V86 Solvalla/Jägersro

V86

Barfota runt om och jänkarvagn – då ska väl omgångens spik inte kunna förlora?

[content_protector password=”vinstbong” cookie_expires=”0″]Svårbemästrade banunderlag, kontroversiella domarbeslut och plötsliga barfotaförbud, tuffa dueller med snäva styrningar som nästan orsakade olyckor, favoriter som både svek totalt och övertygade stort och allt skedde i expressfart… men på det stora hela trav när det är som bäst rent spelmässigt den förra onsdagen på V86. När krutröken lagt sig stod vi tyvärr kvar med en torskbong i handen och hade många saker att skylla på. Vi missade på hemsidan att Västerbo Arthur skulle tävla barfota runt om för första gången sedan i höstas och på spiken Önas Igor som oväntat nog blev alldeles för ambitiös i ledningen tillsammans med Björn Goop och därmed brände sin straffspark. Att Speedy Face var en bra utgång spelade därför mindre roll i sammanhanget och vi drar ett streck över den omgången och går vidare.

Det är dags för Solvalla och Jägersro att dela på en V86-omgång och det börjar bli vår i luften nu men allt vad det innebär för våra travbanor och banunderlag. Både Stockholm och Malmö bjuder på uppemot tio plusgrader idag och det ska gå att köra med valfri balans vilket vi verkligen har sett fram emot. I vår södra landsände är loppen i vanlig ordning inte alltid fulla och det är givetvis trist men det är också flera mycket fina lopp inom V86-spelet idag – inte minst fyraåringsloppet i V86-8 som är ett av årets bästa lopp hittills med idel vinnarskallar. Vi ger omgången en trea på en femgradig skala i spelvärde och spiken hittar vi i V86-7 där vi tycker att det ser ut som en perfekt uppgift för Peter Untersteiner och 1 Global Tendency (30 %) som förutom den aviserade barfotabalansen som hon är obesegrad med efter tre starter också ska gå med jänkarvagn för första gången och har lottats till ett perfekt läge. Hela vägen, PU!

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör tre bolag för 150, 450 respektive 1 000 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 600 001 – 1 550 000 SEK. Trist nog har vi endast sex deltagare som anmält sitt intresse och här hittar vi omgångens största favorit 5 D.D.’s Hitman (67 %) som utvecklades fint under fjolåret och känns som en Gulddivisionshäst som möter Silverdivisionen och vi var nära och spika men väljer att spela utgång vilket vi skriver mer om nedan. Där bakom lägger vi 2 Global Respons (5,7 %) som första B-häst vilket är en häst som återkommer efter vila och brukar prestera riktigt bra direkt och har vunnit i hela fyra starter av fem efter längre uppehåll på över en månad vilket är en mycket intressant statistik. Till denna start blir det antagligen jänkarvagn, open eye-huvudlag och barfota fram och även om hästen lustigt nog har bättre statistik med vanlig vagn 3-0-0 på fem starter jämfört med 2-2-1 i 16 starter med jänkarvagn sedan början på 2016 och dessutom är segerlös barfota fram så är det säkerligen lite missledande siffror då hästen tävlat mot tuffare motstånd när han maxats i balansen. Vi tror att han kommer göra ett bra lopp men han räcker antagligen inte mot vår utgång om han tävlar på topp.

I B-gruppen lägger vi även till 4 Vivo Per Lei (5,7%) som är initial spetsfavorit och det är positiva träningsrapporter kring honom för dagen. Även han återkommer efter vila och har statistiken 6-0-0 på 14 starter efter längre uppehåll även om de flesta av de starterna har varit precis över en månad och inte en ordentlig pust som han fått nu vilket vi ser som positivt då han var mycket bra direkt senast efter att han fick ett ordentligt uppehåll hösten 2015. Han trivs även på Jägersro som alla vet där han har tagit hela tjugo segrar. Även vårt sista streck 1 Bartender In (12 %) som kanske har högre kapacitet än våra B-hästar när han tävlar på topp återkommer efter vila men här ser vi det som en aning mer negativt då han är stor och tung och brukar behöva lopp i kroppen och stallet påpekar att han inte är på topp nu. Han brukar dock prestera bra på Jägersro och fungerar som allra bäst under våren och det aviseras också barfotabalans direkt vilket är positivt och dessutom jänkarvagn vilket han gått med i majoriteten av sina starter det senaste året.

