V86 Solvalla/Jägersro

V86

Vi går emot storfavoriterna och spikar istället en häst som har lagt in högsta växeln nu och vi anser vara kraftigt underspelad

[content_protector password=”onsdag” cookie_expires=”0″]För andra veckan i rad kom vi förra veckan snett på våra V86-tips där samtliga vinnare fanns inom intervallet 2-5 i vår ranking som B-hästar och det räcker inte långt om man vill hämta ut några pengar. Vår spik Michelangelo Ås räckte dessutom bara till en andraplats från dödens vilket var en besvikelse för oss då vi hade förväntat oss att han skulle städa av motståndet relativt enkelt även från dödens men det var en sådan dag där ingenting gick rätt.

Vi kämpar vidare och ser istället fram emot onsdagens V86-omgång som delas av Solvalla och Jägersro. Tyvärr ser omgången spelmässigt lite klen ut då de har haft svårt att få ihop fulla fält och två avdelningar har endast sju deltagare och totalt har vi endast 84 hästar i startlistorna vilket vi anser vara för lite. Det svaga deltagarantalet hämmar potentialen en aning men framför allt så hämmas omgången av att många av de betrodda hästarna överlag har bra möjligheter att vinna och vi ser mindre skrällpotential än normalt även om vi i vanlig ordning har hittat en del fynd i strecklistorna som vi lyfter upp. Vi ger omgången en tvåa i spelbarhet på en femgradig skala.

Vår spik hittas i V86-4 där vi fullt ut köper favoriten 3 Oceanic Clearance (31 %) som har tänt till barfota på slutet och med jänkarvagn senast och vi nu anser har en lämplig uppgift när Örjan Kihlström hoppar upp i sulkyn igen. I övrigt så blir systemet denna vecka baktungt då vi anser att den största skrällpotentialen finns i de två avslutande loppen och vi hoppas att skrällarna där kan betala extra bra.

V86-1

Omgången inleds med ett sprinterlopp för fyraåringar där det tyvärr endast kommer sju deltagare till start vilket givetvis är tråkigt. Stor favorit är Peter Untersteiners intressanta nyförvärv 3 Habitat (55 %) som tillhörde kulltoppen i USA som två- och treåring. Nu är det första starten på ca ett år och debut i Sverige och även om tongångarna från stallet är positiva så är självklart hästen svårbedömd – både för stallet och oss spelare. Det låter dock som att detta lopp mer är ett test för att se var Habitat står för dagen och även om vi har full respekt för kapaciteten och Peter Untersteiner som tränare så har vi svårt att köpa det stora favoritskapet då han nästan garanterat inte är på topp och vi rankar därför ner honom en aning till B-häst.

Vår förstahäst är istället Johan Untersteiners Derbytrea 1 Day or Night In (23 %) som visat att han tillhör den svenska kulltoppen och han verkar dessutom vara under kraftig utveckling även om prestationen senast inte var någon höjdare. Den starten kan vi dock glömma då hästen inte trivdes på banunderlaget. Förutsättningarna till dagens start känns intressanta då han är vår klara spetsfavorit och det inte låter speciellt påställt ifrån någon av motståndarna – inklusive den klara favoriten som vi nämnda ovan. Vi tror att han  därmed kommer få kunna bestämma tempot efter behag i ledningen och det är vår klara förstahäst i loppet. För dig som gör ett mindre system så kan det absolut vara lämpligt att ta ställning direkt och spika men vi väljer att köra med hängslen och livrem och gardera då vi inte är helt främmande för att Habitat är onaturligt bra direkt efter sitt långa avelsuppehåll. Vi tar även med två kantbollar och totalt har vi med fyra hästar. Gör du ett mindre system är dessa C-hästar de första som ni kan ta bort.

V86-2

Den andra avdelningen är ett treåringslopp för ston och här finns det flera intressanta hästar med som har framtiden för sig men samtidigt går det inte att komma ifrån att det är rätt favorit i form av 10 Caddie Lisieux (53 %) och vi spelar därför utgång och skriver mer om henne nedan under separat rubrik.

