V86 Solvalla/Bergsåker

V86

Vi vågar inte lita på Nuncio utan har hittat en roligare spik

[content_protector password=”materialhysteri” cookie_expires=”0″]Det rådde “materialhysteri” på V86 förra onsdagen och det är en trend som växt sig allt starkare på slutet känns det som. Det var till att börja med jänkarvagn för andra gången i karriären (första gången på flera år) på Emmett Brown i V86-1 vilket inte var känt när vi släppte tipsen på hemsidan men vi hade korrigerat för på Tillsammans. Sedan var det jänkarvagn för första gången på Etosha Boko som vann V86-2 och jänkarvagn i kombination med barfota runt om för första gången på skrällarna Fordaluvachocolate och Small Talk som vi båda två hade med på systemet (där den sistnämnda var omgångens skrällbud). Sedan var det svensk jänkarvagn för första gången på Espoir de Ginai och Dream Lane som gick både barfota runt om, med jänkarvagn och med helstängt huvudlag för första gången och dessutom med urryckare för första gången. Det är vad man talar om när man kallar en häst för infovinnare. Sedan avslutade vi med två favoriter med spetsläge i form av Västerbo Exact och Jeepster där vi hade spikat den förstnämnda då det är en gedigen spetshäst som också levererade. Utdelningen för åtta rätt stannade på hela 562 026 SEK och det är inte utan att vi grämer oss lite att vi missade åtta rätt. På ett Tillsammans-bolag satt vi kvar med chans till åtta rätt inför V86-8 med krav på Flash Håleryd som utgångshäst och trots att Jeepster också var A-rankad så räckte det inte riktigt ända fram.

Den här veckan är det dags för Solvalla och Bergsåker att dela på en V86-omgång och den ser inte lika het ut som förra veckan utan det handlar mest om att det är upplagt för att 1 Nuncio (81 %) i V86-4 ska visa upp sig i en form som duger i Elitloppet då hans kungakrona hamnat lite på sned på slutet. Man kan spela med spik på Nuncio på V86 när det är så många andra lopp där det kan skrälla men vi väljer trots allt att gardera då han varit långt ifrån hundraprocentig på slutet. Vi spikar istället 6 Västerbo Arthur (45 %) i V86-5 som bara är knapp favorit i en spårtrappa med endast  tio anmälda hästar och ett fåtal tänkbara segerbud där vi tror att han är klart tuffast även om det bara är ett “mellanlopp”. I allmänhet så är det tunna lopp och vi tycker att det är dåligt att man lägger såna lopp inom V86 utan ser hellre fulla lopp där oavsett om det är lärlingar eller lägre propositioner. Spelmässigt så är det katastrof om för många hästar är chanslösa i en omgång. Vi ger omgången endast en tvåa på en femgradig skala i spelvärde då det finns risk för en medioker utdelning men vi har trots allt rotat fram flera intressanta skrälldrag och det var åtminstone nära en trea.

