar presterar dåligt i flera starter i rad. Vi taxerar Tudors vinstchans till 21 %.

Även om vi rankar Tudor först så finns det flera andra hästar som vi håller som bättre hästmässigt och vi rekommenderar er att strecka på och har ni råd så ta med två-tre ytterligare streck än vad vi har på vårt systemförslag.

V86-4

Ett lopp där det enligt oss är två hästar som höjer sig rejält över de andra. Den ena är favoriten 5 Say That Again (73 %) och den andra är andrahandaren 4 Topgear (11 %) vilken vi väljer att spela utgång på. Då det finns en relativt hög chans att de kör hårt mot varandra och det rensar friskt därbakom väljer vi att köra med många hästar bakom vår utgång även om vi var mycket nära att spika på det höga spelvärdet!

V86-5

Ett fyraåringslopp där det vimlar av hästar där man anar hög potential men som även känns väldigt ojämna och svåra att räkna på. Vi väljer att ranka 1 Havbergs Viking (4,3 %) först vilken vi skriver mer om under skrällbud och känslan är att det räcker mycket långt med våra fem streck här även om vi tar bort 4 Windwalker (16 %) som är betrodd men vi inte har någon feeling för alls.

V86-6

Helt klart dagens mest intressanta lopp där vi får se klasshästen 3 Emmett Brown (13 %) i årsdebut. Rent fartmässigt håller vi honom högst i loppet och då han i våra ögon är understreckad spelar vi också utgång även om det inte är något säkert kort att hålla i handen. Loppet känns i övrigt rätt ihåligt och även om du bör strecka hästarna 10, 7 och 8 för att känna dig helt säker så är känslan att fem streck räcker mycket långt.

V86-7

Ett mycket bra V86-lopp där vi väljer att gå relativt kort i vårt systemförslag. Vår klara förstahäst är 4 Bartender In (22 %) som är mycket uppåt i regi Johan Untersteiner och som gynnas markant av att det nu är möjligt att köra barfota runt om även om det fortfarande är lite oklart om det blir den balansen idag, vilket också är något som gör att vi avstår från att spela utgång och nöjer oss med att ha honom som ensam A-häst. Att Johan Untersteiners stall även visade toppform i helgen bidrar till att vi rankar honom först.

Rent kapacitetsmässigt håller vi annars 9 Owen Face (13 %) och 12 Young Farmer (4,3 %) högst men båda har besvärliga utgångslägen och det låter inte speciellt påställt ifrån stallen där så vi rankar dem bakom vår tipsetta.

V86-8

Ett lopp där vi anser att de tre favoriterna höjer sig markant gentemot resten av fältet och vi nöjer oss med tre streck och blir förvånade om vinnaren finns utanför denna trio. Först rankar vi 5 Global Respons (21 %) som känns mycket intressant med Björn Goop upp i sulkyn och vi har känslan av att det kan komma ett riktigt fantomlopp ifrån honom här!

Spiken

V86-1: 3 Västerboonthenews (61 %) är vår spik i omgången och har ett sällan skådat smashläge här på papperet. Hästen kommer med bra form och är mycket startsnabb och det troliga är att ingen av motståndarna ens kommer att ladda ifrån start utan att Christoffer Eriksson inte kommer behöva bruka hästen inledningsvis och därefter finns det inte heller någon motståndare som lär vilja gå upp i dödens och trycka upp tempot i det här lilla fältet. Vi tror helt enkelt att det blir en promenadseger och att han enkelt kommer glida undan över upploppet och trots det stora favoritskapet så känns hästen spelvärd. Vi taxerar vinstchansen till hela 75 %.

Utgångar

V86-2: 6 Adrians Girl (31 %) är en modell som vi gillar och som kommer med toppform. Hon har nu två raka segrar vilket visserligen inte säger så jättemycket då motståndet har varit klent men vi gillar intrycket på hästen och spår att stoet kommer klättra en del i klasserna under året. 

Efter den senaste starten så är träningsrapporterna positiva och vår känsla är att hon kommer vara ännu bättre till denna start. Det kan bli barfota runt om nu men segrarna på slutet har tagits med skor och har ingen större betydelse för hästen om det blir någon form av barfotabalans eller skor och det enda orosmomentet som vi ser det är att det finns en uppenbar risk för en tung resa men vi håller hästen så pass högt att vi ger henne en vettig chans även om resan blir dryg. Vi taxerar vinstchansen till 43 %.

