V86 Solvalla/Bergsåker

V86

Vi spikar Nuncio men det finns potential i övriga lopp!

[content_protector password=”Nuncio” cookie_expires=”3600″]Förra onsdagen stod vi över och det visade sig vara ett korrekt val även om utdelningen blev större (49 366 SEK) än vad vi hade förväntat oss. Orsaken till den lite högre utdelningen var att storfavoriten Princess Face vann men det var en häst som vi trodde på och om vi hade gjort ett system så hade vi antagligen bränt.

I lördags spelade vi däremot på V75 och hade stora spelframgångar. På tipsen på hemsidan missade vi tyvärr sjuan på en förstareserv och fick nöja oss med sex rätt och totalt ca 32000 SEK in vilket givetvis är bra men den stora framgången kom på V75 Tillsammans där vi satte sjuan på vårt 400 kronors-lag vilket vi skrivit mer om här: https://skoinfo.se/blogg/ny-storvinst-pa-v75-axevalla/

Nu siktar vi in oss på onsdagens V86-omgång som tyvärr inte ser överdrivet spelintressant ut och vi var nära att stå över denna omgång också. Det känns dock lite fel att stå över flera gånger i rad då vi har en del prenumenanter som förväntar sig tips så vi gör det bästa av situationen och vi tror oss ha hittat en intressant vinkel mot kollektivet. Ni som prenumenerar får gärna höra av er och ge er åsikt om saken.

Omgången ser åtminstone mer intressant ut än förra veckan trots att vår spik är “tråkig” då vi anser att 7 Nuncio (88 %) i V86-6 är given att singelstrecka. Vi anser dessutom att storfavoriten 4 Wild Honey (77 %) i den första V86-avdelningen är berättigad storfavorit även om det finns några osäkerhetsfaktorer och hon kanske har några procent för mycket av insatserna på sig och vi gör därmed ett fällningsförsök. I övrigt ser omgången överlag spelmässigt rätt intressant ut och med lite flyt så kan utdelningen bli hygglig även om vi inte tror på någon topputdelning.

Vill ni vara med på våra Tillsammans-bolag till helgen så hittar ni mer information här:

https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V86-1

Omgången inleds med att den amerikanska miljonärskan 4 Wild Honey (77 %) gör sin Sverigedebut. Hästen har överlägsna meriter med 12 miljoner SEK i insprungna pengar och löper hon upp till sitt kunnande så blir motståndet denna gång ingen match. Hon var dock struken inför en tilltänkt start och det är årsdebut och första starten i Sverige samtidigt som distansen är längre än vad hon är van vid så att det slutar med seger känns inte helt givet och vi väljer att gardera då hon trots allt är väldigt stor favorit. Det är inte helt ovanligt att hästar som kommer över från andra sidan sviker och vi hoppas att så kan bli fallet nu.

Om Wild Honey står för en sämre prestation så tror vi att loppet står mellan 1 Bostonz Credit (8,1 %) och 3 Ninepoints Lucy (8,3 %). Bostonz Credit kommer till start med väldigt bra träningsrapporter och stod för en grym årsdebut förra året på Gävle så att det är årsdebut den här gången behöver inte vara negativt och Ninepoints Lucy kommer från en riktigt stark vintersäsong i Frankrike och gjorde ett bra lopp lite i skymundan senast inom V75 mot hårt motstånd i en väldigt snabb avslutning bakom Donna Di Quattro och Windy Ways som avslutade i 1.08-tempo.

V86-2

Ett kortlopp som är rätt så skiktat och fem av de tolv hästarna känns i princip chanslösa. Vi väljer att gardera med fem hästar där vi har med två skrällar och väljer att ta bort en av de betrodda hästarna från systemet då 7 Thaiger Exclusive (12 %) känns överstreckad från ett jobbigt läge samtidigt som han behöver lopp i kroppen. 2 Furious Francis (23 %) får tipset trots att han också gör årsdebut då han ska vara bättre i ordning och har ett bra läge och hygglig chans att få överta ledningen.

V86-3

Ett kortlopp på Bergsåker som håller hög klass och som känns riktigt intressant spelmässigt då vi inte tror nämnvärt på favoriten 3 Random Shot (31 %) som kommer från stall Pasi Aiko vars hästar haft svårt att imponera efter att han tagit över av Stefan Hultman som är sjukskriven. Visst är utgångsläget bra men vi känner oss ändå tveksamma till formen och som betrodd rankar vi ner honom en aning.