V86-2

Dagens andra avdelning inom V86-spelet är ett sprinterlopp med autostart och propositionen är 225 001 – 500 000 SEK och detta lopp känns ihåligt och vi rekommenderar att man stannar på ett fåtal streck. Klar favorit är 5 Tuffetto Jet (37 %) och att han är betrodd förstår vi med tanke på insatsen senast som var ganska mäktig även om det inte var det tuffaste sällskapet. Distansen passar perfekt men han är inte speciellt snabb ut och motståndet är hårdare samtidigt som han lär få vandra i dödens. Det är upplagt för en besvärlig resa och då är han sårbar och Conrad Lugauer är inte heller någon kusk vi håller speciellt högt till sådana här uppgifter. Han är given i B-gruppen på sin höga vinstchans men spelvärdet är negativt.

En annan hårt betrodd häst är 12 Pointillist (21 %) som senast vann enkelt på V75 från dödens och den insatsen var rakt igenom femstjärnig och han verkar ha växt en klass i år. Han har gått med skor runt om och vanlig vagn i år samt med norskt huvudlag på slutet och gör han om en likartad prestation som senast samtdigt som det löser någorlunda så är vi inne på att det kan vara spel mot ett mål och vi förstår inte att han inte är favorit även om läget gör att det blir spännande över kort distans. Till denna start aviseras det barfota runt om vilket vore ett klart plus då han har tre segrar och en andraplats vid de fyra senaste skorycken och även om startspåret givetvis är ett stort minus – inte minst då det inte handlar om någon toppkusk i sulkyn – så måste han räknas mycket tidigt.

Vi ger dock tipset till en mer lägesgynnad häst och det är 3 I’m Just a Sund (6,7 %) som länge startat sporadiskt och hade ett problematiskt fjolår med ett fåtal starter och nyligen var struken vid en tilltänkt start vilket gör att han inte får många förespråkare här eftersom de glömt hur bra han är. Nu återkommer han efter uppehåll men ska vara redo för en bra prestation enligt stallet och han vann också direkt i årsdebuten ifjol med jänkarvagn och helstängt huvudlag och kan absolut göra det igen om han tävlar på topp. Han ska antagligen gå barfota runt om direkt vilket vore intressant även om han också har galopperat i hälften av sina barfotastarter och det vore ett extra plus om det blir helstängt huvudlag eller något liknande också. Han duger bra rent kapacitetsmässigt även om vi ser det som en liten nackdel att Daniel Redén kör själv men procenten är ändå tilltalande. Totalt tar vi med fyra hästar och känner oss trygga med det.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett styrkeprov över tre varv med voltstart som är öppet för hästar som tjänat som mest 1 300 000 SEK och det är 20 meters tillägg vid vunna 250 001 SEK samt 40 meters tillägg vid vunna 600 001 SEK. Loppets klara favorit är 1 Rajesh Face (62 %) som var riktigt bra i årsdebuten senast men där vi ändå tycker att den höga procenten är omotiverad och vi skriver mer om honom under överspelade nedan. Vår A-grupp består istället av 15 Frozen (14 %) som i grunden är en toppstayer och är den häst i fältet med bäst resultat över tre varv på svensk mark vilket man inte ska ta lätt på då det krävs en speciell typ av styrka för att orka med den distansen. Han återkommer nu i ny regi och det aviseras barfota runt om vilket är ett klart plus för hans del och träningsrapporterna är positiva. Han har svikit några gånger förut men det har mest varit med skor på hovarna och slår regibytet väl ut så bör det vara en toppchans och den här låga procenten känns väldigt tilltalande.

