V86 Solvalla/Bergsåker

V86

V86 Solvalla/Bergsåker bjuder på lugnet före stormen med en intressant Jackpotomgång – vi har dragen!

[content_protector password=”dopparedan” cookie_expires=”0″]Vi hade en fin formtopp för V86 för några veckor sedan men den senaste tiden har spelgudarna gäckat oss med antingen jätteutdelningar eller Jackpotomgångar som det varit svårt att komma helt rätt på. Förra onsdagen galopperade spiken Mellby Dashing i V86-avslutningen men vårt hopp om att vinna en fin pott var borta långt innan dess och det var en sådan omgång där det mesta gick fel och Executive Caviar som vi lade under rubriken överspelad med den höga spelprocenten vann helt överlägset. Det är bara att erkänna att vi hamnade fel på det där och ta nya tag. Vi kommer dock oftast att fortsätta att gardera när förhållandevis orutinerade unghästar ramlar iväg till så stora procent även om exempel som Coin Perdu och Executive Caviar levererat med råge på slutet.

Den här veckan kör vi en V86-omgång på Solvalla och Bergsåker innan V75-cirkusen drar igång med omgångar nästan varenda dag mellan den 23:e och 31:a december med Winter Burst som avslutning med en massa extra Jackpotpengar – så man kan säga att det känns lite som lugnet före stormen. Man ska dock påpeka att den här omgången har Jackpot också med elva miljoner till en ensam vinnare och det hjälper definitivt till att göra omgången mer intressant. Speciellt eftersom just Solvalla och Bergsåker brukar ha en lägre medianutdelning än de andra vanligt förekommande kombinationerna för V86Xpress.

Vi ger faktiskt omgången en fyra i spelvärde på en femgradig skala tack vare Jackpoten trots att det ramlat in en del tunga strykningar och det inte finns så mycket het balansinformation eller statistik på förhand. Det finns dock definitivt läge för att utdelningen ska rasa iväg i alla fall då många lopp är riktigt svårlösta bakom favoriterna som i flera fall startar med stora frågetecken. Vi spikar dock en favorit där vi inte hittar så många frågetecken i 8 Casanova Sisu (70 %) i V86-1 för även om spelprocenten stigit under dagen så känns det som att det inte finns mycket motstånd i det loppet och vi vill inte slösa streck där som används bättre i senare avdelningar.

Missa inte att vi har en julpromotion där vi delar vi ut gratistips till varje V86- och V75-omgång fram till julafton. Du kan anmäla dig här: https://skoinfo.se/blogg/julpromotion-med-skoinfo-se/

ATG tillåter inte filinlämning direkt på Tillsammans-sidan för V86 ännu men vi kör vidare med V86 Tillsammans på Andelskungen vilket känns som ett bra alternativ då det är svårt att nå hela vägen fram till åtta rätt när man spelar ensam. Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör två bolag för 150 SEK respektive 450 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett fyraåringslopp över lång distans med voltstart och tillägg där det är 20 meters tillägg vid 150 001 SEK samt 40 meters tillägg vid 375 001 SEK. Den här propositionen hade säkert kunnat bli mer intressant men har nu tyvärr bara lockat åtta hästar och de flesta känns lite som rundningsmärken då det är väldigt ihåligt. Vi hittar omgångens största favorit i det är loppet i form av 8 Casanova Sisu (70 %) och vi väljer att inte konstra till det och spikar honom då det ser ut som en mycket lämplig uppgift och omgången kan ge mycket bra betalt även om han vinner till den här höga spelprocenten. Vi anser helt enkelt att det är en toppchans och då det enda motbudet som vi ser det trots allt är streckad runt 20 % så känns det inte som något speciellt attraktivt alternativ spelmässigt att gardera loppet heller på det stora Jokersystemet.

V86-2

Dagens andra lopp inom V86-spelet är ett kortdistanslopp med autostart och propositionen är 150 001 – 525 000 SEK. Loppet känns lite märkligt då formkorten samtliga i grunden är de sämre kapacitetsmässigt medan de hästar som vi håller högst kapacitetsmässigt inte visat någon gnistrande form på slutet eller är missgynnade av barfotaförbudet. En klassisk slogan inom travsporten är att form slår klass men denna gång väljer vi efter moget övervägande att göra precis tvärtom. Vi väljer att spela utgång på favoriten 2 Cash a Cheque Em (39 %) som vi höjde till skyarna tidigare men varit besvikna på i de senaste starterna där vi nu har goda förhoppningar om en bättre prestation. Vi skriver mer om honom under separat rubrik nedan. Bakom favoriten sågar vi de mest betrodda hästarna och varnar framför allt för 4 Leonas Santo (5,1 %) trots att han startar över en ofördelaktig distans och det är negativt med skor. Utgångsläget är dock positivt och vi anser att det är en av de hästar i sällskapet med bäst dagsform och till den låga procenten känns han intressant trots ovan nämnda frågetecken.

