V86 Solvalla/Åby

V86

Smålurig V86-omgång med ett par stora favoriter men vi har grävt fram flera intressanta skrälldrag

[content_protector password=”nytag” cookie_expires=”0″]Vi stod för ovanlighetens skull över att göra tips till V86 förra veckan pga tidsbrist och det var lite synd då det blev en hygglig utdelning – bland annat skrällde In Photo nu när hon gick barfota runt om igen och såna skrällar gillar vi alltid. Det är intressant att återigen konstatera att det kan bli riktigt stora pengar på V86 trots att Nuncio är med i en avdelning. Det är helt enkelt inte lika många stora system med på onsdagarna som har råd att täcka upp de övriga loppen. Veckan innan dess så satt vår spik Global Tendency som gick barfota runt om samt med jänkarvagn för första gången fint men där missade vi tyvärr på skrällen Paparazzi M. som var klart förbättrad från rygg på ledaren och det blev ingen utdelning.

Det är dags för Solvalla och Åby att dela på en V86-omgång och det brukar nästan alltid vara öppna och spelvänliga lopp men den här veckan är det ett par ovanligt små och tunna fält och det gör att spelvärdet för omgången faller eftersom loppen tenderar att bli händelsefattiga och favoritbetonade då. Åby är en trevlig bana att köra på men det verkar som att underlaget inte riktigt räcker till i regionen för att fylla loppen och det är verkligen synd. Vi hittar också två enormt stora favoriter med förhållandevis höga vinstchanser i 10 Rajesh Face (78 %) i V86-3 på Åby och 4 Island Life (76 %) i V86-6 på Solvalla och som vi ser på saken så har den sistnämnda klart bäst segerchanser med tanke på omständigheterna och vilka som sitter i sulkyn och vi väljer därför att spika honom. I övrigt har vi hittat en del intressanta drag och vi ger omgången en svag trea på en femgradig skala i spelvärde.

Det är småkyligt med två-tre plusgrader och det faller en lätt nederbörd över Solvalla i skrivande stund men det ska vara uppehåll under kvällen och vi förväntar oss ett bra underlag och på Åby är det ett par grader varmare men stabilt väder för årstiden och det borde inte innebära några större problem där heller. Med tanke på att det som sagt är flera små fält på Åbytravet ikväll, bl a V86-1 med sex hästar och V86-5 med åtta hästar, så lär det bli mycket taktiklopp där ikväll med låsta positioner utan möjlighet att göra nånting och det gäller som vanligt att räkna ut vem som sitter i ledningen och i rygg på ledaren på en sådan open stretch-bana.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör tre bolag för 150, 450 respektive 1 000 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett kortdistanslopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 150 001 – 515 000 SEK och det är efter två strykningar tyvärr endast sex deltagare med i loppet. Favorit är 1 Balfour (33 %) som vi kanske var inne på var gynnad av den tunga banan för tre starter sedan men faktiskt var otroligt fin vid segern näst senast då intrycket var strålande. Han är okomplicerad med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn men galopperade sedan bort sig i starten senast och är inte helt att lita på bakom bilen och förutsättningarna känns inte perfekta då det lär gå fort över upploppet och han lär bli över från sitt innerspår och vi ser också den korta distansen som ett klart minus. Visserligen bör han kunna hitta ut i andraspår relativt snabbt om kusken så önskar men det kommer bli en tuff resa utvändigt och vi tror inte han mäktar med att speeda ner ledarhästen och samtidigt hålla undan för de bakomvarande. Dessutom kommer han som sagt ifrån galopp vilket aldrig är ett positivt tecken och formtoppen har funnits där ett tag nu och vi blir inte förvånade om den kan vara på väg neråt. Vi har dock sådan respekt för Balfour och det förbättrade intrycket näst senast att vi inte tar bort honom helt och hållet från systemet men gör du ett mindre system så rekommenderar vi dig att göra det med tanke på läge och distans.

