V86 Solvalla/Åby

V86

Barfotaförbud på Solvalla ikväll och många tveksamma favoriter men vi tror hårt på en av dem

[content_protector password=”murphy” cookie_expires=”0″]Vi har varit nära åtta rätt två veckor i rad på V86 med stora utdelningar och formen verkar vara klart på gång vad gäller den spelformen. För två onsdagar sedan hade vi Palermo Broline som en spelvärd spik då vi fick sju rätt på det matematiska systemet och förra onsdagen satte vi med sex rätt efter V86-4 på det matematiska systemet och ett värde på 74 217 SEK med 5×4 hästar kvar och bland annat Lincoln Lawyer som förstarankat skrällbud under vägen. Sedan fick vi dock nöja oss med sju rätt igen trots att två relativt betrodda hästar vann och trots 29 188 SEK i nettovinst så kändes det lite snopet trots allt.

Den här veckan är det dags för Solvalla och Åby att dela på värdskapet för en Xpress-omgång och det är som vanligt bra spelvärde när Åby är inblandade. Detta visar sig också i omsättningen som i snitt ligger högre för Solvalla/Åby än Solvalla/Bergsåker och Solvalla/Jägersro som ligger sist. Vi ger omgången en stabil fyra på en femgradig skala i spelvärde. Spiken hittar vi i V86-4 där vi tror mycket på 4 Tesio (56 %) som har en mycket fin uppgift och vi tror är överlägsen så länge han går felfritt (vilket vi tror att han gör den här gången).

OBS! Det snöar över stora delar av landet  med Klass I-varningar för besvärligt väder runt Solvalla och även i närheten av Åby och vi verkar få ovanligt många strykningar och på Solvalla har tjänstgörande veterinär tagit beslut om att det är barfotaförbud som gäller idag. Vi rekommenderar er att följa utvecklingen närmare spelstopp.

Senaste nytt kring V86 Tillsammans är för övrigt att ATG ska sjösätta det nästa vecka den 16 november efter många förseningar och det ser vi verkligen fram emot då vi kommer köra både på Andelskungen och våra Jokerbolag för de som är intresserade. Vi lägger ut mer information om det på Twitter under veckan.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V75 Tillsammans för 134, 300 respektive 1 000 SEK per andel så kan du kolla in här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V86-1

Omgången inleds med ett medeldistanslopp med autostart öppet för fyraåringar med lägst 100 000 SEK. Loppet håller en hög klass för årstiden och favoritskapet delas av 5 Poet Broline (37 %) samt 2 Tellmeastory (35 %) och att de två har visat mest i sällskapet håller vi givetvis med om men vi anser att uppgiften ser tuff ut för Poet Broline den här gången och lägger honom som överskattad och sänker ner honom i C-gruppen. Däremot spelar vi utgång på Tellmeastory som vi har mycket mer feeling för och skriver mer om under den rubriken.

Bakom vår utgång anser vi att 4 Dragster (7,7 %) är mest intressant. Han är klar spetsfavorit och har visat vid flera tillfällen att han har en hög toppkapacitet även om han inte alltid får till det fullt ut. Det låter uppåt ifrån stallet som säger att de ska prova att köra i ledningen den här gången istället för att släppa som senast vilket är intressant och att det troligtvis blir helstängt huvudlag till denna start ser vi som ett plus. Inte minst då hästen verkar vara fräschare nu än tidigare. 6 Billy Flynn (7,1 %) har fortfarande ingen seger under året men det anser vi är missvisande då han ständigt haft tuffa uppgifter och går snarare ner i klass nu. Farten för att segerstrida finns! Totalt tar vi med sex hästar och här åker vi inte ut.

V86-2

Ett medeldistanslopp med autostart för treåriga och äldre som tjänat mellan 480 001 – ‎1 250 000 SEK. Loppets klara favorit är 2 Whitehouse Express (58 %) och att han är mest kapabel i fältet råder det inga tvivel om men vi köper inte dagens tunga favoritskap och rankar ner honom till B-gruppen. Anledningen till vår tvekan är dels att han är relativt galoppbenägen men framför allt att han tidigare visat sig fungera som allra bäst med täta starter. Nu är det nästan tre månader sedan den senaste starter och faktum är att han har facit 0-0-1 på sex starter när han startat efter längre uppehåll. Hästen ska dessutom gå med skor runt om och även om han vann med den balansen i ett billigt lopp för tre starter sedan så är det ett minus. Stallet flaggar också för att formen inte är på topp även om de hoppas att han gör ett fint lopp.

