V86 Solvalla/Åby

V86

Ihåliga lopp men Jackpotpengarna ger omgången spelvärde

[content_protector password=”Jackpot” cookie_expires=”3600″]Onsdagens V86-omgång kryddas med fina Jackpotpengar vilket är tur då den tyvärr är ihålig och det är många hästar som känns direkt chanslösa. Till omgången är det efter några strykningar 90 hästar som ska tävla och av dessa är det hela 31 hästar som vi anser startar med klart under 1 procent vinstchans och det är avsevärt mer än normalt. De mest betrodda hästarna är också överlag väldigt starka denna omgång och vi blir inte förvånade om det blir en favoritbetonad rad. Visst kan det skrälla i ett flertal lopp och det finns en del spelvärda fynd som vanligt men i mindre omfattning än normalt.

Vi kan också nämna att våra utgångar känns starkare än vanligt och vi rekommenderar faktiskt er att göra en flerbong som komplement till ert stora system. På denna kan du spela med vår spik och våra tre utgångar som spikar så har du kommit en lång bit på vägen. Ett förslag på flerbong utifrån vår rank skulle kunna vara 1-1-4-5-1-4-4-1 = 80 kronor. Med allt ovan sagt är omgången ändå spelvärd tack vare Jackpotpengarna och som ni alla vet så krävs det inte mycket inom V86 för att utdelningen ska skjuta i höjden.

Till helgen är det även då Jackpot och vi spelar som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

V86-1

Ett kortlopp där vi tror att spetsstriden blir avgörande för loppet. Känslan är att den inte kommer att bli utdragen och att den häst som når täten därefter kommer få vara ifred. Vi tror att 2 Gantab Håleryd (35 %) som sett läcker ut på slutet sitter i spets och spelar utgång på honom. Hästen har gått riktigt bra i regi Flemming Jensen vars hästar överlag går bra för dagen även om det just nu på slutet blivit väl många andra- och tredjeplatser för stallet. Det finns dock en viss risk att Gantab Håleryd missar spets alternativt att striden blir för utdragen och dessutom är det lite frågetecken för balansen så vi spelar med hängslen och livrem och tar med samtliga hästar som vi anser har en realistisk vinstchans.

V86-2

Här anser vi att spelarna är fel ute då vi inte tror nämnvärt på favoriten 5 Top Of the World (41 %) från Reijo Liljendahls stall. Vi anser att det finns frågetecken kring hästen samtidigt som det faktiskt finns bättre hästar i loppet. Vår förstahäst och utgång är 4 Zenit Brick (15 %) som i våra ögon faktiskt borde vara favorit då hästens kapacitet överstiger favoritens samtidigt som spetschansen faktiskt är likvärdig och nås den positionen så lär han gå där.

Överlag så känns loppet väldigt ihåligt och de hästar som vi lagt utanför systemet ser vi i princip som chanslösa och känslan är även att det ska väldigt mycket till om någon av våra C-hästar vinner så gör du ett mindre system så kan du ta bort dem.

V86-3

Ett klurigt stolopp där det egentligen inte är någon häst som vi riktigt går igång på. Vi rankar 2 Corinne af Solnäs (31 %) först trots att hon inte var som bäst i den senaste starten. Till denna start ska hästen gå med helstängt och i våra ögon är det nästan spetsgaranti. Känslan är att det kan bli ett blufflopp och att hon rinner undan ifrån spets. Loppets mest intressanta häst på strecken annars är helt klart 8 Staro Ironmaid (2,8 %) som kommer med absolut toppform men tyvärr fått ett helt iskallt startspår. I övrigt är även detta lopp väldigt ihåligt och hästarna som vi har utanför ramen ser vi som i princip chanslösa.

V86-4

Ett lågklassigt lopp som i våra ögon inte håller V86-klass. Klart mest intressant streckmässigt är 1 Noomi Skift (11 %) som sett väldigt fin ut på slutet och verkar vara under utveckling. Idag finns förutsättningarna för spets där hon aldrig har gått och det känns riktigt intressant och i våra ögon känns 11 % som ett fynd.

