V86 Solvalla/Bergsåker

Spikförslagen

V86-2: 6 Global Trader (47 %) vann på V75 senast på ett övertygande sätt med krafter kvar och har gått riktigt bra i jänkarvagnen på slutet. Det var Örjan Kihlström som satt i sulkyn för första gången i tävlingslopp senast och det fungerade minst sagt bra då intrycket var helläckert över mål. Läget är lite svårt här igen men Örjan brukar ha lätt för att hitta ner från spår långt ute bakom startvingen där han har ovanligt bra statistik och trots att det väntar en V75-final i nästa start för hästen så tror vi inte på något defensivt preparéupplägg då kusken verkar vara optimistisk inför uppgiften. Det blir antagligen skor runt om och jänkarvagn igen.

V86-6: 1 Reverend Wine (19 %) har gjort tre starter i ny regi efter lång vila och har ett perfekt läge då han kan öppna snabbt bakom bilen och håller han bara upp ledningen så tror vi på en bra chans. Björn Goop sitter i sulkyn för första gången vilket alltid är intressant och det ska dessutom ske några utrustningsändringar med ett nytt bett och ett open eye-huvudlag för första gången vilket i kombination med att vänsterhänte Björn Goop driver från andra hållet förhoppningsvis ska göra att hästen bryter ner mindre. Vi tror på en bra insats ikväll och det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn i övrigt.

V86-7: 15 Olympia Gold (14 %) kördes visserligen invändigt senast i ett V75-lopp men hon hade mycket krafter kvar i mål i ett sällskap som var lite tuffare än det här och vi tycker att det ser ut som en lämplig uppgift ikväll. Hon står bra till propositionsmässigt enligt statistiken där de flesta vinner från det bakre tillägget och det är dessutom ovanligt tunt på mellanvolten med många hästar som står hårt inne och hon lär förhoppningsvis kunna få tätkontakt utan att det kostar allt för mycket – i sådana fall tror vi att hon blir svårslagen i nuvarande form. Det blir antagligen barfota om banan tillåter och jänkarvagn igen.

V86-8: 4 Legoholm Zon (5,4 %) var med i en ganska tuff körning på V75 senast men höll ändå farten mycket bra som tvåa till slut bakom Bula Bula Am och vi tycker att det ser ut som att hästen är i sitt livs form. Nu är det dessutom sprinterdistans vilket passar henne bättre och vi tror att hon når ledningen här från ett i det närmaste perfekt läge mitt bakom startbilen samtidigt som tränaren Susanne Stenlund till det värsta motbudet i spetsstriden 1 Feria de Mayo (20 %) verkar vara inne på att innerspåret är opassande för hennes del. Om hon når dit så biter hon ifrån sig bra över den korta distansen och spelprocenten är låg vilket gör att det blir intressant att ta ställning och spika i ett lopp som de flesta garderar. Det blir antagligen barfota runt om i den här starten som både vid segern för tre starter sedan och näst senast där hon satt lite fast i mål och det ser vi som en fördel och det blir troligen jänkarvagn i övrigt.

Måstestrecken

V86-1: 7 Harry Ruda (9,6 %) har gått i jänkarvagn vid de två segrarna på slutet och gett ett klart fint intryck och förhoppningsvis ska det gå att tävla i den igen trots att det handlar om voltstart. Han är orutinerad över tre varv men har visat fin styrka över lång distans och blir att räkna med den här gången också om han tävlar på topp och att det är täta starter den här gången som han vunnit med flera gånger tidigare ser vi som en fördel. I övrigt blir det antagligen skor runt om igen.

V86-3: 3 Staro Lochlyn (11 %) har ingen rolig rad men är betydligt bättre än den i grunden och har visat en bra vinnarskalle när det krävs. Hon tränar otroligt fint enligt Svante Båth med öppet huvudlag och ska prova att tävla i det nu också och vi är inne på att hon med sina skor runt om kan vara mindre missgynnad om banan på Bergsåker blir svårsprungen ikväll jämfört med storfavoriten 5 Hard Times (79 %) som tände till kraftigt på barfotabalansen och antagligen inte kan tävla så ikväll. Hon kan öppna snabbt vilket hon visade i E3-finalen på Bergsåker för fyra starter sedan där hon var riktigt vässad men det är osäkert om hon laddas här vilket hon inte brukar göra. Hon lär dock få ett fint lopp hur som helst och i övrigt blir det antagligen vanlig vagn som senast.

Skrälldragen

V86-4: 5 Digital Music (7,1 %) är anmäld barfota runt om och ska antagligen gå med den balansen för första gången och eventuellt med helstängt huvudlag för första gången och med jänkarvagn som näst senast. Det är dessutom favoritscenariot att det blir ledningen här vilket alltid är mycket värt och “maestro” Stefan Melander sitter också i sulkyn själv mot tre stallkamrater som åtminstone inte lär köra livet ur varandra. Vi vågar inte lita på den här tränaren helt och hållet som vanligt då det är lätt att bli förd bakom ljuset av alla olika besked men det är en intressant skräll i alla fall med tanke på utrustningsändringarna – om de nu blir av…

V86-5: 4 Betel Am (5,1 %) vinner inte så ofta och är inte gynnad av den korta distansen över vilken han är segerlös men han visade faktiskt toppform innan senaste starten där han helt enkelt hade en omöjlig uppgift och det är en fördel att Jan Norberg sitter i sulkyn igen som i starterna innan dess där han visade så fin form. Läget är dessutom mer passande den här gången och motståndet ser inte så svettigt ut. Han kommer tävla barfota runt om igen om banan tillåter (annars ser vi det som en nackdel) och med vanlig vagn igen.

V86-6: 3 Midnight Victory (4,3 %) har visat riktigt fin form i de två senaste starterna och om vårt spikbud kommer bort på något sätt så är det här ett tidigt bud – både i spetsstriden och segerstriden. Hon är anmäld barfota fram i skrivande stund men det kan bli tal om barfotabalans ikväll vilket hon vann med för fem starter sedan och det skulle vara ett litet extraplus i sådana fall. Stall Stig H Johansson låter själva försiktigt optimistiska och i övrigt lär det bli vanlig vagn igen.

Överspelade

V86-8: 6 Juni Håleryd (20 %) är ett kapabelt sto som övertygade vid seger i ett lopp i Margaretas Unghästserie senast där hon gick barfota runt om för första gången. Hon skadades sig dock och gör nu comeback efter ett flera månader långt uppehåll och är knappast på topp och Peter Untersteiner ligger också mycket lågt själv då det verkar som att hon inte är vässad utan ska startas igång. Hon har också ett lurigt läge med ett spår långt ute bakom vingen över sprinterdistans som normalt sett inte är någon fördel för henne och även om hon ska tävla barfota runt om igen så tycker vi att hon känns lite väl hårt betrodd ikväll.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171115

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.