V86 Solvalla/Bergsåker

V86

Barfotaförbudet är äntligen borta igen och vår spik som bör ha en bra chans är endast andrahandare

[content_protector password=”äntligen” cookie_expires=”0″]Spiken Barkevious Mingo vann i förkrossande överlägsen stil förra veckan och det var ett exempel på att materialet spelar stor roll i våra ögon då han gick med jänkarvagn liksom vid segern för tre starter sedan inom V75. Ett annat exempel på hur stor skillnad utrustningen kan göra var Sambuca Knight på V75 i söndags som nästan såg ut som en helt ny häst när han gick i jänkarvagn för första gången. I övrigt var den förra V86-omgången en besvikelse där flera betrodda hästar vann tillsammans med en miljonskräll i form av Liza With a Z. med Olof Thorson som vi inte alls var inne på och vi stryker ett streck över den omgången. I övrigt har tipsformen varit ganska god då vi bland annat var nära miljonutdelning på V75 Tillsammans i söndags med sex rätt på två system där vi dock fick nöja oss med en hög femsiffrig utdelning.

Det är dags för Solvalla och Bergsåker att dela på en V86-omgång på premiärdagen av att barfotaförbudet är över och det är en fantastisk känsla att se hästarna löpa ut som kalvar på grönbete efter en lång och hård vinter. Spelmässigt så är det däremot väldigt lurigt och svårbedömt när väderleken är som den är omkring nollgradigt och det är svårt i skrivande stund att avgöra hur det kommer gå att tävla på de olika banunderlagen ikväll. Vi utgår dock från att det ska gå att köra barfota fram på båda banorna och förhoppningsvis barfota runt om också – åtminstone på Solvalla vilket ni kan se i videon nedan med den nya banmästaren – men att en del tränare ändå väntar med att rycka skorna. Det är hur som helst en spelmässigt intressant krydda med barfotakörning igen även om det är lätt att trampa i klaveret ibland. Vi rekommenderar att man följer skoinformationen och värmningarna extra noga under kvällen.

Vi har fått in några strykningar under dagen, bl a på favoriten Valley Brodde i V86-6 och eftersom det loppet har blivit väldigt rumphugget nu med endast sex hästar så tar vi chansen att spika oss ur problemen på 5 Antonio Trot (23 %) som vi trodde på i fjolårets sista start senast med Björn Goop i sulkyn då han hade hittat stilen allt mer under hösten och nu visserligen gör årsdebut efter ett par månaders vila men har tränat bra enligt stallet och borde ha en bra chans att kunna kontrollera det här lilla fältet. Vi ger omgången en trea på en femgradig skala i spelvärde då det överlag är tunna lopp även om vi trots allt lägger halva systemet på en miljonutdelning. En stor del av dessa rader är kombinationer där 7 Garnsey Boko (70 %) bränner i V86-5 och det är något som vi hoppas på även om vi lägger honom som ensam A-häst utan utgång och vi garderar brett bakom och därmed trots allt bara lägger drygt 21 % av systemet på honom.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör två bolag för 150 SEK respektive 450 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

OBS! Missa inte att det numera går att spela filsystem på V86 Tillsammans vilket är intressant men det gäller tyvärr inte ombudslagen. Vi lämnar dock in V86 med filsystem i våra Jokerbolag utan ombudsavgifter.

