V86 Solvalla/Jägersro

V86

Det ser upplagt ut för vår spik som bara vinner – Jackpot och V86 Tillsammans ger omgången extra potential

[content_protector password=”spurtstark” cookie_expires=”0″]Det var snökaos förra onsdagen vilket innebar flera strykningar då ett par hästtransporter inte kom fram och en del ojämna prestationer också även om banan klarade sig förvånansvärt bra på Solvalla efter att det hade utfärdats barfotaförbud. Vår spik i omgången var Tesio och det var något av höjdpunkten förra onsdagen då han var helt överlägsen och vann hur lätt som helst men i övrigt var det ingen munter tillställning då de betrodda hästarna radade upp sig varav ett par som vi hade rankat ner. Men det är så det är med trav ibland och vi siktar inte på att få åtta rätt när det blir Jackpot på sexorna som förra veckan utan vi hoppas helt enkelt på sämre favoriter och bättre skrällar den här veckan.

Det är inte alls samma snökaos som förra veckan när Solvalla arrangerar en Xpress-omgång tillsammans med Jägersro denna onsdag utan det verkar bli några plusgrader och eventuellt nederbörd, åtminstone i våra sydliga breddgrader där det också är ganska blåsigt. Hur vädret ska påverka banorna är osäkert men vi utgår från att det ska gå att köra med valfri balans. Det är Jackpot med 11 miljoner till en ensam vinnare med åtta rätt och vi spikar 4 Deimos Racing (45 %) i V86-8 som gjorde bort sig senast men trivs utmärkt över lång distans och vi tycker har en mycket fin uppgift på papperet. Vi ger omgången en fyra på en femgradig skala i spelvärde tack vare Jackpotten och att spetsbanan Jägersro tryckt in två femtonhästarslopp vilket ökar svårighetsgraden.

V86 Tillsammans är lanserat nu och den första V86-omgången blir idag efter många förseningar och det ser vi verkligen fram emot på Andelskungen för de som är intresserade. ATG hade tyvärr meddelat att det inte finns filinlämning till V86 förrän i början av nästa år så vi kör enbart matematiskt på Andelskungen till vidare.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör två bolag för 150 SEK respektive 450 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett stayerlopp med voltstart öppet till vunna 710 000 och tillägg vid vunna 200 001 SEK. Vi anser att loppet i stort sett står mellan tilläggshästarna och vi väljer att enbart ta med Lutfi Kolgjinis osäkre 4 Platon Face (7,6 %) från startvolten som är en häst med kapacitet utöver det vanliga. Loppets klara favorit är Veijo Heiskanens starke 12 Please Mr Please (44 %) och det har vi inget att invända emot och spelar utgång på honom. Han kan hamna lite på vingel från det här läget men Veijo Heiskanen verkar mycket nöjd och lär bara gasa allt vad det går tills han när täten och vi  ser honom som en tänkbar spik då loppet annars är rätt jämnt och streckkrävande.

Bakom favoriten vill vi framför allt varna för dansken 8 Peter Bagger (4,6 %) som gjort det bra i Sverige tidigare, senast för tre starter sedan som tvåa bakom Zigge Silvio – och är en av få hästar som trivs utmärkt på distansen i loppet. Han vinner inte så ofta men har visat riktigt fin form i sin nya regi och om favoriten hamnar på vingel eller blir utsvarad så tycker vi att han känns som ett tidigt motbud då vi anser att han tillhör en av de bättre i sällskapet och förstår därmed inte riktigt den låga spelprocenten. Totalt kör vi med hängslen och livrem i detta lopp och tar med åtta streck och här bör vi inte åka ut.

V86-2

Ett snabblopp med autostart för treåriga och äldre som tjänat lägst 350 001 SEK. Spetsstriden brukar avgöra mycket i såna här lopp och vi förväntar oss en rejäl fartfest inledningsvis då det finns flera startkanoner i fältet och även om vi håller favoriten 2 Alvena Pele (38 %) som klar spetsfavorit så är vi inne på att det kan kosta för mycket och att det kan bli möra ben till slut. Insatsen senast i supersprintloppet var lite svårbedömd då han körde upp i vagn. Favoriten har dock en historia av att prestera lite sämre på Solvalla och vi anser också att han presterar som allra bäst vid täta starter och ser därmed honom som aningen överspelad och rankar ner till B-gruppen.

