V86 Solvalla/Jägersro

V86

Vår spik är endast tredjehandare men står i våra ögon för klassen i sällskapet och borde vara klar favorit

[content_protector password=”Highspeed” cookie_expires=”3600″]Nu är vi tillbaka i rutinerna och Solvalla är inte längre ensamma värdar för V86-omgången vilket vi beklagar då vi föredrar att tävlingarna går på en bana. Förra onsdagsomgången föll vi med flaggan i topp när vi tyvärr totalmissade 12 Piggybank i V86-2 som på förhand var mycket svårhittad. Vi fick tyvärr informationen om att hästen skulle gå med jänkarvagn efter att systemet färdigställts vilket annars troligen hade medfört att vi fått med hästen på ramen men å andra sidan hade vi inte satt systemet ändå p g a kravet på endast en C-häst. Nu blev det ca 6500 SEK tillbaka på vårt system vilket gav några tusenlappar i netto vilket visserligen är trevligt men det är inte de pengarna som vi vill åt. Hur som helst har året startat bra med en V75-vinst för två helger sedan och även om vi kom fel in i helgens V75-omgång då några av de hästar vi tyckte var överskattade vann så känns formen på topp.

På onsdag delas värdskapet mellan Jägersro och Solvalla och omgången har några favoriter som i våra ögon är alldeles för stora även om de fortfarande har högst vinstchanser i respektive lopp. Bakom dessa hästar finns det gott om fynd och vi försöker fälla storfavoriterna och det i kombination med att vår spik för närvarande endast är tredjehandare med 20 % av strecken gör att det finns god potential i omgången.

I den första V86-avdelningen så känns spetsstiden väldigt löpningsavgörande. Vi tror att den som når spets av 3 Staro Hollywood (41%) och 4 Volontary Simplcty (13 %) har goda möjligheter att avgå med segern och för dig som vill göra ett mindre system så kan det vara en tanke att låsa på dessa hästar. Vi ger tipset till 4 Volontary Simplcty (13 %) som är vår knappa spetsfavorit med offensive André Eklundh i sulkyn istället för mer passive Jörgen Sjunnesson men vi tar dock med en del hästar utöver dessa då det finns risk att det blir en alltför hård spetskörning vilket kan bjuda in motståndarna.

I V86-3 så känns det heltäckt med de två betrodda hästarna då vi anser att dessa står för klassen i sällskapet och vi har svårt att se någon annan duga. 5 Condor Motion (40 %) var mycket bra efter galopp senast och är ett givet streck men Hans Crebas har trots allt bara vunnit två lopp på 48 starter på Jägersro och vi litar mer på Joakim Lövgren bakom 6 Rocky Egedal (28 %) som har en enorm förmåga att komma rätt in i långloppen. Fartmässigt så är det ganska jämnt mellan dessa hästar men vi tror att Rocky har en lite större hårdhet häst mot häst och att det kan fälla avgörandet till en lite mer prisvärd spelprocent.

I V86-5 så tror vi inte att det skräller heller utan vi håller med spelarkollektivet kring vilka hästar som ska vara betrodda och här kör vi med hängslen och livrem och tar med alla som vi anser har en vettig chans. Loppet är i våra ögon väldigt ihåligt och de som är utanför ramen anser vi var klart sämre. 12 Twister Bi (20 %) är kanske den bästa hästen men läget ställer till det och det är inte helt lätt för en nybliven fyraåring mot äldre motståndare och det bästa spelvärdet anser vi ligger på 4 Crazy Year Ås (14,8 %) som är på väg uppåt i form efter halsoperation och som går ner i klass och ska slås om han tar ledningen.

Spiken

V86-6: 9 Highspeed Call (20 %) är en av våra favorithästar och det är mycket på grund av hästens utstrålning men även för att vi brukar komma rätt på honom och överlag så känner vi att han ofta blir underskattad. Han har sedan en tid tagit klivet upp i Gulddivisionen och där mött klart hårdare motstånd än i dagens start. Han har gjort idel bra prestationer och då kanske framför allt näst senast där han spurtade formidabelt bakom On Track Piraten och inte var så långt efter i mål. I den senaste starten blev han visserligen oplacerad men i våra ögon så kan vi glömma det loppet då det blev helt omöjligt och vi anser att han presterade bra med tanke på det hårda loppet.

I onsdagens lopp så möter han helt andra typer av hästar än vad han mött på sistone. När vi slog upp startlistorna så var vi övertygade om att han skulle bli stor favorit då Highspeed Call i våra ögon är klassen i gänget över hans bästa distans och även om det var ett tag sedan han startade med voltstart så ser vi inte det som något problem utan vi tror att han kommer snabbast iväg utav tilläggshästarna.

