V86 Solvalla/Bergsåker

V86

Jackpot igen och vi har bra feeling för omgången

[content_protector password=”bisonspiro” cookie_expires=”3600″]Det blev precis som vi trodde inte någon högre utdelning förra veckan och onsdagens V86-omgång kryddas därför igen med Jackpotpengar. Vi missade tyvärr vår spik Ochongo Face som inte hade någon av sina allra bästa dagar och fick se sig nerspeedad till slut. I övrigt var vi dock rätt ute men att missa i sådana omgångar är inget vi gråter över då vi jagar större utdelningar.

Tyvärr riskerar dagens omgång även den att bli favoritbetonad då vi anser att de båda storfavoriterna är berättigade varav vi spikar den ena. Den andra är egentligen även den en tänkbar spik alternativt utgång men då vi vill ha en systemkonstruktion med lite potential så nöjer vi oss med A-häst på 6 Carlos Greenwood (63 %) i V86-6. Omgången ser inte helt kall ut då det är några lopp som känns rätt öppna och vi har hittat några lågprocentare som är totalt felstreckade och vi höjt upp till A-grupperna. Som ni vet krävs det inte mycket inom V86 för att utdelningen ska skjuta i höjden så chansen till topputdelning finns absolut!

Till helgen spelar vi som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

V86-1

Förra veckan hade vi rankat ner 8 Top Of the World (61 %) lite som storfavorit mot bättre motstånd som Zenit Brick och O.P.Q.C.. Då hade hästen ingen dokumenterad form och det var dessutom ovisst om han skulle nå ledningen. Då löste sig allt för honom där han vann och även om vi inte blev särskilt imponerade så är förutsättningarna perfekta denna gång trots att startspåret är lite avigt. Vi spikar och letar vidare efter skrällar i andra lopp.

Eftersom vi är tidiga ute med våra tips så kan vi nämna att om det dyker upp någon betydande negativ info kring vår spik eller i händelse av strykning så är loppet rätt skiktat där bakom och klar andrahäst i våra ögon är 2 Solöns Rangel (10 %) som är vår spetsfavorit och bör köras där om Top of the World kommer bort. Vi litar dock inte fullt ut på henne så streckar du även 6 Buy the Law (7,6 %), 10 Navaronne (3,1 %) och 1 Elles W.Fill (4,8 %) så bör du vara i hamn. Tänk dock på att 10:an är först i turordningen så utifall det är en sen strykning lär hästen få väldigt många extra streck på sig och med tanke på det så blir spelvärdet lågt.

V86-2

Ett rätt klasslöst sprinterlopp där det är svårt att lita helhjärtat på något ekipage. Känslan är att lite vad som helst kan hända i detta lopp då de hästar som vi framför allt tror på har kuskar med dålig statistik.

Favoritduon är 2 Apricot Stone (31 %) och 11 Banthechocolate (20 %) och dessa hästar har vi inte blivit nämnvärt imponerade över och i våra ögon är de bara några av flera och med sämre kuskar så hade de troligtvis inte ens kommit med på systemet. Gör du ett mindre system eller annan systemkonstruktion så kan de vara lämpliga hästar att rata från systemramen.

Vi rankar 4 Harlekin Sign (6,3 %) först trots att Stefan Jansson sitter i sulkyn som minst sagt har dålig statistik. I våra ögon är det hästen i sällskapet och med en toppkusk hade det varit ett tänkbart spikbud. Idag är utgångsläget bra och han är vår knappa spetsfavorit men bör oavsett hitta en vettig position. Vi nöjer oss med att spela ensam A-häst och garderar brett därbakom då loppet känns ”äckligt” och det behöver inte vara fel att strecka ännu fler hästar.

V86-3

Hade vi vetat att 13 Tand Tuff (19 %) skulle gå felfritt hade vi spikat direkt då hästen dels gav ett fint formintryck senast trots galopperna och Jan-Olov Persson dels kör med flyt för närvarande och hans stall går som tåget. Nu är det tyvärr troligt att det blir någon galopp längs vägen vilket gör att vi nöjer oss med att ranka hästen först.

Loppet präglas i övrigt av att det finns många rundningsmärken och känslan är att det bara är ett fåtal hästar som bör kunna vinna. Den bästa hästen på startvolten är 3 Essis Lille Alfred (33 %) som också är streckfavorit. Hästen har egentligen idealiska förutsättningar men vi var inte direkt förtjusta i intrycket senast trots vinsten och därefter har hästen även vaccinerats vilket alltid är ett litet orosmoln även om rapporterna är goda. Kommer vår tipsetta bort från tillägg så är det dock en hygglig chans att hästen håller undan även utan någon topprestation.

Andrahandaren 12 Lesja Kongen (24 %) är annars tillsammans med vår tipsetta den bästa hästen i sällskapet även om skor är mycket negativt för honom men samtidigt är loppet fullt av rundningsmärken och det är fullt möjligt att det kommer bli tävling om att gå på innerspår och det inte blir speciellt jobbigt att komma fram och då tror vi att han kan ta ner ledaren utan någon topprestation. I övrigt har vi med två smällkarameller som också är de enda vi tror har några som helst chanser i övrigt i detta ganska klena lopp.