Det som tidigare kallades aprilväder sträcker sig in i maj i år där vi har omväxlande sommartemperaturer och nollgradigt. De senaste dagarna har varit kyliga runt om i landet med ett par plusgrader och det är inte förrän till helgen som de väntas sommarväder igen. Det har till och med varit lätt snöfall runt både Bergsåker och Solvalla under dagen och det kommer nog vara lite kallt och rått på publikplats ikväll men vi räknar med att banunderlagen ska vara fina och att man ska kunna köra med valfri balans utan att vi kanske kommer förvänta oss några rekordsnabba tider.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör tre bolag för 150, 450 respektive 1 000 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett lopp över kort distans med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 250 001 – 750 000 SEK. Loppet är väldigt rundspelat med fem ekipage som har över 11 % av insatserna på sig och favoritskapet delas mellan 8 Annabelle Dimanche (20 %) som behöver ha det serverat och vi inte tror på från det här läget och skriver mer om under överspelade och 5 Fast Agnes (20 %) som istället är vårt förstastreck då hon borde vara klar favorit. Hon återkom senast efter vintervila och slutade då tvåa från vinnarhålet och intrycket var väldigt plusbetonat – inte minst med tanke på att det var årsdebut och hon inte alltid varit som bäst efter vila förut. Hon gick barfota runt om och med svensk jänkarvagn då liksom vid segern för fyra starter sedan och det verkar vara optimalt. Nu har det gått över en månad sedan den starten också vilket kanske är lite i längsta laget men det är optimalt utgångsläge med spår fem och kort distans och det skulle nästan förvåna oss om hon inte sitter i spets omgående och sedan körs därifrån. Hon stormtrivs i den positionen även om hon inte går där speciellt ofta och hon bör vara lite framflyttad formmässigt med årsdebuten avklarad och vi är inne på att hon kan spåra hela vägen. Det som oroar en del är att vi är en risk att Robert Bergh kör mycket offensivt med Annabelle Dimanche och då kan det bli tufft för Fast Agnes att stå emot och det bäddar i såna fall för en tredje häst. Den oron är anledningen till att vi nöjer oss med endast A-häst på Fast Agnes trots att uppgiften ser intressant ut.

Sedan rankar vi 2 Alvena Valva (18 %) som höjer sig minst ett snäpp med barfotabalans och dessutom gav ett rejält formintryck senast då hon tävlade barfota runt om i kombination med helstängt huvudlag och jänkarvagn för första gången och satt fast med mycket krafter kvar bakom ganska tuffa hingstar. Nu aviseras det samma igen och får inte vår tipsetta trolla bort loppet ifrån spets så blir hon svår att stå emot för övriga. Bästa skrällbudet hittar vi i form av 11 Ellieann (2,0 %) som även hon såg fin ut som fastlåst senast i samma lopp med jänkarvagn för första gången på ett halvår och vid överpace så duger hennes fartresurser långt här då det är ett lite billigare sällskap. Loppets infovinnare är 9 Tro Lo Lo (12 %) som ska gå barfota runt om för andra gången i karriären och var riktigt bra i den första då hon gick 12,8 över 2140 meter och dessutom ska återgå till jänkarvagn igen samt till norskt huvudlag. Rauno Pöllänens 10 Sam Forget (18 %) har tänt till barfota runt om igen på slutet men hon brukar tappa formen runt den här årstiden och kusken brukar ha det kämpigt i såna här sammanhang och hon är inte mer än ett streck bland flera och något överspelad i våra ögon. Vi stannar på dessa fem hästar och förutom favoriten så känns i princip de övriga deltagarna chanslösa.

V86-2

Dagens andra avdelning går över medeldistans med autostart och är öppet för fyraåriga ston som tjänat högst 175 000 SEK. Här spelar vi med dubbla A-hästar och vårt förstasteck är Johan Untersteiners 2 Dealwithakiss (19 %) som visserligen aldrig vunnit lopp men vi blev så pass förtjusta i intrycket näst senast i ett billigt sällskap på Jägersro då hon återkom efter vintervila och halsoperation och var väldigt positiv i en 1.09,5-avslutning. Därefter galopperade hon före start senast men intrycket var fortsatt läckert och vi är inne på att hon utvecklats rejält under vintervilan och det bör i såna fall vara dags att avlägga maiden när som helst och man hör på Johan Untersteiner att han är optimistisk och det kan dessutom bli tal om att köra barfota runt om för första gången i karriären. Vår andra A-häst är vår spetsfavorit 3 Bugatti Brick (16 %) som presterat bra därifrån tidigare även om det inte är någon segermaskin på något sätt och hon har varit lite av en besvikelse hittills. Hon stångades dock mycket mot kulltoppar under fjolåret och var bland annat ute i Oaks och bör ha skaffat sig hårdhet av det när hon kommer ut i det här sällskapet. Det handlar om årsdebut vilket är ett orosmoln men Timo Nurmos fuskar inte med träningsrundorna utan brukar ha det bra i ordningställt direkt även om de flaggar för att det inte är vässat för stordåd. De verkar inte riktigt ha hittat rätt på henne vad gäller huvudlag då hon provat på det det enda efter det andra och frågan är om det inte vore lika bra om hon tävlar med öppet huvudlag förutom att det antagligen blir barfota runt om direkt i årsdebuten.