I A-gruppen lägger vi även 6 Tumble Dryer (4,3 %) som ligger på vår passa nästa gång-lista och vi skriver mer under skrällbud och intressant är även 13 Alamo Boko (8,8 %) som vi tyvärr inte får plats med i A-gruppen men också är distansgynnad även om han borde ha vunnit i en av starterna över tre varv för att det skulle ge riktiga överbetyg. Han svek lite senast men det är möjligt att han behövde loppet i kroppen och här finns det planer på barfotabalans vilket vore ett plus även i hans fall. Vi väljer att fylla på med totalt sju hästar då det rensar oerhört bra om favoriten sviker samtidigt som loppet känns lurigt. Har du en större plånbok så behöver det inte vara fel att fylla på med ytterligare några streck.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett stolopp för fyraåringar över medeldistans med autostart i Margaretas unghästserie med hela 300 000 SEK i förstapris och det håller givetvis en bra klass och flera av deltagare som kommer vara aktuella i större sammanhang under året. Klar favorit är 1 Caddie Lisieux (39 %) som är fjolårets inofficiella kulltopp bland stona men galopperade bort sig olyckligt när det gällde som mest och absolut kan göra det igen. Hon har dock inte galopperat med Kenneth Haugstad på tio starter och vi ser det inte som någon större galopprisk även om hon lär köras på säkerhet i starten. Även om hon har visat mest och de är läskigt nöjda med henne i stallet så anser vi att hon är aningen hårt betrodd här då utgångsläget kan ställa till det och hon dessutom återkommer efter lägre vila och det inte är säkert att hon är på topp direkt. Hon gick visserligen bra efter vila i somras och det är också som sagt mycket positiva träningsrapporter men det luriga läget som ställt till det för henne förut i kombination med motståndet som inte går av för hackor och att det finns flera ston som är kraftigt på väg uppåt gör att vi väljer att gå emot henne och gardera loppet. Hon är dock given i B-gruppen.

Vår A-duo och utgångsgrupp är istället 4 Unstirred Drink (7,6 %) samt 6 Schatzi Fayline (21 %) som vi skriver mer om nedan. Sedan varnar vi för 2 Devon Am (4,2 %) som var fortsatt mycket bra från dödens på Sambuca Knight senast och kommer från Björn Röcklingers stall som går för högtryck för dagen och hon verkar vara under kraftig utveckling. Det vimlar av högkapabla märrar i fältet och vi tar totalt med åtta av dem och försöker jobba in en skräll då det kan strula för favoriten.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är även det ett stolopp och denna gång är det över sprinterdistans och autostart öppet för hästar med 175 000 – 500 000 SEK intjänat. Detta lopp är spelmässigt rätt trist då spelarkollektivet kommit rätt på det och vi har svårt att se det skrälla. Vi spelar med hängslen och livrem och tar med de fem högst spelade i loppet och här bör vi inte åka ut. Vi väljer att lägga tyngdpunkten på systemet på Peter Untersteiners favorit 4 Ontheway Diamant (33 %) som gjort två starter i hans regi och vi spelar också utgång med henne och skriver mer om det nedan.