Vi är fullt medvetna om att det är tillägg på kort distans men i våra ögon är det inbakat i spelprocenten då hästen hade varit helt klar ifrån framspår. Nu finns det vissa farhågor som att det kan bli trafikproblem eller att hästen avanceras för sent framåt. Vi ser dock dessa problem som överkomliga då kusken Magnus Jakobsson brukar vara duktig på att förvalta chanserna när han har den bästa hästen och vi känner oss trygga i att han kör i tid och även om dödens inte är favoritpositionen så tror vi han krossar allt därifrån i detta sällskap.

För er som inte känner er trygga med vår spik eller om det kommer en sen strykning så kan vi nämna att vi ser Countrygirl Ås som klar andrahäst i loppet och en häst som på sikt kan klättra rejält i klasserna. Vi anser dock inte hästen vara färdig för att mäta sig med en häst som Highspeed Calls kaliber men det övriga motståndet klarar hon av. Nu har Countrygirl Ås ett besvärligt utgångsläge men loppet känns ihåligt och känslan är att Claes Svensson kommer hitta ut vid något tillfälle och hon känns som en bra spik utifall Highspeed Call blir struken av någon anledning.

Utgångarna

V86-2: 9 Collins (32 %) är kanske inte den bästa hästen men förutsättningarna känns bra inför denna start. I ett lopp där flera av de betrodda återkommer efter vila eller har lite besvärliga utgångslägen så tror vi klart mest på formkortet Collins som startade senast i V75 och visserligen fick ett perfekt lopp men samtidigt avgjorde på ett bra sätt och propositionen går inte att klaga på. Nu möter han ett fält som inte innehåller några kanoner utöver kanske 5 M.T.Kingsize (13 %) som dock aldrig vunnit och återkommer efter vila och inte lär vara i toppform ännu. I övrigt står sig Collins mycket bra och då vi tror att han bör hamna vettigt till trots tillägg så spelar vi utgång och tror på bra möjligheter att han tar ner allt på speed över upploppet. Han tål även grovjobb om det skulle krävas.

V86-8: 5 Google Håleryd (23 %) trodde vi en hel del på senast och han gjorde oss sannerligen inte besvikna. Hästen stod för ett strålande intryck och träningsrapporterna går också verkligen i dur efteråt. Idag så håller vi hästen klart högst kapacitetsmässigt i loppet men då han är lite trög ut och det kan bli ett tungt lopp så väljer vi att nöja oss med att endast ha med honom i vår utgångsgrupp.

V86-8: 10 Zenit Brick (8,4 %) spikade vi i den senaste starten på våra V75 Tillsammans-system vilket blev en dyr historia då vi satte systemet på hemsidan men misslyckades där då Zenit Brick inte fick spets utan istället en alltför tuff resa i dödens. Vi anser dock att hästen gjorde ett bra lopp och att han nu går ifrån att vara storfavorit till lite bortglömd vilket vi tackar för och spelar utgång på honom då vi anser att hästen tillsammans med vår andra utgång i loppet står för klassen i sällskapet.

Övervärderade

V86-2: 4 All Time la Marc (12 %) kommer med två raka segrar och har stått för gedigna insatser men det är ingen häst som vi har blivit imponerade av och då vi tror att hon kan hamna illa till från det besvärliga fjärdespåret i voltstart och dessutom Henrik Larsson som kör har en formidabel förmåga att ständigt misslyckas inom V86 så rankar vi ner.

V86-6: 10 Windy Ways (26 %) har visat fina fartresurser under fjolåret och kommer säkerligen få ett toppår. Nu återkommer hon dock efter längre vila och vi har svårt att köpa henne som favorit redan nu då hon inte bör vara på topp inför dagens start och dessutom går bäst barfota runt om. Vi hade dessutom knappast haft henne som förstahäst ens i full form då vi anser att våra två förstarankade hade haft högre vinstmöjligheter även då.

Skrällbud

V86-4: 6 Occasione Font (1,0 %) kom bort helt senast då hon fastnade i en iskall rygg på sista bortre långsidan men därefter stod hon för en formidabel långspurt och visade att formen sitter där. I ett sällskap som känns mycket öppet bakom storfavoriten, som vi håller klart högst men kan hamna illa till, så tycker vi att Occasione Font står sig mycket bra kapacitetsmässig och då känns 1,0 % av insatserna som ett kanonfynd!

V86-7: 10 Nelle Atticus Jake (3,0 %) känns märkligt bortglömd då hästen kommer med absolut toppform och har visat fartresurser som står sig väldigt bra i sällskapet. Viserligen är kusken Sofie Svedin oerfaren men vi anser att hon kör riktigt bra och om favoriten Jairo missar ledningen eller har en dålig dag så blir det här formkortet mycket svårt att stå emot över upploppet.

Jokersystemet

solvallajägersro 13 dec

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 5*1*2*8*5*1*5*7= 3 500 kronor.[/content_protector]