Bakom vår A-duo rankar vi 10 Zoom Zoom (15 %) vilket är en modell som vi gillar. Hon verkar vara under stark utveckling och blir det tempo på tillställningen så bör det vara vettiga möjligheter för att hon ska kunna blåsa ner allt över upploppet – speciellt då vänsterhänte Björn Goop hoppar upp i sulkyn för första gången vilket brukar kunna ge en rejäl effekt på yngre hästar ibland. Hon hängde på en töm under slutet av loppet senast enligt Ulf Ohlsson där hon var ute i ett tufft sällskap och är behandlad efteråt men verkar inte ha stått över något direkt och ska antagligen fortsätta att tävla barfota runt om vilket fungerat bra i år. Annars är det öppet huvudlag och vanlig vagn som gäller som vanligt. Vi är dock inne på att det kommer bli lite av ett krypkasino idag då loppet är ihåligt och huvudscenariot är att det kan bli svårt att ta något från kön. Vi vill också nämna 11 Fashion Love (25 %) eftersom det är loppets favorit. Hon har varit vass i år och det är antagligen beroende på att de hittat rätt med hennes helstängda huvudlag som hon har 3-1-0 på fyra starter med jämfört med den usla resultatraden d-d-0-d med öppet huvudlag. Det finns säkert en växel till att dra med barfotakörning på en sån här Love You-avkomma men inget som är aviserat i den här starten och hon känns mest som en av flera från bakspår. Vi tar med ytterligare fyra hästar på systemförslaget och vi har inte speciellt höga förhoppningar på en rejäl skräll.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen går över medeldistans med autostart och det är öppet för kallblod som tjänat mellan 200 001 – 500 000 SEK. Här finns det ingen direkt het balansinformation vilket inte är helt ovanligt när det handlar om kallblog. Den klara favoriten är 4 Vestpol Gladiator (37 %) som många tror ska ta över ledningen här men vi anser att han är allra bäst över kort distans och även om han körs av loppets bästa kallblodskusk så är det bara en mängden för oss och vi rankar ner till sista häst i B-gruppen. Våra förstastreck landar istället på 2 Wilda Fille (20 %) samt 3 Kolbergs Lillefot (9,4 %) som bildar vår A-grupp och utgångsgrupp och vi skriver mer om nedan.

Där bakom rankar vi 5 Brenne Brakar (15 %) som kom fyra i norska Kriteriet under fjolåret och är svår att sätta in i sällskapet. Fartmässigt så duger han bra här men galopprisken känns samtidigt överhängande och han är åtminstone sammantaget given i B-gruppen. Därefter rankas 9 Fylking (8,6 %) som inte vunnit i år men verkar vara på gång och har en missvisande resultatrad. Näst senast var vi inne på honom då han gick i jänkarvagn men trots att han kunde köra sig till spets så var vi lite besvikna på att han inte höll hela vägen. Det är trots allt lite enklare motstånd nu och senast galopperade han under frammarsch då han återgick till svensk jänkarvagn igen. Utgångsläget är lite besvärligt men blir det en tuff körning i loppet – vilket det känns som att det är en övervägande risk för – så kan han spurta förbi allt över upploppet med ett mer passivt upplägg. Vi tar totalt med sju streck och det känns nästintill kassaskåpssäkert.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen går över sprinterdistans med autostart och detta är omgångens sportsliga höjdpunkt. Här startar omgångens största favorit 1 Nuncio (81 %) och fungerar han fullt ut är det troligtvis spel mot ett mål. Nu är han dock en gigantisk favorit och med tanke på det tveksamma intrycket innan start och galoppen senast och den sämre prestationen näst senast också så var det givet för oss att gardera. Läget ställer också allt på sin spets då det antagligen inte går att fega från det läget när det gäller att visa sig på topp. Han spetsade från innerspår för tre starter sedan men det var mest stallkamraten Volstead emot den gången och vi är inte helt säkra på att det blir samma promenad i parken den här gången. Det blir antagligen skor runt om istället för barfota fram som i de två senaste starterna.