V86-4

Favorit är 3 Mellby Charmören (45 %) och det känns klart berättigat. I ett V86-lopp med orutinerade hästar är det han som visat klart mest och löper han upp till samma nivå som han visat på Bergsåker där han gjort de senaste tre loppen så blir han svårslagen. Nu är det dock en långresa vilket är lite oroande samt så gjorde han bort sig på Solvalla i flera starter i tidigare regi vilket även det ger lite skrämselhicka. Vi litar helt enkelt inte fullt ut på hästen ännu och nöjer oss med att spela utgång.

Bakom favoriten är det ingen häst som riktigt imponerat på slutet men det finns några som visat fina fartresurser och vi kan ana kommer få en fin framtid. Känslan är att framför allt våra B-hästar har kapacitet som är i par med favoritens om det lossnar för dem och då de är orutinerade så kan det mycket väl ske nu! Vi garderar vidare bakom vår utgång och tar endast bort några hästar som hittills inte visat något som duger.

V86-5

Här anser vi att det är fel favorit då vi inte alls är speciellt förtjusta i 6 Champ Walk In (32 %) som häst utan anser det finns en häst som är klart bättre och även några andra som åtminstone håller samma nivå. Nu är det visserligen spetsläge och favoriten ska rankas tidigt men vår tipsetta är 3 Bison Spiro (14 %) trots kuskminuset att han nu körs av tränaren Anna-Karin Rundqvist. Vi gillade intrycket senast och har goda förhoppningar att han ska krossa allt från dödens här. Gör du ett mindre system så kan detta vara en rolig chansspik då spelvärdet är högt och tyvärr är de flesta av de andra hästarna vi har med på ramen relativt betrodda.

V86-6

Vi rankar 6 Carlos Greenwood (63%) först då det är en häst som imponerade senast och nu är det spetsläge. Favoritskapet är tyvärr berättigat och hästen snuddar på att vara ett spikbud. Vi litar dock inte helt på hästen som emellanåt visar lite heta tendenser och dessutom startat mest på Åby och även gått som allra bäst där. Vi anser därmed att procenten är lite i överkant och väljer att fylla på med ytterligare några hästar och det känns tryggt med fyra streck här.

V86-7

Ett stolopp där vi anser att det är några hästar som höjer sig rejält gentemot de andra och här känner vi oss relativt säkra trots att vi endast streckar fyra hästar. Vi tror mest på 5 Withma (26 %) som vi hade som fräck utgång senast på vårt V75-förslag och hon infriade verkligen. Det lyser form om hästen och kommer hon till ledningen så blir hon svårslagen. Vårt huvudscenario är dock att spetshästen är 3 Bonbon Mearas (33 %) och ifrån dödens är det mer ovisst om hon vinner även om vi inte utesluter det. Loppets fynd är annars 2 Ninepoints Ariel (3,5 %) som nu återkommer efter vila där träningsrapporterna är positiva. Det är fullt möjligt att det behövs något lopp i kroppen för en topprestation men presterar hästen på topp så är hon i nivå med de betrodda och tre procent lockar!

V86-8

Det avslutande loppet känns klurigt och präglas av hästar vi egentligen förväntat oss mer av hittills i karriären. Den som vi blivit mest besvikna på hittills är den som vi rankar först, nämligen 3 Hagentoy (22 %). Han har gott kunnande och trots att vi fått omvärdera potentialen rejält så är känslan att han bör duga bra här. Som vi läser loppet bör han sitta i ledningen relativt omgående och därifrån bör han ha vettiga möjligheter att hålla undan men hästen måste visa bättring innan vi litar fullt på honom så vi garderar på. Loppets mest intressanta häst på strecken är annars 1 Toujours Vif (5,4 %) som vi skriver mer om under skrällbud.

Spiken

V86-1: 8 Top of the World (61 %) är en häst som vi kommit mycket fel på hittills på vår sida. Vi håller egentligen inte honom speciellt högt men har ändå respekt för hans förmåga att bita ifrån sig ifrån spets. I det senaste loppet så hade vi hästen som övervärderad då vi dels ansåg att det fanns klart bättre hästar bland motståndarna och dels så var vi tveksamma till om spets skulle nås. Samtidigt så var vi inte helt övertygade om formen. Till denna start är vi av en helt annan åsikt gällande ovan nämnda punkter. För det första så anser vi att hästen höjer sig rejält gentemot motståndet som är enklare nu och vi är fullkomligt övertygade om att spets nås även om det kan bli aningen dryga spår men vårt favoritscenario är att det bör gå relativt smidigt trots spår åtta.

När han väl nått till ledningen så har vi svårt att se något ekipage gå upp i dödens och trycka upp tempot utan det bör faktiskt bli en behaglig resa och att det nu är täta starter ser vi som positivt och då det även låter positivt i från stallet och hästen är en bra reshäst så tvekar vi inte. Vi taxerar vinstchansen till 70 % och då vi dessutom tror att dagens procent på 61 % kommer sjunka en aning så känns spelvärdet bra.

