V86 Solvalla/Jägersro

V86

Vi garderar storfavoriterna medan vår spik bör leda runt om

[content_protector password=”december” cookie_expires=”0″]Det var en svår V86-omgång förra veckan med en ensam vinnare med åtta rätt och det var tyvärr inte ens nära för vår del. Spiken Corporate Wheels var en besvikelse då Bo Falsig aldrig verkade speciellt intresserad av att vinna loppet någon gång då han halvkörde i starten och mest satt och tittade sig omkring sedan. Det är ingen kusk som vi kommer att lita på speciellt ofta i framtiden men hästen var i ärlighetens namn sämre än vi hade förväntat oss också. Sedan var utgångarna också tre nitlotter samtidigt som vårt skrällbud Caddie June blev brutalt bortkörd och vi lägger helst omgången till handlingarna och blickar framåt istället.

Det är dags för Solvalla och Jägersro att dela en V86-omgång igen och den ser okej ut utan att det är något speciellt högt spelvärde och det var positivt att Calizza Boko ströks i V86-avslutningen då hon sannolikt hade blivit en tuff nöt att knäcka annars. Vi passar på att ta ställning i samma lopp för 4 Mellby Dashing (24%) som har ett perfekt läge för att nå spets där hon biter ifrån sig bra och hon trivs också bra på Solvalla och har gått bra med skor runt om tidigare så det är en riktig statistikvinnare som inte ens är favorit!

Solvalla och Jägersro har en medianutdelning på 49 366 SEK som vi nämnde förra veckan och även om det är betydligt lägre än kombinationen Solvalla och Åby så är det i alla fall bättre än Solvalla och Bergsåker och vi hoppas på minst en femsiffrig utdelning idag också vilket är det intervall som vi lägger en ovanligt stor del av vårt system på idag. Vi ger omgången en trea i spelvärde på en femgradig skala.

Missa inte att vi har en julpromotion där vi delar vi ut gratistips till varje V86- och V75-omgång fram till julafton. Du kan anmäla dig här: https://skoinfo.se/blogg/julpromotion-med-skoinfo-se/

ATG tillåter inte filinlämning direkt på Tillsammans-sidan för V86 ännu men vi kör vidare med V86 Tillsammans på Andelskungen vilket känns som ett bra alternativ då det är svårt att nå hela vägen fram till åtta rätt när man spelar ensam. Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör två bolag för 150 SEK respektive 450 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett lurigt kortdistanslopp med autostart där propositionen är 585 001- 1 150 000 SEK och vi spekulerar i att det kommer bli en vildsint spetskörning här mellan framför allt favoritduon 1 Vivo Per Lei (22 %) och 7 Napoleon C.D. (20 %) vilket kan öppna upp möjligheterna för en skräll. Om vi har fel i vårt scenario och den vilda spetsstriden uteblir så lär hästen i täten ha goda möjligheter att spåra runt om eftersom det trots allt handlar om spetsbanan Jägersro. 1 Vivo Per Lei (22 %) är en barfotahäst som är känd för att trivas på Jägersro men han har inte fungerat på slutet – kanske pga att han varit hovöm – och fick kvala med skor och då såg det bättre ut vilket känns lite intressant här då han visade bra takter tidigare. 7 Napoleon C.D. (20 %) fick en ordentlig urblåsare på V75 senast med 1.10,5 på varvet över medeldistans från ett liknande läge och frågan är hur han har tagit det loppet och om man verkligen satsar lika hårt ifrån start igen vilket inte alls är omöjligt med tanke på att det nästan är att ge upp loppet annars och den vinklade startbilsvingen provocerar ibland fram ett offensivt upplägg. Vi håller det som en bättre häst och når han spets så är det normalt sett en bra chans i det här sällskapet men det finns lite tveksamheter med det tuffa loppet senast och en relativt tät start direkt på det och dessutom är det ett frågetecken med skor runt om enligt vår mening då han är bäst barfota runt om eller åtminstone barfota bak.

