V86 Solvalla/Jägersro

V86

Spiken rensar bra och bör kunna krossa allt från dödens

[content_protector password=”fidus” cookie_expires=”0″]Vi tippade fyra hästar till under fem procent till V86-omgången förra veckan – Pinyata Gel som gjorde ett nytt fint lopp som tvåa med helstängt huvudlag, Make It Quick som höll starkt som trea efter ett lopp i dödens, Alvena Valva som vann och Aramis Amok som också får överbetyg efter ett tungt lopp – och det kändes som att vi överlag inte riktigt hade marginalerna med oss även om de tunga loppen så klart stod i programmet i vissa fall. Spiken på storfavoriten Malkin N.O. levererade i alla fall men vi drar ett streck över omgången och tittar framåt.

Det är dags för Solvalla och Jägersro att dela på en V86-omgång den här veckan och från “vargavintern” norrut förra veckan så är det nu vårkänslor i luften med ett par plusgrader och strålande sol och en del banor har haft problem med underlaget de senaste dagarna pga tjällossning och liknande. Det förväntas ingen nederbörd men vi rekommenderar att man håller ett extra öga på banunderlaget närmare in på start eftersom en del hästar vill köra sommarskodda. Omgången ser på det hela taget ganska intressant ut och vi ger den en stabil trea på en femgradig skala i spelvärde då det finns alla möjligheter till en fin utdelning med några osäkra favoriter – inte minst om det blir lite knepiga banunderlag.

Ett vårtecken? Årspremiär för vattenbilen på Solvalla.

A post shared by Solvalla (@solvalla) on

Jägersro är som alla vet en bana med vinklad startbilsvinge och det är extra mycket värt att komma till ledningen där. Om man kollar på statistiken från bakspår med autostart så är segerprocenten för Jägersro på 6,08 % också bland de lägre. Det är dock ofta ganska ihåliga lopp och har man något att köra med så kan det räcka till vinst oavsett läge. V86-5 ser ut att vara ett typiskt Jägersrolopp med få deltagare efter två strykningar där det riskerar att inte bli något tempo på vägen och det finns givetvis en risk att detsamma händer i V86-3 och V86-7 med hårt betrodda spetsfavoriter. Men det är inget som vi kommer spela på utan vi spikar faktiskt emot i V86-3 på 10 Lobster’s Sam (13 %) som var ofräsch och svek som kommundrag senast och Jeanett Marie Dagsvold verkar väldigt revanschsugen och vi tror att hästen är tillräckligt tuff för att kunna gå fram och plocka ner Eldrick Boko (som inte verkar vara vässad) från dödens om det skulle krävas.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör två bolag för 150 SEK respektive 450 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

OBS! Missa inte att det var premiär för filsystem på V86 Tillsammans den förra veckan vilket är intressant men det gäller tyvärr inte ombudslagen. Det ska bli intressant att se vilken effekt det får för omsättningen och utdelningen i alla fall.

V86-1

V86-omgången inleds med ett stayerlopp över 3140 meter och voltstart som är öppet för hästar med högst 925 000 SEK  och 20 meters tillägg vid vunna 350 000 SEK. Det är ganska ihåligt och vi spelar med hängslen och livrem och tar med fem streck på vårt systemförslag. Klar favorit är 9 Razor Kronos (33 %) som gjorde en fin debut i regi Johan Untersteiner senast och det köper vi och spelar utgång på honom vilket vi skriver mer om nedan. Värst emot tycker vi att en felfri 2 Thaitec (20 %) är då det är den klart mest kapabla hästen på startvolten och hade vi varit säkra på att han går felfritt och fungerar fullt ut så hade det kunnat vara en tipsetta istället eller till och med ett tänkbart spikbud. Nu är dock galopprisken som vanligt stor och det är stor risk att Peter Untersteiner inte kan utnyttja hans resurser fullt ut under loppet då han måste köras med säkerhetsmarginal.