Bakom favoriten som vi trots allt inte litar helt och fullt på rensar det dock riktigt bra och vi varnar framför allt för 3 Remember Rivner (4,7 %) som är klar spetsfavorit och höll till en andraplats senast ifrån spets efter en hygglig insats. Då mötte hon flera av dagens motståndare och även om vi kan läsa på vissa håll att prestationen var bra så var vi faktiskt besvikna då vi håller hästen högt även om öppningen var tuff. Spetschansen är god igen och stallet ska prova med öppet huvudlag istället för can’t see back den här gången vilket de hoppas ska fungera bättre och vi har dessutom förhoppningar om att öppningen blir betydligt långsammare vilket skulle vara gynnsamt. Vi tror hur som helst på en bättre insats idag och blir det inget högre tryck på loppet under vägen så blir vi inte förvånade om Tony Wallin håller undan ifrån spets med sin springare. Procenten är mycket tilltalande!

På strecken är även 8 Rio Rita Face (4,4 %) intressant då det ser ut att vara en riktigt kapabel dam som Reijo Liljendahl håller högt. Nu försvårar utgångsläget det ordentligt men vi har stor respekt för hästen och håller ändå upp henne i rankingen till den här låga procenten. Totalt tar vi med fem hästar och här bör vi inte spricka.

V86-3

Den tredje avdelningen är även det ett treåringslopp på medeldistans med endats nio deltagare. Mest betrodd är 5 New Lexington (42 %) från Conrad Lugauers stall och det är en häst som vi gillar skarpt. Han är startsnabb och om Conrad Lugauer kör till ordentligt från start så bör det bli spets men det låter samtidigt inte speciellt påställt ifrån stallet då han fick en tuff “skalle” senast i Kriteriekvalet och det varnas för att det nu ska bli en ryggresa och då känns det hela mer chansartat och vi rankar därmed till B-gruppen.

Vår förstahäst och även utgång är 6 Fabrize B.R. (16 %) från Peter Untersteiners stall som är en häst som imponerade stort senast och tongångarna därefter går i dur. Han ska gå med helstängt huvudlag som senast och vi förväntar oss en toppinsats och spelar utgång och skriver mer om honom nedan. Bakom vår utgång varnar vi för 4 Springfield (3,7 %) som är stor och ofärdig men lär gå framåt kraftigt för varje start och vi tror kan ta revansch på vår utgång här som helt bortglömd på strecken och som en av omgångens bästa skrällbud. Totalt tar vi med sex hästar i loppet och gör du ett mindre system kan även dessa C-hästar tas bort.

V86-4

Den fjärde avdelningen är ett fyraåringslopp för ston och här spikar vi 3 Oceanic Clearence (32 %) som har förbättrat sig kraftigt för varje start nu på slutet när växlarna barfota runt om och jänkarvagn har börjat dras i tuffa V75-lopp och uppgiften den här gången känns mycket lämplig. Vi skriver mer om henne under separat rubrik nedan. Köper du inte vår spik så varnar vi framför allt för 5 Pandora Face (7,5 %) som visserligen har fel lutning på resultatraden men samtidigt har hon varit kraftigt förbättrad på slutet och vi blir inte förvånade om det lossnar på allvar för henne inom kort. Hon har trots allt mött tuffa hästar flera gånger när hon varit slagen och hon ska antagligen gå barfota runt om som senast när hon var målfotoslagen vilket verkar vara optimal balans.

V86-5

Den femte avdelningen är ett kortdistanslopp i relativt hög klass. Propositionen motsvarar ungefär Silverdivisionen och här är de flesta av hästarna ärrade från V75 genom åren. Tyvärr har spelarkollektivet kommit rätt på loppet och de tre mest betrodda är även de som vi anser har klart högst vinstchans.

