V86 Solvalla/Åby

V86

Det var ett riktigt nästagångsintryck på spiken senast

[content_protector password=”barfotakaos” cookie_expires=”0″]Vi var på det stora hela rätt ute på V86-omgången den förra onsdagen med rankingen 1-5-1-1-2-4-1-3 där alla tre utgångarna satt och skrällen Samantha Y. var tipsetta. Vi valde dock fel spik i Antonio Trot som inte var riktigt vässad för stordåd och sedan också galopperade på vägen och istället vann Mariana som Jim Oscarsson körde barfota runt om för första gången vilket inte var aviserat när vi släppte tipsen på hemsidan men vi hade justerat för på ATG Tillsammans. Den enda plumpen i protokollet var King City som var bättre än vi hade förväntat oss i årsdebuten även om han var med som C-häst.

Det är dags för Solvalla och Åby att dela på en V86-omgång och det är som vi alltid brukar upprepa vår favoritkombination vad gäller Xpress-trav. Den här omgången är loppen dock överlag lite mer ihåliga än vanligt även om det finns en möjlighet att några av favoriterna sviker och då skulle det givetvis öppna upp sig ordentligt. Att det blev en kuskändring från Robert Bergh till Kim Eriksson på en av omgångens största favoriter under dagen är definitivt intressant då vi inte håller honom som en likvärdig kusk. Vi spikar en annan av dagens största favoriter i form av 1 Önas Igor (67 %) som det var ett riktigt nästagångsintryck på senast i jänkarvagnen och som har en mycket fin uppgift här då han kan öppna snabbt och står med tre ben i mål från det här läget över kort distans – en distans som för övrigt inte gynnar de värsta motståndarna. Vi ger sammantaget omgången en stark trea på en femgradig skala i spelvärde.

Det har snöat under det senaste dygnet på Solvalla och banan har varit avstängd under dagen och täckt av snö. Det förväntas dock ingen mer snö under kvällen och ett par minusgrader och vi hoppas på en “vinterbana” av hygglig kvalitet även om det säkerligen blir lite stumt och som vanligt är något svårbedömt på Solvalla där banan är i behov av omläggning. På Åby väntas det lätt snö eller snöblandat regn under kvällen och omkring nollgradigt eller ett par plusgrader och banan kan säkerligen bli lite tungsprungen där också. Banmästaren på Solvalla rekommenderar skor runt om och även om vi räknar med att vissa barfotaberoende hästar möjligtvis kan köra med valfri balans under kvällen tills vidare så förväntar vi oss inga skoryck från känsliga hästar på någon av banorna – exempelvis 4 Mellby Ciceron (30 %) i V86-1 där Peter Untersteiner ville ha perfekta förhållanden i sådana fall.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör två bolag för 150 SEK respektive 450 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

OBS! Missa inte att det numera går att spela filsystem på V86 Tillsammans vilket är intressant men det gäller tyvärr inte ombudslagen. Vi lämnar dock in V86 med filsystem i våra Jokerbolag utan ombudsavgifter.

V86-1

V86-omgången inleds med ett långdistanslopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 150 001 – 770 000 SEK. Favoritskapet delas mellan 4 Mellby Ciceron (30 %) samt 10 Hall of Fashion (27 %). Den förstnämnda lägger vi som klar förstahäst i loppet då det är upplagt för spets efter en liten bit och det är en position som Mellby Ciceron trivs utmärkt i när han tävlar på fyra friska ben. Den senaste starten kan vi glömma då han inte var kurant för dagen men han har därefter behandlats och rapporteras träna bra även om det inte glimrar i ögonen på “PU” på samma sätt som efter behandlingen på Frankie Brodde som vann i lördags när han talar om honom. Distansen ser vi dock som en fördel där hästen har 1-2-0 på sex starter och de tre övriga starterna varit galopper där han varit ofräsch. Det har dock gått aningen långt mellan starterna för att det ska vara optimalt då han har 0-1-0 på nio starter med över 30 dagar i vila och det i kombination med galopprisken är också anledningen till att vi nöjer oss med A-häst och inte spelar utgång. Det finns en liten “risk” för skoryck men han går sannolikt med skor runt om vilket vi nästan föredrar emot det här gänget och med norskt huvudlag och med jänkarvagn som vanligt och bör ha en toppchans ifrån spets om han är i bra författning.

