V86 Solvalla/Åby

V86

Vår spik såg ut som en rund miljon i årsdebuten och är inte ens favorit!

[content_protector password=”elitloppsveckan” cookie_expires=”3600″ identifier=”2″ ajax=”true”]Vi stod över förra veckans V86-omgång då vi arbetar på med tekniken på hemsidan. Tanken var att vi nu skulle haft möjligheten att betala med bankkort och PayPal men tyvärr dröjer det ytterligare någon tid tills vi har den möjligheten.

Veckans V86-omgång har gett oss några gråa hår då den känns mycket svårlöst och vi tror att det kan bli en topputdelning. Visst finns det några starka favoriter i form av 1 Unrestricted (48 %) i V86-4 och 1 Diamanten (66%) i V86-6 som båda är berättigade favoriter men samtidigt är de oerfarna och både autostart och spåren kan ställa till det. Vi valde till slut att nöja oss med att spela Diamanten som utgång och att ha Unrestricted som A-häst även om vi anser att ovan hästar har högst vinstchanser i omgången.

Vår spik i omgången hittar vi istället i V86-2 i form av 3 Valentino Strix (23 %) som senast återkom efter en lång vila. Då slutade hästen tvåa bakom Bullyoung och intrycket var rent formidabelt. Vi anser att han nu borde vara en klar favorit och när han för närvarande endast är andrahandare med 23 % så hamrar vi in spiken.

Vill ni vara med på våra Tillsammans-bolag till helgen så hittar ni mer information här:

https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

Vi kan passa på att nämna att det är väldigt långa köer till våra lag där vi spelar filsystem. Ni är så klart välkomna att ställa er i kö men vill ni vara med direkt så kan ni prova de matematiska systemen via Andelskungen tills vidare.

V86-1

Kvällen inleds med ett stayerlopp över tre volter där vi framför allt tror på hästarna på bakre volten. Klar favorit är 8 Rapide du Pommeau (43 %) som senast imponerade när han vann inom V86 mot bland annat en sådan bra häst som Frozen. Vi kan köpa favoritskapet men samtidigt anser vi att han har blivit för hårt betrodd då han har varit ojämn av sig på slutet och samtidigt har Flemming Jensen haft väldigt svårt att infria med favoriter på de stora streckspelen det senaste året. Vi taxerar vinstchansen till 35 %.

Vår förstahäst är istället 12 Archangel Am (7,5 %) som är en topphäst i sina ljusa stunder och enligt oss har högst fartresurser i sällskapet. Nu återkommer hästen på svensk mark efter en totalt misslyckad Frankrikesejour i vinter. Efter Frankrike har hästen fått vila och träningsrapporterna går i dur hos stall Kolgjini. Hästen stormtrivs på distansen och till dagen rycks skorna vilket vi ser som ett stort plus. Vi taxerar vinstchansen till 16 % vilket ger ett fint spelvärde!

Totalt streckar vi fyra hästar i inledningen och här känner vi oss tunna och hade vi haft en större plånbok så kunde vi haft upp emot åtta hästar inom vår systemram.

V86-2

Andra V86-avdelningen är även det ett stayerlopp och här hittar vi dagens stora fynd i form av 3 Valentino Strix (23 %) som vi spikar. Utöver att vi anser att spelvärdet på spiken är väldigt högt så känns det systemtekniskt även bra då vi har svårt att hitta vinnaren utanför de fyra betrodda. Vi kan således inte få in en skräll här och då passar det bra att ta ställning och få ett grepp mot spelarkollektivet istället! Vi skriver mer om spiken nedan.

V86-3

Ett öppet kortdistanslopp i låg klass där vi inte köper de betrodda hästarna utan anser dem vara för hårt spelade. Vi väljer istället att satsa på en del skrällbud i loppet och vår klara förstahäst är 5 Restless Explosion (6,7 %) som vi spelar utgång med.