Rent klassmässigt är annars sannolikt 6 M.T.Kingsize (23 %) den bästa hästen och när han får det att lossna så rundar han troligtvis ett sådant här sällskap i sömnen men vår känsla är att han behöver ytterligare lopp i kroppen. Vi blir väldigt förvånande om vinnaren hittas utanför vår ram.

V86-5

I långloppet kommer vår spik 7 Ochongo Face (49 %) som gick från klarhet till klarhet under fjolåret. I årsdebuten imponerade han stort på oss och motståndet skrämmer inte här. Om du väljer att gardera loppet så rekommenderar vi er att ta med 5,2,10 som B-hästar i första hand och 11,12 som C-hästar.

V86-6

En lärlings- och undomslopp i spårtrappa för 15 hästar är normalt sett något som kittlar speltarmen. Vi gillar propositionen men tyvärr känns även detta lopp ojämnt och vi har svårt att se vinnaren utanför vår ram på sex hästar. Vi rankar ner favoriten 7 Valeur (41 %) en aning även om vi anser att han har högst vinstchans i loppet men spelvärdet känns ljummet då spåret kan ställa till det för en kusk som är väldigt oerfaren. Först rankar vi 4 Peridot (6,0 %) som sett klart förbättrad ut på slutet och med rätt resa kommer hästens spurt bita riktigt bra till låg procent.

V86-7

Vår klara spetsfavorit är 4 Patricia Hastrup (24 %) som kommer med full form. Ifrån spets bör vinstchansen vara riktigt hög men då hon tidigare har haft problem på Åby samtidigt som vi har hög respekt för framför allt 9 Rina Chen Hai (18 %) som också har toppform för dagen så väljer vi att gardera. Nämnas kan att det egentligen endast är i detta lopp som vi känner oss en aningen tunna och här är det fullt möjligt att vinnaren finns utanför ramen.

V86-8

Här tror vi klart mest på storfavoriten 5 Picasso Sama (67 %) från Robert Berghs stall. Hästens procent känns faktiskt ganska berättigad även om det kanske inte föreligger något spelvärde där. Vi nöjer oss med att spela utgång och hoppas på en smällkaramell här då det finns några riktigt intressanta hästar bakom favoriten till låg procent.

Spiken

V86-5: 7 Ochongo Face (49 %) är en häst som vi kommit fel på en del under fjolåret. Vi har underskattat hästen ett par gånger och blivit lite förvånade över hur han har klarat av besvärliga utgångslägen samt missbedömt hur han prestationsmässigt blivit allt bättre.

Den 21 januari återkom han efter ca 2,5 månaders vila och vi blev återigen imponerade. Visserligen slutade han bara tvåa men det är han väl förlåten då hästen hade galopp under vägen och var gott gåendes över upploppet som tvåa bakom Narold Vox som är en långskubbare av rang.

I dagens lopp så känner vi oss övertygade om att hästen kommer sitta i ledningen relativt snabbt. Som vi läser loppet kommer 5 Hertig Shim (6,4 %) som vi tror frontar relativt enkelt inledningsvis att släppa med glädje till favoriten. Ifrån den positionen har vi svårt att se Ochongo Face förlora då hästen fungerar väldigt bra där och träningsrapporterna är uppåt efter senast samtidigt som Erik Lindegrens stall går som tåget för närvarande. Vi taxerar vinstchansen till 60 % vilket ger okej spelvärde trots att han är stor favorit!

Utgångar

V86-1: 2 Gantab Håleryd (35 %) har nu gjort tre starter i regi Flemming Jensen och har imponerat oerhört. Han var visserligen bra redan hos Peter Untersteiner men har höjt sig ett par snäpp hos Flemming. Han är mycket startsnabb och vår klara spetsfavorit. Efter den senaste starten så är det enbart positiva träningsrapporter och då dessutom Flemmings hästar överlag ser väldigt fina ut för närvarande så finns det inga orosmoln på den fronten. Ett litet orosmoln kan dock balansen vara då han antagligen är bäst barfota runt om även om han tävlat mycket med skor runt om tidigare.

Om Gantab Håleryd är lika bra igen som på slutet så borde vinstchansen vara mycket hög då det är ett litet fält där Flemming Jensen bör kunna få bestämma tempot efter behag. Missar Gantab Håleryd ledningen så är inte heller slaget förlorat då han besitter en vass spurt och på Åby med open stretch så kommer han få chansen. Vi taxerar vinstchansen till 47 %.

