V86 Solvalla/Bergsåker

V86

Många betrodda hästar som söker revansch efter mindre bra insatser senast – vi tar ställning för en av dem

[content_protector password=”grind” cookie_expires=”0″]V86:an förra veckan på Solvalla/Åby var en ovanligt stor Jackpotomgång då det inte var någon som hittade alla rätt i omgången innan dess innan jul men det blev tyvärr lite av ett antiklimax trots att det var Åby som var med och arrangerade tävlingarna. Vi tippade ovanligt många favoriter och nästan alla vann, inklusive spiken Fighting Bax som var ganska överlägsen samt utgången Une di Poggio och vår tipsetta Fideli Star, men vi missade på att det retligt nog blev en C-häst för mycket. Det kan vara sak samma då det inte blev någon utdelning ändå.

Det positiva med den förra omgången var att det blev Jackpot igen på sexrättspotten för alla er som inte är Jackpottrötta vid det här laget. Enligt ATG:s prognoser så är det 14 miljoner till en ensam vinnare den här veckan när Solvalla är värd för V86 tillsammans med Bergsåker och omgången känns lite lurig att komma rätt på. Det är många hårt betrodda hästar som söker revansch efter sämre insatser senast och de flesta gör det utan uttalade korrigeringar på utrustning eller upplägg eller med förklaringar till insatserna senast. Det är givetvis djur som vi har att göra med men det är ovanligt svårbedömt när så många hästar bara startar på igen även om det kanske hör lite årstiden till.

Det blåser rejält över landet med en del nederbörd och vi kan förvänta oss en sugande bana ikväll (och ganska tomt på uteläktarna). Vi fick in en tung strykning på I’m Just a Sund i V86-2 under dagen vilket har fått oss att välta systemet helt på ända och spika 2 Scampi (30 %) som vi tror är gynnad av att det är 2640 meter istället för tre varv som det var senast när han var ute inom V75 och han bör ha en vettig chans att spåra runt om mot ett ganska beskedligt motstånd. Vi ger omgången en fyra på en femgradig skala i spelvärde tack vare Jackpoten, i övrigt ser det ut att vara en medelintressant omgång.

ATG tillåter inte filinlämning direkt på Tillsammans-sidan för V86 ännu men vi kör vidare med V86 Tillsammans på Andelskungen vilket känns som ett bra alternativ då det är svårt att nå hela vägen fram till åtta rätt när man spelar ensam. Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör två bolag för 150 SEK respektive 450 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett medeldistans med autostart och propositionen 405 001 – 825 000 SEK. Loppet är ihåligt och vår lösning är inte speciellt spännande utan här handlar det mest om att överleva till kommande avdelningar. Vi är nämligen helt inne på att det står mellan de tre mest betrodda och övriga hästar förutom fjärdehandaren 3 Navaronne (13 %) startar utan några realistiska vinstchanser.

Det kan dock vara mycket värt att hamna rätt på vilken häst som man väljer som A-häst här och vårt förstastreck efter moget övervägande är 6 Magnifik Brodde (22 %) och det bygger vi mycket på statistiken och att det faktiskt är vår klara spetsfavorit. Visserligen tog  1 Sambucus P.R. (26 %) en längd på honom i den senaste starten men efter att ha gnuggat spetsstriden så är vi inne på att startkatapulten 2 Global Millionaire (0,8 %) tar en längd på hästen invändigt omgående och att Magnifik Brodde sedan är tillräckligt snabb ut för att vara först framme och överta taktpinnen. Han är tuff och klarar att gå i dödens också, inte minst över medeldistans, men ifrån en tätposition fungerar han allra bäst och har fyra segrar på fem starter de senaste året. Utöver den fina spetsstatistiken så trivs han som allra bäst på Bergsåker där statistiken är 5-1-0 på sju starter jämfört med 7-3-6 på 25 starter på andra banor. Att det nu är medeldistans jämfört med senast  är även det ett stort plus då han har 11-3-4 på 24 starter på medeldistans jämfört med bara en seger på sex starter på kort distans (vilket är distansen där han inte hann med senast). Att det är vanlig bana istället för vinterbana är också ett plus. Det finns med andra ord en hel del statistik som talar för vårt förstastreck idag och det är absolut ett tänkbart spikbud, speciellt med tanke på att det systemtekniskt blir väldigt bra, men vi nöjer oss med ensam A-häst.