Som första B-häst tar vi med 1 Wilma Leggrowbach (15%) som såg strålande ut senast som fastlåst i ett lopp som Eldrick Boko vann och verkar ha tagit vinterträningen på rätt sätt i Peter Jensens regi där hon gjort fyra starter nu. Det aviseras åtminstone barfota fram vilket är ett klart plus då hon har gått med skor runt om i de tre senaste starterna men hon var riktigt bra när hon gick barfota runt om i debuten i ny regi och vi är inne på att vi kommer få se en kanonprestation här – inte minst om det blir någon form av helstängt huvudlag också. Hon lär dock inte kunna hålla upp spets och då kan det alltid strula men hon bör åtminstone få en fin resa i den främre träffen och vid lucka blir hon livsfarlig till slut. 2 Go For Bananas (15 %) blir också hårt betrodd men henne är vi inte så inne på i den här starten och skriver mer om under överspelade nedan.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med volststart som är öppet för hästar som tjänat lägst 225 001 SEK och det är tillägg 20 meter vid vunna 1 000 001 SEK. Loppets klara favorit är 2 Mellby Collector (35 %) som satt fast med alla krafter kvar senast vilket kan vara värdefullt i nästa start för en sån här hetsig typ och att han är betrodd har vi inga invändningar emot men samtidigt är vi oroliga över att spåret kan ställa till det då han inte är helt stabil och han också har hetsiga tendenser om det blir omstarter eller liknande vilket det mycket väl kan bli i ett sånt här lopp och det kan lätt strula på en sån här favorit. Peter G Norman som leder volten är inte heller till mycket hjälp den här gången. Distansen är inte någon fördel då han ofta blir för ambitiös och har ju bättre statistik desto kortare distansen är där han inte hinner galoppera eller slösa bort krafterna under vägens gång. Om han får en lämplig ryggresa och löper på topp så bör han vinna men då mycket kan gå fel både i starten och under loppets gång till den här höga procenten så känns spelvärdet svagt negativt.

Vårt förstastreck är istället 8 Charrua Forlan (4,2 %) som vi tycker är en av omgångens mest intressanta hästar och vi skriver mer om under skrällbud och i B-gruppen varnar vi för 5 Flash Oak (2,7 %) som var klart förbättrad senast där han gick barfota runt om för ovanlighetens skull och mer eller mindre galopperade bort segern och träningsrapporterna är fortsatt positiva. Nu kan det mycket väl bli spets efterhand och därifrån känns han i sådana fall högintressant men oavsett vilket så bör han få en fin resa i den främre träffen och det blir antagligen barfota runt om igen. Totalt tar vi med fem hästar och känner oss trygga med det.

V86-7

Den sjunde avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för ston som tjänat 50 001 – 175 000 SEK. Här anser vi att de betrodda höjer sig rejält över mängden och skrällchansen är minimal. Vi tar ställning här genom att spika andrahandraren 1 Global Tendency (30 %) som vi anser har en klockren uppgift då hon ska gå barfota runt om med jänkarvagn från ett spetsläge och vi skriver mer om henne nedan. Som förstareserv är det inte helt givet vem vi ska gå på men vi rekommenderar vi 2 Julia Pellini (16%) som återkommer efter lång vila sedan finalen av Travoaks och det är givetvis svårt att veta exakt dagsstatus för henne men under fjolåret visade hon upp resurser som räcker i tuffa sammanhang och även om hon inte bör vara på topp direkt så är träningsrapporterna goda och det är ett positivt att det går att köra med barfotabalans – åtminstone barfota bak är aviserat och eventuellt ett nytt huvudlag. Vi anser att hon höjer sig kapacitetsmässigt över mängden och då favoriten 7 Julia Håleryd (34 %) är oerfaren och det är första bilstarten från ett svårt läge och det är upplagt för en vingelresa så blir hon opassande som förstareserv då hon vid en stykning får extra mycket streck på sig bland de som inte satt ut egen reserv.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett fyraåringslopp i Margaretas unghästserie för hingstar/valacker och loppet går över medeldistans med autostart och det här loppet håller verkligen toppklass och är omgångens sportsliga behållning men det är inte lätt att bena ut. Den klara favoriten är snackhästen 3 Marciano (37 %) och bara att han kommer från Lutfi Kolgjinis stall som håller knallform för närvarande är respektingivande. Under fjolåret dög han inte i tuffare sammanhang men vintervilan verkar ha gjort honom gott då årsdebuten senast var av bästa märke och det var nästan som en ny häst. Det låter som vanligt oerhört uppåt från “Ludde” och han ska ses som spetsfavorit även om det är långt ifrån givet hur det här loppet blir kört. Två frågetecken är att Adrian Kolgjini kommer tillbaka från USA och kör då det inte tillhör någon av våra favoriter och han verkligen inte rosat marknaden den senaste tiden och det ska en hel del till innan han vinner lopp där han ska vara mer än passagerare i sulkyn. Ett annat frågetecken är att hästen inte presterat på Solvalla på två försök under fjolåret. Han ska ses med högst vinstchans i loppet men till nuvarande procent är spelvärdet endast neutralt och vi nöjer oss med B-gruppen.