Vårt förstasteck är istället 3 Make it Quick (4,2 %) som vi skriver mer om under skrällbud och i vår A-grupp har vi även andrahandaren 9 Raffinos (18 %) som kommer med toppform och har en stark spurt med bra möjligheter att skölja ner hela fältet vid rätt resa och Örjan Kihlström är som alla vet att en mästare på att hitta de resorna. Totalt tar vi med sju streck och mycket av omgångens potential ligger i att favoriten ska falla här så vi jobbar gärna in en skräll!

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett medeldistanslopp för treåringar med högst 100 000 SEK. Denna avdelning var klart svårast att få grepp om denna V86-omgång då hästarna är orutinerade och prestationerna kan skilja väldigt mycket från lopp till lopp. Loppet är relativt rundspelat och knapp favorit är 3 Bourbon Rain (22 %) som nu gör debut i regi Robert Bergh. Han har inlett karriären lovande och har en seger och en andraplats på två starter. Segern togs senast som storfavorit på Eskilstuna och även om motståndet var relativt enkelt så gillar vi “lunken” på Bourbon Rain. Känslan är att det finns mycket kapacitet och att det är den klart bästa hästen i sällskapet. Han är dock fortfarande väldigt oerfaren och det handlar om första starten med autostart vilket alltid är ett frågetecken. Dessutom har det gått två månader sedan den senaste starten och hästen kan behöva lopp i kroppen och vi nöjer oss med att spela honom som ensam A-häst.

Där bakom vill vi även varna för 6 Going to Press (6,7 %) som senast vann lätt på Karlstad trots att det då inte var riktigt påställt då han hade vilat en månad. Nu har han lopp i kroppen och bör vara ytterligare förbättrad och han är startsnabb och bör kunna hitta en vettig position från detta utgångsläge. Som lågprocentare är han klart intressant då vi bedömer att farten och kapaciteten duger bra i det här sällskapet. Totalt tar vi med fem streck och här hade vi gärna fyllt på med ytterligare streck men någonstans måste vi gå kort och vi valde detta lopp.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett långdistanslopp för hästar som tjänat mellan 125 001 – 290 000 SEK och här hittar vi vår spik i omgången bland många tveksamma favoriter. Vi spikar nämligen 4 Tesio (56 %) som vi helt enkelt anser vara överlägsen de andra och det är ”bara” galopp emot som vi läser loppet. Vi skriver mer om spiken under separat rubrik nedan och väljer du att gardera honom så anser vi att det är nästintill heltäckt med 5 M.T.King of Cash (11 %) samt 1 Floyd Fortuna (6,7 %). Johan Untersteiners springare M.T.King of Cash har fartresurserna men är knepig och har galopperat i två raka starter i ny regi och inte sett som allra bäst ut medan Floyd Fortuna känns kraftigt på väg uppåt och är startsnabb. Gör de mest betrodda hästarna bort sig så bör Floyd Fortuna ha bra möjlighet att spåra loppet runt om.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett sprinterlopp för hästar som tjänat mellan 380 001 – 710 000 SEK och detta lopp är väldigt ihåligt. Vi anser i princip att det är heltäckt med fem streck även om vi nöjer oss med fyra då vi anser att 2 Västerbo Arthur (11 %) är aningen överspelad. Klar favorit är 5 Offshore Man (38 %) som  senast var ute i V75 och höll riktigt bra som femma ifrån dödens. Prestationen var det inget fel på men det stora favoritskapet har vi lite svårt att köpa då han dels har tagit karriärens samtliga sex segrar ifrån spets och här är vi klart tveksamma om han når den positionen. Vi bedömmer ”endast” spetschansen till 30 % och når han den positionen så ökar vinstchansen men risken är att öppningen då också blir för tuff. Det finns dock ett ytterligare frågetecken och det är de täta starterna då han har klart bättre statistik och presterat bättre med längre uppehåll mellan starterna. Nu blev det ett tufft lopp senast och frågan är hur han återhämtat sig!?

Vår klara förstahäst och även utgång är istället 4 The True F. (21 %) som vi faktiskt var nära att spika i den här omgången och där bakom tror vi klart mest på 1 Gambino Degato (18 %) som såg grym ut näst senast som fastlåst och vi trodde en del på senast mot hårdare motstånd men då blev det galopp kort efter start. Det finns dock en risk att läget ställer till det för honom från innerspåret och att han hamnar något snäpp för långt bak.