Vårt förstastreck och utgång är 3 Amazing Dynamite (33 %) som delar favoritskapet och som vi tror kommer vinna den taktiska duellen här och vi skriver mer om under rubriken utgångar. Där bakom rankar vi Jeppe Juels fina 7 Akermann (19 %) som är en häst som vi gillar skarpt. Nu är det dock upplagt för att han drar nitlotten i den taktiska kampen från det här läget och då det handlar om årsdebut så tror vi inte att det blir en alltför offensiv körning och det krävs en del tur för att han ska komma in i matchen. Blir det en tuff duell mellan de mest betrodda så finns dock chansen. Bästa skrällbudet i loppet är 4 Lightning Photo (5,8 %) som är vår knappa spetsfavorit initialt och som körs med svensk jänkarvagn för första gången på fem starter vilket bör ge en kick och dessutom trivs utmärkt på kort distans. Kapacitetsmässigt når han inte upp till ovan nämnda hästar men då två av dessa gör årsdebut samtidigt som det kan strula taktiskt för den tredje så känns han lite intresssant. Det som kan ställa loppet på ända är att startsnabbe 2 Baron d’Inverne (2,2 %) ska gå med en form av helstängt huvudlag för första gången och det inte är säkert att han ens kan släppa spets även om kusken skulle vilja. Totalt tar vi med fem streck och det är i princip en helgardering.

V86-2

Dagens andra avdelning inom V86-spelet är ett voltstartlopp över lång distans med tillägg. Loppet är öppet för hästar med mellan 50 001 – 350 000 SEK intjänat och 20 meters tillägg vid vunna 140 001 SEK. Loppet är rundspelat med fyra hästar som har mellan 15 – 21 % i spelprocent och det känns svårlöst och vi fyller på med många streck. Vår A-grupp och även utgångsgrupp är 1 Kimbee Dream (4,9 %) som vi anser är lite av fyndet i loppet och 12 Coffie U.N.G. (20 %) och vi skriver mer om dem under separat rubrik nedan. Där bakom rankar vi 5 Mr Mayday (20 %) som vi inte var långt ifrån att även lägga med i A-gruppen. Vi misstänker dock att det kommer bli skrik på honom och att procenten kommer att stiga och av den anledningen nöjer vi oss med B-gruppen. Han imponerade vid segern senast och har vunnit i sin enda start över lång distans men nu är spåret besvärligt och vi ser det som en klar nackdel – inte minst med tanke på att det därmed handlar om vanlig vagn istället för jänkarvagn som han gått med i de två senaste starterna över kort distans där han agerat förbättrat. Det kan visserligen bli spets efterhand om han klarar startmomentet och Björn Goop i spets har vi full respekt för men till uppemot 25 % som vi misstänker att han kommer gå upp till är det bara neutralt spelvärde då vi inte är speciellt imponerade av modellen i grunden.

Därefter rankar vi 7 Carla d’Eronville (21 %) som är en stark sort där distansen är ett klart plus men det är klar vingelrisk här med Jarno Koskela från springspår och stor risk att hon kommer få göra mycket grovjobb själv och då lär det bli för tufft i ett sånt här sällskap. I B-gruppen lägger vi även med 9 D.D.’s Perseverance (15 %) som var ute mot tuffa gäng under fjolåret – bl a i Konung Gustaf V:s Pokal näst senast – men sedan skadade sig och har varit borta länge och givetvis är svårbedömd för dagen. Stall Stefan Melander ligger som vanligt lågt när en av hans hästar gör comeback och det låter inte speciellt påställt och hästen ska dessutom gå med skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag istället för med jänkarvagn och någon form av barfotabalans som han ofta gick med förra året. Vår känsla är dock att detta är den bästa hästen i loppet och att han för första gången får Örjan Kihlström i sulkyn är givetvis intressant men då det handlar om årsdebut med säkerhetsbalans efter en lång skadefrånvaro så rankar vi dock ner honom en bit. Det är dock en viktig värmning att hålla ögonen på inför tävlingarna ikväll. Totalt tar vi med åtta hästar men det behöver inte vara fel att fylla på med två-tre stycken ytterligare.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett styrkeprov över tre varv med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 75 001 – 370 000 SEK. Här hittar vi omgången största favorit i form av 10 Rajesh Face (78 %) och han visade senast att han klarade distansen senast där han vann med krafter kvar och att han är storfavorit går det inte att ha några invändingar emot. Till nuvarande procent så nöjer vi oss dock med ensam A-häst och spelar inte utgång då stallet inte har riktigt samma hysteriska form längre och vi framför allt anser att Adrian Kolgjini är överskattad i sulkyn och kör bort väldigt många hästar för närvarande och han i princip aldrig ska vara 78 % oavsett vilken häst han sitter bakom samt att den här hästen faktiskt trots allt har en historik av att galoppera mycket även om det sett stabilare ut på slutet. Han har visat klart mest i sällskapet och går han felfritt samtidigt som Adrian Kolgjini inte kör bort honom så är det troligtvis spel mot ett mål men då vi “endast” värderar vinstchansen till 65 % så nöjer vi oss med A-häst och det rensar otroligt fint bakom om han kommer bort.