Vårt klara förstastreck är istället 7 Exodus Hanover (16 %) som vi tyckte såg bäst ut i den senaste starten och har visat en stark form en längre tid i stentuffa sällskap och vi är inne på att han kommer att gynnas av den förväntade hårda spetskörningen trots sitt knepiga utgångsläge. Att Örjan Kihlström sitter i sulkyn känns tryggt då han är en mästare på att hitta en bra position från de yttre spåren med autostart. Han har en segerstatistik på hela 18,97 % från spår 6-8 med bilen och det finns knappast någon som kan matcha de siffrorna. På Solvalla är vinstprocenten till och med 20,05 % på de senaste 379 starterna. Vill du gräva mer i såna här siffror så kan du gå hit: https://skoinfo.se/sok-sportinfo/

Där bakom vill vi varna för 6 Highspeed Call (4,9 %) som visat uppåtgående form på slutet och det är faktiskt inte omöjligt att Daniel Olsson når spets direkt eller får överta den då hästen är mycket startsnabb. Därifrån kan han visa sig svårslagen om öppningen inte blir för tuff och procenten är betydligt mer tilltalande än för favoriten. Vi tar totalt med fyra streck här och går aningen kort. Vill du känna dig säker så bör du fylla på med två eller möjligtvis tre streck till men det är inga heta segerbud som vi “stekt” på vårt system.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett medeldistanslopp för ston med propositionen 100 001 – 525 000 SEK och loppet känns relativt öppet bakom vår utgångsduo 4 Bakers Ransom (35 %) samt 3 Donatella Center (14 %) och väljer du att inte gå kort med vår utgångsduo som vi skriver mer om nedan eller spika dig ur loppet så rekommenderar vi en bred gardering.

Bakom ovan nämnda hästar anser vi att 10 Going Diablo (13 %) har klart högst vinstchans då hon visat bra form på slutet – speciellt senast i Breeders Crown-finalen där hon inte fick riktigt fritt – och hon går ner i klass nu och Peter Untersteiner verkar relativt optimistisk. Bakspår på Jägersro är dock ett ganska stort handikapp när de värsta motbuden sitter nära täten men hon känns åtminstone som en given B-häst till den här förhållandevis låga spelprocenten. Där bakom finns det gott om lågprocentare som kan skrälla till vid maxklaff och vi hoppas på en miljonskräll här om ovan nämnda hästar sviker. Vi tycker inte att det skiljer så mycket kapacitetsmässigt mellan flera hästar när de tävlar på topp.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är Oaksrevanschen som är ett treåringslopp för ston. Här hittar vi omgångens största favorit i form av 2 Undine (68 %) och att hon har klart högst vinstchans i loppet går det inte att protestera emot. Däremot anser vi att procenten är alldeles för hög då säsongen varit lång och hon dels galopperade i den senaste starten och dels inte varit som bäst innan dess och dagsformen är diffus. Nu har hon visserligen goda möjligheter att ta över spets relativt snabbt vilket förklarar en hög spelprocent men med frågetecken för formen och att hon varit allt sämre på slutet så kan vi inte gå på henne som “megalampa” utan rankar istället ner till B-gruppen.

Mest intressant på strecken är istället 11 Fortune Teller (4,9 %) som matchats lugnare under säsongen men varit mycket positiv barfota runt om på slutet och vi skriver mer om under skrällbud. I övrigt känns loppet lurigt då det antagligen är säsongens sista start för flertalet och vi blir inte förvånade om det blir lite extra offensivt på flera händer idag vilket kan göra loppet lite extra rivigt. Då vi anser att storfavoriten är klart överspelad så finns det spelvärde på många hästar här och vi fyller på med hela sju streck.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp för hästar som tjänat lägst 710 001 SEK med åtta deltagare bakom bilen. Loppets klara favorit är 3 Västerboonthenews (53 %) och det anser vi vara berättigat. Han har hittat en sen toppform i de senaste starterna och börjat visa lite av sin forna glans igen även om det är en bit kvar. Näst senast så sköt han till bra som trea bakom Ivar Sånna i SM och i den senaste starten såg han ytterligare förbättrad ut då han vann på ett imponerande sätt mot ett enkelt motstånd. Vi tror visserligen inte att han når spets initalt men tror att Johnny Takter har chansen att köra sig till spets när den initiala spetstriden har lagt sig. Når han inte dit så blir det givetvis jobbigare men vi tror på goda möjligheter bakifrån också eller ifrån dödens även om det inte känns speciellt tryggt med Johnny Takter i den positionen. Procenten är dock hög och även om vi anser att favoritskapet är berättigat så är det inget direkt spelvärde och vi nöjer oss med A-häst utan utgång.