V86-2: 4 Zenit Brick (15 %) har vi trott på en del på slutet. Näst senast spikade vi på V75 och senast hade med vi med honom som skräll i vår utgångsgrupp inom V86. I dessa starter har han inte vunnit men det har varit mot hårdare motstånd och hästen har på intet sätt varit dålig. I dagens start så tror vi att det kan var dags då läget är perfekt.

Hästen är startsnabb och vi tror på goda möjligheter att han sida vid sida håller ut värsta spetshotet som är favoriten 5 Top of the World (40 %). Även om detta inte lyckas eller att kusken väljer en annan taktik så  bör förutsättningarna att han hittar ner i en bra position i andra spår var goda. Hästen besitter en mycket bra spurt och både Nurmos stallform och hästens form verkar vara på klart uppåtgående. Med en vettig resa i rygg så tror vi att han blåser till allt över upploppet och når han spets smärtfritt så bör vinstchansen överstiga 50 %. Vi taxerar vinstchansen totalt till 37 % vilket ger ett fint spelvärde!

V86-8: 5 Picasso Sama (67%) är en segermaskin som förra onsdagen återkom efter lång vila. Då startade han från bricka tolv på ofördelaktig kort distans och fick en passiv resa och såg ut som en rund miljon som fastlås till slut. Till dagens start så bör han få ett mer offensivt lopp och förutsättningarna känns perfekta. Hästen är vår klara spetsfavorit och även om han skulle missa spets inledningsvis så bör han bli släppt dit. Han biter ifrån sig mycket bra i ledningen och trivs utmärkt på distansen så vinstchansen bör vara hög därifrån.

Vi väljer dock att nöja oss med utgång då hästen är väldigt stor favorit och han har trots altl visat en del hetsiga tendenser i karriären samtidigt som det är lite oroande att det är väldigt många betrodda hästar som bränt från Robert Berghs stall på slutet. Vi anser att hästen har ett neutralt spelvärde och taxerar vinstchansen till 65 %.

Övervärderade

V86-2: 5 Top of the World (41%) kommer från Reijo Liljendahls stall vilket bara det är en aning oroande då det inte riktigt varit någon glöd i stallets hästar under januari månad då han endast haft 10 % i segerstatistik trots att hans hästar överlag varit betrodda.

I dagens start så är hästen favorit mycket på att han är den klara spetsfavoriten men vi är  faktiskt en aning tveksamma till om den positionen verkligen nås. Dessutom kommer han ifrån en sämre prestation vilket visserligen var bakifrån men det är ändå aningen oroande. Slutligen så anser vi faktiskt att det åtminstone är två hästar i loppet som håller bättre klass än favoriten vilket gör att vi rankar ner honom. Vi taxerar vinstchansen till 24 %.

V86-5: 9 Red Rapide (9,5 %) är i grunden en kanonhäst men intrycket i hästens två starter efter lång vila har varit riktigt dåligt. Hästen har sett helt geistlös ut och vi har svårt att se hur han ska kunna vara så förbättrad till denna start så han ska duga. Vi taxerar vinstchansen till 4 %.

Skrällbud

V86-6: 4 Peridot (6,0 %) har höjt sig rejält på slutet och intrycket har faktiskt varit bländande. Efter den senaste starten är träningsrapporterna positiva och utgångsläget är perfekt för att han ska få smygresan som han kräver då han inte kan göra alltför mycket i loppen själv. Av de betrodda hästarna är han den med bäst utgångsläge och vi har bra feeling för en topprestation som mycket väl kan räcka hela vägen. Vi taxerar vinstchansen till 15%.

V86-8: 4 Piggybank (3,7 %) har tävlat på lång distans mot tufft motstånd på slutet och har gjort det riktigt bra. Hästen verkar successivt förbättras för dagen och utgångsläget går inte att klaga på. Har storfavoriten en dålig dag så är Piggybank väldigt tidig för oss och 3,7 % klagar vi inte på. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Jokersystemet

3 feb v86

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 4*7*6*6*1*5*3*1 = 3 780 kronor.[/content_protector]