V86 Solvalla/Åby

V86

En härlig V86-omgång på Solvalla/Åby med Jackpot, spelvänliga lopp och en singelprocentare som spik

[content_protector password=”hästen” cookie_expires=”0″]Vi stod över att göra V86-tips på hemsidan förra veckan då det såg väldigt favoritbetonat ut och det blev mycket riktigt en låg utdelning med Jackpot och överflyttade pengar till den här omgången vilket vi tackar för.

Dagens V86-omgång som delas av Åby och Solvalla ser oerhört intressant ut spelmässigt. Vi har förutom en Jackpot med extrapengar i åttarättspotten också framför allt lopp som ser öppna och spelvänliga ut och vår känsla är att det kan skrälla till ordentligt idag. Vi ger denna omgång en fyra (och snudd på femma) i spelvärde på en femgradig skala och idag hoppas vi att ta betalt.

Vår spik hittar vi i V86-avslutningen där vi spikar 12 Palermo Broline (9,3 %) som galopperat bort sig hela tiden med framspår på slutet men vi anser har en lämplig uppgift trots sitt tolftespår och det är extra intressant att det blir helstängt huvudlag som fungerat bra tidigare. Det rensar friskt om han vinner V86-avslutningen och sitter den spiken så är vi nästan garanterade hyggliga pengar på systemet.

V86-1

Omgången inleds med ett stayerlopp som håller en relativt hög klass och det är även omgångens sportsliga höjdpunkt. Knapp favorit är 8 Mr  Lindy (24 %) som vi spelar utgång tillsammans med 4 Kan Ha (5,1 %). Andrahandare är 1 Bartender In (23 %) vilket är en av våra absoluta favorithästar som vi firat stora spelframgångar med under året, bland annat i form av spik i V75-7 när vi spelade in nästen en miljon kronor på ATG Tillsammans i våras. Även om vi har en speciell förkärlek till hästen så spelar vi inte med hjärtat idag och tror att han får svårt att nå ända fram. För det första så var intrycket i den senaste starten då han återkom efter vila inget vidare och han har han haft markant svårare att prestera på hösten kontra andra årstider och han kan dessutom lätt bli över från såna här startspår. Löper han upp till sin maxnivå så springer han i åttor runt dagens motstånd men vi tror som sagt inte på någon sådan prestation och ranker ner till B-gruppen. Vi har kört loppet i badkaret och tror istället klart mest på våra två utgångshästar som vi skriver mer om nedan. I övrigt så känns loppet lurigt och det är egentligen svårt att såga någon häst helt och hållet så vi väljer att gardera på rätt brett och tillåter plånboken så kan en helgardering vara motiverad här.

V86-2

Ett supersprintlopp över 1140 meter med åtta gamla trotjänare bakom bilen där det lär bli full fart hela vägen och spårlottningen har haft en avgörande roll i vår ranking. Som vi läser loppet kommer 3 Pippi (13 %) ta spets direkt och 6 Nato Dream (42 %) kommer bli släppt till dödens av 4 Prins Alf (14 %). På denna korta distans så känner vi oss övertygade om att 6 Nato Dream (42 %) klarar av en sådan resa och Örjan Kihlström i dödens känns tryggt även om det inte finns så stort utrymme för taktik och tempobedömningar över ett varv och vi spelar utgång på honom. Vi anser att 3 Pippi (13 %) är vek av sig även om det är den enda hästen i fältet som vunnit över 1140 meter tidigare och vi är inne på att vår utgång bör kunna ta ner honom ifrån dödens på ren uthållighet och att det bör bli för långt fram för hästarna i kön då han är bra på att hålla farten och Örjan Kihlström som ni alla vet är en mästare att köra hela fält ifrån den positonen.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett treåringslopp över medeldistans som känns relativt ojämnt och här tror vi inte att det behövs många streck vid gardering av favoriten som vi anser är överspelad. Vi hittar nämligen dagens största favorit här i form av Marcus Lindgrens talang 6 Disco Volante (76 %) som nu ståtar med två raka segrar och är obesegarad felfri efter fyra starter. Vi anser liksom övriga spelarkollektivet att han presterat bra men samtidigt vill vi inte dra för stora växlar på det då motståndet varit billigt och segrarna därmed trots allt varit aningen intetsägande. Det är fullt möjligt att detta är en kulltopp men det återstår att se och dagens procent känns alldeles för hög med tanke på hans orutin.

