V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-1: 2 Wonderboy (22 %) vann på ett smått imponerande sätt från dödens senast i ett billigt sällskap när Johnny Takter satt i sulkyn för första gången och det känns som ett plus att han kör igen – inte minst om han lyckas lotsa hästen till ledningen vilket inte är omöjligt då ett par konkurrenter inklusive 1 New Moon Pellini (4,7 %) som ska tävla med vanlig vagn antagligen vill släppa – och då tror vi att han kommer visa sig svårslagen. Att det handlar om lång distans ser vi inte som någon större nackdel om det blir ett vettigt löpningsförlopp och i övrigt blir det barfota runt om och vanlig vagn igen.

V86-5: 8 Shestheone Trot (23 %) var mycket bra i våras när hon utrustades med skygglappar men blev kanske lite vass och tappade formen lite under sommaren. Hon mötte dock en del tuffa sällskap också och fick framför allt svåra lägen och är inte alls så dålig som raden antyder och senast såg hon klart fin ut över mål i Oakskvalet. Nu får hon en proffskusk i sulkyn för första gången i form av Christoffer Eriksson som är en riktig hårding och det tror vi gör ganska många meter skillnad. Vi är inne på att det blir ett offensivt upplägg härifrån där hon kanske till och med får överta ledningen men annars tål hon att gå utvändigt om ledaren också och att det är ett litet fält och att hon är nedstruken ett spår är en fördel eftersom de yttre spåren kan vara lite knepiga på Åby. Hon får också resesällskap vilket kan vara positivt och ska tävla med open eye-huvudlag som senast och skor runt om och svensk jänkarvagn och eventuellt urryckare i övrigt.

V86-6: 9 Louie Brodde (12 %) var positiv som tvåa bakom 2 Han Herred (20 %) senast efter ett betydligt tyngre lopp där han var hängande i tredjespår i starten fram till dödens efter ett drygt halvvarv och han känns kraftigt på gång för dagen. Han har visserligen varit ute i två billiga lopp på slutet men han har äntligen gått felfritt och har nu han ryggen på samma häst och lär få en betydligt smidigare resa än senast och det tror vi kan fälla avgörande till hans fördel. Det blir visserligen antagligen skor runt om istället för barfota runt om den här gången men det är ingen nackdel enligt statistiken och en fördel enligt stallet då han travar bättre med skor och det gör honom åtminstone mycket säkrare på benen verkar det som.

V86-8: 2 Camaro Brick (13 %) provades med barfota runt om och jänkarvagn för första gången senast i Kriteriekvalet och gjorde det riktigt bra som avslutade till en tredjeplats efter att ha varit med i en utdragen 1.09-öppning över den långa distansen. Man ska tänka på att Husse Boko som gjorde barfotadebut när han vann det kvalet sprang 12,1a/2640 meter i finalen så det var verkligen tufft motstånd senast. Det blir barfota runt om och jänkarvagn igen för Camaro Brick och han har dessutom ett fint läge där vi tror att kuskändringen till Erik Adielsson kan vara positiv samtidigt som vi inte är lika övertygade om att Torbjörn Jansson hoppar upp bakom storfavoriten.

Måstestrecken

V86-7: 7 Bvlgari Peak (31 %) hade vi spikat i det danska Derbyt näst senast där han vann över just dagens aktuella distans över tre varv och han känns som en av de mest distansgynnade hästarna i fältet så länge han bara håller sig lugn. Han blev för ivrig och galopperade bort sig senast och det gjorde han också senast han var på svensk mark där 6 Stepping Spaceboy (22 %) vann från ledningen men det var med krafter kvar med skor på hovarna och över medeldistans och vi tror att formen är bättre nu förutom att det blir barfota bak igen som på slutet. Ett måstestreck över distansen som vi ser på saken.

Skrälldragen

V86-2: 11 Victor A.U. (7,7 %) vann mycket enkelt senast där han gick barfota runt om i ett mycket billigt lopp där han fick dämpa farten kraftigt upp till varvningen. Att det var barfotabalans spelade ingen roll enligt tränaren Torbjörn Jansson och även om vi ser det som ett minus så är det ingen katastrof då han vunnit flera lopp med skorna på också. Han visade exempelvis fin form näst senast också med skor på hovarna i ett tufft Silverdivisionslopp och han har vunnit från det här spåret över kort distans tidigare, bl a i våras då han också gick med skor på hovarna. Om det löser sig lika bra den här gången så tror vi att han blir segerfarlig och det blir antagligen svensk jänkarvagn som senast vilket skulle vara ett litet plus alternativt vanlig vagn.

V86-4: 12 Crowd Pleaser (2,4 %) hade varit ifrån inför senast på grund av halsproblem och galopperade i slutsvängen men det såg ut att vara med krafter kvar och det var Mattias Djuse själv inne på också. Hon är inte helt okomplicerad vilket galopperna i raden indikerar men hon har mött stentufft motstånd på slutet och vi tror att formen är klart bättre än vad det ser ut och med en etta längst uppe i raden så lär det vara iordningställt. Det blir också antagligen helstängt huvudlag för andra gången i karriären ikväll vilket vi tycker är klart intressant och i övrigt barfota runt om igen samt vanlig vagn.

V86-5: 1 Vanilla Kronos (5,7 %) fick se sig slagen av vårt spikförslag senast men ska provas barfota runt om för första gången i den här starten vilket alltid är spännande. Inte minst när det handlar om innerspår med startspecialisten Thomas Uhrberg i sulkyn för första gången på dubbla open stretch-banan Åby. Det här handlar om förhållandevis orutinerade ston och vi blir inte alls förvånade om hon slinker förbi till slut efter en resa på innerspår och spelprocenten känns därmed väldigt låg. I övrigt blir det sannolikt vanlig vagn och öppet huvudlag.

Överspelade

V86-2: 6 Don’t Mind Me (28 %) vann senast på en topptid och blir favoritspelad mycket på grund av det men han har varit struken för feber två gånger efter det och det är knappast någon optimal uppladdning. Daniel Redén har ingen riktig toppform på stallet för dagen heller och hästen vinner inte speciellt ofta, utan segern senast kändes mer som ett undantag. Vi är dessutom lite tveksamma kring var han hamnar från det här läget och det blir inte lätt för Örjan Kihlström att hitta en passande smygresa härifrån. Det blir antagligen barfota runt om vilket var positivt senast och vanlig vagn igen.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171004

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.