Vårt förstastreck är istället 1 Tournado Dream (16 %) vilket är en sort som vi är stormförtjusta i och han verkar vara under kraftig utveckling. Även Stall Bergh har form på grejerna och det aviseras eventuellt barfota runt om och jänkarvagn vilket är en kombination som han aldrig gått med och han har bara gått med vagnen i en start där han var tvåa i en V75-final. Vi tror att han har chansen att hålla spets men det bör annars vara hyggliga möjligheter till vinnarhålet och som alla vet så brukar man få chansen från den positionen när Adrian Kolgjini kör i spets. En “tråkig” lösning på loppet kan vara att låsa på dessa men vi förespråkar flera streck då det rensar ordentligt där bakom. Bästa skrälbudet anser vi att 11 Baron Gift (4,4 %) är som är lite svår att sätta in i sällskapet men har växt en klass på slutet och precis som vår tipsetta till skillnad mot många andra kommer med absolut toppform och körs av en underskattad kusk. Även 9 Gareth Boko (17 %) är svårbedömd i ny regi men det är en riktig skjutare i grunden och Conrad Lugauer brukar presentera hästarna i en lysande författning och hästen har en seger och en andraplats på två starter efter längre vila tidigare. Vi tar totalt med sju streck men här kan det vara motiverat att fylla på med några ytterligare om du har en fetare plånbok.

Spiken

V86-7: 1 Global Tendency (30 %) hade ett bra fjolår och gjorde senast årsdebut och oj vilket intryck hon stod för där. Motståndet var visserligen klent men segern var mersmakande där hon gick barfota runt om och därefter låter det positivt ifrån Peter Untersteiner som håller fin form på stallet som vanligt. Till denna start känns förutsättningarna perfekta då vi värderar spetschansen till hela 80 % vilket borde vara mycket värt här och det låter också påställt ifrån Peter Untersteiner som hänger på jänkarvagnen för första gången vilket brukar gynna hästar som kan löpa ut i ledningen extra mycket och det blir dessutom barfota runt om liksom senast och det är en balans som hon är obesegrad med i tre starter jämfört med 0-2-2 på sex starter med skor runt om. Vi är inne på att Peter Untersteiner bombar till spets och leder loppet runt om tillbakalutad i sin jänkarvagn och det känns även lämpligt speltekniskt att spika här då det inte finns speciellt spelvärda hästar bakom och spiken är given för oss under rådande förutsättningar. Vi taxerar vinstchansen till 48 %.

Utgångar

V86-1: 5 D.D.’s Hitman (67 %) väljer vi att spela utgång på trots att han återkommer efter vila och dessutom har opererats i ett framknä under upphållet. I vanliga fall hade alla varningsklockor ringt men denna gång gör vi ett undantag och mycket beror på tränaren Petri Puro då han helt enkelt alltid brukar ha extremt vältränat när hästarna kommer till start och han rapporterar att hästen tränar bra. Utöver att vårt förtroende för tränaren är högt så visade även hästen i Charlottenlund förra året att han fungerar bra efter uppehåll. Vi minns fantomspurten som han stod för då bakom Buzz Mearas och det är faktiskt den enda gången han återkommit efter längre vila i karriären. Sedan så behöver faktiskt inte han vara på helt på topp till denna start då det är klasskillnad mot resten av motståndet och det är även motståndarna medvetna om och ingen lär svara Johnny Takter om han relativt omgående kommer till täten. Vi taxerar vinstchansen till 65 %.