Vår A-grupp består istället av 12 Stay Alert (8,4 %) som vi passat länge samt 5 Bikini So Teeny (3,2 %). Den förstnämnde är vår tipsetta trots ett uselt utgångsläge över kort distans på Jägersro men stämmer scenariot som vi spekulerar kring ovan så kan han komma in i matchen och det lyser verkligen form om honom för dagen. 5 Bikini So Teeny (3,2 %) har förbättrat sig på slutet i Veijo Heiskanens regi och startar från det överlägset bästa spåret med denna proposition. Hon har inte vunnit på flera år och har svårt att bära sina pengar men gynnas av distansen och Jörgen Sjunnesson brukar ge bra resultat på Veijo Heiskanens hästar. Blir det en vildsint körning inledningsvis bör han kunna hitta ner i en vettig postion och sedan kan hon vara en rysare att se upp med men vi streckar på ordentligt i inledningen och tar totalt med nio streck.

V86-2

Dagens andra lopp inom V86-spelet är ett långdistanslopp med voltstart och propositionen är 150 001 – 1 100 000 med tillägg vid vunna 440 001 SEK. Loppet är relativt ihåligt och tilläggshästarna känns relativt överlägsna startspårshästarna även om vi tar med två starthästar på ett alternativt loppscenario som C-hästar. Här hittar vi omgångens största favorit 9 Heartreaker V.S. (77 %) som vi “tyvärr” tror på också och spelar utgång även om det innebär att vi lägger 56 % på honom vilket är betydligt lägre än hans spelprocent. Då spelvärdet trots allt är svagt negativt till neutralt så lämnar vi en öppning för att det ska kunna skrälla och nöjer oss med utgång men gör du ett mindre system så kan det vara en bra kompletterande spik. Bakom favoriten varnar vi framför allt för 12 Nakoda Goj (3,2 %) som har toppform och även är relativt gynnad av skotvånget jämfört med motståndet även om han går allra bäst barfota runt om. Totalt tar vi med fem hästar och försöker jobba bort vår utgång för potentialens skull men här skulle vi kunna ta flera hästar då det är öppet bakom favoriten om han kommer bort.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett kortdistanslopp för tvååringar med autostart. Loppet känns rätt skiktat trots att vi är fullt medvetna om att utvecklingen för tvååringar ibland kan vara dramatisk från lopp till lopp. Klar favorit är 5 Executive Caviar (72 %) som är en av kulltopparna hittills men vi ändå anser vara alldeles för hårt spelad och lägger in under övervärderade vilket vi skriver mer om nedan. Vårt förstasteck är istället 4 Speedy Face (3,9 %) som vi tror är redo att höja sig ordentligt och vi skriver mer om under skrällbud och vi tar även med 8 Flying Fortuna (9,8 %) samt 11 Colombe d’Or (7,5 %) som båda startar från ofördelaktiga utgångslägen – även om den förstnämnda är startsnabb och kan få en riktigt snabb start också med vinklad startbilsvinge – men ser oerhört talangfulla ut och har de tagit ett kliv i utvecklingen till denna start så blir de riktigt farliga. Vi stänger där och utöver ovan nämnda är det endast 7 Staro Litchi (2,0 %) som vi anser har en realistisk vinstchans men hon imponerade inte direkt i finalen av Uppfödningslöpningen och vi fick inte råd med henne på vårt systemförslag från det här dåliga läget.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart för ston och propositionen är 50 001 – 260 000 SEK och det här loppet känns relativt öppet och vi har skrällfeeling här och rekommenderar en bred gardering. Loppets favorit är 4 Oceanic Clearence (33 %) och detta sto har vi förlorat mycket pengar på under höstens gång även om vi inte gått på henne varje gång som det aviserats balansändringar och vi har så smått börjat tröttna på henne då hon oftast presterar aningen sämre än förväntat. Nu är dock förutsättningarna fina och vi sågar henne inte helt men nöjer oss med B-gruppen då vi inte ser något spelvärde till rådande procent. Hon ska gå med öppet huvudlag istället för helstängt som många hade så höga förväntningar på senast utan att det blev någon direkt förbättring och sedan ska hon gå med skor runt om istället för barfota runt om som hon trivs bäst på och det är inget plus heller. Att hon ska gå med jänkarvagn är dock positivt men ingenting som gör att vi höjer henne i ranken.

