V86 Solvalla/Åby

V86

Dubbeljackpot och skrällbanan Åby bäddar för en fin utdelning

[content_protector password=”dubbeljackpot” cookie_expires=”3600″]Det har varit flera favoritbetonade V86-omgånger på slutet men nu har vi äntligen en omgång som ser intressant ut vilket vi tackar för efter den senaste tidens sömnpiller.

Till denna onsdag tillkommer det en dubbeljackpot vilket så klart gör kvällen extra intressant och V86-omgången som delas mellan Solvalla och Åby ser väldigt svårlöst ut. Det finns visserligen några stora favoriter som har goda vinstchanser men vi tror oss ha hittat ett bra värde där bakom. Utöver dem så finns det ett flertal lopp som är väldigt streckkrävande där spelarna lär sprida strecken och vi blir inte förvånade om det kommer skrälla till ordentligt i ett par av loppen denna omgång och hoppas kunna få in en fin utdelning. Vårt systemförslag har potential att ta del av den utdelningen då hela 91% av våra radkombinationer på vårt systemförslag ger över 100 000 kronor i utdelning i nuläget. Vi hittar vår spik 4 Mellby Collector (39 %) i V86-avslutningen som är en häst som vi håller skyhögt och vi tror är klassen i gänget och kommer vara förbättrad med ett lopp i kroppen.

Vill ni vara med på våra Tillsammans-bolag till helgen så hittar ni mer information här:

https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

Vi kan passa på att nämna att det är väldigt långa köer till våra lag där vi spelar filsystem. Ni är så klart välkomna att ställa er i kö men vill ni vara med direkt så kan ni prova de matematiska systemen via Andelskungen tills vidare.

V86-1

Omgången inleds med ett relativt öppet sprinterlopp där fyra hästar är klart mer spelade än övriga och det är i nuläget lite svårt att sia om vilken häst som kommer blir favorit i slutändan. Även om loppet är öppet så anser vi att spelarna är rätt ute då vår klara förstahäst är 3 Wega Vang (22 %) som vi spelar utgång med. Det finns två tidiga skrällbud som åker med på vårt system i B-gruppen, nämligen 11 Persos Smokie (7,3 %) som imponerade senast och har en vass spurt om han kommer till från sitt svåra utgångsläge samt 9 Oscar Ribb (3,1 %) som vi rent hästmässigt håller högt i loppet men här startar från det statistiskt usla niondespåret och det mest troliga är att hästen inte kommer till men samtidigt borde han vara mer spelad än nuvarande procent.

V86-2

Ett treåringslopp för ston vilket i vanlig ordning inte blir fullt och endast har sju deltagare. Klar favorit och även vår förstahäst är 5 Zahara Goj (59 %) som har blivit lite av en följetong inom V86 nu under vintern och våren vilket inte har varit speciellt bra för oss då vi försökt fälla henne flera gånger och idag är ingen undantag då vi väljer att gardera igen. Hästen har nu fyra segrar i rad på Solvalla med Torbjörn Jansson i sulkyn som ännu inte vet hur man förlorar med hästen och vi rankar henne som klar förstahäst men anser att procenten är lite väl tilltagen då det trots allt är orutinerade treåringar och det inte saknas motstånd den här gången.

Här finns det nämligen två hästar som vi anser är kraftigt på väg uppåt och då vi inte riktigt gillade intrycket på Zahara Goj över mål senast så känns det inte helt otroligt att det kan komma en liten sämre prestation här. Klart värst emot vinstchansmässigt anser vi att andrahandaren 6 Caddie Lisieux (21 %) är som imponerat stort. Det hörs på tränaren Roger Walmann att han håller hästen högt och vi blir inte förvånade om hon vinner den tunga vägen. Rent spelvärdemässigt anser vi också att 4 Uncertain Age (2,5 %) känns intressant då vi anar utveckling i hästen och utgångsläget känns klart spännande den här gången och kör favoritduon för hårt mot varandra så kan hennes spurt bita riktigt bra.

V86-3

Ett stayerlopp där många av hästarna gör debut på distansen. Klar favorit är 5 Oki Doki Face (39 %) som senast gick ut som hårt betrodd i ett tufft V75-lopp och stod för en relativt blek insats där trots motståndet. Vi förväntar oss en bättre insats nu men taxerar ändå vinstchansen till aningen lägre än vad han är spelad till idag och för oss får han först plats i B-gruppen. Vi taxerar vinstchansen till 29 %.