Främst tror vi på 12 Whitehouse Express (16 %) från Daniel Redéns formstall som stod för en riktigt bra prestation senast. Ifrån ett bättre utgångsläge hade det varit en tänkbar utgångshäst eller spik men nu kan läget definitivt ställa till det. Vi anser att han ändå faktiskt bör ha en bra chans att vinna om det bara löser sig någorlunda under vägen. Av övriga hästar så känns även 7 Liberty Face (5,1 %) intressant som vi skriver mer om under rubriken skrällbud. Totalt så steckar vi sex hästar i loppet vilket känns ganska tryggt men har du en tjockare plånbok så ta även med Duffman!

V86-4

Ett fyråringslopp där vi tror klart mest på favoriten 4 Mellby Diamant (37 %) som vi spelar utgång med och du kan läsa mer om nedan. Favoriten galopperade dock senast och är inget att lita på och bakom honom känns loppet öppet och vi garderar rätt stort och hoppas framför allt på 1 High Expectation (1,7 %) som vi skriver mer om under skrällbud. 10 And Here I Am (13 %) var vi inte så imponerade av senast och han har vilat lite men nu aviserar tränaren Peter Untersteiner att han ska rycka skorna för första gången vilket är intressant och gör att han får plats på systemet som B-häst.

V86-5

Dagens kallblodslopp håller en mycket hög nivå där vi får se flera av de norska topphästarna. Vi trodde inget på den tidiga favoriten Järvsörappen som vi hade under dagens mest överstreckade men sedan tyvärr blivit struken och i detta lopp spelar vi de tre betrodda och känner oss trygga med det. Du kan läsa mer om de här hästarna under utgångar nedan.

V86-6

Här startar världstjärnan 7 Nuncio (88 %) som bör vara totalt överlägsen. Han såg fantastiskt fin ut i sin årsdebut senast som de flesta säkert kunde konstatera och det är bara att njuta av uppvisningen den här gången för oavsett vilket upplägg Stefan Melander väljer bakom sin ögonsten så tror vi att han “leker” hem det här loppet.

V86-7

I den sjunde avdelningen köper vi inte alls att 10 Voulez Vous (18 %) är betrodd då vi tror att han behöver lopp i kroppen och vi tar bort honom från systemet trots att vi har sex hästar med i loppet. I stället har vi som klar förstahäst 9 Stand Bayou (33 %) som vi spelar utgång med och skriver mer om nedan. Vi har totalt med sex hästar i loppet men om du gör ett mindre system så är känslan att det räcker mycket långt med de tre första strecken.

V86-8

Omgången avslutas med dagens spelmässigt mest intressanta lopp då det känns öppet och vi har en bra känsla för att det kan komma en smällkaramell här om favoriten sviker. Favorit är 1 Evelina Palema (29 %) som senast gjorde sin årsdebut på ett okej sätt men vi var ändå inte speciellt förtjust i intrycket och har goda förhoppningar om att hon behöver fler lopp i kroppen innan vi får se en riktigt vass prestation. Vår klara förstahäst i loppet är 5 Gaia Sund (3,8 %) som vi skriver mer om under skrällbud tillsammans med 9 Alvena Take It (16 %) som A-häst som är gynnad av att gå barfota runt om den här gången men totalt sett har vi med hela tio hästar i loppet och hoppas jobba in en superskräll.

Spiken

V86-6: 7 Nuncio (88%) är en världsstjärna som stod för en magnifik årsdebut för två veckor sedan på Solvalla. I detta lopp känns det som om Melander kan välja vilket sätt han vill vinna på och väljer han att köra offensivt direkt så lär ingen ta emot honom då värsta motbudet 2 Food Money (4,5 %) som vi har stor respekt för också gör årsdebut och lär vara jättenöjda med ryggen på Nuncio. Spiken känns exakt så kassaskåpssäker som det kan bli inom trav och vi får leta skrällarna i andra lopp. Vi taxerar vinstchansen till 86 %.

Utgångar

V86-4: 4 Mellby Diamant (37%) har under fjolåret visat en toppnivå som vida överstiger vad motståndarna visat och nu känns det upplagt för spets och slut. Hästen kommer med starka träningsrapporter och Reijo Liljendahls hästar har gått som skållade troll på slutet och för det mesta med Ulf Ohlsson i sulkyn. Vi väljer dock att nöja oss med utgång då det trots allt blir hästens första riktiga lopp efter vila då han galopperade efter 150 meter i årsdebuten och vi vågar inte lita fullt ut på honom ännu även om vi har feeling för en bra prestation då det låter riktigt påställt ifrån stallet vars hästar också ofta brukar göra bra ifrån sig direkt! Vi taxerar vinstchansen till 44 %.