Knapp favorit är 5 Jairo (32 %) och att han är betrodd köper vi fullt ut då det är en vinnarskalle men samtidigt kommer han från en sämre prestation och vi tror att det kan bli ett tufft löpningförlopp den här gången och vi väljer att ranka ner till B-gruppen. Vår förstahäst är istället 1 Augustus F. (29 %) som vi gillar sedan tidigare och har återkommit på ett bra sätt efter en tids vila. Han är riktigt startsnabb och bör sitta i spets direkt vilket vi tror kommer visa sig vara avgörande i ett sånt här lopp. Han har två lopp i kroppen nu och formen bör därmed vara i antågande och då blir han inte lätt att tas med ifrån spets vilket är en position som han trivs utmärkt i. Det är inte säkert att han lyckas hålla upp ledningen men huvudscenariot är att det blir spets-och-slut och vi var nära att spela utgång.

Vi litar dock inte fullt ut på någon av de betrodda i detta lopp även om de ses med klart högst vinstchanser och vi väljer att strecka på ordentligt och hopas jobba in en skräll.

V86-6

Den sjätte avdelningen är ett fyraåringslopp i Solvallaserien och som vi ser det är det ett tvåhästarsduell då de det inte låter påställt ifrån övriga ekipage. 5 Uncle Lasse (70 %) är som vanligt jättefavorit och att det är bästa hästen råder det ingen större tvekan om men procenten känns alldeles för hög då han inte kommer få något gratis denna gång. Vår förstahäst är istället 2 Workout Wonder (17 %) som är startsnabb och bör sitta i spets omgående. Han gick hela loppet i täten näst senast då vi trodde att han hade en bra chans att överraska och förlorade då mot Uncle Lasse som fick en perfekt lucka ifrån vinnarhålet och lätt kunde spurta förbi. Den förlusten får dock kusken ta på sig som körde i ett alltför tufft tempo och han har förhoppningsvis lärt sig något av det loppet och det finns inte alltid så mycket utrymme för taktik (eller taktiska misstag) i såna här små fält. Därefter har han imponerat vid en enkel seger mot bra motstånd i Finland och han kommer hit med absolut toppform och vi tror att han har en bra chans till revansch. Vi väljer att lägga tyngden av våra insatser på finnen och spelar du med två spikar är en spik här ett bra alternativ.

V86-7

Ett tilläggslopp över medeldistans där vi anser vi att hästarna på startvolten står bra inne i loppet och vi letar framför allt vinnarna därifrån. Loppet är ganska rundspelat och knapp favorit är 2 Bellino B. (22 %) och det är en fin travare som vi gillar. Han återkom senast efter några månaders vila och stod för en bra prestation som tvåa och efter den starten så är det positiva tongångar och han bör vara kraftigt framflyttad till denna start. Att det är medeldistans gentemot den korta distansen senast ser vi som positivt och även om han står lite tufft inne så är vårt huvudscenario att Conrad Lugauer avancerar direkt och försöker köra ifrån spets och sedan slutar han säkerligen långt framme även om vi inte ser något större spelvärde på honom till den här procenten och han får nöja sig med att vara första B-häst på vårt Jokersystem.

Vår förstahäst i loppet är 3 Dyolo In (5,7 %) då det är här vi anser att det största spelvärdet finns och vi skriver mer om honom under skrällbud. Den andra A-hästen som vi  varnar för är 5 Uncle Tupelo (6,6 %) som har visat fina fartresurser och är under kraftig utveckling då han var bättre än nånsin senast och vi är inne på att han kommer vara ännu bättre den här gången. Om han kommer iväg vettigt ifrån start från det lite luriga läget för hans del så tror vi att han blir livsfarlig till slut. Vi har överlag lite skrällfeeling i detta lopp och väljer därför att fylla på med ordentligt med streck. Totalt tar vi med tio hästar men det behöver inte vara fel att helgardera om du har en fetare plånbok.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett treåringslopp som håller en relativt bra klass men som samtidigt känns lite lurigt då det från många håll endast verkar vara ett steg i matchningen mot Breeders’ Crown och det är inte omöjligt att vi får se passiva upplägg från flera händer. Våra klara förstahästar är 1 Bruno Bagheera (37 %) samt 7 Urchin (8,9 %) som även bildar vår utgångsgrupp. Bakom dem känns loppet vidöppet och för oss var alternativet att gå kort på två hästar eller att krydda på med nästan hela fältet. Vi valde det senare och varnar då framför allt för jättestänkaren 5 Violet Hill (0,4 %) som vi anser vara otroligt underskattad och nu har fått ett perfekt startspår. Hon har sett fin ut på slutet och även om det är ett sto mot hingstar så tycker vi att fartresurserna finns som räcker gott och väl i detta sällskap – speciellt som det inte låter påställt ifrån många håll. Totalt tar vi med tio hästar och försöker jobba in en tokskräll förutsatt att vårt system tål det i avslutningen.

