V86 Solvalla/Jägersro

Spikförslagen

V86-2: 3 Gravity Falls (15 %) har haft svårt att sätta nosen först i lite tuffare sällskap men ser ut att vara bättre än nånsin för dagen och nästa seger måste komma när som helst. Han har mött stenhårda hästar i de två senaste loppen där han faktiskt satt fast i Derbykvalet senast från ett hopplöst utgångsläge och det här loppet ser betydligt mer lämpligt ut mot en favorit med tveksam dagsform medan han själv sitter i andraspår direkt vilket är passande då han inte är någon startkatapult. Det blir antagligen barfota runt om och jänkarvagn som vanligt.

V86-4: 4 Showman Brodde (24 %) trivdes inte på banan senast på Mantorp och galopperade bort sig men stod för en rejäl avslutning omkring 1.12/800 meter näst senast på Solvalla och det väntas fina yttre förutsättningar ikväll igen och banunderlaget bör vara fint för årstiden. Han ska också lättas till barfota bak för första gången vilket är mycket intressant – inte minst med tanke på att han efter två strykningar har ett perfekt spetsläge direkt invändigt om de värsta konkurrenterna och har bitit ifrån sig bra i den positionen tidigare där han tagit tre segrar. Det blir sannolikt vanlig vagn och öppet huvudlag i övrigt.

V86-5: 1 Augustus F. (46 %) har gjort några starter efter vila i sommar och har sett bra ut även om han dragits med svåra utgångslägen. Nu har han äntligen ett fint läge där han är klar favorit att hålla upp ledningen utan några extrema startkatapulter utanför sig och därifrån har han tagit hela tio segrar. Det väntas Klass I-varning med regn och stormvindar i Jägersro under kvällen vilket det är lite svårt att förutsäga effekterna av men favoritscenariot är att det blir en “tråkig” spets-och-slut-historia i det här lilla fältet. Det blir antagligen barfota fram om banan tillåter och svensk jänkarvagn som i de senaste fyra starterna och halvstängt huvudlag igen eller möjligen helstängt huvudlag.

Måstestrecken

V86-1: 7 Face Ribb (16 %) har matchats i tuffa sällskap och återkom efter vila senast på ett positivt sätt där han hade krafter kvar i mål och det var säkerligen en nyttig genomkörare. Det är Adrian Kolgjini som sitter i sulkyn och själv är inne på en toppchans som vanligt och hästen är i alla fall gynnad av den långa distansen och av strykningen direkt innanför vilket gör att han bör kunna få en bra start. Om han bara kommer före Flemming Jensens favorit på innerspåret så lär det bli en offensiv laddning mot täten och då är det hästen att slå i loppet. Det blir antagligen barfota runt om igen samt vanlig vagn.

V86-7: 9 Swish Lane (68 %) blir omgångens största favorit och det tycker vi är rätt i det här sällskapet även om det är lite vanskligt att avgöra hur man ska hantera henne i det här loppet. Hon var ofräsch senast och såg allt sämre ut innan hon galopperade bort sig vilket givetvis är oroande. Hon är dock typen som brukar gå bra direkt efter vila och hon är klart bäst i loppet kapacitetsmässigt och Peter Untersteiner verkar vara väldigt nöjd med henne i träningsjobben inför det här där hon är ovanligt fräsch och fin. Vi tror faktiskt att hon ska vara gynnad gentemot motståndarna om det blir ett tungt underlag men det är så klart alltid ett litet orosmoln att starta från bakspår om det blir mycket stänk för en osäker häst även om det viktigaste för hennes del är fräschören i benen vad gäller galopprisken. Vi vill också tillägga att Peter Untersteiner har en fin dagsform med tio segrar och 20 på plats i de senaste 25 starterna men vi hoppas trots allt på att det strular för den här favoriten för att det ska bli någon högre utdelning i omgången. Det blir antagligen barfota fram och vanlig vagn.

Skrälldragen

V86-1: 9 Swing Kronos (2,1 %) höll bra från utvändigt om ledaren senast och är både speedig och stark och gynnas av den långa distansen och har ett intressant läge här med springspår på tilläggsvolten där han bör kunna få en fin start. Det blir knappast ledningen men han kan få ett fint smyglopp i den främre träffen i såna fall och sedan kan han spurta fint med lucka till slut som det brukar bli över längre distanser. Det blir antagligen skor runt om igen samt antingen vanlig vagn eller förhoppningsvis svensk jänkarvagn igen.

V86-6: 5 Fudge Ås (4,2 %) är startsnabb och har ett perfekt läge för att laddas iväg och det ser ut som att hon ska kunna sno åt sig rygg ledaren. Det här handlar inte om någon större stjärna på något sätt men hon har fått ett lopp i kroppen där hon var positiv och bör ha gått framåt ordentligt och får hon bara sitt smyglopp så ska inte de mest betrodda hästarna känna sig säkra och det ser också ut som att det kan bli hårt tempo i det här loppet vilket skulle vara gynnsamt. Det blir antagligen barfota runt om och svensk jänkarvagn igen.

V86-7: 4 Talija Bi (8,2 %) är väldigt osäker och har flera galopper i rad och har fått kvala igen. Hon gick med skor då men nu blir det barfotabalans och jänkarvagn igen vilket är ett plus och om hon bara håller sig felfritt så har hon hygglig chans att nå täten från det här läget. Jerry Riordan har mycket fin stallform som alla känner till och att det sitter en ny kusk i sulkyn är också lite intressant. Väderförhållandena och förutsättningarna kommer annars vara svåra ikväll men vi tycker att hon åtminstone känns skrällduglig om favoriten kommer bort.

Överspelade

V86-4: 5 Bonduran d’Inverne (48 %) blir klar favorit här och det tycker vi är lite tveksamt med tanke på att vi är inne på att spika emot. Han har visserligen varit bra i ny regi Johan Untersteiner men det har varit två segrar i billiga sällskap och utan att direkt imponera intrycksmässigt och det lär bli svårt att komma åt ledningen här utan det blir sannolikt till att trampa på utvändigt om ledaren eller liknande vilket gör honom klart sårbar. Johan Untersteiner verkar inte speciellt uppåt kring segerchanserna själv heller även om loppet är ojämnt och han ändå är en av de som ska räknas tidigt. Det lutar åt skor runt om och vanlig vagn igen.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170913

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.