V86 Solvalla/Bergsåker

V86

Det ser ut som en skräddarsydd uppgift för vår spik

[content_protector password=”tillsammans” cookie_expires=”0″]Det var en ovanligt lurig V86-omgång förra veckan med storfavoriter blandat med jätteskrällar som vi tyvärr inte alls kom rätt på trots att halvskrällen Hank Von Håleryd var rankad först inom Dagens Dubbel-spelet. Spiken Gideon Boko gick inte heller barfota fram till slut som först var aviserat och det gjorde att han inte kändes riktigt lika intressant närmare spelstopp men han var hur som helst en besvikelse för dagen. Vi spekulerade i att Veijo Heiskanen hade tveksam stallform och det stämde nog att han hade det men han vann ändå med R.K.King på ren grundkapacitet även om han inte var speciellt nöjd över insatsen efteråt. Vi var inte heller ens nära att strecka enprocentarna som vann även om vi älskar skrällar av den typen som rensar bort de allra flesta system men det är så det är med trav ibland.

Det är dags för Solvalla och Bergsåker att dela en V86-omgång på den sista dagen innan barfotaförbudet träder i kraft vid månadsskiftet och vi lär få se en del tränare som går all-in och chansar lite med sina hästar och kanske går till vintervila sedan. Även om det är tråkigt med förbud så är det på ett sätt lite skönt att man slipper spekulera i vilka tränare som ska ändra skoinformationen efter spelstopp när det finns så många andra osäkerhetsfaktorer att ta hänsyn till med huvudlag och vagn. V86:an bjuder på lite ihåliga lopp här och där med många hästar med dåliga startpoäng men det ser ganska intressant ut trots allt och vi ger omgången en stabil trea på en femgradig skala i spelvärde då det är ett par tveksamma favoriter och ett par lopp med många deltagare där folk målar på lite extra. Vi spikar 7 O.P.’s Fabulous (43 %) som har en mycket fin uppgift i ett klent lopp i V86-3, inte minst efter ett par strykningar under det senaste dygnet.

ATG tillåter tyvärr inte filinlämning direkt på Tillsammans-sidan för V86 ännu men vi kör vidare med V86 Tillsammans på Andelskungen vilket känns sin ett bra alternativ då det är svårt att nå hela vägen fram till åtta rätt när man spelar ensam. Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör två bolag för 150 SEK respektive 450 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett medeldistanslopp med autostart öppet upp till 1 675 000 SEK och det kändes direkt vidöppet och vi blev inte besvikna efter att vi grävt i lopparkivet. Det finns gott om skrällbud och mycket av värdet i omgången hittar vi här då vi anser att favoriten 3 Casanova Sisu (67 %) är för hårt spelad även om det är rätt favorit. Att han rent kapacitetsmässigt är bäst i fältet köper vi men vi ser ett stort orosmoment med det här startspåret. Faktum är att favoriten har galopperat i fem av sex starter med autostart när han haft ett startspår liknande dagens dvs spår 1-5 bakom bilen. Vi anser inte att han har någon större chans att vinna med galopp och då vi håller galopprisken till uppåt 40 % så är han redan där överspelad. Även om han går felfritt så vankas det ändå troligtvis en tung resa då 2 Magnifik Brodde (13 %) som är vårt förstastreck kommer med toppform och är klar spetsfavorit. Därifrån biter han ifrån sig riktigt bra och vi tror inte att favoriten tar ner honom ifrån dödens och även om han gör det så finns det flera spurtvassa motståndare där bakom som kan gynnats av körningen. 2 Magnifik Brodde (13 %) trivs allra bäst på Bergsåker där han har fyra segrar och en andraplats på sex starter och han fungerar också klart bäst under hösten samt vintern. Han har även lyckats bra tidigare när motståndet hårdnar och även om vi ser kusken som ett minus i sällskapet så är det vår klara förstahäst i loppet och vi hade nog spelat utgång med en toppkusk i sulkyn.