Vi anser att han ska vara klar favorit men till ca 50 % och vi väljer istället att ranka Wilhelm Paals fina springare 3 Una Blessed (11 %) först då vi är väldigt förtjusta i hästen som visat fina fartresurser och vi inte alls är säkra på att hon är sämre än favoriten. Hon har bra förutsättningar till denna start då hon är startsnabb och bör intialt ta hand om ledningen för att sedan eventuellt släppa till favoriten. Ifrån vinnarhålet på Åby med open stretch känns hon högintressant då hon är rapp i benen och kortspeedig. Till den låga procenten är det ett fynd i våra ögon och absolut tänkbar att spela utgång med eller spika på ett mindre system om du vill byta ut någon av våra nyckelhästar. Bakom ovan nämnda hästar tar vi även med 7 Une di Poggio (1 %) som visserligen har ett mycket besvärligt utgångsläge men var klart förbättrad senast och man ska tänka på att treåringar kan utvecklas snabbt mellan varje start. Där stänger vi porten men vi skulle gärna haft med ytterligare två hästar på ramen men det tillåter inte systemkonstruktionen.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett lopp för hästar som tjänat mellan 80-170 000 och det håller ingen vidare kvalitet. Klar favorit är 7 Freddie Islet (51 %) som kanske är den bästa hästen i sällskapet men han har ändå ingen överkapacitet och nu förväntar vi oss att det blir en tung resa då spetspositionen förhoppningsvis kommer vara upptaget av vår utgång 3 Stuck on Joe (18 %) som vi skriver mer om under utgångar. Bakom vår utgång vill vi framför allt varna för 5 Galliano Boko (6 %) som uppträder snurrigt men kanske har bäst fartresurser i sällskapet. Vid felfri avgång så bör han kunna hitta en bra position och till den här låga spelprocenten så känns det klart intressant. Vi tar totalt med fem hästar och känner oss trygga med det.

V86-5

Ett kortdistanslopp som ungefär motsvarar Klass I och det håller en bra nivå och innehåller flera hästar som sannolikt kommer springa på sig fina pengar de närmaste månaderna. Klar förhandsfavorit är V75-bekantingen 2 Hades Hålery (39 %) som startar på för honom ett perfekt startspår då han inte är speciellt startsnabb och nu hamnar direkt i andraspår. Han vann näst senast inom V75 på kort distans efter en sen spurt där han plockade ner Broadway Appolo och stod senast för en bra avsluting i Lärlings-SM. Formen är med andra ord god men vi anser trots detta att han är överspelad idag då vi intrycksmässigt håller distansen som ett minus kontra medeldistans även om statistiken säger något annat.

Vår klara förstahäst är istället 7 Triton Neergård (5,4 %) som vi skriver mer om under skrällbud och vi tar även med 3 Legend Brodde (7,2 %) i A-gruppen då han har ett bra läge för att ta ledningen eller vinnarhålet och därmed lär få en bra resa och kanske kan utnyttja “stretchen” till slut då han har bra kapacitet för det här sällskapet. Man ska inte heller glömma 1 Lobster’s Sam (14 %) som stått för urstarka prestationer på slutet och nu får Kevin Oscarsson i sulkyn och kanske ska lättas i balansen men utgångsläget ställer till det lite för en häst som främst verkar leva på sin styrka men hästen är ändå given i B-gruppen. Totalt tar vi med sex hästar och även om vi tycker att vår A-grupp är mest spelvärda här så kan det vara motiverat med ytterligare streck.

V86-6

Den sjätte avdelningen är ett treåringslopp som håller relativt låg klass och den spontana känslan var att det skiljer väldgt lite mellan hästarna och vi väljer därmed att helgardera och hoppas på en riktig skräll. Det klara favoritskapet på 5 Mr Niky (45 %) köper vi dock då han presterat på en jämn och hög nivå. Det är ingen häst med överkapacitet för klassen men då vägen ligger öppen för att nå spets med en finishkusk som Björn Goop i sulkyn så känns det som en berättigad favorit. Björn Goop har för övrigt en toppstatistik med betrodda hästar ifrån spets och en alternativ lösning till helgardering kan faktiskt vara att spika på ett mindre system eller spela utgång på favoriten. Det hämmar dock potentialen i systemet för mycket för oss då det finns många miljonskrällar här så vi nöjer oss med ensam A-häst och 22,8 % av insatsern är viktade mot favoriten vilket kanske borde ha varit några procent högre.