Bästa skrällbudet i loppet är 10 U.P.W.Sund (2,7 %) som kanske brukar ha lite svårt att räcka till i tuffare sammanhang men faktiskt såg grymt fin ut senast på V75 mellan galopperna och vi gillade intrycket. Vid bibehållen form är han tidig här även om det har gått lite länge mellan starterna och uppladdningen inte varit perfekt enligt stallet och att det blir återgång till vanlig vagn känns inte heller som något plus även om han inte vunnit med jänkarvagnen på. Han har hur som helst fungerat fint tidigare efter uppehåll och till nuvarande procent är han klart prisvärd.

V86-2

Dagens andra avdelning inom V86-spelet är ett sprinterlopp med autostart och det är öppet för hästar som tjänat mellan 475 001 – 1 075 000 SEK. En stor del av omgångens spelvärde finns i detta lopp då vi väljer att gardera brett och går emot en av omgångens största favoriter i form av 1 Mellby Collector (61 %). Att han ska vara klar favorit känns givet då han har kapacitet som räcker och blir över här men vi köper inte procenten då utgångsläget nästan garanterat ställer till det – det har det åtminstone gjort från innerspåret för honom tidigare och det mesta talar för att det blir en väldigt lugn start. Han är visserligen startsnabb men vid laddning så kan han både galoppera och hetsa upp sig och då blir dagen helt förstörd. Det finns en liten risk att han fastnar invändigt även om det är Örjan Kihlström i sulkyn som är världsmästare på att trycka sig ut i andraspår så kan det bli galopp eller strula och man har inte råd med speciellt mycket sånt över sprinterdistans. Vi värderar vinstchansen till ca 45 % och det var därmed givet att gå emot.

Våra förstastreck som bildar en A-grupp är istället formtoppade 6 Fuzz (6,2 %) som vi skriver mer om under skrällbud samt 12 Victor A.U. (4,4 %) som återkommer efter vila och gynnas av strykningen och imponerade stort näst senast vid segern på V75 även om det var från spets. Han har tidigare fungerat bra efter uppehåll som nu (1-4-0 på sex starter) även om han hade lite svårt att sätta nosen först förut och rent kapacitetsmässigt verkar han ha höjt sig ett snäpp och det är den klara andrahästen i loppet trots läget. Han är bäst barfota runt om eller åtminstone barfota fram och det finns en risk att det här mest är en preparéstart inför framtiden men han är gedigen även med skor på hovarna och är åtminstone värd en liten varning.

Där bakom varnar vi även för 11 Joy Ribb (1,4 %) som snart ska gå till avel men agerade piggt senast och där det är ett kraftigt plus med täta starter och hon är totalt bortglömd här om favoriten kommer bort. Det är också värt att nämna att 5 Paparazzi M. (19 %) eventuellt ska gå med halvstängt huvudlag och med jänkarvagn enligt stallet och huvudlaget är en nyhet för honom enligt vad vi vet även om han gått med något liknande förut. Det kan hur som helst kanske vara läge för att köra honom att löpa ut i spets över den korta distansen med tanke på de ändringarna – om de nu blir av – och det är nog klokt att hålla koll på det närmare spelstopp. Han har varit lite tveksam i spets tidigare och bättre i ryggar men han blir i alla fall mer intressant om ändringarna blir av. Totalt tar vi med sju streck och det känns kassaskåpssäkert.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart och loppets proposition är 200 001 – 500 000 SEK. Det här loppet är i princip heltäckt på sju streck vid gardering som vi ser på saken och klar favorit är 3 Eldrick Boko (31 %) och att han är betrodd köper vi fullt ut då han är riktigt bra i ljusa stunder men samtidigt är vi långt ifrån säkra på formen. Han gav visserligen ett bra intryck i den näst senaste starten men i övrigt har vi inte blivit övertygade av honom på ett tag. Nu återkommer han efter vila och även om han tidigare fungerat bra då (3-2-0 på sex starter efter långt uppehåll och 2-0-0 på två starter efter kort uppehåll) så känns det oroande att det inte direkt låter som att han tränat bra och det känns inte vässat till denna start. På förväntat löpningsförlopp och grundklass är han tidig med tanke på att det är spetsbanan Jägersro men vi anser att värdet i loppet finns på en annan häst och vi väljer därför att spika emot.