Den andra betrodda hästen 10 Hall of Fashion (27 %) har överraskat under vintern och Dan Widegren som har toppform på stallet har all anledning att dra på smilbanden då förväntningarna inte varit speciellt höga. Det har dock blivit snabba pengar och nu ser uppgiften annorlunda ut då han måste attackera bakifrån istället för att gå i spets eller på innerspår och det känns som ett frågetecken. Distansen är också ett litet frågetecken då han inte tjänat en krona på den efter två försök i tidigare regi även om han galopperade bort sig den ena gången och agerat bättre i nuvarande regi. Intrycksmässigt så ska det fungera bra men det är enligt vår mening ingen fördel jämfört med vår tipsetta. Hästen går annars med murphybländare och med vanlig vagn och skor runt om som vanligt och spelvärdet är ljummet även om det är ett relativt billigt sällskap.

Bakom vårt förstastreck känns istället framför allt Veijo Heiskanens nyförvärv 5 Loke Chibabba (7,0 %) intressant då det låter mycket uppåt ifrån stallet och vi har hög respekt för när hästarna gör regidebut hos honom då han har en nästan kuslig förmåga att omvandla dem direkt. Till denna start låter det påställt med barfota runt om och jänkarvagn men det ska sägas att hon nästan alltid tävlat barfota och ibland med jänkarvagn tidigare också där hon inte har slutat bland de tre på fyra försök. Utgångläget är i alla fall perfekt och hon har visat kvaliteter som duger bra här i ljusa stunder även om distansen är ett frågetecken då hon inte tjänat en krona på den på tre försök tidigare och hon dessutom inte varit bra efter längre vila i tidigare regi med 0-1-2 på tolv starter. Detta lopp känns dock vidöppet bakom vår A-häst och vi blir inte förvånade om det blir konstigt kört och väljer därför att gardera brett och tar med hela sju hästar på systemet och det behöver det inte var fel att strecka på ytterligare.

V86-2

Dagens andra avdelning inom V86-spelet är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för treåringar. Klar favorit är 3 Global Un Poco (69 %) från Svante Båths stall och favoritskapet går inte att ifrågasätta då han imponerat i de två senaste starterna och det var en extra imponerande seger senast när han tog ner Hotshot Luca ifrån dödens. Han har gått med murphybländare på ena sidan och en can’t see back-muff på den andra på slutet och det verkar som att Svante Båth har hittat rätt på den här något tröga hästen nu då han varit klart mer rejäl i de starterna än tidigare och det finns all anledning att tro på en bra prestation igen. Intervallet mellan starterna är också optimalt då han har 3-1-0 på fem starter med det sedan tidigare. Han har kort sagt en bra segerchans igen och är mycket tidig på systemet men vi anser att procenten är i överkant då han återigen sannolikt kommer bli tvingad till att göra grovjobbet och det i sådana fall kommer sitta en förbättrad häst i täten från ett formstall och vi väljer istället att gå på spetshästen.