I B-gruppen lägger vi 1 Sambucus P.R. (26 %) som kanske visat allra bäst form i sällskapet men är missgynnad av att det nu är medeldistans samtidigt som vi inte tror på spets och 8 Digital Archive (32 %) som verkligen verkar trivas bra på vintern och imponerat på slutet i sin jänkarvagn i de två senaste starterna och kan vara den bästa hästen kapacitetsmässigt men det blir inte helt lätt att komma till härifrån och det är upplagt för en tung och strulig resa och vi hanterar hästar från Berghs stall med försiktighet för närvarande. Ändå klart given på systemet och tre streck här på de mest betrodda hästarna känns starkt – om än något tråkigt så klart men det handlar om att överleva till varje pris på den här spelformen.

V86-2

Dagens andra lopp inom V86-spelet är ett sprinterlopp med voltstart och tillägg som är öppet för treåringar och äldre med lägst 100 001 SEK intjänat och 20 meters tillägg vid vunna 500 001 SEK. Det är lite anmärkningsvärt att ingen i fältet vunnit från ledningen under det senaste året förutom loppets klara favorit 8 Cash a Cheque Em (51 %) och det favoritskapet kan vi förstå då han är mest kapabel i sällskapet och egentligen kan hantera klart hårdare motstånd än detta. Vi väljer ändå att ranka ner honom till B-gruppen och anledningen är framför allt att vi blivit lite besvikna på honom den senaste tiden då han agerat lite stinglöst – speciellt när skorna åkt på runt om. Nu är det dessutom ett besvärligt utgångsläge och vi är inte säkra på att han har dagsformen för att bara bomba framåt så snart det går eller ta ner motståndet den tunga vägen. Björn Goop som sitter i sulkyn för första gången, vilket är en intressant kuskändring, lär som vanligt göra allt han kan med ett offensivt upplägg dock. Spelvärdet är i våra ögon lite negativt på favoriten till den här höga procenten.

Vårt förstastreck är istället 3 Like Lightning (19 %) som visat klart förbättrade takter på slutet och trivs på vintern och på kort distans där han har statistiken 6-6-4 på 23 starter jämfört med 2-2-4 på 28 starter över medeldistans. Han gynnas av strykningen utanför och kan öppna hyggligt med voltstart och är vår knappa spetsfavorit att åtminstone få överta vilket är en position han biter ifrån sig ganska bra i men han är oavsett vilket garanterad en fin resa och duger också bra med en ryggresa i den främre träffen i nuvarande form. Kusken är inget att hålla i handen när det blåser hårt (vilket det för övrigt gör över landet just nu) men samtidigt hade hästen varit klart mer spelad med en toppkusk i sulkyn. Där bakom rankar vi upp skrällen 7 Laura Roc (3,8%) som vi skriver mer om under skrällbud och vi tar totalt med fem hästar här men då vi har skrällfeeling känner vi oss aningen korta så det behöver inte vara fel att fylla på med två-tre ytterligare .

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett kallbodslopp över lång distans och autostart och loppet är en spårtrappa öppet för hästar med mellan 200 001 – 500 000 SEK intjänat. Loppet håller överlag väldigt svag klass och den klara favoriten är 12 Blås Undan (36 %) och det köper vi och spelar utgång. Där bakom varnar vi för 8 Hibokongen (13 %) som vi trodde lite på inom V75 senast som storskräll där han gjorde en bra prestation och det är enklare emot nu. Formen verkar vara intakt men utgångsläget ställer givetvis till det. Han körs liksom senast av Ulf Eriksson som vi håller klart högst kuskmässigt i sällskapet så vi är ändå inne på att det kan bli en hygglig resa och han har en bra spurtförmåga som kan räcka långt vid en vettig resa. Det ska dock nämnas att han inte slutat bland de tre första på fyra försök över lång distans även om det senaste försöket var över 1,5 år sedan och distansen är åtminstone ett litet frågetecken. Ingen av ovan nämnda hästar är några som vi litar fullt ut på och vi blir inte förvånade om båda kommer bort så vi väljer att fylla på med totalt sex streck och känner oss hyfsat trygga med det.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett stolopp som går över sprinterdistans med autostart och är öppet för hästar med 50 001 -140 000 SEK intjänat och det håller en ganska bra nivå för den låga klassen. Loppets klara favorit är 4 Mellby Exotic (37 %) och det köper vi fullt ut och hon bildar tillsammans med miljonskrällen 5 Blabar (1,1 %) vår A-grupp och även utgångsgrupp vilket vi skriver mer om under separat rubrik nedan.

