V86 Solvalla/Bergsåker

V86

Ett par starka favoriter men vi har hittat några intressanta skrällar i övriga lopp!

[content_protector password=”Standout” cookie_expires=”3600″]I förra veckan så fick vi sju rätt på V86 och gick smygplus på systemförslaget men för oss var det en frustrerande omgång då det blev många strykningar från att vi lade ut systemförslaget fram tills start. Den omgången visade på problematiken med att ge ut tipsen i god tid kontra närmare inpå. Som vanligt finns det för- och nackdelar med allt men just den förra veckan var nackdelen klart större. Trots detta kommer vi fortsätta att ge ut våra systemförslag först bland jämförbara tipssidor då vi vill att ni som köper våra tips ska ha tid på er att ta till er   informationen. Annars så är tipsformen i topp för närvarande och glädjande nog satte vi sjuan på vårt stora andelsbolag i lördags där vi fick in ca 156 000 kronor på systemförslaget.

Till kvällens omgång så har vi bra feeling för att vi ska få in systemet men samtidigt ser faktiskt omgången rätt tråkig ut. Vi anser överlag att de betrodda hästarna har bra chanser och befarar att det blir favoritbetonat. Samtidigt har vi som vanligt grävt fram en del fynd och som ni vet så krävs det inte mycket inom V86 för att utdelningen ska skjuta i höjden. Men vårt systemförslag ser denna omgång mer favoritbetonat ut än i vanliga fall då vi helt enkelt inte vill tvinga fram skrällbud för sakens skull.

Även om omgången inte håller någon vidare klass så finns det vissa ljusglimtar såsom att världsstjärnan Delicious U.S. tävlar och lär vinna som storfavorit i V86-4 samt att V86-8 är ett fyraåringslopp för ston som håller mycket hög klass. I det avslutande loppet förväntar vi oss en fartfest och hoppas få en aha-upplevelse när Untersteiners nyförvärv gör en prestation som kommer bli en snackis de närmaste dagarna!

Spiken

V86-2: 7 Standout (41 %) är den häst som sticker ut ordentligt i sällskapet i våra ögon då han faktiskt imponerade ordentligt i skymundan senast. Nu börjar det i övrigt märkas på allvar att vi är i de mörka månaderna då kvaliteten på detta snabblopp inte direkt håller något vidare klass.

Hästen verkar rejält uppåt och vi tror att han kommer laddas framåt och ta spets eller få överta spets direkt då Örjan Kihlström kommer farande. Då hästen trivs som allra bäst i spets så lär det där bli en enkel spetsviktoria då det inte finns någon i fältet som kommer trycka upp tempot men även om det blir dödens så minskar det i våra ögon inte vinstchanserna något speciellt då han lär kunna reglera dagens motstånd ifrån dödens också. Vi kan tillägga att det låter påställt ifrån stallet och det tanken är att det ska köras barfota runt om.

V86-4: 11 Delicious U.S. (88 %) är en sportslig höjdare men förstör mycket av omgångens potential då i princip alla kommer att spika då hon är en världstjärna som dessutom har en toppkusk i sulkyn. Vi har liksom övriga Sverige blivit enormt imponerade av prestationerna på slutet då hon vunnit helt överlägset mot klart hårdare motstånd än nu. Vi tror helt enkelt på en  promenadseger trots läget.

Om något oförutsett skulle hända med favoriten så kan vi tillägga att vår klara andrahandare är Askens Valencia trots läget som vi håller högt och som är riktigt på gång efter mycket svårigheter de senaste åren. Känslan är att den hästen kan utvecklas rejält och hon blir mycket  intressant att följa framöver!

Utgångar

V86-6: 11 Beppe Am (29 %) har länge lovat mycket men inte levererat i loppen. Han har helt enkelt varit en glänsare som inte levererat när det gäller men i den senaste starten så kom leveransen med besked. Då var Beppe Am fullkomligt lysande och det verkar som om alla bitar äntligen hamnat på plats. Nu vet vi ju inte säkert om det var en engångsföreteelse men vi har feeling för att han upprepar den prestationen och då räds han verkligen inte motståndet och kan mycket väl vinna med halva upploppet!

V86-8: 3 Ultimate Wine (24 %) är mycket startsnabb och tog lätt spets i den senaste starten då Untersteiner valde att släppa direkt eftersom han var osäker på hur hästen stod sig mot svenskt motstånd. Detta kommer inte ske nu då han verkligen fick ett kvitto på hästens förmåga. Nu fick han visserligen inte någon lucka till slut men ‘oj oj oj’ vad han såg ut. Hästen stod för ett formidabelt intryck och vi gillar verkligen hästens utstålning och tror på stor chans till  spets och slut på onsdag. För dig som vill göra ett mindre system med tre spikar så är detta ett alternativ eller om det dyker upp någon negativ information kring vår andra spik Standout närmare in på start.

Övervärderade

V86-1: 7 Champ Walk In (26 %) är en häst som vi länge har hållit som allmänt överskattad. Nu har visserligen hästen bytt regi till Per Linderoth och har gjort bra ifrån sig men samtidigt har insatserna varit väldigt intetsägande och vi är fortfarande långt ifrån övertygade. Då vi dessutom inte tror att Per Linderoth når spets med sin springare så rankar vi ner!

V86-3: 11 Spik II (14 %) har ett mycket problematiskt läge och även om han gjorde bra ifrån sig senast så har vi inte direkt blivit imponerade av insatserna. Det blev många anmälda på startvolten här och vi anser att flera av dem är relativt likvärdiga kapacitetsmässigt samtidigt som vi håller 15 Prins Elden som klart bättre på tillägg vilket medför att vi har svårt att köpa honom som andrahandare.

Skrällbud

V86-1: 4 Coriano Ås (5,9 %) lyfter vi fram som en rolig skräll i ett lopp där det finns frågetecken kring de betrodda. Vi anser att han håller minst samma nivå som de betrodda hästarna här. Vår idé återkommer efter nästan tre månaders vila och det är naturligtvis svårbedömt men träningsrapporterna är mycket positiva och hästen har tidigare visat sig fungera bra efter uppehåll. Idag startar han från ett fint utgångsläge och då det finns relativt hög sannolikhet för att det kommer bli ett högt uppskruvat tempo i loppet så tror vi att hans spurt kommer duga riktigt bra vid rätt resa.

V86-3: 15 Prins Elden (6,3 %) håller vi som överlägsen i sällskapet rent fartmässigt men tyvärr är han också väldigt osäker och det går aldrig att lita på honom helt och hållet. Senast galopperade han som han ofta gör men han visade riktigt fina fartresurser och vi tror faktiskt att han sköljer över dagens motstånd vid felfritt och sex procent är väldigt spelbart!

V86-5: 10 Laraki Brodde (4,0 %) är märkligt bortglömd i ett mycket klent lopp där i princip alla kan vinna. I de senaste starterna har vår idé gjort idel bra prestationer och senast tycker vi att han bet ifrån sig riktigt bra bakom en överlägsen vinnare i form av Longcat Hanover. Sådant motstånd finns inte idag och med Ulf Eriksson i sulkyn som tillhör de bätrre kuskarna i loppet så hoppas vi att han kan erbjudas en bra resa och då bör hans spurt bita riktigt bra mot detta svaga motstånd!

Jokersystemet

24nov solvalla

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 5*1*4*1*12*7*9*1 = 3 780 kronor.[/content_protector]