V86 Solvalla/Bergsåker

V86

Omgångens fynd rensar bra och har en fin chans från spets

[content_protector password=”topgear” cookie_expires=”3600″]Solvalla och Bergsåker delar på värdskapet för V86 den här veckan och omgången ser lurig ut. Även om det går att låsa de två inledande avdelningarna på ett fåtal streck så är flera lopp därefter riktigt streckkrävande och det finns gott om intressanta bud som har under 5 % av insatserna på sig och då finns det potential då det inte krävs speciellt mycket för att utdelningen ska skena iväg även om man spikar en favorit. Omgångens fynd anser vi att 6 Topgear (4,5 %) är i V86-6 som är märkligt bortglömd och där spelar vi utgång.

Till helgen spelar vi som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

V86-1

Ett stayerlopp som är mycket ihåligt och vi låser loppet på de två favoriterna 7 Raz Mackenzie (31%) och 6 Google Håleryd (37 %) som det i våra ögon helt borde stå mellan. I övrigt håller loppet mycket dålig klass och det är i princip bara 9 Chip Dealer (8,2 %) och 13 Labero Broline (12 %) som ens räknas med vinstchans förutom favoritduon.

Vi väljer att vikta våra insatser mot Raz Mackenzie trots att vi inte håller kusken speciellt högt. Anledningen är framför allt att vi tror att han kommer iväg bättre ifrån start än huvudkonkurrenten och att Roger Nilsson bör kunna ta över ledningen i ett relativt tidigt skede om han gasar på en del inledningsvis. Utifrån det scenariot så måste Google Håleryd harva i andraspår eller dödens hela loppet och även om vi faktiskt håller den hästen aningen högre så är vår känsla att det blir för jobbigt.

Vi kan nämna att vi var mycket nära att spika här då vi taxerar Raz Mackenzie vinstchans till 44 % och Google Håleryds vinstchans till 37% och i skrivande stund är Google Håleryd favorit så det finns spelvärde.

V86-2

Ett ihåligt lopp där sex av de elva startande hästarna känns chanslösa och det lär tyvärr bli en av de betrodda hästarna som vinner. Vi nöjer oss med fyra steck men vill du känna dig helgarderad så bör du även strecka 4 Västerbo Paymyday (8,2 %) som vi anser är lite översteckad här men som vi ändock taxerar till en vinstchans på 5 %. Mest tror vi på andrahandaren 5 Coco de Vie (26%) som vi även spelar utgång på och skriver mer om under den rubriken.

V86-3

Ett väldigt öppet lopp där i princip ingen häst känns chanslös och det behöver inte vara fel att helgardera här. Vi nöjer oss med åtta streck och även om vi anser att de två mest betrodda hästarna har klart högst vinstchanser så har vi goda utsikter för en rejäl skräll här och hela B-gruppen samt 2 Demo (2,3 %) som vi har i A-gruppen har samtliga mellan 1-4 % av insatserna på sig.

V86-4

Ett lopp i lägsta klassen som rent sportsligt kanske är dagens höjdare. Här finns det några hästar som redan nu visat fina fartresurser men där man framför allt anar att det finns rejäl utveckling och vi blir inte  förvånade om åtminstone hästarna i vår A-grupp, 6 Route Sixty Six (32 %) samt 1 Princess Tilly (9,3 %) kommer klättra rejält i klasserna under året. Vi väljer att stecka halva fältet i detta lopp och det känns tryggt och här blir vi förvånade om vinnaren hittas utanför vår systemram.

V86-5

Ett kallblodslopp som håller bra klass och där favoriten 8 Art Kjarvald (42 %) utan tvekan är bästa hästen men nu återkommer han efter lång vila och då han inte är vässad inför uppgiften och det dessutom aviseras ett defensivt upplägg så väljer vi att ranka ner honom en aning. Vi taxerar favoritens vinstchans till 30 %.

Vi väljer istället att spela utgång på andrahandsfavoriten 1 Junifaks (25 %) som visade mycket fin form senast och bör ha goda möjligheter att leda runt om här. Totalt har vi fem hästar på vårt systemförslag men trots detta känns det inte helt tryggt och har du en större plånbok så rekommenderar vi er att strecka ytterligare tre-fyra hästar.

V86-6

Ett spelmässigt intressant lopp då de bästa hästarna startar med dåliga utgångsläget och loppet känns mycket ovisst. Vi väljer att ha med hela nio streck här och framför allt tror vi på omgångens fynd 6 Topgear (4,5 %) som vi väljer att spela utgång på och vi skriver mer om honom under den rubriken nedan.