Bakom favoriten vill vi framför allt fortsätta att varna för 5 Sylvester America (4,7 %) som visat kanonform på slutet utan att få vinna då han börjat tävla med jänkarvagn och han är mycket vass till slut i nuvarande form. Vi tycker inte att han är oärlig även om han inte vunnit i år och det bara måste vara dags snart. Han går kanske upp något i klass här men det ser inte så blodigt ut ändå och han gynnas givetvis om det blir överpace vilket det kan bli mellan de mest betrodda här och om favoriten inte når spets så kan det bli en perfekt resa där bakom i andraspår. Totalt tar vi med fyra streck och här bör vinnaren finnas med på systemramen.

V86-6

Den sjätte avdelningen håller ganska dålig kvalitet och är ett lopp öppet till 110 000 SEK men det är å andra sidan roligt att gräva fram motbuden. När vi först såg startlistorna och spelprocenten så vattnades det i munnen då alla betrodda ekipagen bestod av treåringar och de brukar ha det svårt när de möter äldre hästar. Efter att grävt med ljus och lykta efter någon äldre häst som är underspelad så har vi  dock fått ge upp och faktum är att våra fyra streck på systemförslaget alla är treåringar. Det känns inte riktigt bekvämt men vi hittar verkligen inte någon äldre häst med realistisk chans och ibland får statistiken stå åt sidan.

Favoritskapet delas av 9 Actual Star (26 %) som har ett lite besvärligt utgångsläge men troligtvis är bästa hästen och vi tycker visade mest i den senaste starten av de betrodda hästarna samt 3 Miss Julita (26 %) som är lika hårt betrodd men som vi anser har en smickrande resultatrad och vi därmed lägger utanför systemet som överspelad och skriver mer om nedan. Vårt förstastreck är innan senaste starten nykastrerade 2 External Power (8,2 %) som är härdad mot mycket bättre motstånd och var positiv efter uppehållet och vi skriver mer om under utgångar. Vi varnar även för 12 Dajmen Am (8,7 %) med Örjan Kihlström i sulkyn som inte vunnit än men är klart på uppåtgående i de senaste starterna och definitivt kan duga i ett sånt här lopp om han gör en liknande insats och det klaffar med positionerna.

V86-7

Den sjunde avdelningen är ett lopp med spårtrappa med propositionen 79 001 – 300 000 SEK där prispengarna alltså avgör startspåret. Klar favorit är starke och segervane 5 Brosa Am (47 %) och det är troligtvis också den bästa hästen i sällskapet tillsammans med 15 To Be Or Not To Be (19%). Procenten på favoriten köper vi dock inte riktigt då han nu återkommer efter vila och även om han presterat okej efter längre uppehåll tidigare så anser vi att han är som bäst med intervallet 11-20 dagar och vi förväntar oss ingen topprestation även om stallrapporterna är mycket positiva. Marcus Lindgren är dock väldigt positiv och medial och hans hästar blir därmed ofta lite överspelade. Dessutom är Marcus Lindgren ingen vi håller speciellt högt i sulkyn även om han är ordinarie körsven bakom den här hästen.

Mest intressant på strecken är istället vår A-duo 8 Tadpole (3,8 %) och 2 Talija Bi (8,5 %). Den förstnämnde utvecklar vi tankarna mer om under skrällbud medan Jerry Riordans häst känns intressant då vi verkligen blev förtjusta i prestationen senast. Hon är segervan och var rejält förbättrad senast i ett ganska billigt lopp och verkar trivas extra bra på Jägersro och intervallet 11-20 dagar mellan starterna där hon har två segrar på tre starter. Hon kan öppna relativt snabbt och läget är bra och vi tycker inte att hon står så hårt inne kapacitetsmässigt om hon upprepar en sådan insats och det är intressant att Peter Untersteiner kör för första gången. Känslan är dock att väldigt mycket kan hända i detta lopp och vi rekommenderar en bred gardering och tar totalt med sju streck på vårt systemförslag men känner oss ändå en aning tunna.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är Kriterierevanschen som är ett långdistanslopp med bilstart för treåringar. Loppet håller en bra och jämn klass och vi väljer denna vecka att ha en aningen tråkig spik i form av favoriten 4 Deimos Racing (45 %) som vi anser har en klockren uppgift på papperet och vi tror på spets-och-slut över en för honom perfekt distans där ingen av motståndarna känns speciellt heta för dagen och vi istället lägger andrahandsfavoriten 2 Donatello Sisu (18 %) under rubriken överspelade. Om ni inte köper vår spik som vi hittar här så rekommenderar vi en bred gardering.