Där bakom varnar vi framför allt för 11 Carisma Sisu (5,8 %) som vi visserligen var lite besvikna på senast från spets men näst senast var intrycket riktigt fint och vi är inne på att hon fungerar allra bäst bakifrån. Startspåret kan se kallt ut vid första anblicken men i denna proposition visar statistiken på ganska goda siffror härifrån och med en toppkusk i sulkyn så blir vi inte förvånade om det löser sig. Loppet känns annars väldigt streckkrävande då det finns flera hästar som visat en hög toppkapacitet men kommer från sämre prestationer eller startar från besvärliga utångslägen. En häst som svek totalt senast är 2 Optimum Dragonfly (15 %) som aldrig ens var med i loppet då efter en mycket fin insats gången innan och vi behandlar henne med försiktighet efter den insatsen eftersom stallet inte har några förklaringar men det främsta spetsbudet på kort distans är egentligen alltid hästen att slå. Att hon gjorde debut över kort distans senast tror vi inte hade något med den sämre insatsen att göra då hon aldrig tog tag i grejerna direkt från start. Vi väljer att strecka på med sju streck och blir förvånade om vinnaren hittas utanför vår systemram.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett långdistanslopp med autostart och endast nio deltagare som lägst måste ha tjänat 400 001 SEK. I detta lopp hittar vi många ärrade Norrlandshästar som även startat på V75 över längre distanser. Klar favorit är 7 Narold Vox (66 %) och det är förståeligt då han visat absolut toppform på sistone och duger bra mot hårdare motstånd än det här. Vi anser dock att han är aningen överspelad här till den här väldigt höga procenten då det dels är en uppenbar risk för en tuff resa samtidigt som det dels finns flera hästar i fältet som visat klar uppåtform på slutet och favoriten trots allt inte är så mycket bättre än motståndarna om de tävlar på topp. Han känns på intet sätt överlägsen här och statistiken visar också att han haft svårare att leverera när han startat från de yttre spåren bakom bilen där det oftare blir en dryg inledning. Om han skulle få överta ledningen så blir han dock svår att rå på men det låter som att de vill svara och ge favoriten en riktig match.

Vår A-grupp består istället av 6 Poochai (8,2 %) samt 4 Boys Going In (8,6 %) som inte är några bombvinnare på något sätt men båda kommer från mersmakande insatser och faktiskt mötte varandra senast när Poochai slutade tvåa bakom Boys Going In som skrällvann då. 6 Poochai (8,2 %) trivs utmärkt på vintern och vi gillar formkurvan på honom och det låter allmänt uppåt ifrån stallet där de är inne på att det kan vara dags för en seger nu även om han kanske aldrig blir en så bra häst som många hoppades på förut. Vi är fullt medvetna om att han inte levererat mycket under det senaste året och vi har vid många tillfällen blivit besvikna liksom alla andra men samtidigt är vi övertygade om att kapaciteten fortfarande finns där på en bra dag. Han trivs bra på distansen och har fungerat utmärkt med kusken tidigare och även tidsintervallet mellan starterna känns perfekt och det enda negativa är statistiken 0-3-3 på tio starter på Bergsåker jämfört med 12-6-4 på 31 starter på andra banor men vi är inne på att det är tillfälligheter då prestationen senast var på Bergåker och han även har gjort bra ifrån sig där tidigare.

Vår andra A-häst 4 Boys Going In (8,6 %) har verkligen blivit som en annan häst i regi Per Linderoth och det ska bli intressant att se hur långt det räcker. Vi var övertygade om att han var slut men har fått revidera vår åsikt då de två senaste insatserna varit kraftigt mersmakande även om det så klart är lite tuffare nu. Han startar i alla fall från ett perfekt utgångsläge och är vår klara spetsfavorit och därifrån är vi inne på att han antingen kan släppa och spurta till slut eller att det kan hålla hela vägen om han körs därifrån samtidigt som det strular lite för de mer betrodda och det låter även uppåt ifrån stallet. Han har ingen bra statistik över den långa distansen där den enda vinsten kom i förra regin i ett billigt lopp på Kalmartravet där de rundade på 1.20-tempo men det är i alla fall positivt att det blir helstängt om han inte slösar med krafterna på vägen. Det här är också lite av en vinterhäst med tre segrar och en andraplats på fyra starter under årstiden.