Vår A-grupp dubblar vi dock med 12 Eder Bob (4,8 %) som lämnat regi Veijo Heiskanen och gör sin första start hos Anna Näslund. Ett miljöombyte kan alltid vara positivt när det inte riktigt fungerar som det ska och han går ner i klass nu och har tidigare faktiskt fungerat väldigt bra på Bergsåker. Om det blir tempo på loppet i täten så blir vi inte förvånade om han spurtar förbi allt över upploppet då detta i grunden kan vara den bästa hästen i sällskapet. Till den låga procenten känns det i alla fall som ett fynd trots läget. Där bakom varnar vi även för miljonskrällen 4 Com Valle (0,4 %) som vi skriver mer om under skrällbud samt 10 Elegance Brodde (0,8 %) som vi anser var underspelad trots att han trivs bäst i spets. Han kommer trots allt med visad form och att det nu blir bike ser vi som ett klart plus då han till exempel tagit två av årets tre segrar med jänkarvagn och då vi dessutom håller Ulf Eriksson högt i loppet så känns procenten lockande. Vi tar totalt med sju hästar i loppet men hade gärna fyllt på med ytterligare streck här!

V86-2

Ett medeldistanslopp med autostart för treåriga och äldre ston som tjänat över 325 001 SEK. Liksom förra veckan går 3 Roses Glory (57 %) ut som stor favorit och på samma sätt som förra onsdagen anser vi att det är den lysande stjärnan i sällskapet men det finns liksom förra veckan en del orosmoln som gör det motiverat att ranka ner henne till B-gruppen. Vi var dels inte imponerade av insatsen senast och även om hon hade vilat och haft dåliga träningsförhållanden inför den starten vilket tränaren Veijo Heiskanen flaggade för så är vi tveksamma till om den riktiga toppformen sitter där. Hon startar nu riktigt tätt inom sju dagar för första gången och det är lite osäkert hur det fungerar men hon har i alla fall inte vunnit med täta starter tidigare även om hon var bra då hon startade tätt som trea under Elitloppshelgen i år. Vi tycker att det snarare känns som att hon är fräschare med långa uppehåll mellan starterna då hon ofta gått ut och vunnit direkt och den här starten känns lite framstressad eftersom barfotaförbudet träder i kraft imorgon. Vi tror framför allt att hon inte bli släppt till spets här med 1 Jumble Ås (15 %) innanför som vi istället spelar utgång på och skriver mer om nedan och det är den positionen som favoriten vunnit de flesta loppen ifrån i år även om hon kan vinna från andra positioner också.

Den mest intressanta hästen i loppet i övrigt är 9 Georgie Mae (11 %) som faktiskt har en riktigt bra statistik under vintern med fyra segrar och en andraplats på sex starter och att Björn Goop sitter i sulkyn för andra gången känns intressant (hon satt fast med krafter kvar den förra gången). Hon är mycket snabb i starten och bör kunna hålla ryggen på vår utgång och det kan faktiskt bli så att de två andra hårt betrodda hästarna träter i spets och hon bjuds in i matchen med en smygresa på innerspår. Vi tar med två skrällbud till och låser på fem hästar och då är loppet på gränsen till heltäckt.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett långdistanslopp med voltstart och två tillägg. Loppet håller en oerhört dålig klass och och det är inte heller direkt kuskeliten som gör upp här och det har blivit ännu mer rumphugget då ett par betrodda hästar har blivit strukna det senaste dygnet. Klar favorit är 7 O.P.’s Fabulous (43 %) och det köper vi fullt ut och spikar vilket vi skriver mer om nedan. Väljer du att inte spika så finns det inga större fynd i strecklistan även om loppet känns vidöppet men med sex eller sju streck klarar man sig normalt långt där andrahandaren 1 M.T.Jamming Jerry (15 %) får ses som första garderingstreck trots att det blir skor nu vilket vi ser som ett klart minus. På det hela taget så ser uppgiften skräddarsydd ut för vårt spikförslag utan att spelprocenten är så farligt hög.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart och tillägg öppet till  825 000 med tillägg vid vunna 275 001 SEK. De bästa hästarna är bra men det är också ett ihåligt lopp och trots att vi väljer att endast ta med fyra streck så känns det nästan heltäckt. Har du råd att spika igen fullständigt så gör du det med ytterligare två-tre streck. Favoritskapet delas av 13 Valeur (33 %) samt 14 M.T.Kingofthehill (34 %) och att de har klart högst vinstchanser i loppet råder det inget som helst tvivel om då de propositionsmässigt står bra till på sin volt enligt vår mening.