V86-4: 4 Unstirred Drink (7,6 %) härdades i tuffa sammanhang under fjolåret och gjorde det bra och nu är det dags för årets första start och Svante Båth rapporterar att hästen är pigg och tränar bra även om det kanske hade behövts ett extra banjobb i kroppen. Trots att det nu handlar om årsdebut så känns hon intressant till nuvarande procent då hon dels gått bra tidigare direkt efter vila och det dels är upplagt för en fin resa. Vi håller henne nämligen som knapp spetsfavorit om hon laddas för fullt och hoppas hon körs därifrån (även om det kanske inte låter så påställt för det på Svante Båth själv) eftersom hon tidigare fungerat bra ifrån ledningen där hon har statistiken 2-3-0 på fem försök. Även om hon inte körs där så lär det bli en bra resa i den främre träffen samtidigt som det kan strula för favoriten från det här läget och med en toppkusk i sulkyn så ökar sannolikheten att hon får chansen till slut. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-4: 6 Schatzi Fayline (21 %) kommer med visad toppform då intrycket i den senaste starten då det handlade om årsdebut var bländande. Hon visade då upp en ny nivå  gentemot förra säsongen och vinterträningen verkar ha gjort henne gott. Nu körs hon av Kim Eriksson i sulkyn som vi vanligtvis inte är några större förespråkare för men han kör med ett stort självförtroende för nävarande och trots att vi egentligen inte håller honom speciellt högt så har vi respekt för kuskar som kör i form och han körde ju också senast i årsdebuten. Inför denna start låter det fortsatt uppåt ifrån tränaren Veijo Heiskanen och bestämmer sig Erik Adeilsson bakom vår andra utgång för att inte köra i spets vilket det kanske lutar åt så är vi inne på att hon får överta vilket gör att båda två kan få fina lopp där framme. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

V86-5: 4 Ontheway Diamant (33 %) kommer liksom vår spik från Peter Untersteiners stall och här tror vi mycket av loppet avgörs i starten. Hon ska antagligen gå med skor runt om och med jänkarvagn som vanligt men ska också provas med halvstängt huvudlag för att få henne lite rappare och vi håller henne som spetsfavorit (55 %) och når hon dit utan att det kostar för mycket är vi övertygade om att hon håller hela vägen över den korta distansen. Visserligen var vi lite besvikna på henne senast när hon endast höll till en fjärdeplats ifrån dödens men hon var ursäktad av resan då och näst senast vid årsdebuten och regidebuten så gillade vi vad vi såg. Hon bet då ifrån sig på ett klassigt sätt ifrån ledningen när hon höll undan från en starkt spurtande Mitos Gold som inte är någon dålig häst. Når Peter Untersteiner spets direkt idag eller att han får överta vilket mycket väl kan hända då Go For Bananas eventuellt ska köras med skor runt om och preparé inför framtiden så är vi inne på att loppet är över då vi inte hittar någon i startfältet som är villig att sätta upp tempot i dödens. Vi taxerar vinstchansen till 42 %.