Vi varnar även för 9 Enjoy Boko (4,9 %) som tillhör de bättre i grunden och att det nu är bakspår ser vi som positivt då hon är hetsig av sig och trivs utmärkt i ryggar. Att hon liksom favoriten kommer från Stig H Johanssons stall som har uppåtgående form för dagen ser vi som positivt och hon vann faktiskt V75-lopp i december förra året så hon verkar trivas fint under årstiden. Sedan blev hon visserligen hängande och utgick felfri i V75-finalen där King Sir Kir vann och har kanske inte riktigt återhämtat sig mentalt i år där hon fortfarande inte vunnit på 14 starter men det finns lite saker som talar för en bra prestation. Hon har visserligen varit struken inför den här starten men hon har varit bra efter längre uppehåll tidigare med tre mersmakande andraplatser på fyra starter efter mer än 30 dagars vila. Hon provades med jänkarvagn för första gången i år senast vilket fungerade bra och den sitter antagligen på i den här starten också och Ville Karhulahti fick ganska bra fart på henne när han körde henne senast där hon slutade trea. Om det klaffar med tempot så kan hon överraska till en låg procent.

Vi tar även med två enprocentare som C-hästar och väljer faktiskt att helt rata andrahandaren 1 Lincoln Lawyer (28 %) som vi skriver mer om under övervärderade samt  11 Montreal (16 %) som vi anser är märkligt högt spelad. Han kommer nämligen hit relativt formlös och både skor och distans är klara minus. Utöver detta har Montreal tidigare presterat dåligt på Bergsåker där han har resultatet en tredjeplats som bäst på fem starter jämfört med 8-9-2 på 29 starter på andra banor. Normalt sett hade dessa två hästar platsat på systemet – speciellt om det inte varit något barfotaförbud – men vi går stenhårt efter spelvärde idag och då platsar inga “negativa” hästar på systemet.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett kortdistanslopp med autostart och propositionen 75 001 – 175 00 SEK. Loppets klara favorit är 4 Optimum Dragonfly (37 %) som kommer från Svante Båths formstall. Vi förstår favoritskapet då hon är under utveckling och nu är klar spetsfavorit vilket är en position där hon trivs utmärkt. Vi har dock lite svårt att gå på henne då hon galopperar ofta med hela 50 % i galopprocent och det också trots allt bara har blivit en seger på tio starter hittills i karriären. Hon möter dessutom äldre hästar nu vilket brukar vara en nackdel om man inte är en undantagshäst. Vi anser att spelvärdet är svagt neutralt och vi nöjer oss med B-gruppen men hon måste streckas på de allra flesta system.

Vårt förstastreck lägger vi dock istället på 12 Emerald Boko (15 %) som imponerade senast och troligtvis har högst fartresurser i sällskapet. Han trivs som allra bäst över kort distans och står bra inne i loppet på pengarna även om läget är trist. Han går dock bra med skor runt om och har visat sig tåla en del grovjobb och vi blir inte förvånade om han vinner den tunga vägen igen men självklart skulle det vara en fördel om det blir överpace för då känns nästan segern kassaskåpssäker. Vi blev irriterade över strykningen av Oneofthosedays som vi hade goda förhoppningar om skulle ordna hårt tryck i det här loppet. Nu minskar chansen för att det blir överpace rejält och faktum är att utan den strykningen hade Emerald Boko kunna varit ett tänkbart spikbud men nu sansar vi oss och det bli endast ensam A-häst och inte ens utgång. Vi väljer dock att gå kort i detta lopp och tar endast med fyra streck. Har du en större plånbok är det framför allt i denna avdelning samt i V86-2 som du bör fylla på med ytterligare streck.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett stolopp över medeldistans och autostart med propositionen 20 001 – 100 000 SEK och det här loppet känns verkligen vidöppet och vi väljer att ta med sju streck. De vi lämnar utanför är inte heller chanslösa även om de känns som rejäla långskott. Efter strykningen av storfavoriten Wordfeud har 3 Beauty Leg (29  %) seglat upp som klar favorit. Procentfördelningen är lite missvisande då Wordfeud fortfarande har 30 % av insatsfördelningen på sig och vi förväntar oss att Beauty Leg kommer sluta på ca 45 % eller där omkring. Att hon blir hårt betrodd köper vi då hon imponerade på oss senast vid tredjeplatsen inom V86 i en start då vi inte hade några högre förväntningar och hade lagt henne under rubriken övervärderade men nu har vi gjort en omvärdering av kapaciteten och tror att hon duger riktigt bra i ett sånt här sällskap. Med detta sagt så hittar vi inget spelvärde på henne som klar favorit då hon trots allt är väldigt oerfaren och det är ovisst hur det senaste tuffa loppet tagit och det kan ha gått åt båda hållen. Hon möter dessutom äldre ston vilket är ett minus samtidigt som  vi inte håller Claes Sjöström i sulkyn speciellt högt. En gjuten B-häst för oss med svagt neutralt spelvärde men med en hög vinstchans.