Vårt förstastreck är 1 Speedy Face (18 %) som är klar spetsfavorit och det låter uppåt ifrån stall Lutfi Kolgjini och vi väljer att ta ställning här och spelar utgång vilket vi skriver mer om nedan. På vårt system tar vi även med 6 Lorina Citron (9,5 %) som näst senast visade prov på sin fina kapacitet där hon vann ett lopp med ett stort förstapris och blir duellen mellan de två betrodda för tuff kan det vara hon som gynnas av ett lopp i draget. Hon har dock fungerat bättre med Örjan Kihlström av någon anledning och är lite för osäker på benen för att man ska ranka upp henne mer än så här. Vi nöjer oss med tre streck men vill du känna dig heltäckt så tar du även med 7 SethMikael Blanche (2,6 %) som visat upp en fin högstanivå men läget är svårt här då han lär riskera att hamna “punschigt” på det och kusken håller inte heller någon högre klass och det ska mycket till om Mats Ulriksson vinner ett taktiklopp i ett litet fält inom V86 mot Solvallamaffian.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett kortdistanslopp med autostart och loppets proposition är 30 001 – 150 000 SEK. I detta lopp har vi klara skrällvibbar och vi väljer att strecka på ordentligt då känslan är att det inte ska mycket till för att de betrodda ska komma bort. Loppets klara favorit är 1 Victory Hellebjerg (39 %) och sett till fartresurser och intryck så har han visat mest i fältet men samtidigt så har han startat i en del billiga sällskap och det känns inte som någon häst som kan runda detta gäng hur som helst. Han har tre vinster på fyra starter i ny regi och lär vässas upp mer än vanligt den här gången men utgångsläget ställer ändå till det då han inte är speciellt startsnabb och vi blir inte förvånade om han hamnar längre ner invändigt och sitter fast för länge över den korta distansen även om det är open stretch. Hittar han ut i en utvändig positon i andraspår så är det dock en vettig chans. Träningsrapporterna ifrån stallet är positiva och han tävlar med säkerhetsbalans med skor runt om, öppet huvudlag och fast huva så det finns antagligen växlar att dra i framtiden men ingenting som verkar vara aktuellt i den här starten. Vi nöjer oss med B-häst och håller honom som något överspelad med tanke på det förväntade löpningsförloppet.

Vårt förstastreck är istället kapable men osäkra 5 Cabades (21 %). Hon startade senast från ett uselt utgånsläge och hamnade illa till men spurtade bra över upploppet i en snabb 1.10-avslutning vilket är betydligt snabbare än många motståndare är förmögna till i det här sällskapet och formen verkar närma sig toppen igen. Förutom loppet över kort distans senast så har hon två segrar på tre försök på kort distans tidigare och den bör vara en fördel jämfört med flera av dagens motståndare. Nu blir det eventuellt barfota runt om som hon har en seger och ett galoppmisslyckande över tidigare och det vore en klar fördel om det fungerar och det blir annars jänkarvagn som vanligt. Femtespåret är det statistiskt optimala spåret och Marcus Lindgren bör kunna hitta en bra position om hon lyckas trava iväg felfritt. Det är dock ett stort om i det här fallet då hon varit osäker på benen från liknande utgångslägen samtidigt som vi inte håller kusken högt normalt sett. Den här hästen har dock gått som bäst med just tränaren Marcus Lindgren i sulkyn och det låter optimistiskt ifrån honom – vilket visserligen inte är ovanligt. Vår A-grupp dubblas med skrällen 10 Dani Boko (8,0 %) som vi skriver mer om under skrällbud och totalt tar vi med nio hästar och hoppas att favoriten kommer bort.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett stolopp över lång distans med autostart och det är öppet för hästar som som tjänat 150 001 – 700 000 SEK. Loppets klara favorit är 9 Escada B.R. (29 %) i debuten för Björn Goop men det köper vi inte riktigt och har lagt ner henne i C-gruppen. Vi skriver mer om henne under rubriken överspelade. Våra klara förstatreck är  istället 1 Going Diablo (13 %) samt 4 Baharat (17 %) som bildar vår A-grupp och utgångsgrupp och vi också skriver mer om nedan.