Bakom favoriten rankar vi 1 Urban Kronos (16 %) först då han troligtvis har bäst framtid i sällskapet men han kommer samtidigt från en sämre prestation och utgångsläget kan ställa till det. Det är dock uppåt ifrån stallet och får han det att fungera fullt ut så blir vi inte alls förvånade om Örjan Kihlström får segerdefilera. Mest intressanta skrällbudet i loppet anser vi att 12 Saint Patrick (1,9 %) är från Daniel Redéns stall då hästen var klart förbättrad senast och har en toppkusk i sulkyn. Loppet kan bli stökigt kört och vi blir inte alls förvånade om han kommer till bra från sitt svåra utgångsläge.

V86-7

En spårtrappa över medeldistans och detta lopp känns relativt ojämnt även om det är många hästar med och det kan strula för hästarna som sitter i kön. Klar favorit är 5 Mellby Ciceron (36 %) och det köper vi fullt ut då förutsättingarna är perfekta och han bör sitta i spets relativt omgående. Han har galopperat bort sig ganska mycket men i den positionen duger han mycket bra och vi anser att han har goda möjligheter att leda runt om. Det finns dock bättre hästar med i loppet och tävlar de på topp och det klaffar lite på vägen så är vi inte säkra på att Mellby Ciceron kan stå emot till slut.

Den vi först och främst tänker på är 15 Tonicetobetrue (8,1 %) som vi rankade först inom V75 senast som skräll bakom Heartbreaker V.S. och även om det inte blev någon vinst så var det faktiskt en topprestation och en liknande prestation igen bör duga mycket långt och vi skriver mer om honom under skrällbud nedan. Vi tänker även på 4 Dizzy River (15 %) som vi gillar skarpt och som troligtvis har högst kapacitet i sällskapet när alla stjärnor på himlen står rätt och han är på topp. Formen är en aningen dunkel men nu blir det skoryck vilket känns klart intressant och han ska streckas tidigt. Vi tar med ytterligare två streck och det känns säkert trots att vi tar bort andrahandaren 9 Kalle Kalas (17 %) från systemet.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett medeldistanslopp som har en proposition som motsvarar Klass I. Här har vi hittat omgångens fynd i form av singelprocentaren 12 Palermo Broline (9,3 %) som vi anser vara kraftigt underspelad och skriver mer om nedan. Väljer ni att gardera så är loppets klara favorit 6 Brothers In Am (43 %) berättigad favorit då han är klar spetsfavorit och kommer vår spik bort så bör vinstchansen därmed vara hög därifrån. Det är dock inget ekipage vi litar på och spelvärdet på hästen är obefintligt till den här höga procenten så väljer du att gardera så rekommenderar vi dig att fylla på med sju eller möjligtvis åtta hästar. En skräll som kan vara värd att se upp med vid gardering är 10 E.V.Gingin (2,3 %) som är hopplöst ojämn och osäker men vi inbillar oss har fartresurser som räcker långt och ska gå med fast huva den här gången vilket kan ge en effekt på en sån här nervös häst.

Spiken

V86-8: 12 Palermo Broline (9,3 %) är en kapabel häst som det har strulat mycket för på slutet. Han har visat sig vara hopplöst osäker bakom startbilsvingen och har galopperat bort sig i sina fyra senaste bilstartslopp med framspår. Innan dess visade han dock upp en kapacitet som faktiskt överstiger motståndarnas i detta lopp. Palermo Broline gjorde också en bra prestation näst senast i voltstart och även senast efter sin inledande startgalopp och formen verkar det med andra ord inte vara något fel på.