V86-1

V86-omgången inleds med ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 475 001 – 950 000 SEK. Klar favorit är 4 Ajlexes Cubano (43 %) och det köper vi då uppgiften är mycket lämplig med spetsläge där han trivs mycket bra samtidigt som de värsta motbuden startar från byngliga lägen och vi spelar därmed utgång vilket vi skriver mer om nedan. Loppets andrahandare 8 Magnifik Brodde (19 %) anser vi dock är överspelad och lägger utanför systemet trots sex streck och vi skriver mer om honom under rubriken överspelade. Vid bevisad full form hade vi utan tvekan spikat favoriten men nu nöjer vi oss med utgång då det finns flera hästar som kan överraska här. Det bästa skrällbudet i loppet är utan tvekan 12 Navaronne (3,2 %) som senast startade som betrodd inom V86 mot ett liknande motstånd och galopperade på väg mot täten på bortre långsidan (i ett lopp som Höwings Star vann som var otroligt bra i söndags) och nu har han blivit helt bortglömd istället. Han såg i övrigt fin ut och trivs som allra bäst med ryggresa och blir det överpace så blir han svår att stå emot. 1 Google Håleryd (12 %) är lite ojämn men gör debut i ny regi och är bra när han tävlar på topp. Han lär dock inte kunna svara ledningen och med träningsbalans med öppet huvudlag så känns han inte som mer än en B-häst på vårt system.

V86-2

Dagens andra avdelning inom V86-spelet är ett kortdistanslopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 340 001 – 1 900 000 SEK. Tyvärr är det endast sju deltagare i loppet men i gengäld håller det en hög kvalitet och ser spelmässigt rätt intressant ut. Loppets klara favorit är 3 Victor A.U. (41 %) som imponerade senast när han kom ut i årsdebuten och vann från ett uselt utgångsläge. Den gången ansåg vi att han var väldigt prisvärd som skräll och vi hade med honom i A-gruppen på våra tips. En stor anledning till att vi trodde på honom då var att han har en historik av att göra bra ifrån sig direkt efter vila vilket samtidigt betyder att vi inte förväntar oss att formen är speciellt framflyttad till denna start. Han blir däremot mer än tio gånger hårdare spelad den här gången och en bidragande orsak till dagens höga procent är att spelarkåren verkar förvänta sig att han tar ledningen relativt smärtfritt men då vi inte är inne på det scenariot och istället ser en resa i andraspår så rankar vi ner en aning. Han tävlar med öppet huvudlag och med skor runt om som vanligt vilket fungerade bra senast men loppet blev lite kört i halsen då i ett ganska svagt lopp där storfavoriten satt instängd mest hela vägen.

Vi tror att det blir ett taktiklopp här och vårt förstastreck är 5 Georgie Mae (17 %) som är rysligt startsnabb och klar spetsfavorit från ett perfekt läge och det är en position där hon trivs riktigt bra när hon körs där hela vägen. Vår idé har vid flera tillfällen visat att hon duger bra mot hårda gäng och till denna start låter det påställt och det blir barfota om banan tillåter. Får hon bara vara ifred ett tag i spets så tror vi att hon spårar runt om. I vår A-grupp lägger vi även 7 Al’s Winnermede (9,8 %) som är kapabel men oerhört svår att räkna på. Hästen har kanske visat högst toppkapacitet i fältet men det är sällan han får det att fungera fullt ut. Till denna start låter det dock oförskämt positivt ifrån tränaren Svante Ericsson som visade upp Blue Star Champion i ett fantastistikt slag i helgen och som skräll känns han intressant då vi är inne på att han kan ta ner detta motstånd den tunga vägen. Han provades med jänkarvagn senast men det fungerade inget vidare och det blir en återgång till en vanlig vagn nu som vid segern näst senast förutom att det antagligen blir helstängt huvudlag. Att det är sprinterdistans ser vi inte som någon fördel men samtidigt är vår känsla att det ska fungera bra när motståndet inte är det allra tuffaste. Gör du ett mindre system så är det dock lämpligt att ta ner honom till B-gruppen.