Vårt förstastreck och utgång är istället den spännande finske gästen 2 Zumurella (17 %) som faktiskt ska lättas till den här starten istället vilket alltid är intressant i barfotaförbudstider och vi skriver mer om henne nedan. Där bakom håller vi upp 8 First Love Boko (14 %) som vi kapacitetsmässigt håller högst i sällskapet men nu startar hon från ett besvärligt utgångsläge och med en kusk som inte direkt radar upp segrar inom V75 eller V86. Den mest intressanta skrällen i loppet är annars 11 Ice Wine (4,4 %) som har fartresurser som räcker långt och blir det tempo på tillställningen så kan hennes spurt duga riktigt bra här även om vi är lite osäkra på formen. Hon var dock exempelvis klart bra vid segern för fyra starter sedan efter uppehåll. Totalt tar vi med nio streck och här åker vi inte ut.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett långdistanslopp med autostart och propositionen är 295 001 – 585 000 SEK. Detta lopp känns lurigt då det finns gott om frågetecken kring flertalet av de betrodda vilket inte är ovanligt för säsongen. Klar favorit är 9 Please Mr Please (33 %) och det är även den hästen som vi håller högst kapacitetsmässigt. Han är stark och rejäl och trivs på distansen men vi ser skobalansen som en klar nackdel och då vi dessutom anser att han tidigare presterat som bäst när han är med i den främre träffen så ser vi också startspåret som en nackdel även om det lär bli ett offensivt upplägg.

Vår A-grupp består istället av 5 Västerbo Exact (18 %) som har visat toppform på slutet och är vår klara spetsfavorit då han är rejält kvick bakom bilen vid full laddning. Även här är skotvånget minst sagt ett frågetecken då han höjt sig barfota runt om men om det inte hämmar alltför mycket så tror vi på god sannolikhet att han dirigerar hela vägen. 4 Elliot Coger (5,9%) lägger vi också i A-gruppen och skriver mer om under skrällbud. Bakom vår A-grupp framhåller vi till sist 12 Bubba Degato (2,9 %) som agerade förbättrat och faktiskt såg grym ut senast som fastlåst och är formen bibehållen så kan det räcka här om det blir hårt tempo under vägen i täten. Skobalansen är ett frågetecken för honom också men till den låga procenten så tar vi den risken. Totalt tar vi med sju streck och känner oss trygga med det.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett tvååringslopp över medeldistans med autostart och tio deltagare. Även detta tvååringslopp känns relativt ihåligt och vi blir förvånade om vinnaren finns utanför vår systemram. Klar favorit är 4 Dats Caballo (61 %) som liksom favoriten i det andra tvååringsloppet var ute i Uppfödningslöpningen senast och gjorde en stark prestation. Vi tippade honom tidigt den gången och det ser givetvis enklare ut här om formen är konserverad och vi spelar därmed utgång på honom på den höga vinstchansen även om det givetvis kan skrälla i den här typen av lopp. Vi skriver mer om honom under separat rubrik nedan.

