V86 Solvalla/Jägersro

V86

Jackpot gör omgången intressant och vi tar ställning bland favoriterna

[content_protector password=”SecretLane” cookie_expires=”3600″]Vi stod över V86-omgången förra veckan då vi ansåg att loppen var ihåliga och att det var för stor risk för låg utdelning vilket visade sig vara rätt då det trots en storskräll blev favoritbetonat och endast ca 2 000 kronor på åtta rätt. Vi fick dock en härlig Jackpot att ta del av och vi är desto mer spelsugna.

Vi kan visserligen inte påstå att vi är ensidigt positiva kring denna omgång. Den känns nämligen inte heller speciellt svårlöst vilket till stor del beror på det låga antalet starthästar. Just nu är det 79 starthästar inom V86 vilket innebär 10 starthästar per lopp vilket är alldeles för lågt och sänker svårighetsgraden ordentligt. Kanske är det en effekt av barfotaförbudet och fler hästar som tidigt går till vintervila.

Omgången håller dock bra sportslig kvalitet för att vara i december. Vi ser fram emot tvååringsloppet i V86-3 där det framför allt är tre talanger som gör upp om segern. Vi tror främst på 4 Deimos Racing (42 %) som övertygat stort på oss och har bäst utgångläge av de betrodda men samtidigt så kan täta starter och långresa ställa till det så vi garderar med de övriga betrodda plus Adrian Kolgjinis styrning 3 Ricochet Face (5,8 %) som ett “lyxstreck” från ledningen även om han inte har vunnit än.

2 Twister Bi (9 %) rankar vi först i V86-4 då han presterat riktigt bra på slutet vid tre raka segrar med skor runt om och spelprocenten är fin. Han utvecklas hela tiden och det ska bli mycket intressant att se hur långt han räcker till mot detta motstånd. Det finns givetvis en risk att storfavoriten Bryssel vinner från innerspåret men vi tror att läget kan ställa till det inledningsvis då han blivit över från ett sådant läge tidigare och hoppas på en liten överraskning här även om det är ett litet fält. Loppet känns i princip stängt på tre streck men ta med vår fjärde- och femterankade om du har råd och vill heltäcka loppet.

5 Shogun D.K. (15,7 %) i V86-7 är van vid att gå med skor runt om och är därmed gynnad gentemot de flesta konkurrenterna av barfotaförbudet. Han ska eventuellt lättas från järn- till aluminiumskor och vi tror att han har en vettig uppgift om han bara går iväg felfritt från det snäva femtespåret. Flera motbud kan öppna snabbt och vi hoppas att det blir körning ifrån start och överpace under vägen men löpningsscenariot är lite svårläst och vi hoppas att det skräller till ordentligt om vår idé får problem. Men förstastrecket är givet!

Vi kan också nämna att den sjätte avdelningen är oerhört ihåligt och vi ser det nästan som helgarderat där med våra fyra streck. Vi har svårt att särskilja vinstchanserna åt bland de tre mest betrodda men 7 Sylvester America (16 %) som startgalopperade senast då vi var inne på honom väljer vi att ha som A-häst pga det större spelvärdet.

Spikarna

V86-1: 1 Ultimate Wine (58%) stod för ett enormt intryck näst senast då hon slutade fyra med alla krafter sparade och i den senaste starten spikade vi därför henne men då svek hon lite ifrån ledningen där hon även då slutade fyra till slut. Även om vi sprack på henne där så tar vi inte så hårt på prestationen då banan var väldigt krävande och Untersteiners häst fick öppna rejält första varvet mot hårdare motstånd än vad hon möter nu. Vi anser att hästen var helt ursäktad och tar omtag på henne här.

I detta lopp så känns förutsättningarna perfekta då vi har väldigt svårt att se att hon missar ledningen och ifrån spets bör det faktiskt kunna bli ett blufflopp då vi inte tror att någon motståndare vill kliva upp i dödens och trycka upp tempot. Vi tror att Peter Untersteiner kommer att få bestämma tempot efter behag och då vi håller hästen som klart bäst kapacitetsmässigt tillsammans med stallets andra häst i loppet 10 Alvena Take It (15 %) bör det faktiskt bli en enkel seger. Det enda orosmomentet som vi ser det är att hästen nu ska gå med skor då det är lite osäkert hur det kommer påverka men som vi ser det så behöver hon inte vara i närheten av att vara på topp för att vinna och vi väljer att spika.

V86-5: 7 Secret Lane (40 %) kommer från en topprestation och trivs bra på båda bana och distans. Hon fungerar dessutom bra med skor och är vår klara spetsfavorit och därifrån bör vinstchansen vara riktigt hög i detta ihåliga lopp där vi ser de två övriga betrodda som de främsta motbuden. Vi anser att vår spik var riktigt bra senast och känslan är att hon är på väg uppåt i form och då tongångarna går i dur ifrån stallet och vi inte kan se någon häst i fältet som kan tänkas vilja kliva upp i dödens och trycka upp tempot så är spiken klockren. Rent speltekniskt så känns spiken rätt då vi inte tror på någon skräll i detta lopp utifall vi skulle få ett favoritfall och genom att spara streck här så får vi lite stuns i systemet i övriga lopp.

Övervärderade

V86-2: 2 David Sisu (13 %) hänger med i de flesta tempon men gör sällan topprestationer och har svårt för att vinna även mot enklare motstånd. Hästen har bara vunnit en gång det senaste året och har svikit samtliga åtta gånger som han varit spelad under tio gånger pengarna. I den senaste starten gjorde hästen som vanligt en gedigen insats men vi har svårt att köpa honom som hyfsat betrodd på Solvalla då allt för mycket måste klaffa för att han ska sätta nosen först.

V86-8: 9 Panoramic (21 %) har verkligen hittat en formtopp och gjort rejäla insatser på  slutet men nu tror vi det är slut på segerraden då förutsättningarna känns fel. Hästen har presterat som allra bäst på lång distans och den kortare distansen nu är ett klart minus och dessutom anser vi att motståndet håller bättre klass än tidigare idag med flera hästar som är på väg uppåt i form. Visst har Panoramic vinstmöjligheter men för oss är han bara en av flera och borde ha ca 10 % av insatserna på sig.

Skrällbud

V86-2: 3 Licence Holder (1,2 %) har vi ägarintressen i och har länge varit besvikna på men i den senaste starten gav han äntligen lite hopp då han visade i lopp vad han länge visat i träning. Skotvånget är en relativ fördel för hästen och nu fick han äntligen ett helt lopp i kroppen och förhoppningarna är att det ska höja hästen ytterligare. Det senaste loppet var i alla fall ett rejält lyft och motståndet idag ger egentligen ingen skrämselhicka utan vi anser att hästen står sig hyggligt i detta sällskap även om det fortfarande är ett litet långskott men 1,2% av insatserna anser vi vara på tok för lite!

V86-8: 6 O.P.Q.C. (2,7 %) känns märkligt bortglömd då han har gjort riktigt fina prestationer på slutet. I den senaste starten avslutade han klart bra och vi anser att han tillhör hästarna med bäst fartresurser i sällskapet. Han fungerar utmärkt med skor och kommer han bara vettigt till från start blir vi inte förvånade om O.P.Q.C. växlar ner allt över upploppet!

Jokersystemet

solvallajägersro 16 dec

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 1*5*4*4*1*3*9*6= 3 240 kronor.[/content_protector]