Vår spik denna omgång är 10 Lobster’s Sam (13 %) som är mycket stark och rejäl och vi tror kan vinna det här loppet från dödens och vi anser borde vara favorit och skriver mer om nedan. Utöver spelvärdet ser vi loppet som ett mycket lämpligt spiklopp rent systemtekniskt då vi anser att det främst står mellan de mest betrodda och skrällchansen är relativt liten.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett långdistanslopp med autostart  som är öppet för hästar som tjänat mellan 50 001 – 135 000 SEK. Den klara favoriten är 11 Titan Brodde (65 %) som är fartmässigt överlägsen motståndet men är lika problematisk som fartfylld. Precis som i hans föregående starter på V75 där vi gått emot honom så finns det en stor galopprisk även om vi ser det som ett litet plus att han nu slipper resa då han tävlar på Solvalla och att motståndet är lättare än på V75. Anledningen till den andra galoppen senast var att Örjan Kihlström chansade och släppte av honom till slut, annars hade han i alla fall varit tvåa trots en startgalopp mot tuffare hästar än vad han möter nu. Vi gillar dock inte att en orutinerad häst agerar så hetsigt och nervöst och bedömer galopprisken till ca 35 % och därmed kan vi helt enkelt inte gå på honom till nuvarande procent och anser istället att han är lite överspelad. Vid felfri resa vill vi dock poängtera att det är en toppchans då han har skyhög kapacitet för klassen.

Vårt förstastreck är istället det naturliga motbudet 3 Dictionary (16 %) som utvecklats fint under vintern och dagens långa distans ser vi som ett plus. Nu sitter Björn Goop i sulkyn bakom en häst som är klar spetsfavorit och med den kombination bör det vara en toppchans om favoriten kommer bort och även om favoriten går felfritt så faller vi inte av stolen om han håller hela vägen då Björn Goop har en ruggig förmåga att skaka fram det lilla extra ur hästarna från spets. Han har kört hästen två gånger förut med en seger och en tidig galopp som resultat. Hon har också utvecklats på slutet och verkar trivas bra under vintern där hon tagit sina tre segrar i raden och i de båda senaste starterna har hon haft krafter kvar i mål (bl a näst senast i debut över aktuell distans) och uppgiften här ser mycket passande ut bakom favoriten och det känns givet att lägga det säkrare segerbudet som ensam A-häst – inte minst då hon är betydligt mindre spelad. I vår B-grupp lägger vi även 1 Dixit Rocq (7,0 %) som äntligen börjat leverera i år och vann över lång distans senast och bör få en passande smygresa och 4 Big Tuna (2,9 %) som är kraftigt på väg uppåt och också kan hitta en fin position från sitt fina utgångsläge. Totalt tar vi med sju streck och liksom i V86-2 så håller vi alla tummar för att den vassa favoriten faller.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för hästar med 925 001 – 1750 000 SEK intjänat. Loppet har efter två strykningar tyvärr endast sex startande och vi väljer att ta med fyra streck och det känns nästintill helgarderat även om 1 Nougat Ås (13 %) kanske inte kan avskrivas helt och hållet men vi håller honom ändå som överspelad. Klar favorit är 5 Napoleon C.D. (44%) och det är lätt att förstå varför då han kommer ifrån ett stall i toppform och trivs som allra bäst ifrån spets och på Jägersro där han har bäst statistik. Nu är det nästan garantispets, eller åtminstone att han får överta, och det lär inte bli något tempo under vägen då det inte är många hästar som kan eller vill sätta upp farten. Vi lockades ett tag av spika men valde till slut att nöja oss med ensam A-häst och 57 % av insatserna på honom och orsaken är dels att vi ser medeldistans som en liten nackdel och vi är inte helt hundra på hur dagsformen är. Han var visserligen fin i första starten efter vila senast men det var trots allt lite intetsägande och vi minns starterna innan dess där han fick tre blytunga lopp i rad och vi är inte helt övertygade att han tog dessa lopp på rätt sätt och de kan ha satt sig mentalt om det tar emot igen.