Bakom utgången varnar vi för 1 Harmon Boko (16 %) som hade ett omöjligt läge senast men har ett desto bättre läge nu samtidigt som han körs av en toppkusk som brukar få till styrningarna från liknande startspår. Han gick med halvstängt huvudlag för första gången senast vilket gjorde att han pullade bort de flesta krafterna men glöm inte hur bra han var i starten innan dess. Vi tror att han har viss spetschans även om det troligtvis blir vinnarhålet eller tredje par invändigt men han verkar i alla fall vara under kraftig utveckling och har favoriten en sämre dag så blir han säkerligen segerfarlig. I B-gruppen lägger vi även 6 The Bucket List F. (6,1 %) som är en sort som vi verkligen gillar även om han såg lite ansträngd ut vid galoppen senast så var det något svårbedömt och vi vill ge honom en chans till även om vi inte är så förtjusta i kuskbytet till Jorma Kontio. 5 Hot Chocolate (2,3 %) platsar också i B-gruppen trots att hon svek senast med sitt helstängda huvudlag som gjorde att det blev alldeles för “bra” tempo upp till varvningen men om Fredrik Wallin kan hitta rätt balans på henne och hon är tillbaka i gott slag så kan det mycket väl räcka även om vi misstänker att det blir ett passivare upplägg denna gång efter att hon gått sig trött i spets två gånger i rad. Glöm inte att hon endast förlorade mot Coin Perdu eftersom hon vinglade till pga orutin med huvudlaget på upploppet näst senast. Totalt tar vi med fem streck.

V86-7

Den sjunde avdelningen är ett fyraåringslopp över medeldistans och autostart öppet uppåt där de måste ha sprungit in minst 75 001 SEK. Loppet håller en hög klass för årstiden och de måttliga prispengarna och det handlar om omgångens stora sportsliga behållning. Tyvärr är vår lösning på loppet lite tråkig då vi anser att de tre betrodda höjer sig väsentligt över de övriga och de dessutom har bra utgångslägen så låser vi på endast dessa. Klar favorit är 4 Twister Bi (38 %) och det anser vi vara berättigat då han dels imponerade stort senast men framför allt då vi anser att skotvånget inte är ett lika stort minus för honom jämfört med värsta konkurrenten i stallkamraten 3 Treasure Kronos (22 %). Han har dock lätt att hetsa upp sig och som favorit är det ingen vi litar fullt ut på – speciellt inte när det handlar om medelsdistans igen – utan vi nöjer oss med honom som ensam A-häst.

Där bakom lägger vi 3 Treasure Kronos (22 %) som vi håller som spetsfavorit före 1 Timbal (17 %) och hon har sett smällfin ut på slutet bl a senast då hon gick i spets för första gången i år och det kan vara så enkelt att det är spets och slut på henne här igen. Hade det inte varit skotvång hade vi kunna tänka oss spika till denna procent men skotvånget känns som ett stort frågetecken och vi blir inte förvånade om hon får problem med aktionen och då bör det inte räcka. Det finns en viss risk att hon inte blir lika explosiv från start med skobalansen heller.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett stolopp över medeldistans och autostart och propositionen är 150 001 – 470 000 SEK. Här anser vi att de två betrodda 4 Mellby Dashing (26 %) samt 8 Rainbow of Nando (25 %) höjer sig rejält över mänden och vi väljer att ta ställning och spikar den förstnämnde 4 Mellby Dashing (26 %) som har vunnit spårlottningen och vi skriver mer om henne nedan. Om du jagar stor utdelning så rensar det oftast extra bra i V86-avslutningen och vill du gardera ovan nämnda hästar så känns 12 Alva Garbo (3,9 %) samt 10 High Expectation (1,1 %) som de enda prisvärda motbuden då de visat toppform på slutet och båda besitter en bra spurtförmåga.

Spiken

V86-8: 4 Mellby Dashing (24%) kom senast tillbaka efter två månades vila och stod för ett mycket fint intryck. Till denna start bör hon vara ytterligare framflyttad formmässigt och då blir det ingen lätt nöt för motståndarna att knäcka henne då det är en talangfull häst som bör kunna vandra en bit upp i klasserna. Förutsättningarna till dagens start känns perfekta då hon är vår klara spetsfavorit och med risk att bli tjatiga så är det en grym kombination med Björn Goop upp på en betrodd häst som sitter i spets då han ofta får mycket respekt med sig där och är bra på att hålla farten på hästarna i den positionen.