Vårt förstastreck är istället 6 Mellby Exotic (15 %) som var klart förbättrad i den senaste starten och gynnas kraftigt av strykningen där hon nu faktiskt fått ett klart bättre starspår. Hon har länge föregåtts av ett bra rykte även om hon inte riktigt bjudit till på banan och vi är inne på att hon “äntligen” (om man nu kan säga det om en treåring) är på gång. Hon är tuff och klarar av att gå i dödens och som alla vet är Örjan Kihlström i sulkyn perfekt ifrån den positionen. Hon har bara vunnit en gång i karriären men sällskapet ser ovanligt lämpligt ut den här gången och vi har goda förhoppningar om att hon maler ner spetshästen med rätt tempo på vägen för att också hålla undan mot bakomvarande hästar.

Bakom vår A-häst vill vi varna för två skrällar i form av 9 Luna Nera Doc (2,5 %) samt 11 Aisha Simoni (5,8 %) som båda startar från besvärliga utgångslägen med bakspår och kuskar som inte direkt tillhör eliten vilket förklarar spelprocenten. 9 Luna Nera Doc (2,5 %) har stångats mot enklare gäng och successivt sett allt bättre ut och vi blev lite imponerade senast där hon var klart bra till en andraplats efter ett tungt lopp även om det var ganska billigt. Är hon ytterligare förbättrad till denna start så kan det dock vara en miljonskräll att se upp med och det känns som ett spelfynd. 11 Aisha Simoni (5,8 %) är en dansk gäst som nu gör sin första start i ny regi och inte startat på några månader. I den senaste starten i augusti imponerade hon stort även om det alltid är lite svårbedömt med starter på “Lunden” och trots att stallet ligger lågt och det inte låter speciellt påställt inför debuten är vi inte förvånade om hon helt enkelt visar sig vara bäst. Det ser i alla fall ut att finnas rejält med fart i henne!

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett treåringslopp med voltstart över tre volter där hästarna har 20 meters tillägg vid vunna 75 001 SEK samt 40 meters tillägg vid vunna 225 001 SEK. Klar favorit är 10 Bungle Rain (60 %) ifrån dubbla tillägg och det är en sort som vi verkligen gillar och vi spelade faktiskt utgång på honom från bakspår vid V75-finalerna senast mot ett klart tuffare motstånd. Då var han dock intressant på strecken och då intrycket i den starten inte var något vidare så drar vi öronen åt oss och nöjer oss med B-häst denna gång då vi anser att det finns ett fynd i strecklistan här. Att favoriten har klart högst vinstchans i loppet känns dock självklart men detta är ett streckspel och vi letar spelvärde. Vårt förstastreck är istället skrällen 9 Global Touchdown (5,4 %) som vi spelar utgång med och skriver mer om nedan under separat rubrik. Vi tar även med ett par streck ytterligare på systemet då ingen av ovan nämnda hästar är helt tillförlitliga.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett treåringslopp över medeldistans med autostart och propositionen 40 001 – 150 000 SEK och loppet känns vidöppet och spelmässigt intressant då vi anser att det är fel hästar som har blivit mest betrodda. Knapp favorit är 4 Mister Niky (26 %) och det ställer vi oss lite frågande till då vi inte är speciellt förtjusta i honom hittills även om han tagit flera segrar. Han galopperade som slagen senast och är stor och tung i kroppen och har lätt för att bli ofräsch och det kan vara så att uppehållet har gjort honom gott igen (han vann både i debuten och efter längre vila senast han startade så) men det är en favorit som vi ändå behandlar med försiktighet.