Utöver ovan så har vi faktiskt hög respekt för 4 Rapide Du Pommeau (21 %) som vi hamnade fel på senast där han blev bortkörd men faktiskt såg fortsatt formstark ut i övrigt och vi håller inte med om de som säger att han såg entömd ut utan det var kusken som helt enkelt ville köra på speed istället. Vi ser det som ett kraftigt plus att Thomas Uhrberg kör eftersom han är vassare och mer offensiv i sulkyn och vi blir faktiskt inte helt förvånade om han tar ner favoriten ifrån dödens. Om det skräller i det här loppet så hoppas vi mest på 8 Augustus F. (4,9 %) som faktiskt gått bra direkt efter lång vila förut även om han oftast får starta på och sällan får ta igen sig men det gör nästan den här starten lite mer intressant. Det skulle vara ett extra plus om det blir halvstängt huvudlag som det aviserats att det kan bli eftersom han sällan går med det och var bra med det vid ett par starter för ett år sedan – bl a vid en vass V75-seger.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett lärlings- & ungdomslopp över sprinterdistans med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 100 001 – 280 000 SEK. Liksom flera av kvällens övriga lopp är detta lopp ganska ihåligt och det känns tryggt med fem streck som vi har på vårt systemförslag. Loppets favorit är 10 Etosha Boko (28%) som är  V75-härdad och körs av Mads H Nielsen som vann på V75 så sent som i lördags med Red Rose America även om det inte direkt var en kuskseger den gången och vi håller kusken bakom vår tipsetta som vassare. Kapacitetsmässigt duger favoriten i alla fall bra här och han bör vara förbättrad till denna start då han nu har lopp i kroppen till skillnad mot senast i årsdebuten där insatsen var godkänd. Han blev dock mycket het senast och det helstängda huvudlaget är lite knepigt på den här hästen som inte är helt lätt att utrusta verkar det som och det är ingen helt lätt uppgift för Mads H Nielsen. Hästen har inte vunnit över kort distans men varit bra varje gång även om det varit helstängt huvudlag och full fart hela vägen från framspår varje gång och vi ser det som ett frågetecken med bakspår då han hittills varit bäst ifrån spets därifrån alla segrar tagits och spelvärdet är svagt negativt.

Vårt förstastreck är istället 9 Coffie U.N.G. (18%) som körs av kylige Kim Moberg som är mycket lovande i sulkyn och kör med ett sagolikt flyt för närvarande ovh fick bra fart på honom näst senast. Det blev ett alltför tufft tempo senast och vi ser det nästan som en fördel att han nu startar ifrån bakspår igen och kommer han bara vettigt till så blir vi nästan förvånade om han inte blåser till allt över upploppet. Bästa skrällbudet i loppet är annars 2 Fudge Ås (2,7 %) som ständigt gör jämna och gedigna instatser. Nu har hon inte startat på över en månad och det är faktiskt en bidragande orsak till vårt intresse för henne då hon har gjort riktigt bra insatser tidigare efter uppehåll – även om det var oplanerat den här gången – och distansen ser vi dessutom som ett plus och läget är perfekt. Hon är bäst barfota runt om och man kan sätta ett frågetecken för kusken men till den här låga procenten tar vi med henne som B-häst.