Bakom storfavoriten varnar vi framför allt för 7 Ursus Hoff (2,9 %) som går barfota runt om och med jänkarvagn och vi anar uppåtform på efter den senaste starten trots att det endast blev en femteplats i ett ganska tufft sällskap och vi väntar dessutom lite på att det ska lossna på allvar för honom då det ser ut att finnas mer fartresurser än visat. 12 Tromb Access (6,6 %) lät det lite småpositivt på inför årsdebuten senast och han stod också för en bra prestation i skymundan. Nu har han ett lopp i kroppen och ska gå med jänkarvagn, och murpybländare som senast och Peter Untersteiner ska dessutom antagligen plocka av framskorna för första gången i livet vilket är mycket intressant. Att det är debut över tre varv kan också vara en fördel då han inte lägger bort mycket krafter i loppen och har stått för några fina prestationer över lång distans. Vi tar därefter med ytteligare två C-hästar och vi bör ha goda möjligheter att få med vinnaren vid favoritfall vilket är vad vi försöker jobba in.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett stolopp över kort distans med autostart som är öppet för deltagare som intjänat mellan 50 001 – 125 000 SEK och det är vidöppet och här väljer vi för ovanlighetens skull att helgardera då vi inte har någon större känsla för de betrodda hästarna och känslan är att lite vad som helst kan hända. Loppets klara favorit är 2 Ushuaia As (32 %) och ser man till vad hon presterat så är det oförklarligt men vi sågar henne ändå inte fullt ut och nöjer oss med B-gruppen då vi trots allt håller henne som spetsfavorit och hon körs av en toppkusk i form av Örjan Kihlström som i alla fall motiverar en del av favoritskapet. Vid minsta strul så har vi dock svårt att se henne räcka hela vägen men det händer som bekant titt som tätt att toppkuskarna får trolla bort loppen ifrån spets. Det blir dessutom barfota runt om den här gången förutom jänkarvagnen som hon gått med på slutet och det ser vi i alla fall som ett litet plus även om hon inte direkt imponerat då hon gått så tidigare.

Vår A-grupp utgörs dock istället av 10 Luna Nera Doc (5,8 %) som vi skriver mer om under skrällbud nedan samt 4 Water to Wine (3,1 %) som startar från ett mycket fördelaktiga fjärdespåret rent statistiskt och vi gillade intrycket på henne i årsdebuten hos Peter G Norman vars hästar för övrigt går riktigt bra för närvarande. Hon återkom då efter en halsoperaton och kördes runt lite försiktigt men bör vara rejält framflyttad till kvällens lopp där vi ser det som ett plus att huvudlaget ska ändras till norskt eller helstängt vilket hon svarat bra på de senaste gångerna och det låter allmänt uppåt kring hästen ifrån stallet och kommer hon vettigt till från sitt fina startspår så har hon kapacitet att skrälla.

Bakom vår A-duo så varnar vi även för 5 Gina Boko (8,7 %) som visserligen inte startat på ett tag men kommer från Lutfi Kolgjinis stall som fortsatt verkar hålla form där flera hästar varit förvandlade efter vinterträningen och hon är vår andrahandsfavorit att nå spets från det här utgångläget. Därefter rankar vi 12 Patricia Zaz (19 %) som vi håller som den bästa hästen och vi anser har högst kapacitet i gänget och blir det lite tempo på loppet samtidigt som Jorma Kontio får till styrningen – vilket är långtifrån säkert – så bör hon ha en hygglig  chans. Spår tolv över kort distans är dock inte lätt och speciellt en nackdel för henne som är startsnabb och mest gått i täten. Hon ska gå barfota runt om igen som fungerat bra i de senaste starterna utan att det varit något jättelyft. Till nuvarande procent är spelvärdet endast neutralt.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är även det ett stolopp och nu handlar det om medeldistans med autostart och loppet är öppet för femåriga ston som intjänat mellan 50 000 – 750 000 SEK. Loppets favorit är 5 Diva Deo (30 %) och det är en segermaskin som visserligen fått lite grus i maskineriet de två senaste starterna i år men senast var prestationen ganska bra i den första starten efter vila med tanke på att det var “preparébalans” med skor runt om och vanlig vagn och vi kan förvänta oss förbättrad insats till denna start då hon inte alls var vässad inför senast enligt stallet. Hon ska dock antagligen gå med samma utrustning igen och vi hittar inget spelvärde till nuvarande procent då hon inte heller körs av någon toppkusk och det är stor risk att hon måste göra grovjobbet själv och hon är på intet sätt överlägsen motståndet och med en besvärlig resa så bör det bli svårt att vinna.