Det värsta motbudet den här gången är utan tvekan 3 Västerbo Highflyer (11 %) som bör vara nära toppformen nu och är startsnabb. Om Örjan Kihlström inte laddar fullt med Nuncio i starten eller om favoriten galopperar inledningsvis så lär Västerbo Highflyer sitta i spets och då kan det krävas en Nuncio som är mer än “sjuttioprocentig” för att ta ner honom. Det kan bli helstängt huvudlag för första gången i karriären istället för can’t see back-huvudlag som han “alltid” går med och det lär gå undan i starten. Vi tar även med 2 Djali Boko (2,7 %) som ett riktigt långskott i C-gruppen men gör du ett mindre system så kan han plockas bort. Han är hetsig och osäker och svår att räkna på men provades barfota runt om för första gången i aktuell regi senast vilket varit ett klart plus i tidigare regi men där blev allt fel då han blev hängande i tredjespår i 1.06-tempo och den starten glömmer vi. Nu hoppar Christoffer Eriksson upp i sulkyn vilket är en ett stort kuskplus och när vi minst anar det så kommer den här hästen slå till med en kanonprestation.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett långdistanslopp med autostart och det är en spårtrappa som är öppet för hästar som tjänat mellan 500 001 – 1 450 000 SEK. Loppet är oerhört trist spelmässigt då det bara är tio hästar anmälda och det i princip inte kan skrälla och som vi ser det står lopppet enbart mellan de tre-fyra mest betrodda och det är tveksamt att ha med såna här lopp inom stora streckspel.  Att ta med alla de mest betrodda lockar inte och vi väljer därför att ta ställning för favoriten 6 Västerbo Arthur (45 %) som vi anser är tuffare än andrahandsfavoriten och borde vara större favorit än i nuläget och det var en given spik för oss vilket vi skriver mer om nedan. Som förstareserv lägger vi 5 Casanova Sisu (30 %) trots att han blir gigantisk favorit vid en eventuell strykning. Om det sker så är vi dock inne på att det blir ett riktigt blufflopp igen ifrån spets och att det då är en absolut toppchans – men vi lägger hästen under rubriken överspelade nu då vi tror att favoriten plockar ner honom från alla positioner och vi skriver mer om honom också under separat rubrik.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett treåringslopp över medeldistans med autostart. Här hittar vi omgångens näst största favorit 3 Global Un Poco (74 %) som har gjort allting rätt på slutet och att han ska vara klar favorit råder det inget tvivel om. Han har vuxit en klass i år då han börjat tävla med murphybländare och can’t see back och lagt in en växel till i de två senaste starterna barfota runt om och han ska gå likadant igen och det finns en risk att han krossar det här fältet också från dödens eller att han blir släppt till spets. Vi anser dock att procenten är väl tilltagen då det finns flera motståndare som verkar vara under kraftig utveckling och vi faktiskt är tveksamma till om han når till täten. Vår spetsfavorit är nämligen 2 Vikens High Yield (7,9 %) som är mycket orutinerad men vi blivit oerhört imponerade av och vi löper därför hela linan ut här och spelar utgång på den häst som vi tycker har störst spelvärde vilket vi skriver mer om under separat rubrik.

