V86 Solvalla/Åby

V86

Det viskas om att vår spik ska lättas i balansen

[content_protector password=”startsnabb” cookie_expires=”0″]Vi var nära full pott igen på hemsidan förra onsdagen när Solvalla och Jägersro delade på V86-omgången. Spiken Deimos Racing var precis lika klar som vi spekulerade kring i förhand då han vann från dödens och i övrigt var vi också ganska rätt ute utan att det räckte hela vägen fram då vi missade på vårt krav på antal A-hästar. På det Tillsammans-bolag där vi spelar med filinlämning vid sidan av satte vi dock åtta rätt på ett lite större system vilket gav omkring 184 000 SEK i utdelning och det var roligt för de som spelar med oss där. ATG tillåter tyvärr inte filinlämning direkt på Tillsammans-sidan för V86 ännu vilket gör administrationen lite omständlig. Det blev tyvärr inga större framgångar i premiären av V86 Tillsammans på Andelskungen men V86 är ett svårt spel att lämna in matematiskt och vi tar nya tag den här veckan.

Det är dags för Solvalla och Åby på V86 vilket är en kombination som nästan alltid bjuder på ett fint spelvärde och det är extra motiverande när det är i den elfte timmen innan barfotaförbudet träder i kraft vid månadsskiftet. Vi ger omgången en fyra på en femgradig skala i spelvärde då det är flera tveksamma favoriter och svårlösta lopp. Vi spekulerar kring att Veijo Heiskanen har tveksam stallform för dagen medan Robert Bergh tvärtom verkar vinna med det mesta, stärkt av sitt uppehåll och en hel del hästar verkar dessutom få prova på den nya jänkarvagnen som han skaffade på andra sidan Atlanten och det är något som fortsatt kan vara värt att se upp med då han inte har kört mycket i jänkarvagn tidigare och inte är “bäst i klassen” på att informera om den typen av ändringar. Vi spikar andrahandaren 5 Gideon Boko (20 %) i V86-5 som var mycket bra i comebacken och bör vara ännu bättre nu och vi har stor respekt för när Conrad Lugauer snackar om lättningar i balansen då han är en försiktig general med en hög träffprocent på sånt.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör två bolag för 150 SEK respektive 450 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett stayerlopp med autostart för ston med propositionen 300 000 – 1 450 000 SEK. Loppets klara favorit och även den lysande stjärnan i sällskapet är 1 Roses Glory (46 %) och att hon är favorit går inte att invända emot. Det finns dock en del orosmoln inför denna start vilket gör att vi anser att procenten är väl tilltagen. För det första är Roses Glory relativt oprövad över lång distans och har bara en start över den då hon var tvåa bakom Bartender In på V75 i april och även om det var en bra prestation så känns distansen inte som någon fördel. Hon har sedan framför allt inte kunnat träna på ett optimalt sätt efter den senaste starten och det frågetecknet känns lite större. Det som ytterligare oroar oss är att startspåret kan ställa till det och att hon kan bli över och dessutom så känns Veijo Heiskanens stallform tveksam. Stallet har bara vunnit en av de 26 senaste starterna och då har många varit betrodda hästar. I hela 21 av ovan starter har de varit spelade till under tio gånger pengarna. Hon står fint inne i loppet och kan visa sig bäst men hon får nöja sig med att vara B-häst på vårt system.

Vårt klara förstastreck trots att hon står hårt inne är istället 7 Angel Rain (18 %) som är en högklassig madame som verkar ha börjat hitta rätt igen efter att ha tappat stilen lite i sin nya regi. I den senaste starten så var intrycket bländande och att hon kommer ifrån Robert Berghs stall som hittat en toppform på slutet är ett stort plus. Att det endast är 13 dagar sedan den senaste starten ser vi som ett plus även om vi gärna hade sett att det var ännu tätare mellan starterna nu när hästen är fräsch och i form. Distansen känns som en fördel och vi har goda förhoppningar om att Robert Bergh kör offensivt och tar över spets direkt eller om han i sin tur släpper till Roses Glory för då blir hon livsfarlig om inte Roses Glory tävlar på topp. Bakom så varnar vi en del för 8 Aroma Grim (5,2 %) som verkar vara klart på väg uppåt för tillfället och kommer ifrån Johan Untersteiners formstall och dessutom trivs klart bäst på Åby. Totalt tar vi med fem streck och känner oss säkra på att överleva.