Vårt förstastreck och ensam A-häst plitar vi ner vi på 14 M.T.Kingofthehill (34 %) trots att prestationen senast var dålig. Det var dock täta starter då vilket är vanskligt för en häst som har problem med fräschören och han var dessutom sjuk enligt stallet vilket i sådana fall förklarar prestationen. Nu har han fått ta igen sig och det låter positivt ifrån stallet då han tidigare presterat bra direkt när det dröjt lite mellan starterna med två segrar av fyra efter mer än en månad. Det som gör det extra intressant är dock att det aviseras barfota runt om vilket är en balans han gick med för tre starter sedan då han på ett enkelt sätt vann mot bland annat andrahandaren 13 Valeur (33 %). Att Björn Goops stall går som tåget för närvarande skadar inte heller direkt och vi tycker att han utmärker sig lite bland de två mest betrodda hästarna. Då vi anser att ovan favoritduo höjer sig rejält så kan ett alternativ vara att ta ställning och spika om du gör ett mindre system. Vi väljer dock att ta med båda två och krydda systemet med två skrällar som vi anser vara prisvärda. Missa inte att 11 Nakoda Goj (3,8 %) antagligen ska gå barfota runt om vilket han brukar tända till ordentligt på ibland, inte minst då man rycker skorna första gången efter att han gått med skor i flera starter.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart för treåringar med lägst 30 001 SEK. Loppet har tyvärr endast åtta deltagare och klar favorit är här 7 Evil Enok M.E. (52 %) och det tycker vi är en fin sort så det köper vi fullt ut trots läget och spelar utgång vilket vi skriver mer om nedan under utgångar. Bakom favoriten varnar vi framför allt för 2 Real Masterpiece (12 %) som rattas av duktiga Ulf Eriksson och det är vår knappa spetsfavorit vilket brukar vara värt mycket i såna här lopp. Senast slutade han tvåa på ett fint sätt på Bergsåker och det var extra postitivt då det hade gått en månad sedan den senaste starten och han var tunt jobbad. Inför den här starten låter det positivt och att det nu är tätare starter ser vi som ett klart plus och hästen verkar vara under kraftig utveckling och är vårt första motbud. Kommer favoriten bort är dock loppet öppet och av den anledningen väljer vi att strecka på med totalt fem streck.

Mest intressant av de övriga på strecken är välstammade 5 Ready For Money (5,9 %) (Ready Cash – Sävaflickan) som verkar vara på gång igen och faktiskt har två segrar på två försök på Bergsåker sedan tidigare. Det vankas dock ett defensivt upplägg enligt stallet och det är inte mer än en B-häst på vårt system.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett långdistanslopp med bilstart och propositonen 145 001 – 465 000 SEK. Detta lopp håller en klart bra nivå för årstiden och här finns det flera hästar som kan tjäna en del pengar de närmaste månaderna. Loppet är relativt rundspelat och knapp favorit är 4 Mellby Ciceron (23 %) vilket även är får förstahäst och utgång då vi tror att han kan braka till spets om han bara går felfritt. Det finns dock ett par frågetecken på honom vilket vi skriver mer om nedan och i vår A-grupp lägger vi också skrällbudet 5 Alfas Dimitri (4,7 %) och resterande hästar som vi streckar är tyvärr relativt betrodda då de är streckade i nivå med deras vinstchanser. Vi hoppas därmed klart mest på någon av våra A-hästar. Den som utmärker sig lite bland övriga hästar är 7 Antonio Tabac (10 %) som tävlat förbättrat på slutet och brukar trivas bra under vintern med tre segrar på fem starter och bara är spelad till tio procent vilket känns lite lågt.

