V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-2: 7 Born Unicorn (19 %) är den bästa hästen kapacitetsmässigt i det här loppet enligt vår mening men har sprungit hem två gånger i rad i slutkurvan och det är givetvis lite oroande. Den här gången ska de dock prova med murphybländare eller skygglappar för första gången och det känns som en intressant utrustningsändring då hästen är lite vinna-eller-försvinna-typen. Det blir också lättning till barfota fram och de två gånger han tävlat med den balansen så har han mött Coin Perdu och varit tvåa en gång och galopperat med krafter kvar i slutkurvan den andra gången.

V86-4: 4 Ingemar Palema (43 %) kan öppna mycket vasst och tar troligen hand om ledningen, antingen direkt eller genom första sväng med tanke på att det värsta motbudet 1 Fonda Boko (23 %) är väldigt galoppbenägen i det läget. Senast sköt han till bra över “stretchen” på en fin tid och tränaren Fredrik Solberg låter själv full av tillförsikt inför den här uppgiften, speciellt om hästen når till täten tidigt i ett ganska billigt lopp. Det blir lätta aluminiumskor runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag som senast.

V86-6: 8 Hevin Boko (18 %) är mycket lovande och var riktigt bra senast och verkar vara under kraftig utveckling för dagen och har därmed fått en betydligt bättre uppladdning till det här loppet än favoriten. Hon tål att göra mycket grovjobb och vi tycker att hon borde vara favorit i loppet trots läget och då är spelvärdet stort till aktuell spelprocent. Att hon blivit nedstruken ett spår är en liten fördel men det blir ingen snabbstart ändå. Det är dock ett litet orosmoln att Jorma Kontio sitter i sulkyn då han inte lyckats speciellt bra med henne tidigare men han kör i fin form för dagen. Det blir barfota fram och vanlig vagn som på slutet.

V86-7: 7 Treasure Kronos (44 %) kördes resolut till ledningen från dubbla tillägg och gick världsrekord av bara farten senast och det var anmärkningsvärt eftersom det var årets första seger i den elfte starten. Ingen har tvekat om hennes grundkapacitet dock och man ska inte glömma att hon var med i stentuffa lopp som Prix d’Amerique i vintras. Läget är inte så tokigt då det värsta motbudet står direkt utanför och mycket talar för att Peter Ingves kommer bomba framåt för att överta ledningen från 1 Cerveza (14 %) som aldrig vunnit över distansen. Det lilla frågetecknet är väl för kusken då eftersom det är första gången han sitter bakom tömmarna och vi hade helt klart helst föredragit Christoffer Eriksson där igen men spelprocenten borde ändå vara högre i våra ögon. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag igen.

Måstestrecken

V86-1: 1 Going Diablo (18 %) är klar spetsfavorit i V86-inledningen, inte minst med tanke på att favoriten antagligen ska tävla med skor runt om, och ifrån den positionen så är det svårt att gå emot henne. Vi har visserligen bränt oss på henne någon gång förut då hon visat bristande kämpaglöd över upploppet men den här uppgiften ser faktiskt ovanligt lämplig ut på papperet och hon visade själv god dagsform då hon var fyra från dödens senast i Tyskland. De ska dessutom antagligen prova med en ny typ av stängt huvudlag istället för murphybländare på ena sidan för första gången vilket kanske kan ge en positiv effekt. I övrigt blir det antagligen barfota runt om och jänkarvagn som vanligt.

Skrälldragen

V86-2: 1 Inertial (6,9 %) visade klar uppryckning senast i en stark avslutning som tvåa när Ulf Ohlsson satt bakom tömmarna och han gick med jänkarvagn för första gången och det är en klar fördel att han kör igen och i ett litet fält så blir det säkerligen en fin position oavsett hur han öppnar. Nu blir det antagligen jänkarvagn igen och dessutom barfota runt om istället för barfota fram och det är första gången som han går med den kombinationen och i övrigt blir det antagligen öppet huvudlag.

V86-4: 7 Carmine Am (4,5 %) var inte alls bra senast med skor runt om på en knepig bana men han var riktigt fin i årets första starter där han exempelvis vann direkt i årsdebuten när han tävlade barfota runt om. Han kanske blev lite ofräsch och galopperade några gånger innan senast och vilan kan därmed ha gjort honom gott. Spåret är lite vanskligt men han lever på styrkan och skulle gynnas om favoritduon kör för hårt om ledningen här vilket inte alls är omöjligt att det sker. Att det blir barfota runt om den här gången liksom i årets tidiga starter är normalt sett en klar fördel och det blir svensk jänkarvagn som vanligt i övrigt.

V86-8: 5 Love Dancer (3,0 %) har visserligen inte vunnit sedan 2015 men har också startat sporadiskt och visade en klar uppryckning senast då han förutom jänkarvagnen också tävlade barfota runt om för andra gången i karriären samt med helstängt huvudlag. Det blir antagligen samma utrustning igen och nu sitter tränaren i sulkyn igen och det ska bli intressant att se hur långt det räcker med en liknande insats.

Överspelade

V86-6: 4 Dibaba (56 %) verkar bli omgångens största favorit och såna hästar älskar vi att fälla då det brukar ge lite extra rens i kuponghögarna på V86. Hon är mycket välstammad och inledde karriären lovande med fyra raka segrar men har uppträtt tveksamt på slutet med två raka galopper – en gång innan start och sedan på sista långsidan i knackig aktion – och återkommer nu efter vila för första gången vilket är ett litet frågetecken på en storfavorit. Visst kan det bli spets-och-slut men Örjan Kihlström kör lite utan självförtroende för dagen och Roger Walmann flaggar för att det inte är toppform och vi vill åtminstone syna den här favoriten när hon möter några tuffa konkurrenter. Det blir skor runt om och vanlig vagn som tidigare.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170830

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.