Andrahandandaren 2 King City (25 %) har också visat hög kapacitet men vi anser att han är aningen överspelad idag då han inte verkar vara förberedd för någon topprestation och aldrig vunnit efter lång vila tidigare och vi är inne på att det blir ett lite passivt upplägg. Han skulle vara gynnad om det går att köra barfota fram även om han gått bra med skor runt om också – annars blir det sannolikt jänkarvagn och helstängt huvudlag som vanligt.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett kortdistanslopp med autostart och loppets proposition är 100 001 – 225 000 SEK. Loppet är rundspelat med fyra hästar som har mellan 16-22% av insatserna på sig och av dessa sågar vi två och går kort med endast tre streck. Den knappa favoriten är 1 Amazing La Marc (22 %) som senast tog sin första seger efter debuten för 24 starter sedan och det är möjligt att hon hittat rätt i ny regi nu eftersom hon hade stått över inför starten innan vilket gör henne ursäktad. Hon har visat upp en vettig startsnabbhet och bör ha en vettig chans att hålla upp ledningen här även om hon blivit överflyglad från innerspåret förut och med tanke på det fina intrycket senast så kan hon bli svårslagen i sådana fall. Samtidigt är vi inga stora fans av Henrik Svensson i sulkyn och är inte alls säkra på att han lyckas hålla spets och vill också se fler bra prestationer av hästen innan vi köper henne fullt ut som favorit och vi ser trots allt spelvärdet endast som neutralt.

Vårt förstastreck är istället 4 Samantha Y. (6,2 %) som vi skriver mer om under skrällbud  och på systemet tar vi även med 11 Doctor Doxey Zenz (19 %) som verkar gilla distansen som han startat över två gånger och var mycket bra vid seger i den första starten och senast efter uppehåll gnetade på bra från dödens på något tung bana som är något som han inte trivs med och han hade vilopuls efteråt. Han tränar bättre än nånsin och vi håller det fortsatt som den bästa hästen i fältet och det är ett mycket starkt streck att låsa loppet på men utgångsläget är dåligt samtidigt som körsvennen Mathias Andersson inte håller någon högre klass. Totalt tar vi ställning och stannar på tre streck men gör du ett större system så rekommenderar vi dig att fylla på med fem-sex ytterligare streck om du vill heltäcka loppet.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat 40 001 – 115 000 SEK och det håller ingen högre klass för propositionen. Favorit är 6 Un Dernier Rire (40 %) och det anser vi vara berättigat då hon visat bäst fartresurser och vi spelar utgång. Bakom favoriten har tyvärr andrahandaren 4 Cabaree F.C. (28 %) högst vinstchans då hon imponerade senast med helstängt huvudlag vilket slog väl ut och det aviseras samma igen och att det eventuellt blir barfota fram om banan tillåter. Hon verkar var under kraftig utveckling och slår den eventuella barfotabalanen väl ut eller om hon skulle överraska med det heltstängda huvudlaget så att hon kan öppna ännu bättre än senast och ta spets istället för favoriten så är vinstchansen god. Där bakom är det mest intressanta skrällbudet på spelprocenten 8 Tortuga (1,6 %) som har en helt missvisande resultatrad och blir spelad därefter. Hon har visserligen ett uselt utgångsläge men körs av Kaj Widell som är en kusk med form och att framskorna nu antagligen rycks ser vi som ett klart plus. Hon tränar grymt bra enligt stallet och vi anser att fartresurserna räcker långt här och till 1,6 % är hon ett fint speldrag även om det så klart är chansartat från läget där det behövs mycket klaff. Totalt tar vi med sex streck och känner oss trygga med det.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är en spårtrappa som är öppet för hästar som tjänat 10 001 – 100 000 SEK. Här hittar vi omgångens största favorit 7 Garnsey Boko (70 %) som har två segrar på tre starter och och uppgiften ser tyvärr lämplig ut och det är även vårt klara förstastreck. Han har inlett karriären på ett bra sätt och det ser ut att finnas en del kapacitet i honom. Han körs ikväll av den bästa kusken i fältet och har även den bästa tränaren vilket förklarar det stora favoritskapet. Han lär köras offensivt och det är stor risk att han får överta spets relativt smärtfritt efter att den initiala spetstriden är klar. Vi väljer dock att nöja oss med A-häst utan utgång då procenten trots allt är väl tilltagen och det handlar om en väldigt orutinerad häst och insatsen senast var trots allt inte särkilt märkvärdig då det var ett billigt lopp samtidigt som han inte fungerade näst senast och i debuten gick det stundtals på nålar. Det är definitivt ingen storfavorit att hålla i handen som spik i en sån här omgång utan vi anser tvärtom att en stor del av omgångens potential ligger i att han faller då vi enbart lägger 21,8 % av systemet på honom.