Där bakom är miljonskrällen 6 Dream Of Trix (1,9 %) också högintressant då han såg smällfin ut senast med ny utrustning och han skriver vi mer om under skrällbud.  Även 4 Mellby Fire (10 %) måste nämnas då det ser ut att vara en sort av rätta virket och blir det återigen barfota runt om så ska det bli spännande att se hur bra han är för dagen. Han galopperade senast då han gick barfota runt om för första gången men vi är inne på att stallet kan korrigera honom lite och han kan utmana favoriten om han bara får en vettig löpning. 5 Hazard Boko (3,0 %) gick med helstängt huvudlag ifjol och gjorde det ganska bra även om han mattades lite i slutet av året och har agerat förbättrat i år igen och tog en spetsseger senast med öppet huvudlag. Han ska provas med jänkarvagn den här gången vilket är lite intressant eftersom det finns en liten chans att han når täten. Han har dock gått med jänkarvagn ifjol också utan att visa något extra (även om det var mot Coin Perdu). Vi tar totalt med fem hästar och försöker jobba bort den stora favoriten för att de ska bli någon utdelning.

V86-7

Den sjunde V86-avdelningen är Norrlands Grand Prix vilket är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för 4-åriga hästar som tjänat som lägst 30 001 SEK. Här delas favoritskapet mellan amerikanerna 4 Dice Man (32 %) samt 6 Muscle Hustle (30 %) och att dessa ska ses med högst vinstchanser i loppet håller vi med om men till nuvarande procent är det neutralt spelvärde då frågetecknen inte är helt uträtade på dem. 4 Dice Man (32 %) var näst senast ute på V75 och blev en rejäl snackis men galopperade bort sig relativt tidigt och senast var han ute på V75 igen och även om det “endast” blev en andraplats så var insatsen mersmakande. Han tävlar med skor runt om, jänkarvagn och öppet huvudlag och har visat upp viss startsnabbhet och är vår andrahandare i spetsstriden och når han dit utan att det kostar för mycket så blir han svårtuggad.

Vår spetsfavorit är istället 6 Muscle Hustle (30 %) som nu gjort två starter i Sverige och hunnit med att visa fina fartresurser men samtidigt har även galoppskorna suttit på och han ståtar nu med två diskningar. Han tävlade först med skor runt om där han blev för lätt fram och sedan lättare fram och barfota bak där han istället galopperade både i första sväng och in på upploppet och det viktigaste är att hästen går felfritt i den här starten som det känns. Vi är dock inne på att det kan bli en körning mellan nämnda hästar vilket kan bädda för vår idé i loppet 11 Guinea Boko (4,4 %) som vi skriver mer om under skrällbud.

Bakom nämnda hästar varnar vi även lite för 2 Urchin (2,9 %) som en miljonskräll då han under fjolåret stångades mot kulltoppen men mest har sprungit och småsovit och sett seg ut i årets starter. Till denna start testas dock ett norskt huvudlag för första gången för att göra honom alertare vilket vi är inne på att det  kan ge en fin effekt på den här hästen och då duger han bra med en lämplig ryggresa. 7 Algot Zonett (13 %) har mycket hög kapacitet men vi rankar honom endast som C-häst i årsdebuten då han inte kan öppna speciellt snabbt och har visat klara tendenser till att vara gynnad av täta starter med 3-0-0 efter tre starter inom tio dagar jämfört med 0-0-0 efter fyra starter med över tre veckors uppehåll. Även 5 Castle Hall (2,5 %) är värd att nämna då det kan bli jänkarvagn för första gången ikväll. Loppet känns överlag rätt bökigt att reda ut och vi väljer att ta med totalt åtta hästar men det behöver inte vara fel att fylla på ytterligare.