Övervärderade

V86-3: 1 Rajesh Face (62 %) känns det nästan lite knasigt att lägga under denna rubrik med tanke på Lutfi Kolgjinis stallform men det finns helt enkelt för många frågetecken kring hästen för att vi ska köpa den här höga procenten. Inledningsvis vill vi nämna att insatsen senast var imponerande där han gick i vanlig vagn för första gången sedan debuten och krossade V75-bekantingen Mitica (som visade i starten efter att hon inte är någon bluff) och hästen verkar ha utvecklats rejält under vintern. Även om intrycket var strålande så är dock förutsättningarna helt annorlunda här då distansen för det första är oprövad och han faktiskt inte ens har presterat så övertygande över 2640 meter där han har en andraplats som bäst efter fyra starter. Nu handlar det dessutom om tre varv och och för oss känns det i alla fall som ett frågetecken. Ett ytterligare orosmoment är att han fortfarande känns långtifrån stabil och faktiskt har galopperat i två av de senaste fem starterna och det såg inte helt stabilt ut senast heller. Visserligen har han inte galopperat på tre starter med voltstart men det är trots allt ett tag sedan han provade den metoden och det är en ny kusk på honom vilket inte är säkert att det fungerar och vi känner oss långt ifrån trygga.

Ovan nämnda orosmoln räcker egentligen för att procenten ska vara för hög och då kan man lägga till att han trots allt bara vunnit i en av nio starter med motsvarande tidsintervall mellan starterna samt att han bara placerat sig bland de tre i sina två starter på Jägersro även om prestationen senast vid fjärdeplatsen på Jägerso var positiv och han har han galopperat vid bägge sina Jägersrostarter. Lägg därtill att han bara är fyra år och att det brukar vara negativt i den här propositionen så här tidigt på säsongen när de möter äldre. Vi taxerar vinstchansen till 38 %.

V86-5: 2 Go For Bananas (15 %) vann inom V75 senast från spets efter en mycket rejäl prestation och med tanke på att hon står till för att hitta till spets igen här så borde hon räknas tidigt över kort distans men vi är inne på att distansen är en klar nackdel då hon mest lever på styrkan (1-0-2 på fem starter över kort distans) och det verkar dessutom som att det blir skor runt om istället för barfota runt om som senast (och hon har vunnit två av två starter barfota runt om ) och eventuellt lite preparékörning inför finalerna i nästa start och det känns inte hett till den här procenten. Om det mot förmodan blir anmält barfota runt om så rankar vi dock upp henne något snäpp eller två. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Skrällbud

V86-3: 6 Tumble Dryer (4,5 %) har gått bra en längre tid och vi anser att förutsättningarna här är intressanta. Vi är inne på att han bör komma iväg rätt bra ifrån innerpår på tillägg och om storfavoriten Rajesh Face galopperar bort sig inledningsvis så blir vi faktiskt inte förvånade om fräcke Christoffer Eriksson kör offensivt direkt för att ta över ledningen och den positionen trivs hästen i sådana fall utmärkt i. Även om favoriten inte galopperar så bör Tumble Dryer hitta en bra position direkt på innerspår och det är guld värt på stayerdistans där det brukar uppenbara sig luckor på slutet. Han har dessutom visat sig fungera bra på längre distanser förut även om pricken över i:et har uteblivit och får han en lucka till slut så bör spurten kunna bita bra. Det finns med andra ord flera gynnsamma scenarion och som lågprocentare lyfter vi upp honom. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V86-6: 8 Charrua Forlan (4,1 %) är lite av omgångens fynd och vi förstår verkligen inte hur han kan vara så pass lågt spelad med tanke på hur han såg ut senast. Till dagens start går han ner i klass gentemot vad han normalt möter och senast så återkom han efter två månaders vila och även om det endast räckte till en femteplats bakom bland annat On Track Piraten så var intrycket toppen och tränaren Hans-Owe Sundberg är inne på samma linje och tror att han är redo för nästa steg. Det var skor runt om senast men hästen är klart bäst barfota runt om eller åtminstone barfota fram och det låter som att de siktar på att köra så i den här starten vilket skulle vara en klar fördel. Tongångarna är i övrigt positiva och kommer han någorlunda till från tillägg så bör det faktiskt vara en bra chans att han visar sig vassast till slut då kapaciteten är hög och känslan är att vi kan förvänta oss en topprestation. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

3*4*3*6*3*5*1*5 = 4 050 kronor[/content_protector]