V86-2

Ett snabblopp med autostart för treåriga och äldre som tjänat mellan 230 001 – 500 000 SEK. Klar favorit är 1 Tjacko Zaz (64 %) och det köper vi faktiskt fullt ut då förutsättningarna ser perfekta ut här. För oss är han klar spetsfavorit och når Björn Goop dit relativt smärtfritt så är det en stor risk att loppet är över då vi förväntar oss en bra prestation idag. Han har visat sig trivas allra bäst på Solvalla och det aviseras barfota runt om till denna start vilket är positivt även om han faktiskt gick med skor senast och vann på ett bra sätt. Även om vi köper favoritskapet så känns spelvärdet bara neutralt då det trots allt finns en viss risk att han missar spets och vi inte är säkra på att det är den bästa hästen i loppet.

Vi väljer att dubbla  A-gruppen med 10 Mellby Caddy (9 %) som imponerade stort på oss senast inom V75 där Kim Moberg i sulkyn tog sin första V75-seger och blir det en tuff inledning så blir hans spurt inte lätt att stå emot. Hästen verkar trivas med kusken och till denna start är det ett perfekt tidsintervall mellan starterna och han känns mer laddad än nånsin i jobben där han brukar vara lugn vilket känns spännande. Han tävlar bäst barfota runt om och det blir sannolikt den balansen nu om banan tillåter då det antagligen är den sista starten för året och inget att spara på. Vi vill även varna en del för 8 Lincoln Lawyer (7,4 %) som imponerade senast när han gick med helstängt, jänkarvagn och barfota runt om och alltid gör bra lopp barfota. Det aviseras samma utrustning och balans igen och blir det lite tempo på loppet så kan det räcka igen trots det tråkiga läget. Vi tar med totalt fyra streck och då loppet är ihåligt så känns det nästan heltäckt.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett medeldistanslopp i voltstart för ston med propositionen 25 000 – 295 000 SEK med tillägg vid vunna 95 001 SEK. Loppet har det för V86 låga förstapriset 30 000 SEK och det återspeglar sig i klassen på hästarna också då det håller en dålig V86-klass. Knapp favorit är 2 Dreamgirl Mearas (24 %) men vi anser att hon är kraftigt överspelad och lägger henne utanför systemet trots fem streck. Vi skriver mer om henne under rubriken överspelade.

Vårt klara förstastreck och även utgång är istället 11 Philistine Face (8,6 %) och där bakom är 10 Jessica Highness (15 %) tidig för oss då hon är en av de få i sällskapet som har en bra segerprocent och även om hon är långt ifrån sina föräldrar så kan de senaste breddloppssegrarna ha gjort gott för moralen. Det är ingen märkvärdig häst som de flesta vet men hon kommer åtminstone till loppet med full form och med tanke på hur dålig klass det håller så är vi inne på att hon ska streckas tidigt. Vi tar totalt med fem streck men gör du ett större system kan det vara motiverat att fylla på med några ytterligare streck.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett treåringslopp för ston över medeldistans och autostart upp till 130 000 SEK. Loppet är relativt rundspelat och knapp favorit är 3 Unique Amok (22 %) som nu är klar spetsfavorit och definitivt ska räknas från den positionen. Vi har dock inte blivit speciellt imponerade av henne som häst och var till och med riktigt besvikna senast trots andraplatsen. Det låter dock uppåt ifrån stall Timo Nurmos som dessutom har vettig form så vi sågar inte möjligheterna utan lägger henne i B-gruppen men anser fortfarande att hon är en aning överspelad som favorit.