V86-8

Dagens avslutande avdelning inom V86-spelet är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 140 001 – 525 000 SEK. Vårt klara förstasteck är skrällen 5 Dennis De Castella (3,6 %) som är både A-häst och utgång på det höga spelvärdet vilket vi skriver mer om nedan. Där bakom rankar vi favoriten 9 Alorac Mathbell (24 %) som är extra vass barfota runt om som han tävlat på slutet och kommer från en topprestation och lär köras offensivt igen. Han får dock ofta göra mycket grovjobb själv och det ser ut att bli en tuff resa igen och även om vi håller honom högst kapacitetsmässigt i fältet så känns spelvärdet endast neutralt då Jörgen Westholm inte är någon favorit för oss i sulkyn och det lätt kan strula från bakspår och man sällan har råd att tugga på för mycket ute i spåren den här årstiden. I övrigt blir det sannolikt jänkarvagn och någon form av helstängt huvudlag som senast.

Därefter rankas 4 Sapajou (19 %) som verkligen inte är någon av våra favorithästar men han är trots allt klar spetsfavorit och det är en position som han trivs utmärkt i. Han går barfota fram och med svensk jänkarvagn som vanligt och får han vara ifred ett tag i täten så kan han mycket väl stappla undan även om det inte är huvudscenariot. Detta lopp känns lurigt och vi rekommenderar att ni fyller på så långt plånboken räcker och varnar lite extra för storskrällen 11 Temple Of Dreams (0,6 %) som ska köras barfota runt om för första gången och det är alltid intressant även om han inte rosat marknaden hittills i år och dagsformen (och stallformen) är diffus.

Spiken

V86-5: 6 Västerbo Arthur (45 %) är en riktigt härlig barfotahäst som kommer från flera topprestioner där han slagit betydligt bättre motstånd än vad han möter idag enligt vår mening. Trots att det nu handlar om en mellanstart inför V75-finalerna under Elitloppshelgen och att vi därmed inte förväntar oss att han ska hålla samma nivå som på slutet så väljer vi att spika. Anledningen är helt enkelt att vi håller honom som en klass bättre än motståndet och tror att han är knapp spetsfavorit före andrahandaren 5 Casanova Sisu (29 %) eller att han får överta. Om han når dit utan större problem så bör loppet vara över medan det däremot kan bli tuffare ifrån dödens men även därifrån anser vi att det är en bra chans om hästen bara tävlar i närheten av optimalt utrustad. Vi är lite inne på att huvudlaget är minst lika viktigt som barfotabalansen på den här hästen som gått med trekvartsstängt och halvstängt på slutet förutom med jänkarvagn. Om det aviseras “preparébalans” på något sätt närmare spelstopp från Robert Bergh så kanske vi ändrar uppfattning men tills vidare känns spiken given. Vi taxerar vinstchansen till 58 %.

Utgångar

V86-2: 2 Wilda Fille (21 %) har en historik av mycket galopper men har på slutet stabiliserats och verkar inte längre vara lika osäker. Till denna start kommer han med visad toppform och förutsättningarna känns perfekta då han är ganska startsnabb och vi värderar spetschansen till omkring 30 % men oavsett så bör det bli en fin resa i den främre träffen. Han har också en historik av att prestera bra på Bergsåker och med aktuellt tidsintervall då han tidigare har resultatet 7-1-3 på 24 starter med det jämfört med 0-2-2 i 28 starter med andra intervall. Dessutom har han fungerat bra ihop med just Wiktor Kylin-Blom i sulkyn. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