Andrahandaren 8 Look Survive (22 %) tror vi inte heller så mycket på och skriver mer om  under övervärderade och vår A-duo består istället av 7 Gravity Falls (8,3 %) som vi skriver mer om under skrällbud samt 11 Such a Knight (6,7 %) som visserligen är missgynnad av startspåret men det är inbakat i procenten och vi gillade intrycket senast och vår känsla är att han är klart på uppåtgående för dagen och att han kommer från formstallet Svante Båth och körs av toppkusken Erik Adielsson är klara plus. Vi väljer att fylla på med hela sju streck här och hoppas jobba in favoritfall! Vi vill nämna 3 Dontstopbelievin (5,7 %) som vi är osäkra på om han duger men han var klart positiv på en dålig bana senast efter tilltuffad träning där han gick med jänkarvagn för första gången och vi tar med honom som C-häst då han lär gå på ett liknande sätt igen.

V86-7

Den sjunde avdelningen är ett medeldistanslopp med bilstart där de måste ha sprungit in minst 475 001 SEK och loppet består av många meriterade springare där dock överlag känns som föredettingar om man ska uttrycka sig lite elakt. Klar favorit och även vår utgång är favoriten 3 Beau Mec (39 %) som vi skriver mer om nedan och där bakom varnar vi för 1 Special Promise (14 %) som har haft en toppsässong och siktar in sig på vinnarhålet härifrån. Får han lucka till slut så kan han bli farlig då spurtförmågan är hans bästa egenskap. I B-gruppen tar vi även med 2 Claes Boko (8,7 %) som inte imponerat i sina två starter efter det långa uppehållet men bör vara förbättrad till denna start och med tanke på tränaren Stig H Johanssons formtopp de senaste tio dagarna så är han tidig för oss. 9 Poochai (17 %) var positiv med skor runt om efter uppehåll senast och är riktigt på gång enligt stallet och har dessutom bra resultat på vintern med två segrar och en andraplats på tre starter men han är inget fynd direkt till den här spelprocenten och vi tar bara med honom som C-häst på vårt system i skrivande stund. Vi tar totalt med fem streck och här bör vi inte missa vinnaren på systemramen.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett stolopp över medeldistans med spårtrappa och autostart. Detta lopp känns vidöppet och känslan är att lite vad som helst kan hända. Klar favorit är 14 Well Done La Marc (37 %) och att det är bästa hästen i sällskapet håller vi med om och det finns mycket statistik som talar till hennes fördel – t ex att hon har tagit två segrar på två starter under vintern och har alla åtta segrar med skor runt om och tre segrar på fem starter på Solvalla och sju segrar på tio starter med Björn Goop och sju av åtta segrar dessutom är tagna över aktuell distans. Hon har dock samtidigt ingen överkapacitet för klassen och utgångsläget är besvärligt för en favorit då det kan bli dryga spår på vägen. Nu återkommer hon dessutom efter ett kortare uppehåll och även om det fungerat bra tidigare så ser vi inte det som något positivt. Hon har högst vinstchans i loppet men spelvärdet är neutralt och hon får nöja sig med att vara B-häst då det är mycket som kan hända i det här loppet som det känns.

Vår A-grupp består istället av 2 Estelle Web (6,7 %) som vi skriver mer om under skrällbud och 13 Mountain Cleaver (12 %) som körs av en toppkusk och som gjorde det riktigt bra som tvåa bakom favoriten för tre starter sedan. Därefter har hon galoppperat i två starter men att hon nu är tillbaka på Solvalla ser vi som ett klart plus då hon verkar höja sig ett snäpp där. Vi väljer att strecka på ordentligt i loppet och tar med hela nio streck och har goda förhoppningar om att det kan skrälla till ordentligt.