V86-7

Ett långlopp där de bästa hästarna startar från besvärliga utgångslägen och vi väljer därför att gardera brett och hoppas på en skräll. Klart bästa hästen anser vi att favoriten 9 Balzac Du Chatelet (30 %) är och går hästen felfritt och fungerar aktionsmässigt så blir det inte ens hårt i mål men han är komplicerad och mycket galoppbenägen vilket gör att vi garderar.

V86-8

Ett stolopp som håller hygglig kvalitet och här hittar vi omgångens spik 5 Elvira Diablo (60 %) som imponerat oerhört på slutet och visat kapacitet som vida överstiger dagens motståndare. Hamnar bara hästen vettigt till så bör det faktiskt bli en skrattmatch och att säkre Peter Untersteiner sitter bakom tömmarna känns tryggt.

Spiken

V86-8: 5 Elvira Diablo (60 %) har länge varit en vettig häst men mot slutet har hon tagit enorma utvecklingsprång och imponerat stort. Nu startar hon från ett perfekt startspår och även om hästen inte är någon startkatapult så är hon vettig iväg från start och vi tror att Peter Untersteiner kommer få ta över spets efter några hundra meter vid en offensiv körning. När Elvira Diablo väl sitter i ledningen så bör hästen få vara ifred där och få kunna bestämma tempot efter behag och då bör vinstchansen vara väldigt stor och vi spikar. Vi taxerar vinstchansen till hela 67 %.

Utgångar

V86-2: 5 Coco de Vie (26 %) har länge stått för starka prestationer och är van att möta hårt motstånd och går till denna start ner rejält i klass. Hästen kommer med bra form och även om det är hög risk för dödens anser vi att chansen är rätt stor att hon maler ner motståndet därifrån.  Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

V86-5: 1 Junifaks (25 %) slutade senast på en mersmakande andraplats i ett lopp där han mötte flera av dagens motståndare (hästarna 3,5,6,10 och 11). I den starten överglänste han alla och även om 3 Mitt Hjärtas Lilja vann så startade hon 20 meter framför då.

I dagens start så är det en grymt fina proposition för vår utgång då han startar 20 meter framför hästar som han senast var på samma volt med och då hästen är vår klara spetsfavorit så känns det faktiskt upplagt för en vinst här. Vi tror på hög chans för spets och slut men då hästen trots allt varit lite ojämn av sig tidigare så är det ingen häst vi litar fullt ut på så vi nöjer oss med utgång och taxerar vinstchansen till 40 %.

V86-6: 6 Topgear (3,9 %) är en häst som utvecklades mycket under fjolåret och som vi rent allmänt gillar. Hästen återkom senast efter vila och var oväntat bra inom V86 då han höll mycket bra ifrån dödens mot hårdare motstånd än vad han möter idag. Idag är han märkligt bortglömd då han är bra iväg ifrån start och då vi inte tror att någon av de andra troliga spetskandidaterna kommer vilja köras där så är vår känsla att han kan ta över täten relativt tidigt. Därifrån biter sedan hästen ifrån sig riktigt bra och då han bör vara ytterligare framflyttad med ett lopp i kroppen så bör vinstchansen vara hög och vi taxerar den till hela 22 % vilket ger omgångens bästa spelvärde.

Övervärderade

V86-4: 5 Cobourg Hanover (31 %) har Daniel Redén trott mycket på men hittills i karriären har han varit en besvikelse och vi har inte blivit imponerat av honom. Nu startar han från ett perfekt utgångsläge och det blir troligtvis spets och även om vi har respekt för tränaren och kusken så är vår känsla att han helt enkelt inte duger och vi var mycket nära att lämna honom helt utanför systemet. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V86-6: 4 Saxoi (15 %) har visat fin form på slutet men är ingen häst som vi håller speciellt högt. Vi anser att flera av motståndarna håller klart högre nivå och förstår inte riktigt varför hästen är så pass betrodd. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Skrällbud

V86-3: 2 Demo (1,8 %) trodde vi en del på senast inom V75 men resan blev alltför tuff och den starten är bara att glömma. Dessförinnan har hästen visat fin form och vi har gillat intrycket och idag känns utgångsläget klart intressant. Efter den senaste starten går träningsrapporterna i dur och utgångsläget känns intressant och med lucka på upploppet blir vi inte förvånade om hästen blåser förbi motståndet till en fin procent. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V86-6: 6 Topgear (3,9 %) se utgångar.

Jokersystemet

24 FEB BERGSÅKER

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 1*1*8*6*5*9*7*1 = 3 780 kronor.[/content_protector]