V86-7

Den sjunde avdelningen är ett stolopp över sprinterdistans med autostart som är öppet för hästar som tjänat 310 001 – 770 000 SEK och loppets klara favorit är Conrad Lugauers 3 You Know Me (53 %) och det köper vi från ett perfekt spetsläge på Jägersro och lägger henne som A-häst tillsammans med fyndet 11 Volontary Simplcty (3,0 %) bildar hon vår A-grupp och utgångsgrupp och vi skriver mer om dem nedan.

Vi garderar dock vidare och där bakom varnar vi framför allt för 4 Somersault Sally (5,7 %) som startar från ett perfekt utgångläge statistiskt sett och gjorde en riktigt plusbetonad insats senast då hon gick med norskt huvudlag som fungerat mycket bra i de fyra senaste starterna och det blir samma igen. Nu har hon dock varit struken därefter pga dåliga blodvärden och det är möjligt att hon tappat en del form men är den bibehållen så kan hon mycket väl ta hem detta då vi är inne på att distansen passar perfekt. Totalt tar vi med fem streck och känner oss relativt trygga med det även om vi gärna haft med ytterligare någon häst. 6 New Star Power (16 %) får många förespråkare efter en otroligt fin upphämtning senast men det tar emot att lägga för stor del av systemet på Wilhelm Paal från ett vingelläge.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett långdistanslopp med autostart som är öppet för hästar med 135 001 – 475 000 SEK. Favorit är 7 Perfect Dynamite (30 %) och uppgiften känns klart lämplig och vi spelar därmed utgång vilket vi motiverar nedan. Där bakom har tyvärr de övriga betrodda högst möjligheter om vi bortser från skrällen 9 Jens Patrik (3,0 %) som känns kraftigt spelvärd och vi skriver mer om honom under skrällbud och totalt tar vi med sex streck och det känns nästan kassaskåpssäkert. 3 Stand Bayou (20 %) är kapabel och bör klara distansen även om han inte vunnit över den förut och kan sitta i spets med Örjan Kihlström i sulkyn vilket man ska ta på allvar då han är obesegrad därifrån på fyra försök. Vi är dock inte övertygade om att han ska vara på topp efter vila då han blandat och gett i prestationerna efter vila tidigare. Han var visserligen bra vid årsdebuten både ifjol som tvåa och året innan då han vann direkt och det går inte att lämna in utan att strecka honom.

Spiken

V86-3: 10 Lobster’s Sam (13 %) är en mycket rejäl häst som vi gillar och honom var det mycket skrik på senast då Björn Goop satt i sulkyn men han var ofräsch då och den starten glömmer vi. Innan dess var han strålande efter uppehåll och vi har även i minnesbanken den strålande insatsen han gjorde på Åby för fem starter sedan. Gemensamt för dessa starter är faktiskt att tränaren Jeanett Marie Dagsvold har suttit i sulkyn och även om hon är orutinerad i de här sammanhangen så är det inte något avgörande för vårt beslut att spika hästen. Som vi ser det är det snarare ett plus då spelvärdet ökar jämfört med senast och hästen behöver inte några eleganta smygresor för att vinna och hade antagligen varit dubbelt så hårt spelad med en erkänd toppkusk.

Efter den senaste starten är han behandlad och tongångarna ifrån träningsrundorna är mycket uppåt. Det låter väldigt påställt och då vi inte är inne på att favoriten 3 Eldrick Boko (31 %) kommer göra en topprestation samtidigt som det inte finns någon annan vi anser är tillräckligt bra för att stå emot vår spik i fältet så bör det vara en toppchans om han löper upp till de prestationerna han gjort de senaste två gångerna med aktuell kusk. Vi taxerar vinstchansen till 36 % och spelvärdet är stort!

