V86 Solvalla/Bergsåker

V86

Vi går för miljonerna och garderar Nuncio och spikar en fjärdehandare istället!

[content_protector password=”rebekka” cookie_expires=”3600″]Vi hade ingen lycka med oss förra onsdagen även om rankingen överlag inte var någon katastrof så fick vi inte ihop systemkonstruktionen. Därefter har vi haft två V75-omgångar och känslan är att vi har fortsatt ganska bra form för närvarande trots att systemen inte satt i helgen. Vi var dock  rätt ute i söndags med spik på Picasso Sama och 2,5%-aren Finish Future som andrahandsrankad och i övrigt var ranken också vettig och med lite klaff så hade vi kunnat få in bra pengar i lördags.

Nu är det dock dags för nya tag med V86:an på Solvalla/Bergsåker men känslan är tyvärr att det är relativt hög risk för en medioker utdelning denna gång. Anledningen stavas Nuncio som har 71 % av insatserna på och tyvärr är berättigad favorit. Även om vi anser att 71 % är aningen för mycket så är chansen stor att han trots allt vinner och då minskar potentialen rejält. Vi väljer dock att gardera då vi inte hittar något spelvärde på Nuncio och vinner vår spik 2 Rebekka Ans (13 %) samtidigt som Nuncio förlorar så hoppas vi jaga in fina pengar ikväll!

Vill ni vara med på våra Tillsammans-bolag till helgen så hittar ni mer information här:

https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V86-1

Ett stayerlopp där vi har tagit med samtliga hästar som har en realistiskt vinstmöjlighet. Vi väljer att ranka 1 Navaronne (11 %) först och även spela utgång på honom då det är där vi hittar spelvärdet. Bakom honom tror vi mest på 4 Premier Kronos (33 %) som bör ha hyggliga möjligheter att spåra loppet hela vägen och även om vi har med 7 Tequila Palema (37 %) i B-gruppen så vill vi nämna att det var mycket nära att hon hamnade i C-gruppen då vår känsla är att det luktar dödens och det bör bli för jobbigt.

V86-2

En spårtrappa för ston som känns vidöppen. Vi har dock ingen direkt feeling för flera av de betrodda och de hästar som vi anser ha bäst spelvärde har samtidigt usla utgångslägen. Vår tipsetta 8 Gypsy Brodda (5,9 %) blir farlig med minsta klaff från det svåra utgångsläget ochär mycket streckvärd. Vi väljer att strecka på ordentligt här och hoppas jobba in en storskräll!

V86-3

Ett treåringslopp som trist nog endast har sju startande hästar och där storfavoriten 5 Chocolate Gold (48 %) har klart tyngst meriter. Nu återkommer han dock efter några månaders vila och är inte vässad för stordåd och då det är sannolikt att det blir ett passivt upplägg samtidigt som Stall Båth har visat usel form på slutet så väljer vi att ranka ner favoriten. Istället väljer vi att spela med Daniel Redéns springare 2 Saint Patrick (25 %) som ensam A-häst.  Redéns häst har startat karriären på ett positivt sätt med raden 1-2-1 och även om det inte varit några tuffare uppgifter så har han sett allt bättre ut och känslan är att det kan bli en rejäl rekordsänkning här och då hästen är vår klara spetsfavorit kan det blir svårt för favoriten att nå ifatt om upplägget blir passivt.

V86-4

I fjärde avdelningen hittar vi vår spik i 2 Rebekka Ans (12 %) som vi anser höjer sig rejält tillsammans med favoriten 11 Moni to Spare (33 %) gentemot de andra. Även om vi håller favoriten som en bättre häst så är det bakspår och årsdebut och vår spik har istället visat färsk form. Bakom vår spik är vi mest oroliga för favoriten men vill du känna dig riktigt trygg så tar du med de sju första hästarna i vår ranking om du vill gardera vidare.