Bakom vår utgång finns det dock flera andra intressanta skrällbud och totalt har vi med sex hästar på vårt systemförslag. I detta lopp föreligger en viss risk att vi åker ut då de betrodda hästarna 1 Unimede (22 %) samt 2 Salsomaggio (24 %) trots allt har vettiga vinstchanser även om de bara uppgår till ca 60 % av vad de är spelade till i nuläget. En normal omgång hade vi valt att ha med ovan hästar på systemet men denna omgång är extremt streckkrävande och vi blir tvungna att välja bort dem för att få till en systemkonstruktion under 4000 SEK vilket vi försöker hålla oss till.

V86-4

Ett stolopp för orutinerade treåringar där vi hittar en stor favorit i 1 Unrestricted (48 %) som visat klart högst fartresurser. Vi har gillat vad vi sett och det är mycket möjligt att hästen kommer tillhöra kulltoppen i år. Trots att vi blivit förtjusta i favoriten väljer vi att gardera på i loppet då det är första autostart och spåret kan ställa till det. Dessutom är det första långresan och som storfavorit är det lite för många frågetecken för att vi ska gå helhjärtat på henne och hon får nöja sig med att bli ensam A-häst. Vi taxerar favoritens vinstchanser till 52 %. Bakom favoriten är det tre hästar som höjer sig enligt oss och vi tar med dem och här känner vi oss trygga med systemramen.

I detta lopp rekommenderar vi dig som har möjlighet att studera favoritens bilprovstart innan omgången. Om hästen visar sig fungera med bilstart och är snabb ut samtidigt som hästen verkar ha tagit långresan bra så rekommenderar vi dig att överväga att spika. Tyvärr är det ingen information vi har tillgänglig nu när vi gör systemförslaget.

V86-5

Ett stolopp som känns vidöppet på förhand och det tog sin tid att få grepp om loppet. Favorit i loppet är 6 Seducedbyaface (34 %) som varit riktigt bra på slutet. Får hästen en vettig resa bör vinstchansen vara stor men det är stor sannolikhet att hon får göra grovjobbet själv och då öppnar det upp sig för någon smygkörd häst. Vår förstahäst i loppet är istället 2 Quill Pen (2,3 %) som vi skriver mer om under skrällbud och totalt tar vi med åtta hästar på vårt systemförslag men här behöver det inte var fel att helgardera.

V86-6

Här är ytterligare ett treåringslopp där vi återigen hittar en storfavorit ifrån spår ett, nämligen 1 Diamanten (66 %) som har imponerat stort på oss och vi spelar därför utgång. Läget är dock chansartat och bakom favoriten anser vi att det är några hästar som höjer sig gentemot det övriga fältet och vi tar med samtliga dessa och här bör vinnaren finnas inom systemramen. Vi lägger ut texten lite mer om utgången nedan.

V86-7

Det avslutande loppet på Åby känns mycket öppet och här kan det mycket väl smälla till ordentligt. Det finns gott om hästar som visat ojämnhet men samtidigt höga toppnivåer vilket gör att löpningsförloppet är ganska ovisst. Favorit i loppet är 1 Persos Smokie (36 %) som nu har gjort tre starter i regi Bergh och gjort det riktigt bra. Vi väljer dock att ranka ner honom då vi tror att det kan bli stora positionsproblem i loppet då det inte skulle förvåna oss om han till slut hamnar i tredje par invändigt eller kanske till och med fjärde par invändigt och även om han spurtar vasst kan det bli för långt fram. Vi taxerar favoritens vinstchanser till 25 %.

Vår förstahäst är istället 5 Usain Colt (29 %) som vi tycker ser allt bättre ut och träningsrapporterna går i dur efter den senaste starten. I dagens start kör Johnny Takter vilket vi ser som ett stort plus och vår magkänsla är att hästen kommer göra en topprestation idag. Vi taxerar vinstchansen till 36 %. Totalt tar vi med sju hästar på vårt systemförslag men rekommenderar dig med större plånbok att även ta med häst 8-10 i vår rank.