Spiken

V86-1: 8 Casanova Sisu (69%) är en högkapabel sort som tidigt visat hög kapacitet och stångades mot hårt motstånd under sommaren. Då fick han det mestadels inte att fungera och galopperade mest bort sig även om det blev en vinst i ett lopp med sexsiffrigt förstapris inom V86 under sommaren så blev den perioden en klar missberäkning. Den senaste tiden har tränaren valt att matcha hästen mot ett enklare motstånd och då har även framgångarna kommit där han nu har fyra segrar och en andraplats på de fem senaste starterna. En bidragande orsak till framgångarna är självklart att galopperna uteblivit till stor del vilket kan förklaras av att han har kunnat köras med säkerhetsmarginal då han varit relativt överlägsen motståndet om man bortser från andraplatsen. Dessutom är känslan att han har stabiliserats i grunden och även om den totala galoppstatistiken fortfarande är hög så ser vi ingen större galopprisk idag.

Förutsättningarna till dagens start känns perfekta även om han startar ifrån dubbla tillägg. Eftersom han startar ensam på sin volt bör det inte vara några störningsmoment i starten och då det endast är åtta hästar i startfältet lär det inte ta lång tid innan Ulf Ohlsson hittar en bra position. Därefter kan Ulf välja taktik och vi tror han vinner nästan oavsett upplägg då vi faktiskt anser att han kan springa i åttor kring samtliga motståndare förutom då kanske andrahandaren 5 Lotus Gil (18 %) som dock ännu inte visat i närheten av samma fartresurser som favoriten men samtidigt gjort det bra på slutet och är under utveckling. Vi har dock svårt att se honom hålla undan för favoriten och det låter även som om kusken Erik Lindegren har hög respekt för favoriten och vi blir inte förvånade om han godvilligt släpper om Ulf Ohlsson väljer ett tidigt avancemang.

Utöver det ovan nämnda så är skotvånget inget problem då det är ordinarie balans och den långa distansen ser vi positivt på. Han fungerar dessutom bra på banan och att det nu blir 17 dagar sedan den senaste starten till skillnad mot de lite tätare starterna på slutet ser vi närmast som positivt då det trots allt blivit rätt många starter under en kort period innan detta. Vi hittar helt enkelt inga orosmoln utan väljer att spika då vi anser att favoriten trots den höga procenten är aningen underspelad men även för att en gardering inte känns speciellt intressant systemmässigt. Om favoriten mot förmodan skulle förlora så är vi övertygade om att andrahandaren vinner och då han kommer vara streckad runt 20 % så kan vi helt enkelt inte få in en skräll i detta lopp. Vi taxerar Casanova Sisus  vinstchans till 71 %.

Utgångar

V86-2: 2 Cash a Cheque Em (39 %) känns det nästan lite märkligt att tippa först då vi har varit missnöjda med prestationerna upprepade gånger på slutet även om vi haft höga förväntningar ett par gånger också. Insatserna har varit hyggliga och inte mer men till dagens start känns det som om förutsättningarna är perfekta då vi dels är inne på Erik Adielsson kan komma iväg tillräckligt bra för att kunna överta ledningen fån vår intiala spetsfavorit 6 This is Alex (1 %) alternativt någon av de andra spetskandidaterna som är mindre betrodda. Därifrån trivs han utmärkt och är obesegrad i år efter två starter.

Det som ytterligare talar för favoriten är att han kommer från Stig H Johanssons stall vilket i nuläget ses som ett klart plus. Stallet har nämligen hittat en märklig formtopp efter en längre downperiod och har de senaste 10 starterna resultatet 4-2-0 efter att i starterna innan dess ha haft 0-4-8 på 42 starter. Det är möjligt att formtoppen är här och det brukar smitta av sig till hela stallet och vi har goda förhoppningar om en bra prestation. Vi taxerar vinstchansen till 50 %.

V86-5: 9 Global Touchdown (5,2 %) var en unghäststjärna förra året med en tredjeplats i Svampen och Breeders’ Crown-finalen och det är en topptravare i grunden. Efter en miserabel treåringssäsong så gjorde han sedan äntligen en bra prestation senast efter kastration och vi gillade verkligen intrycket i den starten och är inne på att han kommer vara ännu bättre den här gången. Känslan är i alla fall att Svante Båths springare äntligen är på gång och att stallet har toppform för närvarande skadar inte heller. Även om vi är inne på att 10 Bungle Rain (60 %) kanske är den bästa hästen så är vi långt ifrån säkra då det ser ut att finnas stora resurser i Global Touchdown. Oavsett så har vi svårt att köpa att favoriten ska vara tolv gånger mer spelad och anser att spelvärdet ligger helt och hållet på vår utgång. Vi taxerar vinstchanen till 13 %.

