V86 Solvalla/Bergsåker

Spikförslagen

V86-3: 4 Survival Kit (2,9 %) vann V75 i somras och hade antagligen vunnit V75-finalen också om han inte galopperat i slutkurvan och det blev sedan aktionsproblem under slutrundan i ett par starter till där han antagligen hade vunnit annars och hästen är betydligt bättre än raden. Han är riktigt vass när han fungerar och återkommer nu efter behandling men har vunnit tre av fyra gånger direkt efter vila tidigare och vi är inne på att det kan vara positivt. Han är tränat “ruskigt fint” på ny balans med skor runt om och boots enligt tränaren Magnus Träff som har en hög segerprocent och är optimistisk inför uppgiften och om balansen fungerar så lär hästen laddas offensivt från ett intressant läge och spelprocenten är därmed väldigt låg. Han har varit ute en gång över tre varv och det var i våras i ett lopp på Solvalla där han vann hur lätt som helst.

V86-4: 6 Activated (32 %) blir knapp favorit i ett tidigt tvååringslopp för att vara på V86 och det går dessutom över medeldistans vilket är lite ovanligt när det handlar om så unga hästar. Det är väldigt orutinerade hästar och lite vad som helst kan normalt sett hända i såna här lopp men det här handlar i alla fall om ett stort löfte som vunnit enkelt från ledningen på slutet med krafter kvar och tränaren är inne på att den längre distansen ska vara en fördel. Vi har respekt för ett par hästar från bakspår men favoritscenariot är trots allt att hon med hjälp av Björn Goop bakom tömmarna liksom senast promenerar till spets och att hon sedan får bestämma tempot hela vägen och på speed så bör de andra få det svårt att nå henne i såna fall. Det blir skor runt om och vanlig vagn som tidigare.

V86-7: 4 Global Teardrop (44 %) vann enkelt med krafter kvar från dödens senast i ett billigare gäng och var klart positiv i två V75-starter innan dess och verkar vara på “tårna” för dagen. Hon ska dessutom gå barfota bak för tredje gången i karriären nu vilket hon gjort två gånger tidigare när det varit lopp med sexsiffrigt förstapris och det har hon svarat bra på och det talar för att hon är riktigt vässad för uppgiften. Kaj Widell sitter i sulkyn för första gången och med tanke på att det är en offensiv kusk och att hon är startsnabb så tror vi att de sitter i ledningen i ett tidigt skede och då vinner hon normalt sett det här loppet.

Måstestrecken

V86-6: 7 Danne Edel (18 %) visade inget extra efter ett invändigt lopp senast men han var otroligt bra när Björn Goop hoppade upp i sulkyn för tre starter sedan och han blåste runt på 1.11,5/2140 meter från ledningen på V75 och chockade alla. Det är således en klar fördel att han kör igen och lyckas han pressa sig till ledningen här mot 2 Picasso (7,5 %) och 5 Stay Alert (10 %) så blir han definitivt att räkna med då han verkar vara klart bäst i den positionen. Spetsstriden är dock öppen men vi ser ändå “Danne” som ett måstestreck på alla system. Det blir antagligen barfota runt om, jänkarvagn som senast och vid segern för tre starter sedan och helstängt huvudlag igen istället för goggles som det var i den starten.

Skrälldragen

V86-1: 5 Bandit Hornline (4,5 %) är ett hett spetsbud i V86-inledningen där det inte finns så många startkatapulter med bakom bilen och det skulle vara intressant att se honom antingen i ledningen eller i vinnarhålet i nuvarande form. Han såg nämligen riktigt fin ut över mål senast och ska återgå till barfota runt om och helstängt huvudlag i den här starten förutom att jänkarvagnen sitter på igen och spelprocenten känns väldigt låg. Han verkar också trivas bra på Bergsåker där han vunnit hälften av sina sex starter.

V86-2: 5 M.T.Knight Rider (3,3 %) lättades i balansen senast i Klass II-finalen där han gick barfota runt om för andra gången i karriären samt med svensk jänkarvagn för första gången från ett hopplöst bakspår. Balansen verkade fungera bra men det gick långsamma 1.16,5 på varvet och det gick så klart inte att göra något mot hästar som Global Trust då. Han ställs mot 6 It’s Showtime Zaz (63 %) igen som galopperade i det loppet och har uppträtt knepigt på slutet och vi tycker att M.T.Knight Rider är underskattad av spelarkåren den här gången från ett bättre läge än senast. Han öppnar lite ojämnt men det blir extra intressant om han lyckas smita ner på innerspår och får en invändig ryggresa på vägen.

V86-6: 8 Cupido Sisu (1,9 %) matchades hårt i våras mot stentufft motstånd och har vilat under sommaren för att matchas igång igen inför vintern. Han var oväntat bra senast som höll relativt jämna steg med tidigare Elitloppsaktuelle Workout Wonder som satt i hans rygg och han lär normalt sett vara förbättrad med det loppet i kroppen. Läget är givetvis iskallt vilket förklarar den låga spelprocenten men vi tycker att det här loppet är ovanligt billigt för klassen och tror att han kan duga långt om det klaffar på vägen. Det är i skrivande stund osäkert vilken balans det blir med det skulle vara ett plus om det blir barfota och annars lär det bli svensk jänkarvagnsmodell som vanligt.

V86-8: 5 Milligan’s School (1,8 %) har inte riktigt fått till det på svensk mark och många spelare verkar ha ledsnat på honom vid det här laget. Han har dock lottats till ett fint läge och ska gå med jänkarvagn igen som för tre starter sedan då han gick i mål med lite krafter kvar och för övrigt var favoritspelad mot 3 Love Matters (32 %) som verkar bli klar favorit ikväll trots att stallformen för Daniel Redén fortfarande är högst tveksam. Milligan’s School ska gå med skor runt om och öppet huvudlag i den här starten i övrigt och tränaren Stefan Melander verkar ligga lågt men man ska tänka på att hästen trots allt var tvåa bakom Muscle Hustle på 1.12,1 i juli med skor på hovarna och det viktigaste är att han fungerar – i såna fall är han skrällduglig.

Överspelade

V86-6: 2 King City (36 %) blir klar favorit men det tycker vi mest är i brist på annat då han måste ha det lite serverat för att räcka hela vägen i nuvarande författning. Han ska dessutom gå med skor runt om över medeldistans i den här starten och även om han vann med de förutsättningar i mars månad i år och det var den senaste gången som han vann lopp så tycker vi trots allt att det är en klar nackdel och att det är fortsatt tveksam form. Han stånkar dock på ganska bra och möter enklare motstånd än vad han brukar göra och kan definitivt vinna men han blir överspelad på startspåret och Örjan Kihlström.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171011

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.