V86 Solvalla/Jägersro

Spikförslagen

V86-2: 4 Scampi (15 %) har ingen rolig resultatrad men satt fast med krafter kvar i mål senast och är klart på väg uppåt i form med två lopp i kroppen enligt tränaren Stig H Johansson. Han kan öppna snabbt och är klar favorit att antingen spetsa direkt eller få ta över ledningen här som vi ser det även om hästen direkt utanför också är sylvass när han vässas upp. Det är debut över kort distans vilket kan ses som ett litet frågetecken men vi tror faktiskt att det är en klar fördel med tanke på läget och det troliga löpningsförloppet och vi har sett den här hästen sprinta runt i ledningen på ett mycket fint sätt över medeldistans när han varit nära toppformen vilket vi alltså tror att han är för dagen. Det blir antagligen barfota fram och vanlig vagn igen och spelprocenten är låg.

V86-4: 7 Shestheone Trot (19 %) trodde vi mycket på senast då hon gick med open eye-huvudlag och urryckare och ett riktigt fullblodsproffs i form av Christoffer Eriksson i sulkyn för första gången och hon vann mycket övertygande efter en tuff körning utvändigt om ledaren. Den här gången sitter tränaren i sulkyn igen vilket inte är någon fördel men han har trots allt en riktigt bra segerprocent på sina hästar som körsven också och han verkar vara inställd på att helt enkelt köra sig till dödens igen vilket inte kräver något större finlir och hästen ska dessutom antagligen tävla barfota runt om för första gången vilket bör vara en växel till. Det värsta motbudet 6 Tahiti Journey (14 %) direkt innanför verkar dessutom endast ska köras passivt i starten för att söka position och undvika dödens enligt tränaren Björn Röcklinger vilket vi tror kan avgöra loppet. I övrigt blir det svensk jänkarvagn som vanligt.

V86-8: 10 Come and Dream (6,9 %) har gått riktigt bra i de senaste starterna som hon avslutat omkring 1.09-1.10 nästan varenda gång och senast tog hon äntligen årets första seger i ett billigare sällskap och det var verkligen välförtjänt. Vi tycker att hon har visat bäst form av alla hästar i V86-avslutningen och att det är Ulf Ohlsson i sulkyn för första gången är inte någon nackdel då han brukar göra det mesta av sina uppsittningar och hästen har en bra rygg i starten för att kunna hitta en vettig position i andraspår. Det blir antagligen barfota runt om och svensk jänkarvagn igen.

Måstestrecken

V86-1: 9 Sylvester America (9,1 %) tog äntligen en seger näst senast efter en lång torka i segerkolumnen och när den väl kom så gjordes det på ett övertygande sätt. Sedan följde han upp det med en bra insats som tvåa senast efter en invändig resa bakom Day or Night In och formen verkar vara riktigt stark för dagen efter ett uppehåll under sommaren. Han har hävdat sig mot tufft motstånd tidigare och fartmässigt har han visat resurser som räcker långt och det känns intressant med niondespåret här då han bör ha vettiga möjligheter att rygga storfavoriten 1 Officer C.D. (76 %) inledningsvis och även om det handlar om 1640 meter på spetsbanan Jägersro så ser vi det inte som omöjligt att det kan bli en lucka till slut då loppet har få deltagare och känns lite ojämnt och det förutom favoriten endast är 2 Alex Tröjborg (5,2 %) som kommer med dokumenterad form. Får han lucka till slut så bör han kunna utmana favoriten som kanske är allra vassast med jänkarvagnen på som han hade vid segern för tre starter sedan och antagligen ska gå i vanlig vagn nu och inte heller radar upp segrar direkt i den här klassen samtidigt som Sylvester America är sylvass på speed. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn som i de senaste starterna.

Skrälldragen

V86-5: 3 Romantic Face (1,8 %) gjorde bort sig med startgalopp senast men höll innan dess till en andraplats på V75 ifrån spets på ett mersmakande sätt och känslan är att hon är under kraftig utveckling för närvarande. Nu möter hon en kapabel jättefavorit i form av 2 Kash Brodda (72 %) men vi litar fortfarande inte riktigt på henne då hon är skör och därmed både osäker och ojämn. Om hon kommer bort så känns det naturligt att gå på Romantic Face som är vår klara spetsfavorit och därifrån bör hon kunna bita ifrån sig bra och det som gör henne extra intressant idag är att det är aktuellt med jänkarvagn för första gången vilket vi är inne på att det kan höja henne rejält. I övrigt blir det antagligen barfota bak igen.

V86-6: 10 So Gå Ikaros (4,4 %) kommer från en toppinsats där han verkligen glänste och han har fungerat bra med jänkarvagnen och barfota bak på slutet. Han känns riktigt pigg i jobben inför det här enligt tränaren och kommer ut i ett relativt formlöst gäng där det finns frågetecken kring de flesta betrodda. Han känns intressant med tanke på formintrycket senast och eftersom han körs av Claes Sjöström som har ett bra flyt i sulkyn för närvarande. Vi är inne på att det kan bli ett relativt hårt tempo här och som vi ser det bör den första som tar initiativ från de bakre regionerna vara andrahandaren 11 Urban Kronos (27 %) och lyckas Claes Sjöström rygga honom under slutrundan så blir vi inte förvånade om han blåser ned motståndet till slut då han han en vass spurt med rätt resa. Det blir antagligen barfota bak, jänkarvagn och open eye-huvudlag igen.

V86-7: 11 Doyoucash In (4,9 %) kommer från en fin insats på V86 där han slutade trea och klart överglänste 2 Global Raceway (17 %) som nu trots det är klart hårdare betrodd. Vi gillar intrycket på hästen som verkar vara under utveckling och är Johan Untersteiners val i loppet. Utgångsläget känns lite intressant också trots att det är bakspår på Jägersro då det inte skulle förvåna om det blir en rejäl körning inledningsvis bland de mest betrodda från framspår vilket skulle kunna öppna upp loppet rejält och gynna vår idé som är spurtstark. Det blir antagligen barfota bak och vanlig vagn igen.

Överspelade

V86-2: 1 Araw Hoss (34 %) var väldigt svårbedömd i comebacken senast efter två års frånvaro och han visade inte helt oväntat en hel del ringrost. Att det är Björn Goop som sitter i sulkyn för första gången nu är spännande och hästen ska också antagligen gå barfota fram för första gången på svensk mark istället för järnskor som det var senast men innerspåret är knappast någon fördel då vi inte tror på att han kan svara ledningen trots kuskändringen och med intrycket senast så känns det som att det behövs fler lopp i kroppen innan han är segermogen – kanske speciellt över dagens korta distans där det är tufft att hänga med om man inte har full form.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171018

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.