Där bakom tar vi förutom favoriten även med 1 Udo’s Oiler (8,6 %) som bör vara kraftigt förbättrad till denna start och har kapacitet som räcker långt här. Nu kommer han dock från Robert Berghs stall vilket vi för närvarnde ser som ett minus stallformmässigt men B-gruppen är given och där har vi även med 3 Beau Mec (7,2 %) som är av flera hästar i omgången som stod för en riktig bottenprestation senast men han rapporteras ha haft höga blodvärden och muskelproblem och banan på Bergsåker var riktigt lurig den dagen vilket fällde många betrodda hästar. Han är också intressant till nuvarande låga procent men då vi inte håller Henrik Svensson i sulkyn speciellt högt så nöjer vi oss med B-gruppen. Det låter som att det blir samma svenska jänkarvagn som senast för honom och det är lite lustigt att konstatera att han vann med vanlig vagn men det är inget som vi lägger någon större vikt vid. Fem hästar totalt är nästintill helgarderat.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett fyraåringslopp över medeldistans och voltstart. Loppet är öppet för fyraåringar som sprungit in lägst 50 001 SEK och det är tillägg vid vunna 175 001 SEK. Den klara favoriten är 2 Loke Survive (27 %) och liksom vid hans tidigare V86-framträdanden så tycker vi att han tillhör de överspelade vilket vi skriver mer om nedan. Vårt förstastreck och utgång är istället kuskförstärkte 4 Arctic Lord (14 %) som vi skriver mer om under utgångar och där bakom varnar vi för 7 Qamaro C.D. (9,3 %) som vi gillade intrycket på senast och som verkar vara under utveckling. Han är gynnad av barfotaförbudet och kan öppna snabbt och bör sitta bra på det direkt och vi är faktiskt inte främmande för att han kan överta spets och sedan körs därifrån. Oavsett vilket så bör Kaj Widell hitta en bra position och procenten är tilltalande.

Vi vill även nämna 8 Han Herrred (19 %) eftersom det är en häst som vi spikade senast och även om Ioana Hanover var för bra så var vi klart besvikna på den insatsen och det är mycket svårbedömt hur man ska behandla honom här. Han har 3-1-1 på fem starter på Solvalla och har floppat lite båda gångerna på andra banor och det är mycket möjligt att vi får se en bättre prestation nu med ett lopp till i kroppen då intervallet mellan starterna fortfarande är bra. Vi behandlar honom dock med försiktighet den här gången och väljer att fylla på med totalt sju streck då loppet känns rörigt och vi har känsla för att det kan skrälla rejält.

V86-7

Den sjunde avdelningen är ett stolopp över medeldistans och autostart öppet mellan 255 001 – 615 000 SEK. Detta lopp känns spelmässigt väldigt intressant då vi är inne på att storfavoriten 1 Angel Rain (56 %) faller från sitt luriga läge vilket vi skriver mer om nedan samtidigt som vi inte heller är direkt inne på andrahandaren 3 All Time La Marc (16 %) som visserligen är spetsfavorit men det är ingen sort som vi är förtjusta i samtidigt som Henrik Svensson har svårt att lyckas inom V75 och V86.