Högst vinstchans i loppet anser vi att 3 Västerbo Exact (18 %) har som senast startade som skräll i samma lopp som favoriten Oki Doki Face. Då gjorde hästen bort sig direkt vilket är lite oroväckande men träningsrapporterna därefter är positiva och vi tycker att han känns intressant här. Till denna start blir det barfota runt om igen vilket har höjt hästen rejält och har toppformen bibehållits, vilket inte är alldeles säkert då det nu blivit lite långt sedan det senaste loppet, så tror vi att hästen har en klart högre vinstchans än vad insatsprocenten antyder. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

Högst spelvärde i loppet har annars 11 Maison Michel (1,4 %) som är obegripligt lite spelad och vi skriver mer om under skrällbud. Vi streckar totalt vi sex hästar och för dig som gör ett lite större system så rekommenderar vi dig att flytta upp 8 Top Yllit  (19 %) från C-gruppen till B-gruppen.

V86-4

Ett treåringslopp där vi återigen får se Petri Salmelas stjärnämne 5 Makethemark (78 %) som imponerat oerhört hittills. Hästen startar som megastor favorit och “tyvärr” så köper vi favoritskapet men 78 % är dock i mastigaste laget och vi taxerar vinstchansen endast till 70 %. Hästen har tagit tre raka segrar på Solvalla och visat att han duger där och han har fortfarande aldrig galopperat vilket inger respekt.

Vi tycker ändå att det finns värde i att gardera och då främst med Svante Båths 2 Chocolate Gold (8,3 %) som är andrahandare och också den som vi ser som det enda allvarliga motbudet i loppet. Hästen har nu gjort två starter efter vila och var rejält framflyttad i den senaste starten då han utmanade rejält ifrån dödens och slutade tvåa bakom 6 Social Network (1,6 %). Vi gillade intrycket och även om det nu inte blir någon barfotabalans så har hästen tidigare gjort det bra med skor också. Till dagens start bör formen vara på gång och hästen är vår klara spetsfavorit och är favoriten inte helt på topp så kan Chocolate Gold som vann den enda gången som han hittills gått i spets bli en svår nöt att knäcka. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-5

Detta lopp var utan tvekan det svåraste loppet i omgången att få grepp om då det överlag är relativt klasslöst och inte så många hästar som kan göra så mycket jobb själva. Det har dock klarnat efterhand och här hittar vi till slut kanske hittat omgångens största fynd i form av 6 Makera (8,2 %) som vi spelar utgång med och skriver mer om nedan. Favorit i loppet är 9 Tullamore G.K. (36 %) och det anser vi vara berättigat då hästen levererat flera fina insatser innan den senaste starten då hon blev oplacerad efter en mycket jobbig resa. Hästen är dock bra och kommer hon till från sitt kluriga utgångsläge så bör vinstchansen vara god men vi ser inget spelvärde i hästen då vi trots allt anser att hon borde vara mindre spelad. Totalt streckar vi sju hästar i loppet och det känns hyfsat tryggt även om vi gärna haft med några hästar till i loppet.

V86-6

Ett mycket öppet lopp där vi väljer att ranka ner favoriten 1 Ametrin (29 %) en bit då vi blev riktigt besvikna över insatsen senast och formen känns tveksam. Hästen kan dock öppna snabbt och har en bra statistik med sju vinster av nio från ledningen så vi vågar inte såga henne fullt ut utan lägger henne i B-gruppen.

Loppet känns i övrigt väldigt intressant spelmässigt då det kryllar av fynd och här streckar vi på ordentligt och hoppas få in en riktig smällkaramell. Rent fyndmässigt så anser vi att 4 Duffman (6,0 %) som såg fin ut som fastlåst senast och 7 Let’s Dance D.E. (3, 7 %) som vi skriver mer om under skrällbud känns allra mest spelvärda. I övrigt anser vi att 6 Danne Edel (14 %) har högst vinstchans i loppet. Det blir antagligen helstängt huvudlag och barfota runt om igen och insatsen senast där han kom trea bakom övermäktigt motstånd går inte att klaga på. Hästen har vissa spetsmöjligheter här och skulle han nå dit så lutar det starkt åt vinst då hästen har tre av tre segrar ifrån ledningen och imponerat därifrån. Av B-hästarna så tror vi klart mest på 5 Fuzz (15 %) som gjorde det riktigt bra senast och nu har viss spetschans också och eventuellt ska gå barfota runt om vilket vi ser som ett klart plus i såna fall. Hästen är dock spelad till 15 % och vi hittar inget större värde till den procenten då vi anser att det är ungefär där han ska ligga. Vill du chansa lite och lösa detta lopp på ett billigt sätt kan ett alternativ att ta bort favoriten och låsa loppet på de här fyra strecken.