Vi väljer att gardera brett bakom och mest intressant av skrällbuden anser vi att 11 Lima Star (4,4 %) är. Hon återkom senast efter vila och intrycket var mersmakande och Björn Röcklinger har bra form på stallet för närvarande även om han inte är lika vass i sulkyn. Till denna start bör hon i alla fall vara framflyttad och det låter väldigt uppåt ifrån stallet. Det skiljer inte så mycket mellan hästarna i det här loppet och totalt tar vi med hela tio streck och här jobbar vi in en skräll trots att vi har favoriten som A-häst.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart. Loppet är öppet för fyraåringar och här hittar vi vår spik 5 Antonio Trot (23 %) som vi tror kommer göra ett bra lopp i årsdebuten och vi anser borde vara klar favorit samtidigt som det är en bra systemteknisk spik då loppet bör stå mellan de tre mest betrodda. Loppets favorit är annars 6 Han Herred (24 %) och det är en sort som vi gillar men han återkommer också efter uppehåll och han var visserligen bra i debuten men lär vara i större behov av lopp i kroppen och det låter inte speciellt vässat ifrån stallet samtidigt som vi anser det vara ett minus med Ville Karhulahti i sulkyn. Han går antagligen med skor runt om och murphybländare som de tre senaste starterna och räknas tidigt – inte minst om han kommer till spets utan att det kostar för mycket – men han brände trots allt från spets näst senast och bakom vår spik rankar vi istället 7 Global Touchdown (12 %) som varit igång ett tag och kommer med visad form. Nu är det dock risk för en vingelresa men vi förväntar oss samtidigt en bra prestation. Han har fungerat bra med norskt halvstängt i år men senast blev han för vass efter att ha fått småtryck i omgångar och det krävs nog lite klaff med positionerna för att han ska vinna.

V86-7

Den sjunde avdelningen är ett långdistanslopp med auotstart som är öppet för hästar som tjänat 225 001 – 475 000 SEK och loppet är relativt ihåligt och våra fyra lägst rankade hästar startar med minimala vinstchanser. Klar favorit är 10 Mellby Dealer (40 %) och tillsammans med andrahandaren 7 Hot Pride (17 %) bildar de vår A-grupp och utgångsgrupp. Lösningen är lite trist men det går inte att komma ifrån att de har högst vinstchanser och vi anser dem vara något underspelade. Bakom vår utgångsgrupp varnar vi dock lite extra för 8 Staro Fighter (2,2 %) som vi passat på slutet i nygammal regi och lägger under skrällbud och vi var ett tag inne på att ha med honom i utgångsgruppen. Till slut tog vi det sunda förnuftet till fånga då vi helt enkelt inte vill lägga för mycket av systemet på Lars Nylander från ett sånt här vingelspår och det finns en stor risk att det blir en liknande resa som senast. Totalt tar vi med fem streck och den enda utanför systemet som har en vettig vinstchans är 5 Comewithaflash (14 %) men då det blev ett riktigt tufft lopp senast i V75-finalen och det inte alls låter påställt den här gången och vi tycker att det luktar lite preparé samtidigt som vi inte ser den långa distansen som någon fördel så anser vi att hon är aningen överspelad och lägger henne utanför.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 115 001 – 340 000 SEK. Spelmässigt är detta lopp rätt trist för oss då vi är helt inne på att loppet står mellan de tre mest betrodda och vi låser på dem och får koncentera oss på överlevnad här och förhoppningsvis har vi hittat värdet i de andra avdelningarna istället. Vårt förstastreck är den knappa favoriten 5 Mood Indigo (32 %) som har tävlat en del inom V75 på slutet och gjort det bra. Förutsättningarna till denna start känns perfekta då han är vår klara spetsfavorit vilket är den position han fungerat allra bäst ifrån. Av den anledningen var faktiskt insatsen senast när han slutade tvåa bakifrån på V75 extra mersmakande och formen verkar vara nära toppen. Till denna start är det aviserat barfota fram om banan tillåter och blir det i slutändan den balansen så kan detta vara en tänkbar spik.

