V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-1: 4 Vanquish Kronos (44 %) har kanske ingen övertygande resultatrad men radade segrar i början på karriären och är under kraftig utveckling för dagen och betydligt bättre än raden. Hon gick barfota runt om för första gången senast vilket fungerade mycket bra även om hon från sitt bakspår inte riktigt kom åt favoriten 8 Waffle Cone (40 %) som drog hårt i spets hela vägen. Den här gången är det dock fördel både för distansen och i spårlottningen då vi tror att hon håller ut den värsta konkurrenten i starten och det är också Christoffer Eriksson mot Adrian Kolgjini i kuskmatchen vilket vi ser som ett klart plus och Jerry Riordan har också ännu bättre stallform nu än vad han hade senast. Det blir högst sannolikt barfota runt om igen.

V86-4: 3 Tiger Williams (24 %) vann från spets över 2640 meter senast med öppet huvudlag och vanlig vagn och den här gången blir det antagligen någon form av stängt huvudlag vilket brukar vara en signal att han är extra vässad och det blir också Kaj Widell i sulkyn vilket är en fördel. Han har ibland gått med open eye-huvudlag tidigare men nu kan det bli helstängt huvudlag vilket skulle vara extra intressant. Eftersom motbudet i spetsstriden är osäker på benen och ovan vid voltstart så tror vi att han har en fin chans att bomba till spets här och då är halva loppet vunnet. I övrigt blir det barfota fram som vanligt.

V86-6: 2 Havefunwithme (8,3 %) låter Johan Untersteiner klart uppåt kring för dagen och han verkar fortfarande ha en hysterisk stallform. Vi har visserligen en stor respekt för favoriten 8 Romance Amok (33 %) här med “racerbalans” men med tanke på läget för henne och att det matchas mot Oakskval så kan det bli ett mer defensivt upplägg eller vingel på vägen. Havefunwithme lär dock få en fin resa i den främre träffen och ska provas med urryckare för första gången vilket är en spännande ändring. I övrigt blir det skor runt om och vanlig vagn igen.

V86-7: 6 Staro Ivy League (15 %) kom i bra författning men har hittat stilen lite extra i Peter Untersteiners regi och var inte stort slagen av favoriten 2 Comanche Moon (40 %) senast och såg riktigt fin ut över mål efter en invändig resa. Han behöver antagligen ryggar på vägen för att komma till sin rätt och läget gör det därmed lite chansartat på papperet men det brukar inte vara någon vild rusning i starten över tre varv och en bra chans att komma ner nånstans och som han såg ut senast så känns han mycket intressant den här gången. Det borde vara en stor chans till att det blir omvända positioner i mål jämfört med senast och det blir skor runt om och vanlig vagn som på slutet.

Måstestrecken

V86-2: 6 Sedin (14 %) har hittat stilen allt mer aktionsmässigt sedan han börjat tävla barfota bak och senast när han gick med helstängt huvudlag så såg han ovanligt snärtig ut för dagen även om det var i ett billigt sällskap. Det blir sannolikt samma balans och utrustning igen med vanlig vagn och hästen har faktiskt en hygglig chans att nå ledningen här om han agerar likadant som senast (då han hade bakspår). Erik Adielsson upp i sulkyn för första gången är ett klart plus och Stig H Johanssons stallform verkar också vara på gång för dagen och vi tycker att han ska räknas tidigt.

Skrälldragen

V86-3: 4 Rap A.D. (2,6 %) har mestadels nollor i raden och gör första starten i Sverige vilket givetvis är lite svårbedömt men hästen såg väldigt fin ut som fastlåst i mål senast och har även suttit med krafter kvar i mål i andra starter på slutet och det har varit mot hårt motstånd. Många hästar tänder till av att tävla med körspö och liknande när de kommer till Sverige och det är intressant på en sån här lågprocentare även om det handlar om en nioårig valack. Startspåret är också en fördel, inte minst med tanke på att flera motbud har bakspår, och vi tycker att det här är en av omgångens mest intressanta rysarbud.

V86-7: 9 Valentino Strix (6,9 %) matchades tufft tidigare i år och har ett tag sökt lite efter toppformen men har i alla fall visat lite uppryckning i enklare sällskap på slutet och ska nu provas barfota runt om igen vilket åtminstone gör honom skrällduglig i våra ögon. Det har visserligen blivit galopp två gånger av tre då han gått så tidigare då han blivit lite rullig men senast var det med krafter kvar och han har sett fin ut i övrigt och den första gången kom han tillbaka som tvåa över dagens långa distans. Vi tycker inte att det här sällskapet är det allra tuffaste och det blir i övrigt antagligen vanlig vagn igen som senast.

Överspelade

V86-3: 10 Sambuca Knight (28 %) blir favoritspelad på sina två spetssegrar på slutet men från bakspår har han en annan uppgift här med tanke på att han är bäst i den främre träffen. Kusken Isabella Bergh är också orutinerad även för det här sällskapet med enbart nio starter varav de flesta slutat med galopp och hästen har också hoppat bort sig från bakspår de flesta gångerna förut. Det blir antagligen barfota runt om igen och vanlig vagn som på slutet eller eventuellt jänkarvagn som innan.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170906

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.