V86-7

Ett lopp för ston över medeldistans med tillägg vid 400 001 SEK och en miljon men efter att båda hästarna på startvolten strukits så är det bara hästarna från ett och två tillägg kvar i loppet. Knapp favorit är 7 Trading (26 %) och detta är en fin sort som vi gillar. Hon är bara fyra år vilket kan bli jobbigt mot äldre hästar men vi är inne på att hon är tillräckligt bra för att vinna här mot den här typen av hästar. Startspåret kan dock ställa till det men löser det sig någorlunda – och att Ulf Ohlsson sitter i sulkyn talar för det – så har vi en bra känsla för att hon spurtar förbi allt till slut. Det låter dessutom uppåt ifrån stallet och vi anser att hon är aningen underspelad till den här spelprocenten. Där bakom varnar vi för 5 Rondine D’Asolo (9,5 %) som fick ett omöjligt lopp senast men har gjort det bra under hela hösten och att det nu är första gången för Ulf Eriksson känns intressant då vi håller honom förhållandevis högt. Vi väljer att fylla på med totalt sju streck här men då det trots allt inte är några ston som vi direkt litar på som rekommenderar vi dig att fylla på med ytterligare streck om plånboken tillåter.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är över medeldistans och autostart med propostionen 465 001 – 1 900 000 SEK. Loppets klara favorit är 4 October Kronos (47 %) som har kommit tillbaka fint på ålderns höst och skördat fina framgångar den senaste tiden. Hästen har sett fin ut länge och prestationerna har varit mersmakande men det har nog mestadels handlat om att motståndet varit lite enklare än tidigare (Magic Tonight är trots allt en skugga av vad han brukade vara) och vi är inte lika säkra som alla andra på att han når spets här där han trivs bäst och med en utvändig resa så är vi tveksamma till om det räcker till vinst. Det har också gått lite långt mellan starterna sedan senast vilket inte känns optimalt. Det är givetvis en “risk” att han vinner och vi köper favoritskapet men det rensar dåligt med en stor favorit i V86-avslutningen med alla tv-system på ATG Tillsammans och vi nöjer oss med honom som en del i vår A-grupp.

Vårt förstastreck är istället 1 Highspeed Call (6,5 %) som är intial spetsfavorit och sedan antingen kör där eller släpper och körs ifrån vinnarhålet. Vi gillade intrycket senast och med lucka ifrån vinnarhålet tror vi på goda möjligheter att hans spurt räcker hela vägen till vinst. Vi är dock inte helt sålda på Daniel Olsson som fortfarande inte vunnit med hästen men man kan inte få allt till en sån här låg procent och han har fått bra fart på honom i de två senaste starterna i alla fall. Där bakom varnar vi även med en dåres envishet för 5 Gross Weight (5,2 %) som det är smygform på och vi var nöjda med prestationen på senast. Nu är utgångsläget perfekt och även om hästen nästan aldrig vinner så ska man tänka på att det är Örjan Kihlström i sulkyn och han har faktiskt lyckats lotsa honom först i mål förut och hittar han en smygresa här så kan det faktiskt räcka igen i ett halvbilligt lopp. Vi tar totalt med sex streck och hade gärna haft råd med 2 Al’s Winnermede (4,3 %) som är den häst som vi skulle tagit med på vårt system om vi hade haft råd.