Bakom favoriten lägger vi 6 Frantic (28 %) tvåa i rankingen som även han är V75-härdad och har gjort det allt bättre för varje start. Formen är på topp och stallet lovar nästan vinst och det aviseras barfota fram om banan tillåter. Vi väljer dock att ranka honom efter favoriten då det är vingelrisk men lyckas han mot förmodan komma före i starten så blir han istället svårslagen. Vi tar med en tredje häst och det är 3 Explosive River (11 %) som är en modell som vi gillar men som inte fick det att lossna under fjolåret. Nu har han gjort två starter efter lång vila och verkar kraftigt på gång och vi är inne på att det kommer en kanonprestation när som helst och då är vinstchansen stor i ett sällskap som det här. Dessa tre höjer sig rejält gentemot resten där det endast är 2 Fideli Star (5,1 %) som vi skulle vilja haft med men tyvärr får vi inte råd med honom med vår systemkonstruktion.

Spiken

V86-6: 5 Antonio Trot (23 %) har härdats mot kulltoppen under fjolåret och utvecklades kraftigt under hösten enligt vår mening och avslutade året på topp vid segern senast där stallet var optimistiska och han imponerade stort med Björn Goop i sulkyn för första gången. Nu har han vilat i tre månader men tongångarna är fortsatt lika positiva och tränaren Timo Nurmos är känd för att ha sina hästar ordentligt grundtränade och i ordning direkt även om det givetvis inte handlar om någon toppform ikväll. Att Johnny Takter sitter i sulkyn talar i alla fall för ett offensivt upplägg och det kan eventuellt bli jänkarvagn för första gången vilket skulle vara riktigt intressant i såna fall. Vi är inne på att han kommer göra en bra prestation direkt då han tidigare fungerat bra efter uppehåll och även om han inte är speciellt startsnabb så bör Johnny Takter ha en hyfsad chans att hålla sig före favoriten som startar direkt utvändigt och i ett litet fält kunna överta spets efter några hundra meter – annars bör han kunna hitta ner i en fin position i andraspår. Vi taxerar vinstchansen till 37 %.

Utgångar

V86-1: 4 Ajlexes Cubano (43 %) brukar vi hålla upp mot klart tuffare motstånd och det har vi gjort med framgång då han tenderar att bli underspelad. Dagens uppgift är egentligen klockren då det nästan är garantispets och hade vi varit säkra på toppform hade vi spikat utan tvekan. Vi spelar dock enbart utgång då vi är lite osäkra på formen även om han har 2-2-0 på nio starter efter uppehåll och vi ser det också som ett litet orosmoln att han inte vunnit på Bergåker på nio starter. Trots detta så anser vi att han står för klassen i sällskapet och det låter även positivt ifrån stallet som förväntar sig en bra prestation. Till denna start aviseras det skoryck vilket är ett klart plus om det fungerar på banan (vilket är osäkert i skrivande stund) då han är klart bäst barfota runt om. I övrigt blir det jänkarvagn som vanligt och vi taxerar vinstchansen till 50 %.

V86-4: 6 Un Dernier Rire (40 %) är en fin fyraåring som verkar vara under kraftig utveckling och har bäst fartresurser i det här sällskapet. Förutsättningarna till denna start känns perfekta då han är vår klara spetsfavorit efter en liten bit och det är en position som han hittills har trivts med vid en seger och en andraplats på två tillfällen. Vi är inne på att han är ytterligare förbättrad till denna start och kan vinna med tufft tempo och då vi dessutom är inne på att det kan bli lite av ett blufflopp ifrån spets så känns utgången given trots det höga favoritskapet. Det som kan fälla favoriten är om det främsta motbudet satsar allt på att svara täten vilket talar för överpace och kan öppna upp loppet rejält. Vi taxerar vinstchansen till 54 %.