V86-4: 4 Topgear (11 %) hade vi som utgång även förra veckan men istället för att köra framåt backade Hans G Eriksson ner i kön och hästen fick sedan aldrig chansen. Vi fick dock ett fint formintryck då han spurtade mycket vasst till en tredjeplats lite i skymundan. Till dagens start är förutsättningarna bättre och nu bör den normalt sett offensiva kusken Hans G Eriksson välja ett mer offensivt upplägg. Hästen är därmed vår klara spetsfavorit och väljer han att köra där så tror vi att det kan bli svårt för storfavoriten att ta ner honom och vår känsla är att han håller undan ifrån spets. Väljer kusken den fegare varianten och släpper är dock inte slaget helt förlorat utan i ett rätt ihåligt lopp så kan det bli lucka till slut och då bör spurten bita riktigt bra och favoriten måste ha en bra dag för att hålla undan i såna fall. Vi taxerar vinstchansen till 25 % vilket ger ett fint spelvärde!

V86-6: 3 Emmett Brown (13 %) tillhörde kulltoppen förra året och är en riktig klasshäst som dock även är lite av en glasbit. Vi anser att han har visat väl så mycket kapacitet som favoriten 4 Random Shot (52 %) och att han nu kommer ut efter vila behöver inte vara negativt då Stig H Johansson brukar ha sina hästar väl förberedda direkt. Det som gör hästen extra intressant idag är att Emmett Brown är vår klara spetsfavorit och är han i ordning som vi tror och har en bra dag så kan det visa sig vara en omöjlig uppgift att ta ner honom från dödens. Det finns visserligen en risk att Erik Adielsson släpper om favoriten kommer tidigt men vår känsla är att han kommer köras ifrån spets. Vi taxerar vinstchansen till 26 %.

Övervärderade

V86-4: 5 Say That Again (73 %) hade inför den senaste starten i V75-finalerna tre raka segrar men där trodde vi inte på hästen då vi haft svårt att ta till oss honom. Nu överträffade han våra förväntningar i den starten trots att det endast blev en femteplats och vi får faktiskt medge att han är riktigt bra.

Trots detta så lägger vi dock honom under rubriken övervärderade idag och det är helt enkelt för att han blivit en alldeles för stor favorit även om favoritskapet är berättigat. Hästen är trots allt fortfarande oerfaren och det är långt ifrån säkert att det blir spets idag och dessutom så finns det en risk att han kommer få trava utanför den i våra ögon värsta konkurrenten 4 Topgear (11 %) som vi tillsammans med favoriten håller klart högst i fältet. Vi anar att det kan bli för jobbigt och taxerar vinstchansen endast till 40 % vilket gör favoriten klart överspelad!

V86-6: 4 Random Shot (52 %) är en avkomma efter Going Kronos som alltid har varit lite av en snackhäst och som nu med två lopp i kroppen efter lång vila bör vara riktigt på gång. Trots att vi förväntar oss en bra prestation så är vi långt ifrån säkra på att det räcker då vi för det första är högst osäkra på att han får ta över ledningen från vår troliga spetsfavorit 3 Emmett Brown (13 %) och även om vi förväntar oss en bra prestation så har vi tidigare blivit besvikna på honom och vi ser honom som en rätt så ojämn häst och som en stor favorit är det alltid sårbart. Dessutom har stallet inte direkt rosat marknaden den senaste tiden. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

Skrällbud

V86-5: 1 Havbergs Viking (4,3 %) är en häst som vi tror kommer kunna bli riktigt bra så småningom och som successivt har förbättrat sig. Till dagens start ser utgångsläget intressant ut då hästen är hyfsat snabb ut och eventuellt kan hålla upp ledningen även om det mer troligt blir vinnarhålet. Sedan är det en del spännande utrustningsförändringar på hästen då det blir jänkarvagn för första gången och dessutom rycker man av framskorna. Vi taxerar vinstchansen till 11 procent!

V86-6: 9 Askö Q. (2,9 %) svek senast som storfavorit mot ett aningen enklare gäng på stayerdistans. Vi trodde då på hästen då men tyvärr blev han för pigg vilket har varit fallet i två starter i rad nu. Av den anledningen så tror vi att det är gynnsamt för honom att starta bakom hästar och då det mycket väl kan bli högt tempo på detta lopp kan bakspåret visa sig vara gynnsamt. Det är ofta lönsamt rent allmänt att spela på hästar som i den senaste starten varit storfavoriter och svikit för att i det följande loppet dyka upp mot ett relativt likvärdigt motstånd som storskrällar. Vi anser att han har kapacitet att vinna om det blir högt tempo på tillställningen och han har en bra dag och taxerar vinstchansen till 9 % vilket ger ett fint spelvärde!

Jokersystemet

1 mars v86barfota

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 1*6*6*1*5*5*4*4 = 3 600 kronor.[/content_protector]