V86-6

Den sjätte avdelningen är ett stolopp över medeldistans med autostart. Propositionen är 200 001 – 500 000 och loppet känns vidöppet och vi vädrar skräll då vi har svårt att köpa de betrodda här. Klar favorit är 9 Well Done La Marc (35 %) som vi anser höjt sig på slutet och fungerar perfekt ihop med Björn Goop. Nu är dock utgångläget besvärligt och hon besitter ingen överkapaciet för klassen och för oss är hon bara en av flera och vi rankar ner en bit då hon är lite väl hårt spelad. Andrahandaren 5 Bula Bula Am (23 %) kommer nätt och jämnt med på vårt system och vi har lagt in henne under rubriken övervärderade vilket kanske betyder att hon vinner idag då många av våra övervärderade vunnit på slutet – inte minst då Örjan Kihlström suttit i sulkyn! Totalt sett har vi dock hamnat väldigt bra på den rubriken över längre tid.

Vår förstahäst är istället 11 Mountain Clever (3,3 %) som vi skriver mer om under skrällbud och i A-gruppen har vi också 6 Ilona Håleryd (10 %) som är under kraftig utveckling och där vi gillade prestationen senast då det såg ut att vara fortsatt toppform i lervällingen och motståndet är lämpligare nu. Skorna åker tyvärr på vilket är ett minus och Peter Untersteiner är inte överdrivet optimistisk men vi är inne på att det främst är oddshöjande och att hon är spelvärd ändå om hon bara kommer till i loppet. Totalt stannar vi på sex streck och blir inte förvånade om vinnaren finns utanför vår systemram i den här avdelningen.

V86-7

Den sjunde avdelningen är även det ett stolopp över medeldistans och autostart. Propositionen är 160 000 – 950 000 SEK och loppet känns relativt ihåligt och här behöver man knappast offra speciellt många streck. Klar favorit och även vår klara förstahäst är Peter Untersteiners 6 Ultimate Wine (41 %) som ser ut att ha en passande uppgift här. Hon trivs bra att springa i ledningen och är vår klara spetsfavorit här och därifrån är det stor “risk” att hon får bluffa hem loppet vilket troligtvis lär behövas då vi inte blev speciellt imponerade av henne i den senaste starten. Vi tror dock att sannolikheten att hon får sitta i fred i täten är ganska stor och då bör sannolikheten att hon kan rinna undan över upploppet också vara stor.

Bäst i sällskapet är annars antagligen 11 Speedy Foxy Vicane (21 %) som var riktigt toppad senast till Sto-SM och då stod för en fantomprestation. Nu åker dock bakskorna på förutom att hon startar från bakspår och även om tränaren inte anser att det har någon större betydelse så känns det inte påställt den här gången och vi får en känsla för att det kan bli ett passivt upplägg. Vid en mer offensiv körning tror vi dock att hon tar ner ledaren ifrån dödens men det är inte vårt huvudscenario. Mest intressant på strecken är 4 I love Paris (1,9 %) som bör hitta en bra position från sitt fina utgångsläge. Vi gillade intrycket senast och hon verkar kraftigt på väg uppåt i form och är underskattad mot ett sånt här motstånd.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett medeldistanslopp med bilstart och propositionen 125 001 – 480 000 SEK och det är också en av dagens sportsliga höjdpunkter i våra ögon då loppet håller genomgående hög klass. Klar favorit är 3 Tjacko Zaz (34 %) och att han är betrodd köper vi då vi gillar förutsättningarna. Från utgångsläget bör han sitta bra till direkt och Björn Goop upp i sulkyn känn som ett stort plus på den här hästen och det låter även väldigt positivt ifrån stallet. Även om vi köper favoritskapet så är spelvärdet endast neutralt och vi nöjer oss med B-gruppen. Bäst spelvärde hittar vi istället hos 11 Moni to Spare (10 %) samt 4 I’m Just a Sund (6,1 %) som bildar vår A-grupp och även utgör vår utgångsgrupp som vi skriver mer om nedan. Bakom ovan nämnda hästar känns loppet öppet och vi tar totalt med sex streck och har goda förhoppningar om att det räcker.