Där bakom lägger vi 5 Annabelle Dimanche (13 %) som i vanlig ordning lär komma med en rykande spurt men hon vinner oerhört sällan. Nu är utgångsläget perfekt och hon bör få en bra resa i andraspår och det flaggas också för att hon ska gå barfota runt om – men om man granskar statistiken så får hon ingen bättre “skalle” av det då hon har 0-3-4 på 22 starter barfota runt om. Hon lär köras på chans och kan vinna om det klaffar. Tidig för oss är även 3 Donatella Center (5,4 %) som det varit mycket uppåt kring i regi Juhani Partanen och senast visade hon att det inte enbart var snack. Hon gav ett formstarkt intryck och hade det inte varit för att kusken är relativt svag och distansen aningen lång (ingen bland de tre på fyra starter) så hade hon hamnat  högre upp i rankingen. Totalt kör vi med hängslen och livrem i detta lopp och tar med totalt nio streck men gör du ett mindre system så är våra C-hästar lämpliga att ta bort. Av C-hästarna är kanske 11 Dedes Mythical (2,3 %) värd att nämna då hon tidigare vunnit i sin enda start över lång distans och nu möter betydligt enklare hästar än på slutet.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 70 001 – 365 000 SEK. Här hittar vi omgångens största favorit i form av 3 Balfour (71 %) som vi framgångsrikt rankade upp på den tungsprungna banan senast men vi har mycket svårt att köpa procenten här – inte minst efter körsvensändringen till Kim Eriksson – och skriver mer om honom under överspelade nedan. Vår klara förstahäst är istället 10 Cantona Mearas (7,8 %) som vi skriver mer om under rubriken skrällbud och där bakom rankar vi 7 Supreme Court (3,3 %) som är märkligt bortglömd i ett ganska billigt lopp. Det var visserligen en dålig insats senast men han har tidigare visat kapacitet som räcker långt i ett sånt här sällskap och det aviseras nu barfota runt om vilket ses som ett klart plus även om han varit ojämn i sina barfotalopp tidigare och vi tycker att det är intressant att det är första gången som han lättas i nuvarande regi. Annars blir det svensk jänkarvagn som vanligt på slutet och förhoppningsvis norskt huvudlag eftersom han har en tendens att bli för het med någon form av stängt. Vi varnar även för 6 Elegant Ås (11 %) som senast vann på ett överraskande bra sätt på V86 där vi missbedömde hästen något. Intrycket var fint och han verkar vara klart på uppåtgående och tävlar med skor runt om och öppet huvudlag som vanligt och procenten är tilltalande då favoriten är så hårt betrodd. Totalt tar vi med sex streck och försöker jobba bort storfavoriten.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett kortdistanslopp med autostart och det är öppet för hästar som tjänat mellan 450 001 – 830 000 SEK. Loppets klara favorit är 1 Önas Igor (68 %) och det köper vi fullt då loppet är skräddarsytt för honom och det ser upplagt ut för spets och slut där de värsta motbuden är missgynnade av distansen eller sina utgångslägen! Köper du inte vår spik så känns loppet streckkrävande då det värsta motbudet 8 Valeur (8,3 %) stod för en svårbedömd insats senast där han galopperade bort sig och dessutom har ett uselt utgångläge med en sämre kusk och han lätt kan komma bort. Han var också usel i sin enda start över kort distans och är mycket känslig för banunderlag vilket han visade senast och det kan fälla honom idag igen med tanke på att väderleken är lite svårbedömd i skrivande stund. Där bakom är det ingen som direkt sticker utan det är positionerna som kommer att avgöra. Vi rekommenderar åtta streck vid gardering.

V86-7

Den sjunde avdelningen är ett kortdistanslopp med auotstart som är öppet för hästar som tjänat 275 001 – 1 195 000 SEK och det är väldigt ihåligt där halva startfältet startar med minimala vinstchanser och även om de två närmast utanför vår systemram har vissa vinstchanser så inte mer än matchar de nuvarande låga insatsprocent och skrällrisken är liten. Vår lösning på loppet är därmed aningen tråkig då vi streckar de tre mest betrodda och vi prioriterar överlevnad här. Vi väljer att ranka ner favoriten 2 Napoleon C.D. (38 %) då vi dels anser att galoppen senast är lite oroande där stallet skyller det på banan och då vi anser att han går som allra bäst på Jägersro även om han enbart har en enda start på Åby tidigare och det var flera år sedan och han avslutade fint efter galopp den gången. Vi sågar inte hästen på något sätt och man kan faktiskt argumentera för honom också då intervallet mellan starterna är perfekt med 3-2-0 på sex tidigare starter och det kan bli barfota bak vilket är den balans som fungerat bäst för honom enligt statistiken med 7-2-2 på 17 starter och han har 9-1-2 på 18 starter på kort distans. Han bör ha en toppchans i spets om han presterar som bäst igen men spelvärdet känns totalt sett inte som mer än neutralt då det kan bli hårt tryck på tillställningen.