Hon är dessutom relativt gynnad av skotvånget då hon fungerar utmärkt med skor på hovarna till skillnad mot de värsta motbuden som vi anser är klart missgynnade. Utöver det ovan nämnda så trivs hon utmärkt på Solvalla där hon har fyra segrar på fem starter jämfört med fyra segrar på tolv starter på andra banor. Hon är dessutom obesegrad på vintern efter tre starter så förutom att vi håller det som bästa hästen i sällskapet tillsammans med 8 Rainbow Of Nando (24 %) så finns det mycket statistik som talar för vår spik idag. Vi taxerar vinstchansen till 40 %.

Utgångar

V86-2: 9 Heartbreaker V.S. (77 %) är en häst som ni som följer oss vet att vi värderar mycket högt och att vi anser att han kapacitetsmässigt är överlägsen motståndet här råder det ingen tvekan om.  Nu är han dock storfavorit och då vår målsättning är att vinna mycket så nöjer vi oss med utgång då spelvärdet till nuvarande procent trots allt är svagt negativt. Det finns faktiskt vissa frågetecken som att innerspåret på tillägg kan ge vissa trafikproblem samt att han nu går med skor runt om efter sju starter med någon form av barfotabalans då det sällan brukar vara positivt den första starten att springa med gummistövlarna på. Även om han tidigare har fungerat okej med skor så är i alla fall en barfotabalans klart fördelaktig för honom. Om vi lägger till att han tidigare varit galoppbenägen och faktiskt har galopperat vid tre av sex starter med skor så är det något som man får baka in i taxerad segerchans. Nu anser vi dock att han har stabiliserats samtidigt som Björn Goop kan köra med en säkerhetsmarginal i denna start och vi värderar galopprisken “endast” till 15 % och tror faktiskt att han kan vinna med en kort galopp på vägen.

Med ovan sagt så tror vi inte på någon större sannolikhet för positionsproblem då Björn Goop i sulkyn brukar vara en mästare på att lösa denna typ av situationer – speciellt med betrodda hästar – och även om balansen är ett minus så bör han vinna med en sämre prestation också då vi håller honom som relativt överlägsen motståndet. De frågetecknen gör dock tillräckligt mycket för att lyfta ner vinstchansen några procent och därav nöjer vi oss med utgång. Vi taxerar vinstchansen till 68 %.

V86-4: 2 Zumurella (17 %) är en finsk gäst som gör debut på svensk mark och därmed är svårbedömd för många men vi har i alla fall blivit imponerade av henne i lopparkvivet och det är en modell som lovar mycket. Hon är visserligen oprövad i Sverige och det är dessutom en långresa i benen vilket kan ställa till det ibland och hon möter tuffare motstånd än vad hon är van vid att möta ibland på hemmaplan men hon tillhör trots allt kulltoppen i Finland och ger ett så pass klassigt intryck att vi tror att hon duger bra här. Hon ska dessutom lättas från tunga skor och hakar till lättare sommarskor vilket alltid är intressant i barfotaförbudstider då många hästar går tyngre än lättare balanserade än normalt vilket brukar märkas i resultatlistorna. Hon har också vunnit med skor runt om på slutet och sett bra ut och det är vårt klara förstastreck från ett bra läge i ett lopp som inte är det tuffaste som vi har sett på papperet. Vi taxerar vinstchansen till 31 %.