Spiken

V86-4: 4 Tesio (56 %) anser vi vara överlägsen motståndet här och vi ser i princip endast galopp emot och då vi känner oss relativt övertygade om att det blir felfritt denna gång så väljer vi att spika. Vid felfritt är vi övertygade om att han behagligt får överta spets efterhand och därifrån ska Tesio inte gå att slå. Anledningen till att vi tror på en felfri avgång är att kusken Björn Goop är en mästare på att parera och hålla hästarna i trav – speciellt då han vet med sig att han är relativt överlägsen och inte behöver maxa utan kan köra på säkerhet. Dessutom har stallet åtgärdat hästen sedan den senaste starten och tror sig ha hittat orsaken till galoppen och de är relativt övertygade om att det blir felfritt idag. Galopprisken finns självklart där ändå men vi bedömer den ”endast” till 20 %. Att det är barfotaförbud med skor runt om är inget plus men förhoppningsvis ingen större nackdel gentemot konkurrenterna. Vi taxerar vinstchansen till 65 %.

Utgångar

V86-1: 2 Tellmeastory (35 %) fick äntligen vinna senast där han dominerade ett lopp totalt över tre varv efter att ha blandat och gett lite innan dess. Då fick han ett ovanligt snällt lopp och har annars mest kommit bort i taktiklopp där han suttit långt bak mot hårt motstånd innan dess men han har varit bra hela tiden och är härdad mot tuffa konkurrenter – både mot kulltoppen och äldre motståndare inom V75. Han är mycket kapabel och lever på sin fina styrka och att det är bilstart och ett litet fält den här gången tycker vi talar kraftigt till hans fördel då han inte kommer hamna i kön i ett taktiklopp utan han kan kliva fram när han vill. Distansen ska vara en stor nackdel enligt många men hästen har bra resultat över medeldistans också även om det så klart är ett litet minus jämfört med konkurrenterna. Att det är relativt täta starter också med två och en halv vecka sedan den senaste starten ser vi också som en fördel och vi förväntar oss en bra insats.

V86-5: 4 The True F. (21 %) har vi en bra feeling för här då vi verkligen gillade intrycket i den senaste starten och känslan är att han nu är på gång igen. Efter senast så är träningsrapporterna från Helena Burman positiva och utgångsläget intressant idag då vi förväntar oss att Adrian Kolgjini kommer hitta en bra position direkt från sitt fina utgångsläge. Ytterligare så trivs hästen utmärkt på Åby där han presterat bra tidigare och det aviseras att det återigen ska bli amerikansk jänkarvagn vilket han fungerat allra bäst med och har resultatet 5-1-0 på sju starter  jämfört med 1-1-2 i nio starter med vanlig vagn. Det är även planerat barfota runt om vilket är hans bästa balans och det är ett klart plus även om det är osäkert hur det blir med banan. Blir detta ändrat närmare in på start så rekommenderar vi er att ta bort utgången och kanske ranka ner honom något. Vi taxerar vinstchansen med barfotabalans till 31 % medan endast till 15 % om det blir med skor.

V86-8: 11 Moni to Spare (10 %) är en sort som vi verkligen gillar och nu har vi en känsla för att det kanske äntligen kan vara dags för vinst. Han har i de två senaste starterna fått snälla lopp och gått i mål med mycket sparade krafter. Intrycket har varit klart positivt och till denna start åker det helstängda huvudlaget fram vilket vi ser som intressant då han tidigare presterat bra med det huvudlaget. Vi förväntar oss att det kan bli en tuff körning i täten i detta lopp och då behöver inte bakspåret vara fel utan det kan tvärtom vara gynnsamt och att det nu dessutom blivit två strykningar i loppet ser vi som positivt och att det är barfotaförbud är också en fördel då han är van att gå med skor runt om. Vi taxerar vinstchansen till 21 %.

V86-8: 4 I’m Just a Sund (6 %) tycker vi gör en intressant start trots att stallet förväntar sig att han kanske behöver ett lopp i kroppen. Han har nämligen en hög grundkapacitet och har fungerat väldigt bra direkt efter lång vila förut och verkar inte vara typen som behöver lopp i kroppen. Att Örjan Kihlström dessutom kör som han fungerade utmärkt med vid den senaste vinsten för tre starter sedan ser vi som positivt. Utgångsläget känns intressant och han bör kunna få en bra resa och vi blir inte förvånade om det blir en relativt hård körning här och då kan det bli perfekt med en smygresa som är det upplägget som vi hoppas på här med den här kusken efter uppehållet. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