Spiken

V86-3: 7 O.P.’s Fabulous (43 %) väljer vi att spika i ett mycket klent lopp då vi helt enkelt anser att den här Maharajah-avkomman står för klassen i gänget och så länge kusken inte kör bort honom så bör det bli en relativt enkel seger. I den senaste starten så var loppet över kort distans och även om spurten kanske inte var glödande så hann han fram på ett bra sätt och att det nu är lång distans istället ser vi som ett stort plus. Han har nämligen visat en fin styrka vilket han antagligen ärvt av sin pappa och att distansen är ett plus håller även den alltid optimistiska tränaren Markus Pihlström med om. Han håller hästen väldigt högt och spår honom en strålande framtid och även om vi inte vill dra några större växlar då hästen bara är tre år gammal så ser den här uppgiften lämplig ut.

Att det nu är täta starter under tio dagar ser vi också som ett klart plus då han tidigare fungerat som allra bäst med det upplägget och har två segrar på tre starter jämfört med fyra vinster på elva starter med andra intervall. Förutsättningarna för denna start ser intressanta ut då han startar direkt i ett andraspår vilket bör minska risken för strul och i ett lopp med överlag svaga kuskar så anser vi att Daniel Wäjersten står sig bra. Då de flesta lär vilja gå på innerspår i detta lopp så bör vår spik relativt snabbt sitta i andra eller tredje par utvändigt och därifrån har kusken flera valmöjligheter. Om tempot bedarrar föredrar vi att han sänder fram till dödens och vi blir faktiskt inte förvånade om han får överta spets direkt då det främsta motbudet och den enda vi har lite respekt för 1 M.T.Jamming Jerry (15 %) ska gå med skor vilket vi ser som ett minus. Det enda minuset på favoriten i sammanhanget är att han endast är tre år och vi brukar ha respekt för när de möter äldre hästar då de ofta brukar bli överskattade men trots detta väljer vi att spika då vi helt enkelt anser det vara klasskillnad den här gången. Vi taxerar vinstchansen till 55 %.

Utgångar

V86-2: 1 Jumble Ås (15 %) är ett åttaårigt sto som egentligen skulle ha gått till avel men det tog sig inte och hon fick därmed göra ett nytt försök på tävlingsovalen och det finns mycket som talar för att den ofrivilliga vilan kan ha gjort henne gott då hon tävlade flitigt tidigare och såg smällfin ut i comebacken senast där hon inte fick fritt spurtutrymme över mål. Hon kan öppna snabbt och vi skulle bli lite förvånade om någon tog en längd på henne här då den rysligt startsnabbe 9 Georgie Mae (11 %) har lottats till bakspår. Peter Untersteiner verkar också nöjd med henne efter senast och vara helt inne på att inte släppa spets till favoriten och därmed ge upp loppet och det tycker vi låter riktigt intressant då hon biter ifrån sig bra i täten. Det kan bli så att de kör för tufft där framme vilket bjuder in någon tredje häst men vi tycker att utgången känns given. Vi taxerar vinstchansen till 26 %.

V86-5: 7 Evil Enok M.E. (52 %) är en sort som vi verkligen gillar och att den här norske Kriterietrean är hästen i gänget är vi övertygade om även om flera av motståndarna också har framtiden för sig. Han var bra vid segern senast och att det är täta starter ser vi inte som någon nackdel och han tål också att tävla med skor och broddar om banunderlaget blir svårt. Hade favoriten startat med ett spår längre in på vingen hade vi spikat utan större tvekan men nu kan det trots allt bli en del positionsbekymmer då han inte lär bli släppt till spets utan kusken måste främst fokusera på att hitta en bra positon i andraspår. Hade vi haft en toppkusk som Örjan Kihlström i sulkyn så hade vi också övervägt att spika men sannolikheten att Noralf Braekken lyckas med en allt för oförmånlig resa anser vi vara för stor och därav nöjer vi oss med utgång. Lyckas han någorlunda med styrningen så är dock vår känsla att han tuggar ner motståndet relativt enkelt över upploppet och spelar du ett mindre system med två spikar så rekommenderar vi Evil Enok M.E. som andra spik för det kan bli utdelning även om några favoriter vinner. Vi taxerar vinstchansen till 59 %.