Utgångar

V86-1: 9 Razor Kronos (33 %) har länge varit en gedigen långskubbare som har gjort det bra i lite enklare gäng men haft svårigheter mot hårdare motstånd. Det såg ut som att det fanns en del utveckling kvar i honom och inför debuten i regi Johan Untersteiner senast var tongångarna extemt positiva och känslan var att hästen kanske tagit ett kliv kapacitetsmässigt. I själva loppet gjorde han ingen besviken där han vann enkelt trots en tung resa i dödens en stor del av loppet och intrycket var helt enkelt strålande. Efter denna start går tongångarna försiktigt uppåt och även om motståndet hårdnar så skrämmer det inte nämnvärt. Nämnas bör dock att det oroar en del att Johan Untersteiner aviserar ett snällare upplägg vilket så klart inte känns optimalt i sådana fall. Ytterligare kan nämnas att Razor Kronos tidigare varit skör vid tätare starter (1-1-0 på sju starter) och har en historik av att gå väldigt bra efter uppehåll som senast och det är inte helt säkert att han är förbättrad till denna start även om det är vårt huvudscenario. Sammantaget är det rätt favorit och han är underspelad då vi taxerar vinstchansen till 45 %.

V86-7: 3 You Know Me (53 %) kommer med tre raka segrar över sprinterdistans och har vunnit på ett övertygande sätt. Nu är det upplagt för fjärde raka från ett fint läge då hon är vår spetsfavorit och når hon dit relativt behändigt så bör vinstchansen vara riktigt hög. Hon är dock väldigt hårt spelad också och det finns en uppenbar risk att det blir en tuff körning då 6 New Star Power (16 %) som kommer från en mersmakande insats och en offensiv kusk i sulkyn i form av yrvädret Wilhelm Paal också är mycket startsnabb. Även om vi är inne på att hon inte tar en hel längd på favoriten så kan spetsstriden bli lite utdragen och det kan bjuda in flera ekipage. En annan orsak som talar emot att spika är kusken Markus Waldmüller som vi håller som en bra kusk men ännu inte någon toppkusk – vilket nästan krävs om man ska spika en storfavorit. Hon går i alla fall med skor runt om och med jänkarvagn och med öppet huvudlag som på slutet vilket är optimalt för dagen och vi taxerar vinstchansen till 55 %.

V86-7: 11 Volontary Simplcty (3,0 %) svänger det verkligen i procenten för. Näst senast var hon spelad som storskräll inom V86 där hon var mycket bra och i den senaste starten blev hon därför storfavorit där hon hade en till synes perfekt uppgift. Det var dock inget drag i henne senast varken inför eller under loppet och hästen tävlade inte vid sunda vätskor och efter att den insatsen endast var godkänd så är hon återigen storskräll fast motståndet egentligen inte är speciellt mycket tuffare. Utgångsläget är så klart mycket sämre vilket förklarar en del av procenten men vi är ändå inne på att spelarna har tappat bort henne idag vilket är en vanlig företeelse för favoriter som svikit i den senaste starten.

Anledningen till att vi tror på henne är att det kan bli överpace i det här loppet och hon har visast en kapacitet och spurtförmåga som duger långt här i betydligt tuffare sällskap och då har det varit på en för henne mer opassande distans. Att det nu är sprinterdistans ser vi som ett klart plus och nämnas bör även att tidsintervallet till denna start ses som ett plus. Med nuvarande intervall har hon 2-2-1 på sex starter jämfört med 7-6-12 på 44 starter med övriga intervall. Blir det ett för tufft tempo inledningsvis som kanske fäller vår andra utgång så bör hon istället gynnas rejält och spurten lär duga bra. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-8: 7 Perfect Dynamite (30 %) var det mycket uppåt kring ifrån tränaren Hans R Strömberg inför senast när han återkom efter vila och det visade sig att han hade fog för sin optimism. Han glänste ordentligt i värmningen och övertog sedan ledningen efter en offensiv styrning och därefter var det spel mot ett mål på ett mersmakande sätt. Nu har han ett lopp i kroppen och även om det handlar om V86 till skillnad mot V64 senast så anser vi inte att motståndet hårdnat märkbart. Han gick med samma svenska jänkarvagn som On Track Piraten brukar gå i för andra gången i karriären senast och det aviseras samma vagn igen och motståndarna får nog hoppas att Hans R Strömberg inte hänger på den på fler av sina hästar i framtiden om de ska ha någon chans…