Andrahandaren är 5 Beauty Leg (19 %) som är obesegrad efter två starter men där har vi inte blivit imponerade hittills och det är lite upp till bevis här och hon återfinns i vår rubrik överspelade. Vårt klara förstastreck är istället 4 Global Trustful (7,3 %) som vi spelar utgång med och vi fyller på med totalt nio streck här och hoppas jobba in en skräll.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett långdistanslopp med autostart med propositionen 75 001 – 300 000 SEK och loppet håller en bra klass och här finns det flera med en ljus framtid. Klar favorit är 7 R.K.King (49 %) som startade som “megalampa” inom V75 senast och svek rejält. Det är visserligen antagligen en fördel att tävla på hemmaplan den här gången och vi har inte glömt hur snuskigt bra hästen varit tidigare i ny regi men vi har dock lite svårt att köpa det stora favoritskapet idag då han dels är galoppbenägen men framför allt som vi tidigare nämnt att vi sätter ett stort frågetecken för Veijo Heiskanens stallform, oavsett om det handlar om dåliga träningsförhållanden eller något annat. Då det dessutom inte är en optimal tidsperiod mellan starterna så hamnar han en bit ner i vår rank den här gången.

Vårt klara förstastreck och även spik i omgången är istället andrahandaren i loppet 5 Gideon Boko (20 %) som vi anser har en lämplig uppgift och borde vara klar favorit. Vi skriver mer om vår spik nedan men måste passa på att nämna att det känns lite surt att spika i detta lopp då vi också har hittat några rejäla fynd på strecken bakom vår spik. Om du garderar loppet så bör du ta med 2 Face Ribb (3,0 %) som var kraftigt förbättrad senast då han för första gången gick med någon form av barfotabalans. Nu är han dessutom kuskförstärkt med Johnny Takter och för oss ett fynd om det blir barfota bak igen som aviserats. Vi varnar även för 1 Twist And Shout (2,5 %) för de som söker skrällar då hon var kraftigt förbättrad med jänkarvagn för första gången näst senast och att hon dessutom kommer ifrån ett formstall och trivs allra bäst på Åby är också klara plus. Det är oklart hur det blir med vagnen i skrivande stund men speciellt om det blir jänkarvagn igen så är hon också ett fynd till den här låga spelprocenten.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett långdistanslopp med bilstart öppet till knappa miljonen intjänat. Det känns som att det är väldigt skiktat bland deltagarna här och vi har valt att ta med samtliga som vi anser har en realistisk chans att vinna vilket innebär fem streck på Jokersystemet. Storfavorit och även vår tipsetta och utgång är 3 Furious Francis (60 %) som vi därmed lägger 57 % av systemet på vilket nästan exakt motsvarar hans spelprocent och där bakom varnar vi framför allt för 1 Petter Rags (5,1 %) som vi skriver mer om under skrällbud samt 5 Carelin (12 %) som hittat stilen igen i regi Jörgen Westholm men som vi faktiskt hade förväntat oss ännu mer av senast. Han känns intressant nu då det eventuellt blir lättning tillsammans med jänkarvagn för första gången samtidigt som han är distansgynnad. Det skiljer inte mycket till C-hästarna som nästan kunde ha placerats i B-gruppen här.

V86-7

Ett lopp över medeldistans med autostart och propositonen 295 001 – 750 000 SEK där 10 Tudor Kronos (51 %) med Robert Bergh blir klar favorit. Vi har inga invändningar mot att han är betrodd men samtidigt står han hårt inne i den här klassen och även om han har en bra skalle och det kanske är den bästa hästen i sällskapet så har han ingen överkapacitet i ett sånt här tufft sällskap och vi anser att han är aningen överspelad och rankar ner till B-gruppen.