V86-7: 7 Hot Pride (17 %) är vi inne på sitter i spets relativt snabbt efter att den initala spetsstriden har lagt sig och därifrån känns han superintressant. Förutom att Hot Pride kapacitetsmässigt står sig väldigt bra här så är det intressanta förutsättningar idag med lång distans som är hans bästa distans och dessutom aviseras det barfota runt om vilket är den balans han trivs allra bäst på. Det kan också bli jänkarvagn men enligt vad vi kan se så har han gått så de tre senaste starterna och det har inte gett någon större effekt i såna fall. Nu återkommer han också efter vila vilket normalt sett skulle vara ett orosmoln men han har fungerat väldigt bra tidigare efter vila och det snackas också om några ruggiga träningsrundor inne på banan. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

V86-7: 10 Mellby Dealer (45 %) kommer med absolut toppform då han näst senast gjorde det väldigt bra inom V75 och i den senaste starten var smällfin vid en enkel seger på Gävle. Förutsättningarna med lång distans där han har statistiken 5-0-0 på nio starter jämfört med två segrar på tolv starter på övriga distanser är ett plus samt att det är ett plus att loppen går på Bergsåker där han har statistiken 3-0-1 på fem starter jämfört med 4-2-3 på 16 starter på andra banor. Han fungerar som allra bäst bakifrån med en ryggresa och vi tror han blir svår att stå emot över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 51 %.

Övervärderade

V86-1: 8 Magnifik Brodde (19 %) anser vi har helt fel förutsättningar här då det är upplagt för vingel och det kommer med största säkerhet bli en tung resa. Dessutom återkommer han efter vila där han behandlats och det låter inte speciellt påställt ifrån stallet samtidigt som John Östman inte är någon av våra favoriter i sulkyn. Han är bäst barfota runt om vilket är anledningen till att de väntat ut barfotaförbudet men det är lite tveksamt i skrivande stund om det går att köra så på Bergsåker idag och det är något att hålla ögonen uppe för närmare spelstopp. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V86-3: 12 Such A Knight (16 %) är märkligt hårt betrodd då han vid ett flertal tillfällen visat sig fungera som allra bäst när han är med i den främre träffen och vi har dessutom inte blivit imponerade av insatserna på slutet och är tveksamma till formen även om han vann senast på en skitig bana som inte passade alla hästar i loppet. Han gick med norskt huvudlag senast utan att det gjorde så stor skillnad i nuvarande form men det har fungerat bra tidigare och gett en liten extra växel och annars blir det skor runt om och vanlig vagn igen och vi tycker att han är överspelad den här gången. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Skrällbud

V86-3: 4 Samantha Y. (6,2 %) gillade vi intrycket på i den senaste starten i skymundan och vi har en känsla av att formen är kraftigt på gång. Nu startar hon från ett perfekt utgångsläge och bör hitta en bra position direkt i andraspår och vi är inne på att det kan bli tufft tempo i loppet med “gasglada” Mathias Andersson bakom en betrodd häst och då hon är mer stark än snabb samtidigt som kusken Björn Röcklinger har bra snurr på stallet för närvarande så känns hon intressant som skräll. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V86-7: 8 Staro Fighter (2,2 %) varnade vi kraftigt för senast som storskräll och även om det inte blev någon seger efter ett hopplöst lopp långt nere i kön så var prestationen femstjärnig och slutrundan var riktigt vass. Nu har han två lopp i kroppen efter lång vila och bör bli allt bättre och intressant är att extraväxeln med rycktussarna finns kvar då de inte ryckts i något av loppen. Nu är visserligen utgångsläget uselt igen och det är inte heller en toppkusk i sulkyn som kan lösa uppgiften bättre än på slutet men lyckas Lars Nylander få till en vettig resa så är vi övertygade om att han duger bra här. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*6*3*6*10*1*3*1 = 4 050 kronor[/content_protector]