V86-7: 3 Beau Mec (39 %) som vann Derbyt före bortkörde Amaru Boko trodde vi var en föredetting men han har fått en nytänding i Lars Wikströms regi. Han imponerade redan i kvalloppet och blev lite av en snackis och fortsatte sedan med ett bra intryck inom V75 som oplacerad och därefter imponerade han igen senast vid en enkel seger mot billigt motstånd på en riktigt dålig bana. Förutsättningarna nu ser fina ut då vi är inne på att Ulf Ohlsson kan komma iväg tillräckligt snabbt för att få överta från den intitala spetsfavoriten 6 Francais Du Gull (2,3 %) som verkar vara helt inne på att släppa spets. I detta gäng bedömer vi sannolikheten för ett blufflopp ifrån spets till ganska stor då vi inte hittar någon som skulle kunna tänkas vilja kliva fram i dödens och trycka upp tempot. Även om vi har fel i detta scenario så bör favoriten klara lite tryck på tillställningen och ha goda möjligheter att spåra hela vägen. Detta är definitivt en tänkbar andraspik för dig som vill spela med två spikar. Det kan nämnas att det vattnades i munnen för oss igår då spelprocenten var 20 % men tyvärr stiger den även om det fortfarande finns marginal till vinstchansen som vi värderar till 50 %.

Övervärderade

V86-2: 1 Lincoln Lawyer (28 %) är märkligt hårt betrodd i våra ögon då han är en utpräglad barfotahäst som speciellt piggnar till när skorna rycks för första gången på ett tag och är klart missgynnad av att behöva gå med skorna på vilket han även visade senast då insatsen var medioker. Hans statistik med skor runt om är 1-3-4 på 22 starter och han har betydligt bättre statistik med någon form av barfotabalans, bl a de tre senaste imponerande barfotasegrarna som han tagit i år. Då spetschansen dessutom är väldigt låg och risken att han blir över bedöms som stor så förstår vi inte den höga procenten även om det är Örjan Kihlström i sulkyn och vi ratar honom helt från systemet trots fem streck till den här höga spelprocenten. Vi taxerar vinstchansen till 11 %

V86-6: 8 Look Survivor (22 %) är obesegrad efter fyra starter men vi anser att resultatraden är missvisande då vi inte blivit speciellt imponerade över prestationerna och raden gör att han blir överspelad. Nu är utgångsläget också uselt och även om Torbjörn Jansson är hygglig så anser vi inte att han tillhör de allra bästa kuskarna längre och då kan det bli stora positionsproblem. Utöver detta så har dessutom Robert Berghs stall endast en seger på de senaste 26 starterna och det lyser verkligen inte form om stallet för närvarande även om det kan svänga snabbt. Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

Skrällbud

V86-6: 7 Gravity Falls (8,3 %) var klart förbättrad i den senaste starten och vi gillar sorten i grunden med en stam som lovar ganska mycket. Stallet låter lite optimistiska efter att han äntligen vann senast och det bör finns mycket utveckling i hästen om det är proppen ur rent mentalt. Även om det är viss vingelrisk så brukar Örjan Kihlström vara en mästare på att navigera ner i en vettig position från de yttre spåren och kommer han någorlunda till och har förbättrat sig ytterligare (vilket vi är inne på) så bör chanserna att blåser till allt över upploppet vara stora. Vi taxerar vinstchansen till 19 %.

V86-8: 2 Estelle Web (6,7 %) har gjort rejäla insatser på slutet och verkar vara inne i en bra period. Till denna start är hon i princip garanterad en bra resa ifrån spets eller vinnarhålet samtidigt som många andra hästar kan få mycket spår på vägen. Ifrån ledningen är hon obesegrad efter tre starter och att det är medeldistans där hon har resultatet 4-3-0 på nio starter jämfört med fem starter på kort distans utan att vara på pallen ser vi som positivt. Dessutom trivs hon som allra bäst med nuvarande tidsintervall mellan starterna där hon varit bra och har resultatet två segrar och en andraplats på fem starter. Vi tror på en bra prestation och även om några av motståndarna är bättre kapacietsmässigt så är hon intressant till den här låga procenten. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Jokersystemet

V86 Solvalla/Bergsåker

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*4*3*7*5*5*1*7 = 3 675 kronor[/content_protector]