Vårt klara förstastreck och även utgång är istället 1 Going Diablo (13 %) trots att hon svek lite senast och vi skriver mer om henne under utgångar och där bakom varnar vi för 3 Donatella Center (5,6 %) som näst senast såg ut som en rund miljon som fastlåst och senast höll bra efter en tung resa mestadels i dödens. Hon har gått i svensk jänkarvagn på slutet när det har gått och det har fungerat bra men det skulle antagligen vara en fördel om hon kunde tävla barfota fram. Hon är vass med ryggresa och blir det lite tempo på loppet samtidigt som Michael Lindblom får till styrningen så bör det vara en ganska bra chans till en låg spelprocent. Totalt tar vi med fem streck och utelämnar tredjehandaren 7 Angel Rain (17 %) från systemet som vi skriver mer om under övervärderade.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 350 001 – 650 000 SEK. Här  hittar vi omgångens andra stora favorit i Peter G Normans löfte 4 Island Life (76 %) och han har en toppkusk sulkyn som sällan gör misstag och det favoritskapet köper vi fullt ut och spikar vilket vi skriver mer om nedan. Som förstareserv lägger vi 2 Snyting (7,1 %) som är den enda hästen i övrigt som känns intressant då han är härdad i tuffa sällskap och visat uppåtform på slutet. Han ska också antagligen gå barfota runt om och med jänkarvagn som senast där han fullföljde positivt efter galopp och det är en stor fördel – kanske speciellt om det blir med någon form av stängt huvudlag också.

V86-7

Den sjunde V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med voltstart som är öppet för deltagare som intjänat mellan 100 001 – 1 450 000 SEK och det är 40 meters tillägg vid vunna 330 001 SEK. Denna proposition har hittills visat sig vara svår för tilläggshästarna och vi är inne på att så blir fallet även denna gång. Loppet är rundspelat med fyra springare mellan 16 – 20 % och de två betrodda från tillägg lägger vi ner i rankingen. 8 Rolex Bigi (20 %) är en klasshäst som förhoppningsvis har mycket ogjort på tävlingsovalerna men han har haft stora skadeproblem och till denna start låter det inte speciellt påställt då han återkommer efter lång vila och även om det blir barfota runt om så är vi tveksamma till om han verkligen kommer att få chansen då han ska köras passivt. Vi har dock sådan respekt för hästen så vi inte sågar honom helt men däremot så tar vi bort 10 Punk (16 %) från systemet och skriver mer om honom under rubriken överspelade.

Vårt förstastreck hamnar istället på 6 Grainfield Ace (19 %) som är vår klara spetsfavorit och där vi gillade prestationen senast då han visade lite av sin kapacitet då han återgick till jänkarvagn förutom helstängt huvudlag med hål i vilket verkar fungera bra på honom även om motståndet så klart var billigt. Nu aviseras det dessutom barfota runt om för andra gången på svensk mark och den första gången såg han jättefin ut innan det blev galopp i första sväng. Om han når spets så ska han köras där enligt Veijo Heiskanen och då blir han säkert svår att ta ner om han får vara ifred ett tag vilket är vårt huvudscenario. Där bakom rankar vi 2 Going to Press (17 %) som vi kanske rent kapacitetsmässigt håller högre än vår tipsetta men han är strulig och det lär det bli en klart tyngre resa och dessutom är han aningen skör och ojämn i sina prestationer. Har han en bra dag så lär han dock kunna ta ner spetshästen ifrån dödens. Bästa skrällbudet i loppet är 5 Dogge Sting (4,2 %) som senast galopperade under attack men faktiskt såg bättre ut än någonsin där han återgick till barfota runt om för första gången på fem starter och känslan är att han har utvecklats några snäpp sedan han gick så senast. Det är ingen riktig vinnarskalle men slipper han göra grovjobbet så kan det faktiskt räcka här då ingen av ovan nämnda hästar är några som man direkt kan lita på.