Vårt förstastreck är istället 10 Barkevious Mingo (18 %) som vi senast spikade inom V86 och intrycket den gången var närmast magiskt. Vi är fullt medvetna om att han visat klart mest ifrån spets men han var trots allt fin bakifrån i finalerna med vanlig vagn och intrycket i de två starterna på slutet där han gått med jänkarvagn (två segrar på tre försök totalt) har varit formidabelt och det ska verkligen bli intressant att se honom i den igen bakifrån. Känslan är att han höjt sig även om man ska veta att det finns en liten risk att tränaren inte lyckas låna eller hyra någon vilket vi liksom senast lär få veta precis vid spelstopp. Blir det mot förmodan vanlig vagn så rekommenderar vi er att välja 5 Tango Vang (23 %) istället som A-häst. Han trivs utmärkt på Åby och har nu lopp i kroppen och startar från det optimala femtespåret. Att det är riktigt täta starter nu är spännande då han i princip aldrig startat så på svensk mark men han har hur som helst visat tidigare att han duger gott mot denna typ av motstånd tidigare.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett stolopp över medeldistans och autostart och det är öppet för hästar som tjänat mellan 50 001 – 175 000 SEK. Loppet är rundspelat och fem hästar har mellan 14-21 % av insatserna på sig och tyvärr är det förutom ett  undantag dessa hästar som loppet står mellan. Undantaget stavas 10 Pastell Tilly (5,3 %) och det är också vårt klara förstastreck och den enda potentiella skrällen i loppet som vi ser på saken. Vi väljer att spela utgång på henne vilket vi skriver mer om nedan och i vår A-grupp lägger vi även 7 Pearl Face (13 %) som vi varnat en del för på slutet inom V75 där hon sett fin ut. Senast kördes hon märkligt passivt av kusken Erland Rennesvik men såg fortsatt formstark ut när hon korsade mållinjen med mycket krafter kvar och att Örjan Kihlström själv hoppar upp istället för “lill-Örjan” som körde senast känns intressant. Det är visserligen ett vingelläge nu men kusken har en sällsynt förmåga att hitta fina positioner från dessa utgångslägen. Får hon en lämplig ryggresa så blir hon svår att stå emot.

Där bakom lägger vi den knappa favoriten 9 Tour Knight (24 %) i ranken som visat riktigt fina takter i ny regi Peter Untersteiner. Att hon är betrodd köper vi då insatserna på slutet har varit mersmakande men utgångsläget är besvärligt och det är tuffare motstånd på Solvalla och spelvärdet känns neutralt. Hon startar med Johan Untersteiner i sulkyn för första gången och ska eventuellt lättas till aluminiumskor, barfota fram eller barfota runt om vilket i sådana fall skulle göra henne mer intressant och det är något att hålla ögonen på närmare spelstopp. Totalt tar vi med fem streck och väljer att ta bort hårt betrodda 2 Dictionary (13 %) från systemet då vi inte blivit speciellt imponerade av henne och hon blivit nedstruken till innerspår vilket vi håller som ett minus då vi inte tror på någon större spetschans. 12 Alle Cash (17 %) är väldigt kapabel men ger också ett knepigt intryck då travet inte flyter helt perfekt under vägen. Det är möjligt attt det är en fördel att det går att ändra balansen nu när barfotaförbudet är över och köra barfota bak eller liknande som hon gått en gång förut och blir det överpace så har hon styrka att krossa det mesta. Skallen är det inget fel på vilket hon visade senast där hon rumplade till men ändå svarade hela vägen in i mål.