V86-8

I omgångens avslutande lopp hittar vi vår sista utgång i form av 3 Tobacco (26 %) som vi även tror blir omgångens skrikhäst och tyvärr befarar vi att procenten kommer stiga under onsdagen vilket bidrar till att vi nöjer oss med utgång.

Bakom vår utgång vill vi varna för 4 Ljusterös Kiss (7,0 %) som kommer från Jörgen Westholms formstall och det är vår klara andrahäst i loppet. Hästen har höjt sig på slutet och vi förväntar oss en topprestation idag, speciellt med tanke på att det nu blir barfota runt om och träningsrapporterna sen senast är positiva. Totalt väljer vi att ta med sex hästar på vårt systemförslag vilket känns relativt tryggt.

Spiken

V86-2: 3 Valentino Strix (23 %) blev ordentligt härdad mot tufft motstånd under fjolåret och även om han endast vann ett lopp så gjorde han det riktigt bra och med lite stolpe in hade han kunnat haft mycket mer i prispengar. I den senaste starten återkom han efter ca sju månaders vila och på vilket sätt han gjorde det. Från en position långt bak spurtade han som en demon över upploppet och intrycket var strålande. Känslan är att vintervilan har gjort honom gott och hästen har från sin redan tidigare höga nivå höjt sig ett snäpp.

Efter den senaste starten har hästen sett fin ut i träning och till dagens start låter det påställt. Hästen bör vara förbättrad till denna start och hittar Stefan Söderkvist en lämplig position i andraspår så har vi svårt att se någon stå emot honom över upploppet, speciellt eftersom vi tror att det kommer bli ett högt tempo i loppet då det vankas en offensiv körning av 10 Danne Edel (14 %) som troligtvis kommer attackera tidigt och trycka upp tempot i dödens på den troligaste ledaren 4 He’s a Diffacolt (24 %) alternativt 1 Hero Sjöhammar (23 %) om Erik Adielsson väljer att köra i spets. Vi tror att vår spik kommer få det bästa loppet bland de betrodda men även om det inte sker så känns det som en toppchans och för oss är han klar favorit. Vi taxerar vinstchansen till 41 %.

Utgångar

V86-3: 5 Restless Explosion (6,7 %) har gjort det bra på slutet i Norge och förbättrat sig successivt. Vi anser att han visat kapacitet som duger bra i detta lopp och hästen är mycket startsnabb och vår klara spetsfavorit. Det som gör hästen extra intressant idag är till att börja med att Johnny Takter hoppar upp i sulkyn för första gången vilket känns väldigt intressant då han har en förmåga att få fart på hästar som tidigare visat lite dålig segervilja, vilket trots allt Restless Explosion har med 4 segrar och 12 andraplatser på 40 starter. Den andra faktorn som gör hästen lite extra intressant idag är att det nu blir körspö för första gången och vår känsla är att det kommer ge en rejäl effekt och det skulle inte förvåna oss om han höjer sig flera nivåer med körspö. Vi taxerar vinstchansen till 21 % och spelar utgång. 

V86-6: 1 Diamanten (66 %) har verkligen imponerat stort och är alltjämt obesegrad efter fyra raka segrar. Han inledde sin karriär förra året som tvååring då han tog tre raka segrar och återkom den sjunde maj på Örebro efter sex månaders vila och visade sig från sin bästa sida. Han imponerade stort i årsdebuten när han besegrade Mulligan som är en annan lovande treåring. Sannolikt bör Diamanten gå framåt ytterligare till denna start och att det är bästa hästen i sällskapet tvivlar vi inte på.

Det som gör att vi nöjer oss med utgång är att det är första gången bakom bil och det finns ett osäkerhetsmoment i hur han ska klara av det även om hästen hittills gör ett klokt intryck. Det stora problemet är dock att vi inte ser hästen som någon snabbstartare och det kan bli positionsproblem och blir hästen instängd så spelar det ingen roll hur bra han är. Som storfavorit behövs det inte mycket för att vi ska undvika spik och även om vi anser att favoritskapet är berättigat så värderar vi vinstchansen till “endast” 61 % vilket gör hästen till omgångens troligaste vinnare men tyvärr hittar vi inget spelvärde och nöjer oss därmed med utgång.