V86-5

Ett spelmässigt intressant lopp där vi anser att favoritduon är mycket sårbar och det finns flera tänkbara storskrällar som kan slå till. Här finns en av omgångens största fynd i form av 3 Inchgower Level (4,1 %) som vi skriver mer om under skrällbud. På vårt systemförslag får vi endast med sex hästar och är det någonstans denna omgång vi skulle vilja haft råd med fler streck så är det här.

V86-6

Den sjätte avdelningen är en sportslig höjdpunkt då vi åter får se 7 Nuncio (71 %) på tävlingsbanan. Han kommer ut som stor favorit och att det handlar om en överlägsen häst i sällskapet råder det inga tvivel om. Däremot är vi inte helt säkra på om han kommer vinna idag då Melanders stallform är lite tveksam och hans häster brukar behöva lopp i kroppen och han kan också emellanåt kan köra allt för passivt när det inte är påställt och på kort distans kan kanske skickliga Johnny Takter som kör värsta motbudet 2 Shaq is Back (12 %) utnyttja det då hästen har lopp i kroppen och är vass över distansen.

V86-7

Ett kallblodslopp där propositionerna är fördelaktiga för stona och dessa är även våra främsta segerkandidater. Främst tror vi på ett av omgångens största fynd 7 Närbyjänta (7,7 %) som vi spelar utgång med. Bakom vår utgång känns loppet vidöppet bland de hästar vi har med på vårt systemförslag och vi hade gärna velat att åtminstone 11 Talls Odin (12 %) och 13 Tand Tuff (5,8 %) fanns med som B-hästar på vårt systemförslag men det blev för kostsamt.

V86-8

Den avslutande avdelningen är bakom Nuncio omgångens sportsliga höjdpunkt. Här finns det flera hästar som visat riktigt fin toppnivå och dessutom är flera av dem på väg uppåt i karriären och några av hästarna här bör klättra en bit ytterligare upp i klasserna. Mest intressant i loppet känns för oss Björn Goops nyförvärv 10 Heartbreaker V.S. (18 %) vilket är en häst som vi länge varit förtjusta i och som vi spelar utgång på. Totalt streckar vi sex  hästar i loppet och här ska det mycket till om vi inte har vinnaren med på ramen.

Spiken

V86-4: 2 Rebekka Ans (12%) känns det som att förutsättningarna är perfekta för här. Hästen är väldigt startsnabb och vår klara spetsfavorit och att hon dessutom körs av Erik Adielsson försämrar naturligtvis inte chanserna. Ifrån spets presterar hästen riktigt bra och vår känsla är att det inte finns något kusk som kommer vilja köra fram och trycka upp tempot utan Erik Adielsson bör kunna bestämma tempot efter behag. Utöver att löpningsförloppet talar för vår spik så låter det uppåt ifrån stallet och hästen har visat en stigande form i årets starter. Hästen har nu gjort tre starter efter vila och till dagens start kommer det vara tolv dagar sedan senast vilket är ett intervall som hästen fungerat fint med tidigare.

Vi kan nämna att vi har den högsta respekten för favoriten 11 Moni to Spare (33 %) som vi håller som en klart bättre häst men vår känsla är att hästen dels kommer behöva lopp i kroppen samtidigt som vi tror att det kommer bli ett passivt upplägg denna gång och då bör det bli för långt fram till vår spik.

Utgångar

V86-1: 1 Navaronne (11 %) har det varit mycket snack om på slutet och känslan är att en seger måste komma snart då hästen ser allt finare ut och prenumererar på bra insatser. Vi anser att utgångsläget till denna start är perfekt. Hästen är ingen spetskandidat utan troligtvis blir det någonting liknande tredje par invändigt och då loppet är väldigt ihåligt med endast nio hästar varav fem av dem nästan är chanslösa så ska det mycket till om han ska sitta fast och då bör spurten kunna duga riktigt bra då mycket talar för att de två favoriterna kommer sitta i ledningen respektive dödens och det är rätt stor risk att det kommer bli en tuff körning dem emellan. Förutom att det troliga löpningförloppet känns gynnsamt så är det stora plus för att hästen ska tävla med jänkarvagn igen och att det även blir barfota fram igen.