Spiken

V86-8: 4 Deimos Racing (45 %) vann Kriteriet efter en perfekt resa och har därefter gjort två starter. Näst senast blev löpningsförloppet helt fel och det blev ”endast” en tredjeplats men prestationen var femstjärnig. Intrycket var helt enkelt strålande! I den senaste starten så blev det startgalopp vilket så klart inte är positivt men vi är inne på att han stördes rejält av omstarten den omgången. Intrycket inför tävlingarna var i alla fall fortsatt strålande och det hörs verkligen ifrån stallet och Erik Adielsson att de håller hästen högt. Till denna start så anser vi att förutsättningarna ser perfekta ut då vi är inne på att Deimos Racing öppnar tillräckligt snabbt för att vara med och utmana om täten relativt tidigt. Även om vi inte har honom som favorit att han frontar initialt så är vi tämligen övertygade om att han släpps dit då distansen känns aningen lång för 2 Donatello Sisu (18 %) som är vår initiala spetsfavorit. Vi vill tillägga att vi även är inne på det andra spetsbudet 5 Stepping Spaceboy (4,8 %) släpper om han mot förmodan når dit före vår spik – vilket vi dock inte tror att han gör till att börja med.

Vi tror således på en väldigt hög spetschans och då det inte verkar finnas någon som är speciellt påställd för dagen så är vår känsla att Erik Adielsson – som är en utmärkt kusk bakom favoriter i spets – kommer att få bestämma tempot efter behag. Att hästen fungerat allra bäst på hösten och på Solvalla stärker ytterligare vår tro och då han visat absolut toppform på slutet och det låter oerhört uppåt ifrån stallet så är vi inne på spets-och-slut och vi spikar! Vi taxerar vinstchansen till 60 %.

Utgångar

V86-1: 12 Please Mr Please (44 %) startar från ett perfekt utgångsläge med springspår på tillägg och vi förväntar oss en snabbstart härifrån och en tidig attack mot ledningen på samma sätt som skedde vid debuten på stayerdistans inom V75 på Jägersro näst senast. I den starten höll han utomordentligt ifrån spets och att han inte kunde stå emot Flemming Jensens kanon Slide So Easy är förlåtligt. Efter den fina andraplatsen startade han på långdistans på Halmstad och visade fortsatt toppform vid segern. Efteråt är rapporterna enbart positiva och Veijo verkar förvänta sig en ännu bättre prestation idag vilket låter lovande.

Det är inte säkert att han får en lika bra start som näst senast men om han kommer i närheten av lika smärtfritt till täten från tillägg den här gången så bör loppet i princip vara över. Det är dock långt ifrån säkert att han får en sådan kanonstart bara för att läget är liknande och det kan då istället bli en vingelresa och lyckas dessutom 4 Platon Face (7,6 %) nå en frontposition så lär inte heller offensive Lutfi Kolgjini vara så pigg på att släppa. Dessutom har favoriten en historia av att vara galoppbenägen och även om det nu blivit fem felfria lopp i rad så ser vi en viss galopprisk och att spika kändes inte aktuellt även om utgången var ganska given. Vi taxerar vinstchansen till 53 %.

V86-3: 4 Bakers Ransom (36 %) är vårt klara förstastreck i stoloppet och vi var inte långt ifrån att spela ensam utgång men valde till slut att köra en dubbelutgång. Veijo Heiskanens favorit trodde vi en del på näst senast inom V75 som storskräll men då blev det till slut endast en femteplats efter en medioker prestation. I den senaste starten stod hon dock för en topprestation med en enkel spetsviktoria och hon visade att Veijo haft fog för sin optimism som han uttryckt länge. Förutsättningarna till denna start ser perfekta ut då hon är klar spetsfavorit och därifrån verkar hon trivas utmärkt. Som vi läser loppet så är det tyvärr en relativt stor risk att hon kommer att få sitta där ifred och då bör det kunna bli seger igen. Vi är dock inte helt övertygade om löpningsförloppet här eller att täta starter är optimalt för henne då hon endast har en seger på nio försök jämfört med 4-3-2 på 20 starter med andra intervall och det gör att vi nöjer oss med utgång. Vi taxerar vinstchansen till 45 %.