Spiken

V86-4: 3 Oceanic Clearance (31 %) har varit lite sen att komma igång men har höjt sig rejält i varje start på slutet då hon börjat gå barfota runt om samt med jänkarvagn senast och känslan är att utvecklingskurvan pekar rakt uppåt och att hon snabbt kan vandra en bit upp i klasserna. Utgångsläget är fint den här gången och även om hon inte är speciellt startsnabb så bör Örjan Kihlström – som vann med henne senast som är ett plus i sulkyn – kunna hitta en bra position direkt och då kan han välja om han kör direkt fram i dödens eller vill avvakta en aning i andraspår. Vi anser att hon visat klart mer än motståndarna här förutom 1 Casmira (18 %) som också är bra för klassen men står med ett betydligt besvärligare utgångsläge för hennes del. Vår känsla är att Örjan Kihlström därmed kan göra lite som han vill i loppet även om vårt huvudscenario är att han avancerar direkt till dödens och krossar motståndet därifrån. Det aviseras samma balans igen vilket vi ser som ett plus. Vi taxerar vinstchansen till 50 %.

Utgångar

V86-2: 10 Caddie Lisieux (53 %) är som vanligt hårt betrodd men till skillnad mot de senaste loppen så anser vi nu att uppgiften ser lämplig ut. Vi har de senaste gångerna rankat ner Caddie Lisieux då utgångslägena sett besvärliga ut med antingen innerspår eller startspår långt ut på vingen. Att det nu blir bakspår känns betydligt bättre då hon nu kan kliva iväg i sin egen takt utan att stressa upp sig och att bakspår kan vara lämpligt för hästen har även kusken Kenneth Haugstaud (som för övrigt har gått felfritt med med henne varenda gång) framhållit vid tidigare tillfällen.

Om hon går runt felfritt så känner vi oss övertygade om att vinstchanserna bör vara höga då hon tillhör kulltoppen rent fartmässigt och hon visade toppform i den senaste starten där hon flög fram över upploppet. Vi gillade verkligen intrycket och faktum är att hon fartmässigt känns överlägset motståndet i nuläget om hon är på topp och hon är ett tänkbart spikbud men vi nöjer oss med utgång då galopprisken trots allt finns där och Kenneth Haugstaud är inte heller någon toppkusk i våra ögon – trots han fina facit med just den här hästen. Vi taxerar vinstchansen till 60 %.

V86-3: 6 Fabrize B.R. (16 %) har Peter Untersteiner länge talat sig varm om och även om prestationerna innan den senaste starten har varit bra så har han inte nått upp i de nivåer som förväntats. I den senaste starten var han dock kraftigt förbättrad och känslan är att poletten nu har ramlat ner och i sådana fall tror vi att han mycket väl kan krossa dagens motstånd den tunga vägen. Vi taxerar vinstchansen till 32 %.

V86-8: 1 Bruno Bagheera (36 %) har stallet länge hållit upp och näst senast i Kriteriekvalet så visade han varför då han förvånande höll upp ledningen från sitt innerspår och gjorde ett topplopp ifrån spets. Då var det tufft tempo hela vägen och att det inte räckte hela vägen är därmed förståeligt. Det var första gången som han gick barfota runt om då vilket kan vara en förklaring till den fina insatsen och han gick även barfota runt om i själva Kriteriet där han aldrig kom till från ett uselt utgångsläge men intrycket var fortsatt bra. Till denna start aviseras det återigen barfota runt om och han visade näst senast att han kan öppna snabbt med den balansen. Nu är han vår klara spetsfavorit och då vårt huvudscenario är att det kan bli ett blufflopp ifrån spets i värsta fall så bör segerchansen vara relativt stor. Det finns dock en risk för en tuff inledning och då kommer framför allt vår andra utgångshäst med i bilden. Vi taxerar vinstchansen till 48 %.