V86-7: 7 Närbyjänta (7,7 %) har visserligen inte vunnit på länge men vi tror det kan vara dags nu. För det första känns propositionen i detta lopp perfekta för vår idé som står perfekt inne i loppet. Hon startade i den senaste starten på lika start som flera av de betrodda hästarna från tillägg och då slog Närbyjänta de flesta av dem. För det andra så bör hon dessutom vara framflyttad formmässigt och det låter även mycket positivt ifrån stallet och det talas om att rycka framskorna vilket skulle vara ett plus.

Som vi läser loppet så blir vi inte förvånade om Ulf Eriksson som vi håller som en underskattad kusk kommer köra sig till ledningen inledningsvis och även om han inte gör det så bör hästen få en bra position. Sammantaget finns det en del positivt kring vår idé samtidigt som det inte låter speciellt påställt från någon av konkurrenterna och vår känsla är att Närbyjänta bara kommer visa sig bäst idag. Vi taxerar vinstchansen till 23 %.

V86-8: 10 Heartbreaker V.S. (18 %) är en häst som vi sedan tidigare har hållit väldigt högt och nu är det första starten i regi Björn Goop och det känns väldigt spännande. Vi har en känsla av att denna häst kan utvecklas kraftigt och kan bli en klassklättrare och även om det nu är första starten efter uppehåll så blir vi inte förvånade om vi får se en bra prestation direkt då det låter småpositivt även ifrån stallet. Då det dessutom kan bli barfota runt om i Sverige för första gången så håller vi upp honom som vår klara förstahäst i loppet. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

Övervärderade

V86-5: 9 Daddy’s First (39 %) vann på ett imponerande sätt senast då han gick barfota runt om vilket är ett stort plus för  hästen. Till denna start känns det som att förutsättningarna är helt annorlunda då det dels är långt ifrån säkert att det blir barfota runt om då det lutar åt bakskorna åker på igen. Dessutom är det nu kort distans för hästen för första gången på 35 starter och intrycksmässigt så ser vi det som ett minus. Dessutom startar han från det statistiskt missgynnade niondespåret och det kan mycket väl bli positionsproblem då Henrik Svensson som sitter i sulkyn brukar ha svårt att få till det inom V86 eller V75. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

Skrällbud

V86-2: 8 Gypsy Brodda (5,9 %) är ett sto som har visat bra fartresurser på slutet och vi anser att hon duger mycket bra i klassen. I den senaste starten satt hon fast med alla krafter och såg bättre ut än någonsin och känslan är att formen är på topp och att det finns kraftig utveckling i märren. Nu är vi fullt medvetna om att utgångsläget är bökigt men det är också inbakat i procenten och hade hon haft ett bättre startspår hade vi spelat utgång. Till dagens start låter det positivt ifrån stallet och får Kenneth Haugstad till styrningen så tror vi möjligheterna är goda att hon bara spurtar förbi allt över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-5: 3 Inchgower Level (4,1 %) har mest tävlat i Norge i karriären men även gjort en del starter i Sverige. I Norge har hästen inte direkt imponerat men vi gillar intrycket hästen har stått för i de svenska starterna och det verkar som att han är kraftigt gynnad av att det går att köra med körspö i Sverige. I den senaste starten mötte han bättre motstånd än vad han gör här och vi gillade intrycket då han hängde med till en femteplats. Nu har han två lopp i kroppen efter vila och formen bör vara på gång och detta lopp kommer perfekt i tid. Det låter uppåt ifrån stallet och förutom att det blir helstängt och jänkarvagn som tidigare blir det nu barfota runt om för första gången. Vi blir inte förvånade om det kommer göra en stor skillnad för hästen och att han står för sin livs prestation och bara blåser till dom. Vi taxerar vinstchansen till 16 % och tackar för spelvärdet!

V86-7: 7 Närbyjänta (7,7%) se utgång!

Jokersystemet

V86 Solvalla Åby 30 mars

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 1*9*4*1*3*3*8*6 = 3 888 kronor.[/content_protector]