Övervärderade

V86-1: 5 Poet Broline (37 %) har fina fartresurser och har visat sig väldigt seg och svår att slå från ledningen när han tävlar på topp men han svek totalt till slut senast i Breeders Crown-uttagningarna trots att han fått bestämma tempot under vägen och visade ingen form. Stallet har tagit prover på hästen efteråt utan att hitta några fel och antingen så har hästen haft en lång säsong och börjat gå ur form helt enkelt (med en långresa till Italien i kroppen innan senast) eller så var det den tungsprungna banan på innerspåret senast som påverkade prestationen. Vi är inte helt övertygade om att banan var så tungsprungen då flera hästar presterade bra på innerspåret men det kan visserligen vara lite individuellt hur det påverkar olika hästar. Känslan är dock att det snarare är så enkelt att säsongen börjar bli lång och det utlovas dessutom svar invändigt den här gången vilket innebär att han sannolikt kommer att få gå utvändigt om ledaren eller att det kostar mycket att nå täten. Peter Untersteiner verkar ganska optimistisk men även om hästen har överraskat förut som mindre betrodd så känns det inte så intressant nu när han är favoritspelad.

V86-6: 5 Bula Bula Am (23 %) är ett osäkert men kapabelt sto från Marcus Lindgrens stall som vi med framgång placerat under denna rubrik förut och vi gör ett försök till. Hon har nämligen varit borta länge nu sedan i juli pga en lunginflammation och har inte fått några tuffare jobb och vi är inte inne på att hon kommer gå ut och vinna direkt efter ett längre uppehåll vilket hon inte lyckats med förut då hon varit bättre förberedd. Hon har dessutom inte haft några framgångar vid sina två tidigare Solvallabesök och bara en seger över medeldistans eller kortare då hon främst lever på sin styrka. Den segern var visserligen för tre starter sedan då hon var fantastiskt bra på 11,7/2140a vilket visar att hon har stora fartresurser men det finns många frågetecken på henne i den här starten. Spåret är dessutom ett orosmoln för en osäker häst där de inte vågar köra med optimalt huvudlag för att försöka få iväg henne felfritt och vi blir inte det minsta förvånade om det blir galopp direkt i starten. Att Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn är visserligen intressant men vi tycker ändå att hon känns överspelad till den här spelprocenten. Om banan skulle bli tungsprungen så kan det vara en liten fördel då hon har två segrar och en andraplats på tre starter på tung bana.

Skrällbud

V86-2: 3 Make it Quick (4,2 %) har kanske inte rosat marknaden i de senaste starterna men vår känsla är att han är kraftigt på gång igen och förutsättningarna till denna start känns klart intressanta. Vi anser att han är intressant idag då det låter uppåt ifrån stallet som har toppform och han startar med ett perfekt intervall statistiskt sedan den senaste starten och dessutom så trivs han som allra bäst på Solvalla och Björn Goop upp i sulkyn känns som ett stort plus. De har fungerat fint tidigare där han har två segrar på fyra starter jämfört med sex vinster på 29 starter med andra kuskar. Vi har med andra ord goda förhoppningar om en bra prestation idag då vi anser att han duger bra i detta sällskap, speciellt eftersom han bör hitta en bra position från sitt fina utgångsläge. Att det är barfotaförbud är ingen fördel men det känns ändå som en av omgångens mer spelvärda hästar och vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V86-6: 11 Mountain Cleaver (2,9 %) anser vi är märkligt bortglömd den här gången även om vi givetvis är fullt medvetna om att det är ett stort kuskminus med Pekka Korpi jämfört med Örjan Kihlström som satt i sulkyn för två veckor sedan när hon vann på ett övertygande sätt inom V86. Vi anser dock inte att motståndet är speciellt mycket hårdare nu och att det är bakspår gör inte så mycket då Mountain Cleaver ändå är långsam ifrån start. Hästen verkar trivas på Solvalla där hon har nu har två vinster på två starter och vi anser att Mountain Cleaver tillhör de bättre i sällskapet och nu när det dessutom är tre strykningar i loppet så behöver kanske inte utgångsläget ställa till det alltför mycket och får bara Pekka Korpi till styrningen någorlunda så blir vi inte förvånade om hon spurtar förbi över upploppet igen. Vi taxerar vinstchansen till 10 %.

Jokersystemet

V86 Solvalla/Åby

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*4*5*1*4*2*5*4 = 4 000 kronor[/content_protector]