Utgångar

V86-3: 13 Tand Tuff (19 %) blev lite av ett stallskrik senast inom V75 då hästen värmde på ett alldeles strålande sätt. Vi gillade faktiskt även intrycket i loppet om vi bortser från galopperna och vi känner oss fullkomligt övertygade om att hästen vinner detta lopp om han går felfritt. Tyvärr är galopprisken väldigt överhängande på denna häst vilket gör att vi nöjer oss med utgång. Vi taxerar vinstchansen till 40 %.

V86-4: 3 Mellby Charmören (45 %) har gjort det riktigt bra i regi Markus Pihlström som för övrigt har fin form på stallet för närvarande. Till dagens start ser egentligen allt positivt ut och vår känsla är att han kommer öppna bra och sitta i spets antingen omgående eller efter några hundra meter då vi inte tror att någon av de andra spetskandidaterna tackar nej till ryggen.

Vi nöjer oss med utgång då det är första långresan i regi Pihlström och samtliga starter i den regin hittills har varit på Bergsåker. Dessutom finns det några motståndare som vi spår kommer bli riktigt bra framöver och bland sådana här orutinerade motståndare kan det vara någon av de andra som helt plötsligt visar sig vara kraftigt förbättrad och då kan favoriten få en match. Vi taxerar vinstchansen till 55 %.

V86-5: 3 Bison Spiro (14 %) låter det taggat på inför denna start och det förstår vi verkligen då vi gillade intrycket i den senaste starten där han visserligen slutade oplacerad efter ett omöjligt lopp men var helt oförbrukad och såg mycket fin ut. Till dagens start så har han viss spetschans och vi blir inte förvånade om den nås direkt eller om han får överta om Anna-Karin Rundqvist trycker på direkt. Vårt huvudscenario är dock att det blir dödens och därifrån så tror vi på vettig chans också att hästen helt enkelt krossar motståndet. Ifrån spets är dock loppet i våra ögon i princip över! Med en toppkusk hade vi gjort mer utav hästen men nu nöjer vi oss med utgång och taxerar vinstchansen till 25 %.

Övervärderade

V86-2: 2 Apricot Stone (31 %) hade vi som förstahäst senast mycket på grund av att hon dels var vår klara spetsfavorit och då vi dessutom ansåg att det fanns ett okej spelvärde då hon inte var så hårt spelad. Till denna start känns hon som favorit kallare då vi inte tror på spets och då hon dessutom är hårdare betrodd och även om stallet skyller den dåliga prestationen senast på banan så gillade vi inte alls det allmänna intrycket. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V86-5: 11 Collins (21 %) hade vi trott på här om han varit i toppform men de två senaste insatserna lämnar många frågetecken. Tränaren hittar inga fel på hästen och är även han frågande till de svaga prestationerna och då han dessutom hittills varit som allra bäst ifrån de främre positionerna så är läget även det ett klart minus. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Skrällbud

V86-2: 4 Harlekin Sign (6,3 %) är den häst som vi anser har visat högst toppnivå hittills i sällskapet. Nu startar han ifrån ett perfekt spår fyra då han är startsnabb även om han visserligen inte är vår spetsfavorit utan det är vår andra A-häst 5 Son of Triton (15 %) men likväl har vi Harlekin Sign som andrahandare i spetskampen. Oavsett så bör han sitta bra på det direkt och 6,3 % av insatserna i ett öppet lopp är alldeles för lite. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V86-7: 2 Ninepoints Ariel (3,5 %) är märkligt bortglömd då hennes kapacitet är väl i nivå med de betrodda. Visserligen återkommer hon efter vila och det är långtifrån troligt att toppformen sitter där direkt men samtidigt har hon presterat bra tidigare när hon återkommit efter uppehåll så vi förväntar oss åtminstone en skaplig prestation. Nu känns utgångsläget riktigt intressant då hon är vår favorit att hitta ner i vinnarhålet och hon har normalt sett en bra spurt så om luckan kommer så känns hon giftig. Att hon bara har 3,5 % av insatserna på sig tycker vi är klart för lite och vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V86-8: 1 Toujours Vif (5,4 %) är startsnabb och bör ha goda möjligheter att initialt ta spets för att sedan troligtvis släppa till den av 3 Hagentoy (22 %) eller 4 Force One (35 %) som är först fram och ställer frågan. Vi tror det blir vinnarhålet och då vi verkligen gillade intrycket senast när hästen kördes med halvstängt huvudlag, vilket det blir nu igen, så blir vi inte förvånade om han speedar ner motståndet över upploppet med en eventuell lucka. Att dessutom Magnus Jakobsson som hästen funkade bra med i förra starten och som vi rent allmänt håller som en underskattad kusk svingar sig upp i sulkyn igen är ytterligare positivt. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

Jokersystemet

Solvalla7bergsåker 10 feb

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 2*4*1*7*5*3*3*6 = 3 780 kronor.[/content_protector]