Anledningen till att vi tror på Palermo Broline idag är utgångsläget som vi faktiskt tror är en stor fördel för honom. Vi anser att galopprisken minskar avskevärt av att han nu startar bakifrån då han har gått felfritt samtliga fyra gånger han startat från bakspår med bilstart och att Björn Goop hoppar upp i sulkyn talar också för en felfri avgång. Det som gör hästen extra intressant idag är att det blir helstängt huvudlag och barfota runt om. Han har gått med den kombinationen innan, t ex när det var mycket snack om honom inför starten på V75 den 13/8 där det spekulerades i att han skulle kunna ge kanonen Isor Håleryd en match med helstängt huvudlag. Där blev det startgalopp (från framspår) men dessförinnan har han gjort två topprestationer där han bl a vann från spår 12 inom V75 och slutade tvåa från spår 10. De prestationerna var klart vassare än vad dagens motståndare har visat och gör han en likartad insats igen så bör det inte ens bli hårt i mål. Det som ytterligare talar för vår spik är att Timo Nurmos stallform är allmänt uppåt för närvarande och kuskarna på de hästar som vi anser är de värsta motbuden inte är i närheten av Björn Goops nivå och trots spår 12 så blir vi inte förvånade om han bjuds in i loppet tack vare att de kör bort sig. Vi taxerar vinstchansen till hela 30 % och detta är ett stort spelfynd och vi kan inte motstå att spika trots det “svåra” läget!

Utgångar

V86-1: 4 Kan Ha (5 %) gjorde senast sin debut på stayerdistans och insatsen var klart plusbetonad och motståndet känns snarare lättare nu. Förutsättningarna till denna start känns intressanta då han är startsnabb och som vi läser loppet kommer han sitta i spets omgående och Carl Johan Jepson kan sedan välja om han körs därifrån eller tar vinnarhålet. Vi är övertygade om att han släpper direkt om vår andra utgång Mr Lindy ställer frågan och ifrån vinnarhålet känns han superintressant på open stretch då han tidigare visat upp en vass spurtförmåga. Då det dessutom finns frågetecken kring flera betrodda samtidigt som det låter väldigt uppåt ifrån stallet så ser vi Kan Ha som ett spelfynd till den här låga spelprocenten. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-1: 8 Mr Lindy (16 %) har nu gjort fyra starter i regi Veijo Heiskanen och varit klart förbättrad gentemot tidigare regi. I den senaste starten så slutade han tvåa efter en bra prestation bakom Thaiger Exclusive. Då återkom Mr Lindy efter nästan två månaders tävlingsuppehåll och han bör vara klart förbättrad till denna start. Han gick för tre starter sedan med samma korta tidsintervall mellan starterna och imponerade då stort så vi ser de täta starterna som ett klart plus.

Trots det svåra åttondespåret så känns förutsättinganra till denna start intressanta då det saknas startkanoner innanför och som vi läser loppet så bör Veijo Heiskanen, som för övrigt kör med flyt för närvarande, kunna lotsa Mr Lindy till spets relativt smärtfritt om han kör till bestämt. Då vi förväntar oss en topprestation så känns han intressant därifrån även om det är ett visst frågetecken kring hur han kommer att klara distansen. Vår känsla är dock att det ska fungera och vi spelar därmed utgång och taxerar vinstchansen till 29 %.

V86-2: 6 Nato Dream (42 %) är kanske ingen häst som vi normalt skulle hålla i handen då han genom åren ofta blivit alltför högt värderad och vi har många gånger blivit besvikna på prestationerna. Det går dock inte att komma ifrån att dagens uppgift ser lämplig ut då han möter ett högst mediokert gäng där den värsta motståndaren 8 Alvena Pele (23 %) fått ett uselt utgångsläge och troligen måste backas direkt vilket känns iskallt över 1140 meter. Att det dessutom är uppåt ifrån stallet samtidigt som Nato Dream har presterat bäst på hösten ser vi som extra plus. Distansen är lite av ett frågetecken men vi är inne på att det ska passa honom bra och för oss var hästen ett tänkbart spikbud men vi nöjer oss med utgång. Vi taxerar vinstchansen till 51 %.