V86-6: 4 Dats Caballo (60 %) var vi inne på i Uppfödningslöpningen och även om han inte riktigt räckte till där gentemot storfavoriten Coin Perdu så var insatsen mersmakande och vi är fortsatt förtjusta i hästen. Som vi läser startstriden så kommer han sitta i spets omgående eller åtminstone få överta efter några hundra meter och därefter är vår känsla att han kan få dämpa tempot och då bör det vara en toppchans då han har fungerat utmärkt ifrån spets där han är obesegrad ifrån efter tre starter. Att Björn Goop sitter i sulkyn ser vi som ett extra stort plus då han är smått omutlig från spets med en betrodd häst om han lyckas ta sig dit. Att det nu är medeldistans ser vi kanske inte som något plus men det är inte heller något som oroar nämnvärt och detta är definitivt en alternativ spik trots att vi egentligen ogärna spikar bland tvååringar. Vi taxear vinstchansen till 62 %.

Övervärderade

V86-3: 5 Executive Caviar (75 %) slutade senast tvåa i uppfödningslöpningen på ett mersmakansde sätt och har även innan dess imponerat med bland annat vinst i Svampen och vi har förståelse för favoritskapet men den här procenten känns helt fel. Han verkar till att börja med nämligen fungera allra bäst på rulle och är därmed ofta lite sårbar – inte minst när det handlar om 1640 meter på spetsbanan Jägersro igen – och samtidigt möter han nu några orutinerade men talangfulla travare som inte behöver vara sämre än honom. Han avslutade i 1.11-tempo senast och har givetvis visat mest fartresurser i loppet hittills och håller en jämn och hög nivå då han aldrig missat en plats bland de tre och dessutom har fått se sig slagen av bra hästar även om han bara har en seger på sex starter hittills. Han kommer säkert sluta bland de tre främsta igen och har en god vinstchans också men vi taxerar den till endast 50 % då det finns ett par intressanta motbud som vi tror kan höja sig ordentligt och rankar därmed ner honom till B-gruppen pga det svaga spelvärdet.

V86-5: 3 Pokemon Ås (17 %) är en sort som vi gillar och spår stor utveckling i. Till denna start har vi dock ingen större feeling för honom då han varit behandlad inför denna start och inte är vässad utan det låter mest som att de vill ha ett lopp kroppen inför V75-finalerna under annandagen. Vi ser det dessutom som ett kraftigt kuskminus med Marcus Lindgren själv i sulkyn jämfört med Örjan Kihlström eller Johan Untersteiner och över två och ett halvt varv så finns det extra stor risk att någonting hinner gå fel. Vi har svårt att köpa den relativt höga procenten och taxerar vinstchansen till 9 %.

Skrällbud

V86-3: 4 Speedy Face (3,9 %) är en sort som vi gillar och trots att han nu står för sin tuffaste uppgift hittills är vi inne på att det kan vara dags då intrycket i den senaste starten var klart förbättrat – även om det så klart gick ganska långsamt – och känslan är att han är kraftigt på väg uppåt. Utgångläget är dessutom perfekt och Adrian Kolgjini bör hitta en bra position direkt och vi är faktiskt inte främmande för att det blir ett offensivt upplägg mot spets. Därifrån känns han intressant men även från andra positioner så värderar vi vinstchansen högre än nuvarande procent om han kan ta ett steg till och förbättra sig ytterligare jämfört med senast vilket vi är inne på att han kan göra. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V86-5: 4 Elliot Coger (5,9 %) är en segerstaplare i lättare gäng och vi gillade intrycket vid den senaste vinsten. Det är inte den mest kapabla hästen i sällskapet men det finns frågetecken kring de betrodda i detta lopp enligt vår mening och då han nu startar från ett optimalt utgångsläge samtidigt som han känns gynnad av skotvånget relativt motståndarna så känns han intressant. Faktum är att han tidigare också visat sig fungera klart bäst under vinter då han har fem segrar på sex starter jämfört med 7-2-3 på 31 starter under andra årstider. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Jokersystemet

V86 Solvalla/Jägersro

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

9*5*4*1*6*5*3*1 = 4 050 kronor[/content_protector]