Vårt klara förstastreck är istället 2 Alva Garbo (5,6 %) som vi skriver mer om under skrällbud och där bakom varnar vi för 10 Annabelle Dimanche (7,2 %) trots att hon kommer från Robert Berghs stall som har lite frågetecken för stallformen. Hon kommer dock med flera starka insatser i ryggen och frågan är om inte intrycket i den senaste starten då hon kom bort helt var allra bäst. Hon har startat väldigt tätt på slutet och vi är inne på att det kan vara positivt att det är ett mer normalt intervall för henne här då hon har bättre statistik då och hennes spurt duger normalt sett långt här och det kan bli första segern i nuvarande regi. Vi väljer att totalt strecka sex hästar men loppet är ovisst och det behöver inte vara fel att fylla på med ytterligare två-tre streck för dig med fetare plånbok.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett långdistanslopp med tio deltagare och autostart och det är öppet för hästar som tjänat mellan 315 001 – 825 000 SEK. Det håller överlag en mycket svag nivå och vi köper favoritskapet på 2 Scampi (30 %) fullt ut som vi tycker är en spelvärd spik i denna omgång. Väljer du att inte gå på vår spik så är loppet streckkrävande och det behövs upp mot åtta hästar för att man ska känna sig trygg. Vi varnar framför allt för 1 Vernin Starlight (5,3 %) som startar från ett statistiskt gynnsamt spår, speciellt med denna proposition, samtidigt som han har kapacitet som räcker långt i sällskapet. Det låter visserligen inte speciellt uppåt ifrån stallet men han har bra statistik efter längre uppehåll och streckas tidigt vid gardering.

Spiken

V86-8: 2 Scampi (30 %) var inte märkvärdig senast mot ett tuffare motstånd men det låter positivt ifrån stallet efteråt och förutsättningarna känns helt enkelt perfekta. Till denna start värderar vi spetschansen till hela 75 % efter en liten bit och det är en position som han trivs mycket bra i och dessutom trivs han utmärkt på den långa distansen. Vi är faktiskt inne på att det är en klar fördel med 2640 meter jämfört med 3140 meter som det var senast vilket man också kan hitta stöd för i statistiken där han har tre segrar på sju starter över 2640 samtidigt som han stumnat över tre varv och inte verkar vara någon sådan typ av långskubbare. Vi tror hur som helst att han kommer få vara ifred i täten och att det inte kommer krävas någon märkvärdig prestation för att vinna i detta bleka långlopp där han står för klassen för närvarande. Intervallet sedan den senaste starten ser vi också som positivt. Vi taxerar vinstchansen till 52 %.

Utgångar

V86-3: 12 Blås Undan (36 %) har härdats inom V75 under de senaste månaderna och gjort det riktigt bra. I de två senaste starterna har prestationerna på Bjerke och Umåker inte varit mersmakande men vi tar rätt lätt på det då det finns förklaringar och inför denna start låter det mer positivt ifrån stallet. Det är upplagt för en offensiv styrning från Oskar Kylin-Blom som visserligen haft svårt att leverara inom de större streckspelen men när man granskar hans siffror närmare så ser vi att han ofta levererar med betrodda hästar så även om det inte är någon toppkusk är vi inte alltför oroliga för att han ska ställa till det. Distansen ser vi som ett klart plus idag men det som däremot oroar en del och är en bidragande orsak till att vi nöjer oss med utgång är att han har en historik av att galoppera mycket men vi är inne på att galopprisken (vi taxerar den till 25 %) inte är alltför överhängande då vi håller honom som bäst i sällskapet och kusken antaligen inte behöver köra på gränsen. Vi värderar vinstchansen till 44 %.

V86-4: 4 Mellby Exotic (37 %) varnade vi kraftigt för senast där hon för oss lite oväntat tog hand om spets direkt och sedan kunde vinna på ett enkelt sätt. Vinsten var kanske lite intetsägande men intrycket var fortsatt väldigt bra och känslan är att poletten nu har ramlat ner och att hon bjuder till bättre på tävlingsbanan. Kanske är det banorna eller den kalla vinterluften som passar henne för hon har varit finare än tidigare i de två decemberstarterna även om motståndet så klart blivit enklare också. Hon har i alla fall visat tuffhet som duger bra i detta sällskap också och vi blir inte alls förvånade om hon krossar allt från dödens då det fortsatt låter väldigt uppåt ifrån stallet som håller bra form för närvarande. Vi taxerar vinstchansen till 49 %.

V86-4: 5 Blabar (1,1 %) är dock ett miljondrag som vi väljer att dubbla utgångsgruppen med då vi verkligen gillade vad vi såg senast där hon gick i mål med krafter kvar och vår känsla är att hon är under kraftig utveckling för dagen och kommer göra en stark prestation igen och då är vi inne på att hon räcker långt här. Hon kan öppna snabbt och har det perfekta startspåret och det låter även väldigt uppåt ifrån stallet som menar att hon äntligen börjar förstå vad det handlar om. Hon har inte vunnit sedan i slutet av 2015 eller haft några framgångar varken på distans, bana eller med täta starter och kanske har vi blivit tokiga men vi tror att det kan vara dags för vinst nu igen med lite klaff på vägen och vi vädrar en riktig miljonskräll! Vi taxerar vinstchansen till 6 %.