Skämt åsido så förväntar vi oss i alla fall en topprestation idag då han bör vara förbättrad med loppet i kroppen och distansen ser vi som en fördel då han är entaktad och lever på sin styrka. Han visade hög klass under fjolåret då han stångades bra mot flera av årgångstopparna och vi är inne på att han är under kraftig utveckling. Som vi läser loppet bör Kaj Widell kunna få överta spets relativt omgående och svarar Örjan Kihlström med andrahandsfavoriten 3 Stand Bayou (21 %) som är den troliga intitala spetsfavoriten så blir det jobbigare men vi håller det som vettiga möjligheter att han vinner ifrån dödens också. Vi var ett tag inne på att spika men nöjde oss med utgång till slut då löpningsförloppet trots allt kan strula och speciellt då det inte är någon absolut toppkusk i sulkyn. Vi taxerar vinstchansen till 45 %.

Övervärderade

V86-5: 1 Nougat Ås (13 %) var vi för några år sedan övertygade om att han skulle vandra rakt upp till eliten men utvecklingen har inte blivit det han en gång lovade. Formen är till dagens start helt okej men samtidigt så slår det verkligen inga gnistor om hästen och vi har vi helt enkelt svårt att se honom duga här även om han säkert får chansen men tanke på att det endast är sex hästar i loppet efter två strykningar. Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

Skrällbud

V86-2: 6 Fuzz (6,2 %) kommer från Li Hannés stall som visat en härlig form på sina hästar på slutet. I helgen vann t ex Erica på V75 och vi är inne på att det kan bli en V86-seger här också för stallet. Inför förra starten hade i alla fall hästen visat klar uppåtform med helstängt huvudlag med hål i och lite förvånansvärt brakade han direkt till ledningen senast igen med samma huvudlag och trots ett alltför högt tempo så höll han på ett mersmakande sätt till en fjärdeplats. Det aviseras samma huvudlag igen som verkar vara mycket positivt på honom (även om effekten kan vara lite avtagande för varje start) och vi är inne på att Kaj Widell återigen kan nå spets här om han får överta av Paparazzi M. och lyckas han sedan dämpa tempot så bör faktiskt vinstchansen vara hyfsad hög om favoriten kommer bort. Nämnas bör att hästen sedan tidigare trivs som allra bäst på kort distans där han har 9-5-5 på 42 starter jämfört med 0-7-7 på 57 starter på andra distanser och det är speciellt gynnsamt med det helstängda huvudlaget. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

V86-8: 9 Jens Patrik (3,0 %) återkom senast efter längre vila och vann då direkt som skräll. Även om det löste sig perfekt från vinnarhålet så var intrycket riktigt bra. Inför senast var det relativt låga förväntingar då stallet trodde han skulle behöva lopp i kroppen vilket han har nu. Vi förväntar oss att han går ytteligare framåt till denna start och det behöver inte vara fel med en invändig resa här om det alternativet väljs då loppet är ihåligt och vi är inne på att det kommer spricka upp rejält. Han kan dock även duga med en resa i andraspår och han känns klart prisvärd då spurtförmågan är bra vid form och han verkar ha tagit till sig träningsperioden på ett bra sätt. Nämnas bör även Jens Patrik gick med jänkarvagn i den senaste starten och det ser vi som ett klart plus. Med jänkarvagn har han statistiken 1-2-1 på fem starter jämfört med 0-1-0 på åtta starter med vanlig vagn sedan början av 2016. Till dagens start aviseras det inga förändringar och det ser vi som ett klart plus. Vi taxerar vinstchansen till 10 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*7*1*6*2*1*5*7 = 3 675 kronor[/content_protector]