Spiken

V86-6: 1 Önas Igor (68 %) har varit en följetong på V75 en längre tid där han har utvecklats successivt och allt som oftast gjort det bra. Han har visat sig duga mot klart hårdare motstånd än vad han möter här och förutsättningarna till denna start känns helt perfekta. Vi värderar spetschansen till hela 80 % och i täten trivs han som bäst med statistiken 2-1-0 på tre starter sedan början av 2016. Över kort distans har han 3-1-3 på tio starter jämfört med 3-4-2 på 26 starter på andra distanser och om han får bestämma tempot efter behag så bör han bli svårslagen. Att Björn Goop som kör med pondus sitter i sulkyn känns också som ett stort plus då han har en förmåga att bära hem spetshästen över mål och dessutom har han visat sig fungera bra med Önas Igor innan då de har statistiken 2-0-1 på sex starter och hästen ska dessutom gå med jänkarvagn igen vilket är optimalt för honom. Tidsintervallet till denna start är också bra då han fungerat som bäst med täta starter och det låter uppåt ifrån stallet. Vi värderar vinstchansen till 73 %.

Utgångar

V86-2: 1 Speedy Face (18 %) kommer från Lutfi Kolgjinis formstall och är vår klara spetsfavorit vilket vi tror kan avgöra loppet även om favoriten tål att tugga på i dödens. I den senaste starten återkom han efter vila och det var inte påställt men insatsen var ändå mersmakande även om han inte tog sig förbi favoriten och till denna start låter det mer påställt. Han bör vara framflyttad med loppet i kroppen även om det dröjt nästan en månad sedan dess och det har kanske gått aningen länge för att det ska vara fullt optimalt men det ser ut att vara en sort av rätt märke och Lutfi Kolgjinis hästar går som skållade troll för närvarande. Vår magkänsla är att vi kommer få se en riktigt bra prestation och då  blir det inte lätt för favoriten att ta ner honom den tunga vägen. Vi taxerar vinstchansen till 29 %.

V86-4: 1 Going Diablo (13 %) återkommer efter vila och det låter oerhört uppåt ifrån Peter Unstersteiner som verkar tycka att det är hans bästa chans i omgången och han brukar ha bra koll på hästarnas status. Att hon återkommer efter vila oroar oss inte så mycket då hon tidigare ibland presterat bra efter uppehåll och dessutom är hon något av en årstidshäst och verkar fungera som allra bäst under våren där hon har statistiken 2-1-0 på fem starter jämfört med 1-4-1 på 16 starter under andra årstider. Förutsättningarna till dagens start är intressanta då distansen bör passa bra då hon var tvåa i försöket och fyra i finalen i Stochampionatet över samma distans samtidigt som hon är relativt startsnabb och lär kunna hålla upp spets alternativt välja att köra i vinnarhålet. Därifrån tror vi på goda chanser att hon spurtar förbi motståndet vid lucka och känslan är att det snarare är en fördel med lång distans jämfört med kortare distanser. Till dagens start aviseras det barfota fram vilket är ett plus enligt statistiken och vi taxerar vinstchansen till 23 %.

V86-4: 4 Baharat (17 %) har nu gjort fem starter i sin nya regi och har mer eller mindre varje gång stått för mersmakande insatser. Senast så var hon ute på V75 och med tanke på att denna märr trivs som allra bäst med en ryggresa och att hon fick trampa på först i tredjespår under slutvarvet så var insatsen klart godkänd även om det kanske inte var samma intryck som gången innan där hon gick i svensk jänkarvagn för första gången. Hon höll i alla fall sin fart på ett bra sätt på en svårbemästrad bana och känslan är att den långa distansen är ett plus där hon har 1-1-3 på sex starter. Förutsättningarna till dagens start känns bra då Torbjörn Jansson bör ha alla förutsättningarna att hitta ner i ett andraspår direkt och slipper hon sedan göra alltför mycket av grovjobbet så bör hon kunna spurta förbi allt. Till denna start aviseras det barfota runt om utifall banan tillåter och blir det möjligt så är det svagt plus men banunderlaget ser svårt ut i skrivande stund och det är inget rankingavgörande – i övrigt blir det sannolikt svensk jänkarvagn igen som i de två senaste starterna. Vi taxerar vinstchansen till 27 %.