V86-5: 4 Fjord Jerven (23 %) kommer från en grym insats senast då han utmanade Månprinsen A.M. rejält och inför denna start låter det riktigt uppåt ifrån stallet. Utgångläget är perfekt och som vi läser loppet kommer hästen sitta i spets relativt tidigt och därifrån kan kusken Tor Wollebaek välja om han vill släppa till 4 Wik Stjernen (15 %) som är intressant med jänkarvagn för första gången eller 8 Tekno Odin (35 %) om han blir utmanad tidigt. Släpper han eller missar ledningen direkt är det inte heller någon större nackdel anser vi då hästen är speedig och med lucka från vinnarhålet så bör segerchansen fortfarande vara bra därifrån. Vi spelar utgång då han känns väldigt prisvärd på troligt löpningsscenario och då vi dessutom anser att hästen håller bäst form i sällskapet. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

V86-7: 9 Stand Bayou (33 %) kommer från Daniel Redéns formstall och vi blev riktigt imponerade av insatsen senast där hästen höjde sig ett snäpp i våra ögon. Inför denna start låter allting positivt ifrån stallet och det känns extra intressant med tanke på att Örjan Kihlström som vinner med allt för närvarande sitter upp i sulkyn för första gången. Vi anser även att utgångsläget är bra då han kan rygga 2 Benji Dana (19 %) inledningsvis och vi har goda förhoppningar om att hästen kan hamna fint till direkt och sedan bör vinstchansen vara god mot detta motstånd. Vi taxerar vinstchansen till 45 %.

Övervärderade

V86-2: 7 Thaiger Exclusive (12 %) var lite av en följetong inom V75 under hösten och vintern och återkommer nu efter vila. Att hästens kapacitet duger mot detta motstånd betvivlar vi inte men däremot känns utgångsläget iskallt och vi tror att hästen kommer få positionsproblem inledningsvis och det aviseras också ett defensivt upplägg av tränaren. Vi tror att det kommer bli jobbigt att nå en framskjuten placering här och känslan är att vi inte kommer få se en topprestation då hästen inte verkar vara vässad för det. Vi taxerar vinstchansen till 5 %.

V86-7: 10 Voulez Vous (18 %) är en stor och klumpig häst som nu återkommer efter vila och vi förväntar oss att hästen kommer behöva flera lopp i kroppen innan han är redo för en riktigt bra prestation. Ifrån stallet så låter det inte heller speciellt optimistiskt och då vi dessutom anser att det finns åtminstone tre hästar i loppet som håller en bättre klass än honom så köper vi inte att han är så hårt betrodd och tar bort honom helt från systemet på det dåliga spelvärdet. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Skrällbud

V86-3: 7 Liberty Face (5,1 %) är en häst som vi håller högt och anser tillhör de bättre i sällskapet och att det nu handlar om första starten efter vila är i hans fall inget som vi ser som negativt då han brukar göra riktigt bra prestationer då. Det blir barfota runt om till dagens start vilket är positivt och vi tror att det kan bli lite körning i det här loppet och får sedan bara Linderoth till styrningen från vingelläget så är känslan att han kan blåsa till allt över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-4: 1 High Expectation (1,7 %) gjorde det riktigt bra näst senast och inför starten förra veckan på Solvalla då han galopperade bort sig var det mycket surr kring hästen då stallet förväntade sig en kanonprestation. Till dagens lopp är träningsrapporterna fortsatt positiva och med lucka från en invändig resa så tror vi att hästen kan blixtra till över upploppet och chocka spelarkåren. Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

V86-8: 5 Gaia Sund (3,8 %) trodde vi på senast inom V75 men loppet blev helt fel och det glömmer vi och gläds istället åt den låga procenten idag. Till dagens start lutar det åt barfota runt om igen och från ett perfekt utgångläge hoppas vi att Jennifer Tillman hittar en bra position i andraspår då vi tror att det kan bli hårt tempo i täten så kan hennes speed över upploppet duga riktigt bra här. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

solvallabergsåkervegas

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 3*5*6*7*3*1*1*8 = 3 780 kronor.[/content_protector]