V86-8: 3 Tobacco (26 %) har stall Walmann länge talat positivt kring och hästen gjorde det bra mot tufft motstånd förra året och även om ha inte vunnit i årets tre starter så tycker vi att han ser ännu bättre ut. Han har nu tre lopp i kroppen efter vintervilan och har sett successivt bättre ut och senast inom V75 spurtade han sylvasst vid sen lucka och även om det endast räckte till en fjärdeplats så var prestationen riktigt bra.

Till dagens start känns förutsättningarna perfekta. Träningsrapporterna efter senaste starten är positiva och här kan Kenneth Haugstad antingen välja att köra till från start och försöka överta ledningen direkt alternativt så kan han koncentrera sig på att hitta en bra position i andraspår. Vi tror på det sistnämnda alternativet och då vi anser att hästen står för klassen i sällskapet samtidigt som vi förväntar oss en topprestation så känns han svår att stå emot i tipsen. Vi håller honom som klar favorit och taxerar vinstchansen till 44 %.

Övervärderade

V86-3: 2 Salsomaggio (24 %) har det varit positiva tongångar kring sedan han kom till Sverige men vi har inte blivit imponerade av vad vi sett. Hästen har visserligen fått besvärliga resor men vi kan ändå inte köpa favoritskapet här då det finns flera hästar i loppet som visat så mycket mer. Nu ska visserligen stallet eventuellt rycka bakskorna men vi är ändå tveksamma till vilken effekt det kommer bli och som hårt betrodd väljer vi att ta bort honom från systemet. Vi taxerar vinstchansen 14 %.

V86-8: 5 Ramboldo Jet (14 %) startar visserligen från ett perfekt startspår men vi anser ändå inte att hästen bör ses med några högre vinstmöjligheter. Vi har inte blivit imponerade av honom utan det känns mer som en medhängare och vi blir förvånade om han vinner. Vi taxerar vinstchansen till 6 %.

Skrällbud

V86-3: 5 Restless Explosion (6,7 %) se utgångar.

V86-3: 10 Vivo Torkdahl (6,0 %) har gjort det väldigt bra i Danmark under året och för oss känns han väldigt tidig här även om vi föredragit ett framspår. Vi anser att han visat fartresurser som duger gott här och då det finns en uppenbar chans att det blir hårt tempo i loppet kan bakspårhästarna mycket väl komma in i matchen. Det är planerat att hästen ska gå barfota fram till loppet men det kan även bli aktuellt med barfota runt om och i sådana fall är hästen ännu mer intressant och då kan det vara en idé att låsa loppet på Restless Explosion och Vivo Torkdahl om du vill få ner systemkostnaden. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-5: 2 Quill Pen (2,3 %) har tidigare inte varit någon häst vi hållit speciellt högt men i de två senaste starterna har hon fått gå barfota runt om (vilket det även blir till denna start) och blivit enormt förbättrad. I den senaste starten så spurtade hon vasst till en tredjeplats mot klart bättre motstånd och i dagens start känns förutsättningarna perfekta då hästen är startsnabb och bör ha vettiga möjligheter att hitta ner på innerspår i den främre träffen. Blir det ett tufft tempo med favoriten 6 Seducedbyaface (34 %) tryckande i dödens kan det bli kört rakt i halsen på vår skräll som mycket väl kan spurta ner motståndet på  open stretch från vinnarhålet alternativt tredje par invändigt.  Vi taxerar vinstchansen till 8 % vilket ger ett grymt spelvärde!

Jokersystemet

V86 25MAJV2

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 4*1*6*4*7*1*7*3 = 3 528 kronor.[/content_protector]

1 thought on “V86 Solvalla/Åby

Comments are closed.