V86-4: 3 Stuck on Joe (18 %) har de senaste månaderna börjat leverera på tävlingbanan och har haft en fin period. I den senaste starten slutade han visserligen bara trea men då hade det gått lite längre mellan loppen och vi förväntar oss en bättre prestation idag (även om den var godkänd senast också). Förutsättningarna till denna start känns i alla fall väldigt passande. Han är till att börja med startsnabb och vår klara spetsfavorit och därifrån har han vunnit i tre av fyra starter och prestationerna har varit mersmakande. Sedan blir det till denna start barfota fram för första gången vilket vi tror kan ge en extra “kick” i steget och dessutom så är det täta starter vilket vi ser som ett klart plus. Då vi också är inne på att det här kan bli lite av ett blufflopp så är hästen högintressant för oss. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

Övervärderade

V86-7: 9 Kalle Kalas (17 %) gör debut i ny regi och det är intressant att se hur det går men vi anser ändå att förutsättningarna talar klart emot honom idag. För det första så varnar stallet för att han inte gått några skarpare jobb inför debuten och vi ska nog inte förvänta oss en topprestation direkt även om han faktiskt gått bra efter vila förut. Känslan är dock att det kommer att bli ett passivt upplägg i denna start. Utöver det ovan nämnda så har Kalle Kalas varit klart bäst på kort distans tidigare och att det nu är medeldistans ser vi som ett klart minus. Dessutom är det bakspår för en häst som har fungerat allra bäst i täten och det är sannolikt ett klart minus. Som om detta inte räckte så anser vi inte att Olle Goop tillhör de bättre kuskarna i loppet längre och att det är ett klart minus jämfört med Erik Adielsson som varit ordinarie kusk i tidigare regi. Hästen är givetvis lite svårbedömd i den här regin men vi förväntar oss inga stordåd och taxerar vinstchansen till åtta procent och betalar inte för honom på vårt system.

V86-8: 5 Sapajoe (19 %) är en häst som vi aldrig har varit speciellt förtjusta i även om han stått för bra prestationer emellanåt. Det känns ändå som att han är allmänt överskattad och man ska tänka på att han bara vunnit en gång på tio starter i år trots att han ofta varit hårt betrodd. Nu återkommer han efter två månaders vila och det ser vi som en klar nackdel då vi anser att han har presterat klart sämre efter längre uppehåll. Eftersom han dessutom har stått för bättre prestationer utanför Solvalla samtidigt som han överlag har presterat relativt dåligt under hösten förut så rankar vi ner som hårt betrodd. Han har visserligen ett bra startspår och som vi läser loppet kommer han sitta i vinnarhålet då vi inte tror att han körs i spets efter vila, och det är ingen dålig position att vinna travlopp ifrån, men det är trots allt ifrån spets som han presterat allra bäst och vi tar inte med honom på vårt system då vi spikar emot men garderar du vår spik så ryms han som sista häst vid en bred “helgardering”. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

Skrällbud

V86-5: 7 Triton Neergård (5,1 %) är en sort som vi gillar då han vid flera tillfällen visat farter som duger relativt långt upp i klasserna. Han är dock aningen ojämn av sig vilket gör att han ofta blir lite betrodd eftersom travspelare ofta har ett relativt kort minne! Vi trodde på honom näst senast inom V75 på Solvalla där han dock bara var dålig och därefter har han tävlat på Charlottenlund där han tog en mersmakande tredjeplats. Förutsättningarna i denna start förbättrades markant av strykningen av Bacan Degato då möjligheterna till att hitta en vettig position i andraspår ökar efter att han kommit ner i banan. Att det är ett mindre startfält känns gynnsamt och att flera av de värsta motbuden verkar vara missgynnade av distansen jämfört med vårt skrällbud känns som ett kraftigt plus. Vi anser att han har bättre fart än motståndarna och om det blir hårt tempo i loppet så tror vi att han har en bra chans att blåsa till dem över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-7: 15 Tonicetobetrue (8,1 %) har gjort två starter efter uppehåll där han varit klart positiv. Vi tippade honom som utgång senast i Bronsdivisionen på V75 där han stod för ett urstarkt sistavarv mestadels i tredjespår och såg segerfarlig ut ett tag i sista sväng trots att hårdingen Heartbreaker V.S. hade fått bestämma tempot i ledningen. Det är flera tuffa motståndare med i dagens fält också men vi tycker ändå att det ser lättare ut än senast och vi är inne på att han förtjänat en seger nu. Hästen verkar trivas bra på Åby vilket han visat i de senaste starterna och vi förväntar oss en ny stark insats här även om det krävs lite klaff med tempo och ryggar när det är så många hästar i vägen. Det blir barfota runt om och jänkarvagn som fungerat bra på slutet och vi tycker att han ska räknas tidigt.

Jokersystemet

V86 Solvalla/Åby

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

8*3*2*4*3*9*3*1 = 3 888 kronor[/content_protector]