V86-8: 7 Urchin (9 %) var statusen på lite tveksam inför senast då han kom från några sämre insatser. I den starten så var han dock kraftigt förbättrad då han stod för en bra avslutning bakom Dartagnan Sisu efter en smygresa. Vi gillade i alla fall intrycket och känslan är att Urchin är på väg uppåt igen och detta är en springare som vi har trott på sedan tidigare som kan ha mycket utveckling kvar i sig. Till denna start låter det relativt uppåt och det aviseras inte ett passivt upplägg då han inte ska ut i Breeders’ Crown till skillnad mot flera av motståndarna. Han körs av en toppkusk i Erik Adielsson och hittar han bara ner i ett vettigt slagläge och det inte blir ett blufflopp så bör möjligheterna att han spurtar förbi allt vara bra. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

Övervärderade

V86-2: 1 Rajesh Face (18 %) är en kapabel springare som rent kapacitetsmässigt står sig bra i fältet vilket det inte råder några tvivel om men trots att Lutfi Kolgjini i vanlig ordning är oerhört positiv så känner vi oss tveksamma till möjligheterna då det finns lite för många minus. För det första så ställer utgångsläget till det då han inte har några möjligheter att försvara ledningen från innerspåret och han kan mycket väl bli över helt direkt och även om Ludde hittar ut i andraspår så kommer det bli en tuff resa då hästen måste ta motståndarna på styrka då han saknar snabbheten i kroppen. Utöver att utgångsläget är besvärligt så är Rajesh Face hetsig av sig och har galopperat i fyra av tio starter. Då stall Kolgjinis hästar dessutom inte har någon vidare form på slutet så rankar vi ner till C-gruppen. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V86-7: 6 Emil B.Boko (16 %) har visserligen ett perfekt utgångsläge då han är startsnabb och den initiala spetsfavoriten även om det är högst troligt att han sedan släpper ledningen efterhand. Vi har dock svårt att köpa hästen till den här spelprocenten trots att utgångläget är bra då vi inte blivit imponerade av honom tidigare. Han har helt enkelt varit för klen i slutstriderna och vi ser inte samma kapacitet i honom som hos flera andra på startvolten och känslan är att han endast kan vinna om flera av motståndarna galopperar eller underpresterar och han får loppet kört i halsen. Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

Skrällbud

V86-3: 5 Springfield (3,8 %) väljer vi att hålla upp bakom vår utgång Fabrize B.R. trots att han blev regelrätt slagen senast. Vi anser nämligen att Springfield höll riktigt bra trots förlusten och känslan är att det här är en stor och ofärdig häst som är kraftigt på väg uppåt för varje start. Det hörs även på tränaren Lars I Nilsson som brukar veta vad han pratar om att detta är en häst som har kraftig utveckling i sig och treåringar brukar kunna ta enorma språng i utvecklingen från start till start och vi har lite känslan av att vi kan få se kraftig förbättring till denna start med Johnny Takter upp i sulkyn för första gången –  något som brukar kunna ge effekt. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V86-7: 3 Dyolo In (5,7 %) är under kraftig utveckling och kommer senast ifrån en mersmakande insats inom V75 där han inte fick vara ifred i spets och var tvungen att släppa. Han höll därefter till en fjärdeplats vilket var över förväntan för oss och det låter allmänt positivt kring hästen ifrån stallet. Han är inne i en positiv trend och från sitt fina utgångsläge bör han sitta bra till direkt och även om vi håller kusken Niklas Lindblad som ett minus kontra Johan Untersteiner som kört tidigare så anser vi att han är duktig och att vinstchansen för hästen är klart högre än nuvarande procent. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

Jokersystemet

V86 Solvalla/Jägersro

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

2*5*5*1*5*1*10*6 = 3 750 kronor[/content_protector]