V86-7

Ett långdistanslopp där vi får se flera kanonhästar som samtliga är lite svåra att räkna på då det inte varit några topprestationer på slutet. Klar favorit i loppet är 4 Frozen (47 %) vilket också är den häst vi tror mest på och vi spelar utgång med. I övrigt har vi framför allt respekt sedan tidigare för 2 Dernier Viking (13 %) som kanske var lite framflyttad i den senaste starten och 5 Rapide Du Pommeu (9,1 %) som är en häst som vi verkligen gillar även om han inte imponerade senast. Han har dock ett lopp i kroppen nu och skulle det bli barfota runt om så känns det extra intressant. I övrigt så streckar vi på rejält här och streckar sju hästar i loppet och känner oss relativt trygga med att vinnaren finns inom vår systemram.

V86-8

Ett i våra ögon mycket intressant lopp avslutar omgången där vi återigen får se 10 Edge Boko (22 %) på banan vilket känns intressant samt 9 Mellby Demon (4,0 %) som svek ordentligt senast men i grunden håller mycket hög klass. Vi tror dock inte mycket på ovan nämnda hästar till denna start utan rankar ner båda rejält men vi är ändå nyfikna på hur de kommer agera prestationsmässigt.

I detta lopp väljer vi att ta ställning för favoriten 4 Mellby Collector (39 %) som vi spikar i ett lopp som annars är väldigt svårlöst. Om du väljer en annan spik så vill vi framför allt varna för två skrällar i 2 Let it Happen (9,7 %) som imponerade vid segern senast i sin enda start med Willhelm Paal och bör få en bra resa och 5 Emil Tuffing (6,1 %) som nu kanske ska gå med helstängt huvudlag och är snabb ut om han laddas.

Spiken

V86-8: 4 Mellby Collector (39 %) är vår spik idag vilket kanske kan upplevas som lite vågat då hästen trots allt bara gjort en start efter lång vila och borde behöva mer lopp i kroppen innan man kan begära seger mot rätt bra motstånd inom V86. Tränaren Roger Walmann är själv inne på den linjen men tränarnas chansvärderingar är inget som vi överlag lägger speciellt stor vikt vid – i alla fall inte i det här fallet.

Vi väljer att spika då vi helt enkelt håller hästen skyhögt. I den senaste starten där han återkom efter vila så slog det visserligen inte några gnistor om hästen men Örjan kör sällan mer än vad som behövs och han vann enkelt. Till dagens start bör han vara rejält framflyttad och vi tror att han kommer visa sig vara en rejäl klassklättrare under året och vår känsla är att han helt enkelt står för klassen i det här sällskapet, speciellt eftersom vi inte förväntar oss en topprestation av 10 Edge Boko (22 %) som är den enda häst som vi kan utmana rent klassmässigt.

I själva loppet så bör han komma fint till ifrån ett bra utgångsläge och då vi förväntar oss att det kan bli en tuff öppning från flera ekipage som verkar vara intresserade av att köra i spets så kan tempot bli högt uppskruvat vilket bör passa vår spik som är stark och kanske går bättre över medeldistans. Vi taxerar vinstchansen till 47 %.

Utgångar

V86-1: 3 Wega Vang (22%) vann senast efter en perfekt resa mot hårdare motstånd än vad han möter idag. Att hästen vann kanske man inte ska dra allt för stora växlar på men vi gillade verkligen intrycket på hästen när han fick upp farten över upploppet och nu tror och hoppas vi på ett liknande upplägg. Vårt favoritscenario är att hästen inledningsvis tar spets för att sedan släppa till antingen 4 Rocknroll FI (19 %) eller 6 Owen Face (21 %). Det är relativt hög chans för att det blir en ordentlig körning från start och med en invändig resa i vinnarhålet eller tredje par invändigt så tror vi att det kan vara vinnarkonceptet här.