V86-8

Dagens avslutande avdelning inom V86-spelet är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för deltagare som intjänat mellan 650 001 – 1 175 000 SEK. Loppet innehåller tio hästar och det är i princip endast två stycken som är streckade medan övriga är skrällar. Loppets knappa favorit är comebackande 9 Seedorf O.M.F. (36 %) som radade segrar hela vägen upp i Gulddivisionen i höstas och därför fick ta igen sig och tränas upp ordentligt och nu har en mycket intressant årsdebut då detta är ett monster som i sina bästa stunder duger riktigt långt. Han har visserligen ett fint facit efter längre vila men i sina två senaste årsdebuter har han galopperat vilket är ett litet orosmoln och han har dessutom klart bäst statistik när han startat ifrån framspår. Han var kanske allra vassast när han gick barfota och med jänkarvagn i de senaste starterna förra året men han är bra oavsett balans och det är inte bestämt hur det blir här och det är ingen häst som vi vill gå på som favorit från bakspår även om han given i B-gruppen.

Loppets andrahandare är 3 King City (34 %) som stod för en strålande årsdebut och vi därmed trodde kunde vara skrällduglig i Gulddivisionen senast på Momarken men där följde upp det med att liksom många andra hästar den tävlingsdagen galoppera i den sista svängen med krafter kvar. Hästen gick med vanlig vagn då och såg i alla fall fortsatt fin ut och att det blir återgång till jänkarvagn är ett plus men att det nu är medeldistans ser vi som ett stort minus då han har statistiken 0-2-2 på 13 starter jämfört med 7-1-2 på 17 starter på kort distans. Han är dock given i B-gruppen med tanke på hur han sett ut i årets starter. Vårt förstastreck landar istället på skrällen 6 Pebbe Simoni (8,2 %) som vi skriver mer om under skrällbud och förutom ovan nämnda hästar så lägger vi även 7 Raffinos (5,8 %) i B-gruppen som kom bort senast men har visat riktigt fin form på slutet och är spurtstark. Totalt tar vi med fem hästar och här bör vi inte åka ut.

Spiken

V86-6: 4 Island Life (76 %) har opererats dubbelt i sina knän och fick ta igen sig i nio månader men har sedan radat upp sex segrar på sju starter och äntligen fungerat fullt ut och visat den kapaciteten som man anat funnits där. Han ser ut att utvecklas successivt då han tål träningen bättre och med loppen i kroppen och ser allt smidigare ut och förutsättningarna till denna start känns optimala då samtliga motståndare bör ha respekt för Island Life som bör kunna glida till spets relativt tidigt när startrusningen har lagt sig. Han tål också att gå i dödens och stallet flaggar för att han tål att mangla på i dödens också och hästen är komplett då han vunnit både i spets (obesegrad där ifjol), i dödens och bakifrån. Att han dessutom körs av en toppkusk och stall Peter G Norman visat toppform på slutet är ytterligare plus.

Det blir antagligen svensk jänkarvagn och murphybländare och det kan bli barfota fram vilket skulle vara ett plus men det blir antagligen skor runt om då vädret är lite kyligt och det är inget avgörande för vår del. Att det gått en knapp månad sedan den senaste starten är inget som oroar heller även om hästen gått bättre med intervall på 11-20 dagar mellan starterna eller mer än 30 dagar. Örjan Kihlström har respekt med sig och lär få bestämma tempot efter behag i ledningen och då bör det bli en enkel seger. Det här är dagens bästa spik och vi taxerar vinstchansen till 77 %.

Utgångar

V86-1: 3 Amazing Dynamite (33 %) tillhörde kulltoppen i Danmark under fjolåret och det är en sort som vi gillar och känslan är att han kommer få en bra säsong. Nu handlar det om årsdebut vilket alltid är ett litet frågetecken men han ska enligt rapporterna vara väl förberedd och har tidigare presterat bra direkt efter längre vila. Utgångläget känns perfekt då vi är inne på att han kommer sitta bäst till av de betrodda inledningsvis och därefter bör han ha goda möjligheter att köra framåt för att överta ledningen och därifrån bör det vara en toppchans i ett lopp som ser ut att bli ett taktiklopp. Väljer Ken Ecce ett mer passivt upplägg och antingen tar en lugn dödens eller kör i ryggar så ger vi dock inte slaget förlorat då vi helt enkelt anser att detta är den bästa hästen i sällskapet över aktuell distans och att han bör ha bra möjligheter nästan oavsett position. Hade vi bara haft en toppkusk bakom tömmarna så hade vi antagligen spikat men då vi inte håller Ken Ecce högt så nöjer vi oss med utgång. Vi taxerar vinstchansen till 44 %.

