V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-2: 10 Zeus Karsk (9,6 %) har tävlat förbättrat barfota runt om i de två senaste starterna och speciellt senast var det imponerande efter lite korrigeringar då han vann trots ett blytungt lopp. Han tål med andra ord att göra grovjobb själv och det lär bli ett offensivt upplägg här och det är en klar förstahäst i ett annars vidöppet lopp enligt vår mening där vi fortfarande inte är övertygade om formen på favoriten 14 National Prince (35 %) trots vinsten senast efter ett perfekt smyglopp som det inte lär bli nu då läget är svårt. Det blir annars antagligen vanlig vagn förutom barfotabalansen.

V86-3: 7 Powderfinger (24 %) inledde karriären lovande men fick sedan problem med halsen och svek i flera starter i rad. Senast återkom han efter halsoperation och kunde spurta till vinst trots att han drogs sist och även om det var i ett billigt sällskap i en långsam avslutning så var det ett mycket fint intryck som lovade mycket mer – inte minst med tanke på att han lär vara bättre med det loppet i kroppen. Det verkar påställt för att laddas mot ledningen här och Christoffer Eriksson är stenhård i sådana lägen och därifrån så bör han ha en fin chans att vinna igen. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn igen.

V86-7: 4 Ferrari River (14 %) har sällan gått i ledningen men har haft många knepiga lägen och sällan ens laddats och nu låter det ovanligt påställt och det är bara ledningen som gäller enligt Conrad Lugauer. Vi gillar sånt snack och man ska tänka på att hästen har vunnit tre av fyra gånger som han gått i spets och flera av de värsta motbuden här har betydligt sämre lägen. Vi litar inte helt på Conrad Lugauer bakom tömmarna men i spets har hästen ändå en fin uppgift och det här är en av omgångens mest spelvärda spikförslag. Han har inte vunnit över den långa distansen men det bör gå bra då han exempelvis gick i mål med krafter kvar över den senast bakom Victory Kåsgård. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn.

V86-8: 4 Dream Lane (18 %) hade en svår uppgift från spår 12 senast och galopperade bort sig tidigt men såg strålande ut i värmningen inför loppet och fick en genomkörare i kroppen. Hon har ett fint läge för att komma till ledningen den här gången vilket måste vara mycket värt i ett lopp med få deltagare där det brukar bli lite av taktiklopp efter startrusningen. Vi tror i alla fall att hon kan nå täten då favoriten inte lär laddas maximalt och det värsta motbudet i spetsstriden istället antagligen är 3 Inga In Heaven (5,6 %) som ska vässas upp och gå med helstängt huvudlag. Vi håller dock vårt spikförslag som favorit att kunna pressa sig förbi nu när hon går “fulltankad” med maxad utrustning med barfota runt om, jänkarvagn och helstängt huvudlag och väljer att spika på ett system.

Måstestrecken

V86-1: 4 Great King Wine (5,7 %) har en tråkig rad men är betydligt bättre än den då det ofta strulat samtidigt som han mött stentuffa hästar mest hela tiden. Han står lite hårt inne propositionsmässigt och det är också lite tufft med någon ärrad guldhäst som kanske flåsar honom i nacken snabbt med få hästar på startvolten men om han kommer till ledningen så blir han i alla fall att räkna med då han ska gå med maximal balans igen. Vi kommer ihåg när han vann på V75 trots en ordentlig repa i tredjespår i våras och han är klart bra när han fungerar. Det blir antagligen barfota fram och svensk jänkarvagn som senast (gick med riktig jänkarvagn innan dess).

Skrälldragen

V86-3: 5 Mr Magnifique (8,4 %) vann i comebacken senast på ett vettigt sätt även om det var i ett billigt sällskap och han lär vara bättre med loppet i kroppen och ska dessutom gå barfota runt om för första gången vilket alltid är intressant. Vi är inte helt övertygade om hans kapacitet eller Veijo Heiskanen i sulkyn och spelprocenten gör honom inte till något större kap men det är i alla fall värt att nämna att han är skrällduglig. Han gick med jänkarvagn senast och lär göra det igen förutom barfotabalansen.

V86-6: 2 Rosso Pomodoro (5,7 %) galopperade antagligen bort segern i slutkurvan senast men gick bra in i mål efter det som fyra och en seger bara måste komma snart för honom. Han kan öppna ganska snabbt och har en bra chans att få ett lopp i draget bakom den hårt spelade favoritduon här och då är han klart skrällduglig. Det blir antingen barfota fram eller barfota runt om men det är inget som vi lägger någon större vikt vid så länge han fungerar på banan och att den är fast och fin. Att Torbjörn Jansson sitter i sulkyn för första gången är normalt sett ett plus jämfört med senast och i övrigt blir det antagligen jänkarvagn igen.

V86-7: 5 Seethestar (2,4 %) har mycket galopper på slutet men det har dels berott på voltstart där han är väldigt osäker och på att de experimenterat med olika former av barfotabalans på honom vilket inte har slagit så väl ut. Nu blir det skor runt om igen och de ska dessutom prova att värma honom lite hårdare än tidigare vilket känns intressant då han har en bra kapacitet då han fungerar. Det är ingen säker vinnare men raden är missvisande och han är borttappad av spelarkåren till den här låga spelprocenten. Vi håller också kusken Christoffer Eriksson högt i sällskapet och i övrigt blir det antagligen svensk jänkarvagn som vanligt.

Överspelade

V86-8: 1 Double Exposure (15 %) är en meriterad amerikanska som gör debut på svensk mark och antagligen ska gå barfota runt om direkt men hon har haft hjärtproblem och är inte vässad för stordåd enligt stallet utan ska tas mycket lugnt och få ett lopp i kroppen och vi har därmed lite svårt att se henne städa av det här gänget direkt i debuten. Hon är dock en fin typ som kan bli riktigt bra i framtiden och det ska bli intressant att se henne på tävlingsbanan men till den här spelprocenten så känns hon överspelad.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=170927

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.