V86-8: 10 Pastell Tilly (5,3 %) gjorde under hösten en halsoperation och återkom senast efter en vila på omkring fyra månader. Hon kördes då passivt invändigt men när hon väl fick chansen över upploppet var det ett mycket fint intryck som lovade mer. Hon var ruggigt fin och det ser onekligen ut som att halsoperationen har slagit väl ut. Nu har hon det loppet i kroppen och bör vara framflyttad och förutsättningarna till denna start känns intressanta då vi är inne på att det kan bli en tuff spetsstrid mellan 2 Dictionary (13 %) samt 3 Optimum Dragonfly (15 %) som gynnar bakspårshästarna. Vi är dessutom inne på att detta kan vara  bästa hästen i sällskapet om hon fungerar fullt ut och då känns procenten tilltalande. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Övervärderade

V86-5: 3 Balfour (71 %) är kapacitetsmässigt bäst i fältet vilket det inte råder något större tvivel om och han kommer dessutom med visad form då segern på V75 senast var klart mesmakande. Vi har ändå lite svårt att köpa honom som storfavorit då han faktiskt har galopperat i hela 37 % av sina starter och han känns lång tifrån travsäker och insatsen senast såg nog lite bättre ut än det var tack vara att han missgynnades mindre av banan än många konkurrenter. Dessutom ser vi det som ett kraftigt kuskminus att Kim Eriksson hoppar upp i sulkyn efter “strykningen” på Robert Bergh. Speciellt då hästen endast vunnit med Robert Bergh tidigare men framför allt för att vi inte håller Kim Eriksson speciellt högt i sulkyn och inte alls likvärdig med Robert Bergh. Nämnas bör dock att han ska vara favorit då det är klar risk för att han får ta över ledningen samtidigt som han är relativt överlägsen motståndet och det finns också en risk att banan blir tungsprungen liksom senast vilket skulle gynna honom. Procenten är dock för hög och vi rankar ner till B-gruppen och taxerar vinstchansen till 49 %.

V86-8: 2 Dictionary (13 %) var vi lite besvikna på senast även om hon var godkänd och det är ingen sort som vi är speciellt imponerade av för dagen och hon känns relativt begränsad. Nu är hon nedstruken till innerspåret och Björn Goop lär ladda vad som går för att hålla upp spets men vi värderar spetschansen till endast 15 % och även om hon håller den så lär det kosta en del och trots att vi har respekt för Björn Goop i ledningen så har vi faktiskt svårt att se henne hålla hela vägen – speciellt då det vimlar av vassa spurtare i fältet som lär profitera på den förmodat tuffa inledningen. Vi taxerar vinstchansen till 7%.

Skrällbud

V86-5: 10 Cantona Mearas (7,7 %) kommer från stall Stefan Persson som håller bra form för närvarande och det är en häst som har flera fina starter på slutet. Som allra bäst var prestationen senast då han avslutade vasst och vann knappt men säkert med Bo Örberg och att Kevin Oscarsson sitter upp i sulkyn igen känns intressant då han är mycket vass. Känslan är att hästen är på väg uppåt i form igen och utgångsläget är upplagt för en bra ryggresa och då tror vi hans spurt biter riktigt bra. Det kan bli barfota fram den här starten vilket antagligen vore optimalt och annars blir det murphybländare och can’t see back som vanligt. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V86-3: 10 Dani Boko (8,0 %) har det varit mycket problem med och han har bara startat sporadiskt de senaste åren och då inte sett speciellt bra ut i travet utan mest varit seg och tråkig. Han återkom dock den 13 februari i ett kvallopp på Halmstad och intrycket där var att han äntligen är på rätt väg och det låter också postivt ifrån Carl-Otto Göransson kring hästen inför denna start. Nu är det visserligen bakspår på open stretch-banan Åby över kort distans för en häst som mest lever på styrkan vilket egentligen talar emot hästen vilket förklarar den låga procenten men vår känsla är att loppet kan bli stökigt kört och att de betrodda kan komma bort och rent kapacitetsmässigt duger hästen om han bara får travet att fungera lika bra som i kvalet. Han står i alla fall väldigt bra inne i loppet och blir framför allt kraftigt kuskförstärkt med en av de bättre kuskarna i sällskapet vilket kan göra stor skillnad och vi förväntar oss en förbättrad prestation här. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*3*6*4*6*1*3*3 = 4 050 kronor[/content_protector]