V86-3: 3 Donatella Center (14 %) har äntligen börjat leva upp till vad hon visade förra hösten och den senaste starten då hon maxades i balansen var mersmakande även om det endast räckte till en andraplats bakom överlägsne Diva Deo. Hon verkar trivas klart bäst under hösten men en stor del av hennes förbättrade insats senast kan nog tillmätas att hon kördes med jänkarvagn, helstängt huvudlag och dessutom barfota runt om. Till denna start blir det återigen jänkarvagn och helstängt medan däremot skorna åker på och även om vi helst hade sett barfota runt om igen så anser vi att hon duger bra här. Kevin Oscarsson som verkar trivas perfekt med hästen bör hitta en vettig position från ett fint startspår. Om inte favoriten får trolla bort loppet i spets så bör hennes spurt duga riktigt långt här. Vi taxerar vinstchansen till 19 %.

V86-6: 2 External Power (8,2 %) är något av omgångens fynd och det kan vi tacka resultatraden för som vi anser är helt missvisande. Han har nämligen mött ett helt annat motstånd under säsongen och går nu ner kraftigt i klass och det som gör honom extra intressant till denna start är att han kastrerades inför den förra starten och vi anser att han såg klart förbättrad ut senast då han slutade sexa utan att få fritt spurtutrymme. Han lär vara bättre med lopp i kroppen och till denna start låter det uppåt ifrån stallet och tidsintervallet från föregående start är perfekt då han tidigare gjort sina två bästa prestationer med just detta intervall. Som vi läser loppet är det nu läge för laddning från start och vi har faktiskt External Power som knapp spetsfavorit och därifrån har vi en god känsla för att han kan hålla undan hela vägen då vi inte är speciellt imponerade av de betrodda hästarna här. Vi anser faktiskt att detta kan vara den bästa hästen i sällskapet trots att han är segerlös och vi ger inte loppet förlorat även om han missar spets. Han känns kraftigt underspelad och det är en tänkbar chansspik. Vi taxerar vinstchansen till 25 %.

Övervärderade

V86-6: 3 Miss Julita (26 %) anser vi har en väldigt smickrande resultatrad då prestationerna inte alls varit märkvärdiga och vi ser ingen större kapacitet i den delade favoriten i det här loppet. Nu körs hon visserligen av en toppkusk och startar från ett fint läge men vi har ändå svårt att köpa favoritskapet då vi anser att flertalet av motståndarna är bättre hästar och då vi dessutom inte tror på att hon når ledningen så finns faktiskt risken för en besvärlig utvändig resa och vi tar bort henne helt från systemet till den här höga spelprocenten. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V86-8: 2 Donatello Sisu (18 %) vann en miljon kronor i E3-finalen vilket var en stor framgång för Admir Zukanovic och han lyckades verkligen toppa hästen för den uppgiften. Han missade dock att kvala in till Kriteriet efter det över aktuell distans trots att han gick i ledningen och har inte direkt gnistrat av form efter framgången i E3-finalen och det är möjligt att säsongen börjar bli lite lång. Det känns som en felaktig andrahandsfavorit i loppet bakom vår spikförslag då det fortfarande inte verkar speciellt påställt ifrån stallet och det låter nästan som en garanti att ha kommer släppa spets över denna långa distans som vi dessutom ser som ett litet minus. För oss är han bara en av flera bakom favoriten och det är inget tidigt streck för oss vid en gardering. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Skrällbud

V86-4: 11 Fortune Teller (5,2 %) återkom senast efter uppehåll och prestationen var verkligen mersmakande i ett lopp som blev ganska omöjligt att göra någonting en position djupt nere i kön där Barbara L.Hanover dirigerat från ledningen. Det låter uppåt ifrån stallet och det känns som att hästen är klart på gång även om det är hårt motstånd den här gången och det lutar återigen mot en barfotabalans som har varit så positivt på slutet. Om det blir lite tempo på loppet så blir vi inte förvånade om hon spurtar ner samtliga de här hästarna där flera kan visa sig lite trötta efter hårt matchande under säsongen. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-7: 8 Tadpole (3,8 %) känns lite bortglömd i denna start då vi anser att han tillhör de bättre kapacitetsmässigt i loppet samtidigt som det känns väldigt intressant med Johnny Takter istället för Håkan K Persson i sulkyn vilket är en riktig kuskförstärkning. Det är också ett stort plus och att han fungerat som bäst med detta tidsintervall mellan starterna samt vunnit den enda starten som han tidigare gjort på Jägersro och han känns småintressant om han kommer till från det chansartade läget. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Jokersystemet

V86 Solvalla/Jägersro

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

8*4*9*3*3*1*6*1 = 3 888 kronor[/content_protector]