V86-2: 1 Kimbee Dream (4,9 %) är en modell som vi gillar i grunden och hon har nu gjort två starter efter lång vila och vi gillade intrycket i comebacken näst senast medan hon inte fick travet att stämma med barfotabalansen senast vilket vi inte tar så hårt på med tanke på det. Nu blir det antagligen återgång till samma balans som i comebacken och förutsättningarna till denna start känns intressanta då det inte är det hårdaste fältet och hon har ett intressant läge med vassa startkusken Erik Adielsson där hon är vår klara spetsfavorit inledningsvis och även om vi inte tror att hon körs i spets, vilket vore intressant då hon aldrig gått därifrån, så är hon garanterad en fin positon. Vi anser att hon tillhör en av dem med bäst kapacitet i sällskapet och dessutom är gynnad av distansen så känns hon spelvärd. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V86-2: 12 Coffie U.N.G. (20 %) har tävlat flitigt på de stora streckspelen de senaste månaderna och även om det blivit en del galopper så har han även hunnit visa upp fina kvaliteter som räcker långt mot detta motstånd. Intrycket senast var positivt innan och efter galoppen där banan inte var optimal och det löste sig aldrig det minsta under vägen och han körde upp i vagn och galopperade igen strax innan mål. Att det nu handlar om lång distans som vid vinsten för tre starter sedan ser vi som positivt och blir det bara lite tempo på loppet och Kim Moberg får till styrningen bättre än senast så bör han ha den vassaste spurten i sällskapet. Vi taxerar vinstchansen till 26 %.

V86-5: 3 Going Diablo (13 %) var det ett ganska stort skrik på inför den senaste starten då Peter Untersteiner var märkbart påställd inför uppgiften och då såg det ut att vara upplagt för spets och slut. Vi blev dock aningen besvikna på prestationen då hon slutade fyra men samtidigt handlade det om årsdebut och hon fick dessutom en het häst utanför sig under vägen. Nu har hon fått ett lopp i kroppen och det låter fortsatt klart uppåt ifrån Peter Untersteiner som brukar ha fog för sin optimism och att det nu är ett halvvarv kortare ser vi som klart positivt och det kan dessutom bli barfota runt om i den här starten om bakhovarna tillåter det. Blir det inget toktempo i loppet den här gången så har vi stor tro på att hon rinner undan över upploppet den här gången istället. Vi taxerar vinstchansen till 20 %.

Övervärderade

V86-5: 7 Angel Rain (17 %) är ett kapabelt sto som stundtals har haft lätt för att strula till det för sig. Hon återkommer nu efter en kortare vila på en dryg månad men vår känsla är att hon skulle behöva ett längre avbrott då hon varit igång länge nu och även om stallet säger att hon går bra efter vila så har hon aldrig vunnit då utan har varit klart bäst med täta starter. Känslan är att formen har varit vikande på slutet och det är dessutom ett kraftigt vingelläge denna gång vilket hon visserligen klarar av då hon tävlar på topp men det känns som en nackdel i dagsläget och hon körs inte heller av någon av de bättre kuskarna i loppet. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

V86-7: 10 Punk (16 %) är märkligt hårt betrodd då det låter allt annat än påställt ifrån stallet och han har inte gått några skarpare jobb inför detta. Han gör nu sin första start efter vila och efter att ha opererat framknäna och det aviseras skor runt om vilket vi ser som ett klart minus. Distansen är dessutom fel då han presterat bäst på kort distans och propositionen är lurig. Vi taxerar vinstchansen till 7 %.

Skrällbud

V86-4: 10 Luna Nera Doc (5,8 %) är en sort som vi gillar och som vi anser inte fått ut speciellt mycket av sitt kunnande hitills på tävlingsovalen. Näst senast stod hon dock för en plusbetonad insats och var tufft anmäld senast men den starten kan vi glömma då kuskens insats var av det sämre slaget och det helt enkelt blev för tufft. Till denna start låter det uppåt ifrån stallet och att hon får en “riktig” kusk i form av Erik Adielsson i ett lopp som är betydligt billigare än vad hon mötte senast känns väldigt intressant om hon kan få ett passande smyglopp. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V86-8: 6 Pebbe Simoni (8,2 %) gör det bra hela tiden och prestationen senast var klart plusbetonad där han var tvåa bakom Bruno di Quattro från spets efter att det gått i tufft tempo hela vägen och även om favoritduon är bra så duger han mot hårda hästar. Han har tidigare visast sig ha en stark spurtförmåga och får inte någon av favoritduon till det fullt ut – och det finns ju vissa frågetecken på dem – så bör spurten räcka riktigt långt här. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*5*4*11*5*1*3*5 = 4 125 kronor[/content_protector]