V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-1: 8 Onceforall Face (22 %) har alltid visat vassa fartresurser men fick sällan till det hos tidigare tränaren Lutfi Kolgjini. Nu uppträder han dock som en ny häst och har imponerat och hittat stilen allt mer på slutet och insatsen senast där han vann från dödens var smått imponerande. Det är ett litet frågetecken för om distansen över tre varv är någon fördel gentemot hans konkurrenter då han inte firat några framgångar över den tidigare men det var i förra regin vilket gör att vi inte tar så hårt på det. Det aviseras också att han ska köras i ryggar ikväll och det är inte säkert att det klaffar i ett litet fält men vi tror inte att det behövs med tanke på intrycket senast och vi spikar på ett system. Det blir antagligen barfota fram och vanlig vagn.

V86-2: 2 Julia af Solnäs (35 %) sprang och slog sig näst senast vilket gjorde att hon galopperade bort sig och fick prova knäkappor senast vilket gjorde att hon travade perfekt och kändes bättre än nånsin enligt tränaren Peter Untersteiner som ovanligt nog ger hästen toppbetyget fem getingar i Expressen för den här starten. Torbjörn Jansson i sulkyn är kanske ingen fördel men han känner hästen väl sedan näst senast och har instruktioner om att gasa för fullt i starten och vägen ser ut att ligga öppen för att nå ledningen och då är det normalt sett en toppchans. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn som på slutet så om det blir problem med barfotakörning på Solvalla så kan det vara en fördel för henne jämfört med konkurrenterna.

V86-6: 10 Santiago Kyu (23 %) lever mest på styrkan men har börjat släppa till mer på slutet och trivs att attackera bakifrån vilket gör att läget är passande. Senast var han antagligen positiv lite tack vare barfotakörningen som han har bra statistik med och det är högst osäkert om det går att köra likadant igen med tanke på vädret. Han var dock bra även näst senast vid vinsten med skor runt om i ett billigare sällskap och vi inbillar oss att han kan vara relativt gynnad av krävande förhållanden och att det är Björn Goop som sitter i sulkyn för första gången är ett klart plus – speciellt med hans vassa finishkörning när det handlar om en trögstark typ. I övrigt blir det antagligen vanlig vagn igen.

V86-7: 1 Triton Neergård (11 %) har ingen seger i raden men är i betydligt bättre form än vad den visar och är inte oärlig på något sätt utan måste få vinna lopp snart. Han är naturligt startsnabb och skulle kunna hålla ledningen om han laddas men han lär hållas lite lagom hårt för att hålla upp rygg på ledaren här och sedan kunna utnyttja open stretch över upploppet då han är mycket vass på speed om han får spara krutet fram tills dess. Han trivs utmärkt över kort distans som han har samtliga segrar över på svensk mark och han går bra med skor runt om också som han tävlade framgångsrikt med i våras om banunderlaget kräver det.

Måstestrecken

V86-3: 7 Well Done la Marc (24 %) återkommer efter ett uppehåll men har gått bra efter vila tidigare, t ex i årsdebuten i år där hon vann direkt, och favoritscenariot är att Christoffer Eriksson laddar framåt direkt och får överta ledningen efter ett par hundra meter. I den positionen är hon obesegrad och där lär hon bli att räkna med igen och hon tävlar vanligtvis med skor runt om vilket är en fördel om banan blir svårbemästrad. I övrigt blir det antagligen vanlig vagn igen.

Skrälldragen

V86-2: 5 Lady Vera (2,3 %) gjorde debut på svensk mark senast men gick då i jänkarvagn och slog sig i galopp kort efter start och kördes runt på avstånd utan att visa någonting. Hon avslutade dock mycket bra i Breeders Crown näst senast där hon slog en bra häst i form av Gilda Newport med vanlig vagn och ska gå i den nu också. Hon kan öppna snabbt men tar sig knappast förbi vårt spikförslag och då krävs det antagligen lite klaff med tempo och positioner men spelprocenten är väldigt låg och vi tar med henne tidigt vid gardering. Hon tävlar som vanligt med skor runt om och bör inte vara så känslig för dåliga banunderlag.

V86-5: 7 Ellipsis Am (1,8 %) inledde trevande utan att förstå vad det gick ut på att springa men har som så många andra höjt sig på barfotabalansen i de tre senaste starterna förutom att hon också börjat tävla i jänkarvagn. Senast tog hon också karriärens första seger då hon slog en bra häst trots att hon varit inblandad i en utdragen körning i starten i 1.11-tempo. Det är svårt att förutsäga hur det blir med barfotabalansen ikväll men det blir antagligen jänkarvagn i alla fall och spelprocenten är väldigt låg om hon presterar i närheten av vad hon gjort på slutet.

V86-8: 9 Pebbe Simoni (1,9 %) har visat toppform i de två senaste starterna i Norge och är antagligen gynnad om det blir svåra omständigheterna då han tävlar med skor runt om. Att Erik Adielsson sitter i sulkyn är också en klar fördel och han har en vettig rygg i starten och står han för en liknande avslutning igen så kan han skrälla trots att det handlar om bakspår över kort distans mot ett ganska tufft motstånd.

Överspelade

V86-2: 1 Patricia Zaz (18 %) kan öppna snabbt och har lottats till ett till synes perfekt läge men hon har hetsiga tendenser och visade ingen toppform senast och lär bjudas på ett invändigt rygglopp istället. Hon kan vinna om det klaffar men som relativt hårt spelad så känns hon inte speciellt intressant. Hon är också lite strulig av sig och barfotaberoende och vi är lite tveksamma till hur hon hanterar ett svårt banunderlag ikväll.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171025

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.