Det känns som förutsättningarna för en topprestation av Wega Wang är perfekta här då han har tränat fint efter senast samt att det blir jänkarvagn och barfota runt om till denna start vilket vi ser som klara plus. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

V86-5: 6 Makera (8,2 %) har vi trott på en del på slutet och även om det inte blivit någon vinst så har prestationerna varit bra och vi känner oss övertygade om att det snart måste vara dags för hästen att skära mållinjen först även om det så klart är lite oroande att hästen nu gjort hela 30 starter på svensk mark utan seger. I den senaste starten attackerade hästen i tredjespår i den sista kurvan men galopperade oförklarligt under attack och utan den galoppen är känslan att första segern hade kommit och då hade även hästen varit mycket mer påpassad idag. Förutsättningarna till dagens start känns intressanta då hon är relativt startsnabb i förhållande till motståndarna och vi blir faktiskt inte förvånade om det blir spets direkt och därifrån vore det intressant att se henne gå hela vägen. Oavsett vilket så bör hästen få en bra resa och då bör spurten bita riktigt bra och vi spelar därför utgång på henne till en attraktiv spelprocent. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V86-7: 4 Frozen (47 %) har nu gjort två starter efter lång vila och även om han inte stod för någon märkvärdig prestation senast så var han rejält framflyttad gentemot den första starten. Till dagens start blir det barfota runt om och jänkarvagn och det känns påställt inför uppgiften och hästen bör vara ytterligare framflyttad då träningsrapporterna är goda efter den senaste starten. Förutsättningarna ser bra ut då han är vår klara spetsfavorit efter 500 meter efter att han fått ta över av någon av de initiala spetsfavoriterna 6 Hertig Shim (7,1 %) eller 7 Leader Tom (0,8 %). Om han får överta spets så anser vi att hästen är “klar” om han är i den form som vi tror men då det är långt ifrån säkert och det dessutom inte är helt säkert att hästen verkligen återkommer och blir den kanonhäst som lovats så nöjer vi oss med utgång. Vi taxerar vinstchansen till  50 %.

Övervärderade

V86-6: 3 Stirling Cheer (9,2 %) har ett fint läge och hade formen varit bra så hade chansen varit bra här. Vi gillar dock inte hur hästen har sett ut på slutet och även om hästen har ett perfekta förutsättningar så blir vi förvånade om det räcker denna gång då det finns gott om mycket mer formstarka hästar i sällskapet. Hästen åker dock med på systemet då vi har med alla hästar utom 11 Faith Hill (0,6 %) som vi anser vara i princip chanslös. Vi taxerar dock inte vinstchansen till mer än 4 % och hon hamnar därför under den här rubriken.

V86-7: 1 Orion Tilly (15 %) stod för en okej insats senast men vi kan ändå inte påstå att vi blev speciellt imponerade. Till dagens start är startspåret perfekt och rent formmässigt borde hästen vara bättre till denna start men samtidigt så tycker vi inte riktigt att hästen håller samma klass som flera av motståndarna och vår känsla är att det ska väldigt mycket till för att hästen ska avgå med segern. Vi taxerar vinstchansen till 6 %.

Skrällbud

V86-3: 11 Maison Michel (1,4 %) har höjt sig rejält i årets starter och imponerade stort senast då han slutade först i mål men blev diskad för snäv körning över upploppet. Vi gillade intrycket och träningsrapporterna efteråt är enbart positiva. Till dagens start är hovarna sparade och det är nu planerat barfota runt om vilket vi ser som ett klart plus då hästen får ett annat steg med en ren barfotabalans. Idag startar han på stayerdistans för första gången men det ser vi inte som något problem och vi tror att distansen kommer passa utmärkt och kommer han bara vettigt till från sitt svåra utgångsläge så blir vi inte förvånade om hästen blåser till allt över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 7,5 % och även om vi förväntar oss att insatsprocenten stiger under onsdagen så bör spelvärdet bli bra till slut.

V86-6: 7 Let’s Dance D.E. (3,7 %) var det positiva rapporter kring inför senast på V86 men hästen gjorde då bort sig 350 meter från mål när han körde upp i vagn. Vi gillade dock intrycket på honom och känslan är att toppformen är i vardande. Han är väldigt startsnabb och även om det finns en viss risk för vingel så finns också möjligheten att han kan blixtrar till ledningen direkt, antingen av egen kraft eller genom att han får överta från den troliga initiala ledaren 1 Ametrin (29 %) som vi känner kanske släpper denna gång om Klaus Kern trycker till. Om han missar spets är dock inte slaget förlorat för om Klaus Kern får till styrningen så har hästen en bra spurtförmåga och bör kunna spurta ner detta motstånd ändå. Vi är medvetna om att det finns lite osäkerhet här på grund av kusken och spåret men samtidigt är hästen väldigt lite spelad och sammantaget taxerar vi vinstchansen till 9 % vilket ger ett bra spelvärde.

Jokersystemet

4majjackpot

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 6*3*6*2*1*11*6*1 = 3 564 kronor.[/content_protector]