V86-6: 4 Arctic Lord (14 %) kommer från några mersmakande insatser i Finland och vi gillar intrycket i de senaste starterna och vår känsla är att han är under utveckling. Till denna start sitter Björn Goop upp i sulkyn för första gången vilket givetvis är mycket intressant samtidigt som det låter påställt ifrån stallet. Det är extra intressant att de kommer köra med ett helstängt huvudlag som han fungerat bra med tidigare till skillnad mot öppet huvudlag i de senaste starterna och spåret tror vi inte ska ställa till med allt för mycket problem med en rutinerad kusk i sulkyn. Vi taxerar vinstchansen till 24 %.

Övervärderade

V86-6: 2 Loke Survive (27 %) började sin karriär med fyra raka segrar mot lättare motstånd utan att övertyga nämnvärt. Därefter har han startat som hårt betrodd inom V86 två gånger och misslyckats även om det var svårbedömt senast då han galopperade kort efter start pga en störning. Till denna start är han i alla fall återigen hårt betrodd vilket vi fortfarande har lite svårt att köpa då vi dels inte är speciellt övertygade om hästens storhet från första början samtidigt som stallet visat dålig form på slutet och desstutom känns spår två i volt som ett knepigt utgångsläge för en orutinerad häst. Det finns flera hästar i loppet som vi anser visat klart mer kapacitetsmässigt också och han kommer på nåder med i C-gruppen då vi väljer att gardera brett. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

V86-7: 1 Angel Rain (56 %) har visserligen klart högst kapacitet i sällskapet men vi väljer ändå att ta fram sågen då det finns många frågetecken till denna start. Som vi nämnt innan har stall Robert Bergh en tveksam stallform vilket bara det är skäl nog att hantera en så här stor favorit med försiktighet. Sedan kan man lägga till att hon kommer från en sämre prestation och att det med andra ord är frågetecken kring formen. Utöver att vi inte tror på någon topprestation (som kanske inte heller krävs här) så är hon överlag galoppbenägen och har faktiskt galopperat i fem av de tio senaste starterna och båda de senaste gångerna hon startat från spår ett och det blir knappast någon snabbstart den här gången. Att det utöver detta är en långresa och första starten på Bergsåker är ytterligare frågetecken och ett fällningsförsök är givet. Vi taxerar vinstchansen till 24 %.

Skrällbud

V86-2: 7 Laura Roc (3,7 %) vinner inte ofta men såg förbättrad ut senast och vi gillade intrycket då hon fastnade med alla krafter kvar mot ett hårdare motstånd än vad hon möter idag. Nu är det täta starter vilket vi ser som ett plus och stall Nurmos hästar har rent  allmänt visat förbättrade takter på sistone. Visserligen är det vingelläge men motståndet skrämmer inte och får Jorma Kontio bara till styrningen är vi inne på att formen mycker väl kan räcka för att spurta ner motståndet här. Nu åker det helstängda huvudlaget på igen liksom näst senast och för fyra starter sedan då hon agerade piggt och det tycker vi är extra positivt på den korta distansen. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V86-7: 2 Alva Garbo (5,6 %) galopperade tidigt senast men har dessförinnan visat absolut toppform och rent allmänt trivs hon riktigt bra på vintern då hon har 3-1-2 på nio starter jämfört med 3-3-3 på 23 starter under andra årstider. Dessutom verkar Alva Garbo trivas på Bergsåker där hon har 2-1-2 på åtta starter. Förutsättningarna till denna start känns perfekta då hon bör hamna bra till direkt och vi är inne på att det kan bli rätt tufft tempo i loppet samtidigt som vi inte håller det som speciellt troligt att någon av de eventuella spetshästarna håller hela vägen. Det låter även uppåt ifrån stallet och vi håller det som hyfsat troligt att hon blåser till allt över Bergsåkers långa upplopp och tar den första segern i det elfte försöket i regi Svante Båth. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

V86 Solvalla/Bergsåker

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

3*3*6*5*5*3*4*1 = 4 050 kronor[/content_protector]