V86-6: 4 Mellby Ciceron (22 %) har tre raka andraplatser och vi är inne på att det talar för att hästen har haft otur och är en nästagångare eftersom han inte ger något ovilligt intryck. Han har dock fortfarande inte vunnit i år och det har inte varit någon lyckad säsong – inte minst eftersom han varit skadad och har lätt att ta till galopp vilket har kostat honom mycket under karriären. Hästen är stark och går med skor och jänkarvagn som vanligt och det finns en klar risk att han brakar till spets här och håller ett jämnt och hårt tempo hela vägen in i mål om han bara går felfritt och det känns som en trygg utgångshäst att luta sig. Det ska sägas att han varit struken då han stod på samma transport som inte kom fram till Solvalla (tillsammans med bl a Otrobanda som sedermera stod för en plattmatch i nästa start) och har därmed stått över något jobb men det har trots allt gått ett tag sedan det hände nu och hästen tränar fint enligt stallet så vi är inte överdrivet oroade men det är något som gör att vi inte vågar spika i alla fall. Vi taxerar vinstchansen till 31 %.

Övervärderade

V86-6: 3 Snyting (18 %) anser vi vara märkligt hårt spelad då vi inte blivit speciellt övertygade av insatserna på slutet efter hans tidigare formtopp och samtidigt ser det ut som att det kan bli positionsproblem här då vi är övertygade om att Örjan Kihlström släpper spets över lång distans. Vårt intryck är i alla fall att den långa distansen är ett minus vilket även resultaten visat då han fortfarande är segrarlös trots nio försök över längre distanser jämfört med fem vinster på 23 starter över kortare distanser. Snyting har visserligen en toppkusk i sulkyn och det kan därmed lösa sig men utan visad form och med ett klart distansminus så rankar vi bort honom. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Skrällbud

V86-1: 4 Com Valle (0,4 %) är en miljonskräll i V86-inledningen som har fått vilsamma resor i de två senaste starterna där intrycket har varit bländande och vi anser att det lyser form om hästen. Han har en historik av att vara underskattad och har skrällt till flera gånger som högoddsare när man minst anar det och anledningen till det verkar till stor del bero på att han höjer sig när han möter bättre motstånd. Mot sämre motstånd har han faktiskt aldrig vunnit men när prissummorna liksom nu är mellan 35-50k SEK så har han hela fyra segrar på 17 starter. Nu startar han från ett perfekt utgångsläge då han har sina bästa resultat från liknande utgångslägen och även om vi är fullt medvetna om att han inte vunnit lopp sedan augusti 2012 så är vår känsla är att det kan bli en perfekt position nu i högt tempo och då intrycket i de två senaste starterna varit positiva så rankar vi upp honom rejält. Vi taxerar vinstchansen till 5 %.

V86-6: 5 Alfas Dimitri (4,7 %) återkom efter upphåll inom V75 senast och vi rankade upp honom då eftersom han tävlat bra efter långa uppehåll tidigare utan att han riktigt kom in i loppet den gången. Hästen är lite sävlig men har en väldigt rejäl slutrepa i spåren och att han inte kom i matchen senast från kön är inte mycket att säga om men han är klart gynnad av att distansen är ett halvvarv längre den här gången då han t ex har nio av 16 starter över 2640 meter bland de tre första i mål. Vi är i alla fall inne på att han är en av de mest distansgynnade hästarna i fältet och det är dessutom hans årstid nu då han vunnit runt den här tiden tidigare år när banorna blir lite långsammare och liknande. Jarno Koskela i sulkyn vinner inte på beställning och det finns en risk att han hamnar på vingel från det här läget men vi tycker att procenten är lite väl låg i ett sånt här sällskap om det klaffar lite med tempot under vägen. Vi taxerar segerchansen till 12 %.

Jokersystemet

V86 Solvalla/Bergsåker

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

7*3*1*1*5*4*5*7 = 3675 kronor[/content_protector]