V86-2: 3 Kolbergs Lillefot (9,4 %) har visat fin form en längre tid då han satt fast med lite krafter kvar näst senast trots att han varit hängande i tredjespår och fick backa sig sig och insatsen senast vid vinsten var verkligen mersmakande. Till denna start låter det uppåt och då han är starsnabb så bör han sitta bra på det direkt även om det inte är vår spetsfavorit. Han har visserligen inte riktigt dugit till när han mött hårdare motstånd förut men för tre starter sedan blev han faktiskt lite bortkörd då kusken släppte spets och han fastnade med mycket krafter kvar i mål bakom Fender som vann före Wilda Fille och Fylking. Han kommer med toppform och verkar ha utvecklats på slutet på gamla dagar och med ett lämpligt rygglopp till upploppet så bör han räcka långt. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V86-6: 2 Vikens High Yield (7,9 %) får nu sitt elddop då han bara gjort tre starter och ställs mot betydligt hårdare konkurrenter men han kommer från strålande insatser mot ett klent motstånd. Det intryck som han gjort på oss i dessa starter har gjort oss övertygade om att detta är något extra och vi tycker att förutsättningarna ser intressanta ut här. Han är nu vår klara intitiala spetsfavorit och det låter påställt ifrån stallet. Ledningen är dock inget måste och vi gråter inte blod om han nöjer sig med vinnarhålet då 4 Mellby Fire (10 %) i sådana fall är den som antagligen kommer få överta och då kan det bli perfekt om favoriten trycker på ifrån dödens. Oavsett så lär vår utgång få en lämplig resa och då vi är övertygade om det är en talang utöver det vanliga som mycket väl kan utveckla sig till en kulltopp så är procenten helt fel. Vi taxerar vinstchansen till 25 %.

V86-8: 5 Dennis De Castella (3,6 %) är en sort med hög grundkapacitet som efter en downperiod äntligen verkar vara allvarligt på gång igen. Vi gillade vad vi såg i den senaste starten då han höll tappert till andraplatsen ifrån dödens och nu med ett fullt lopp i kroppen så bör han vara ytterligare formmässigt framflyttad och det låter även uppåt ifrån stallet. Vi är inne på att han intialt lär hamna i dödens och därefter bli avlöst av favoriten Alorac Mathbell som lär komma fram tidigt. Om han inte blir avlöst är det ingen större fara då det är en position som han trivs i och är han vilket vi tror ytterligare framflyttad till denna start så tror vi på vissa möjligheter därifrån eller andra par utvändigt. Vi taxerar vinstchansen till 22 %.

Övervärderade

V86-1: 8 Annabelle Dimanche (20 %) tillhör de bättre kapacitetsmässigt men hon var segerlös ifjol och vinner inte specillt ofta nu heller även om det är barfota runt om och jänkarvagn som funkat bra på slutet. Hon har 1-2-0 på 11 starter över kort distans och det känns inte som någon fördel utan medeldistans verkar fungera bättre. Utgångsläget med åttondespår över kort distans bäddar för problem då hon bara är relativt startsnabb och vi är helt inne på att hon inte kommer nå spets och då väntar istället säkerligen en tung resa i dödens som bäddar för någon annan. Om Robert Bergh däremot backar direkt så blir det istället svårt att komma in i matchen och som betrodd tar vi bort henne från systemet. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Skrällbud

V86-6: 6 Dream Of Trix (1,9 %) gick senast med jänkarvagn, rycktussar och barfota runt om för första gången och såg med dessa förändringar nästan ut som en ny häst och spurten var formidabel och han hade krafter kvar i mål vilket känns mycket intressant. Nu aviseras det samma balans och täta starter kanske kan föra fram honom ytterligare och varningen är härmed utfärdad även om det givetvis finns några tuffa konkurrenter med i fältet så tycker vi att det är ett av omgångens mest intressanta miljonskrällar. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V86-7: 11 Guinea Boko (4,4 %) har härdats mot tufft motstånd den senaste tiden och gjort det bra med jänkarvagnen på. Hon har utvecklats successivt och trenden är fortsatt uppåt och rent kapacitetsmässigt så duger hon bra här. Nu aviseras det visserligen ett snällare upplägg men då vi är inne på att det kan bli en riktigt tuff körning mellan de mest betrodda samt Ove A Lindqvist med Castle Hall så kan det bädda för bakspårshästarna. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*7*6*2*1*1*8*5 = 4 200 kronor[/content_protector]