Vår A-grupp består istället av 4 Hank Von Håleryd (7,3 %) som visserligen också står lite tufft inne men vi varit ute efter ett tag och vi utvecklar tankarna om under skrällbud samt 9 Offshore Man (14 %) som står nästintill perfekt inne i loppet jämfört med de värsta konkurrenterna och såg bättre ut än någonsin senast och även om bakspår är en nackdel så rankar vi upp på det intrycket. Det blir barfota runt om så länge banan tillåter det vilket normalt sett är optimal balans och distansen tror vi inte heller är någon större nackdel. Att det blir en extra start inklämd extra tätt innan barfotaförbudet träder i kraft tror vi också är en fördel då han fungerat bra med täta starter förut, t ex vid segern i den senaste starten eller den 2 oktober på Charlottenlund. Vi vill även varna för 6 Young Farmer (9,0 %) som står bra inne i loppet och är vår spetsfavorit. Därifrån blir han segerfarlig och vi hade gärna haft med honom i A-gruppen. Totalt tar vi med sex streck och känner oss relativt säkra.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett stolopp över medeldistans och autostart öppet till 650 000 SEK. Loppet är ihåligt och enligt oss startar bara fyra eller möjligtvis fem hästar med realistiska vinstchanser. Här väljer vi därför att gå aningen kort då vi inte köper favoritskapet på 10 Basic (35 %) som är missgynnad av bakspår och det är en stor risk att hon behöver lopp i kroppen efter att hon svek senast och fick vila och behandling efteråt. Hon tränar riktigt bra igen enligt uppgift och vi vill poängtera att vi har respekt för Björn Goop och att hon inte alls är grovt överspelad till den här spelprocenten men för att få lite stuns på systemet i övrigt så behöver vi ta bort en del favoriter emellanåt och då fick hon stryka på foten. Vi taxerar vinstchansen till 25 %.

Vårt förstastreck och ensam A-häst är istället 12 Backorder (21 %) som vi tror mycket på trots det usla tolftespåret. Hon har nämligen tidigare visat sig fungera utmärkt bakifrån och i detta sällskap har vi faktiskt svårt att se någon stå emot hennes slutrunda om hon tävlar på topp. Att hon dessutom fungerar allra bäst på Solvalla är så klart även det ett plus. Det låter även uppåt ifrån stallet och får Jorma Kontio bara till styrningen så bör det bli en enkel seger. Faktum är att om det suttit en toppkusk – vilket vi inte anser att Jorma Kontio är längre – i sulkyn så hade vi spelat utgång eller till och med funderat på att spika.

Spiken

V86-5: 5 Gideon Boko (20 %) är en sort som vi är mycket förtjusta i och vi förutspår en ljus framtid för. Senast gjorde han comeback efter vila och stod för en strålande insats vid segern via en avslutning i 11-tempo. Vi gillade verkligen intrycket och till denna start bör han dessutom vara ytterligare framflyttad och att det låter väldigt uppåt och påställt ifrån stall Conrad Lugauer stödjer denna tes. Förutom att han är vår klara spetsfavorit från ett perfekt startspår så känns det väldigt intressant att stallet planerar att rycka framskorna för första gången. Vi har lärt oss att när försiktige Conrad Lugauer rycker såna här växlar för första gången så brukar det ofta ge ett bra resultat och vi förväntar oss en topprestation. Ifrån ledningen så bör segern vara nästintill kassaskåpssäker och vi spikar utan tvekan. Vi taxerar vinstchansen till 53 %.

Utgångar

V86-3: 11 Philistine Face (8,6 %) startar i ett mycket klent lopp och vi anser att Peter Untersteiners springare står för klassen i loppet fullt medvetna om att hon galopperat bort sig direkt i de två senaste starterna och dagsformen är något diffus. Vi har dock goda förhoppningar om att det kan bli felfritt denna gång då vi anser att springspår och voltstart ökar sannolikheten för det i hennes fall då hon i tidigare regi har öppnat bra ifrån springspår. Anledningen till att vi tror på henne annars är helt enkelt att vi anser hon visat klart högst kapacitet i fältet och att vi gillade intrycket på henne efter galoppen i den senaste starten. Går hon felfritt idag så bör hon kunna hitta en bra position direkt och då bör segerchanen vara stor. Vi tror faktiskt på segermöjligheter även ifrån dödens och detta är ett spelfynd till den låga spelprocenten. Vi taxerar vinstchansen till 21 %.

V86-4: 3 Global Trustful (7,3 %) är en modell som vi gillar och vi anser att hon har visat klart högst fartresurser i sällskapet när hon fungerar. Hon uppträder dock osäkert och har varit galoppbenägen men var senast ute i ett kvallopp och var då helläcker. Lyckas hon bara gå iväg felfritt vilket vi har goda förhoppningar om så är vår känsla att hon kan vinna detta lopp den tunga vägen. Man ska dock lägga märke till att Per Lennartsson inte vunnit med en Reijo Liljendahl-tränad häst på nästan tre år sedan januari 2014 om vår statistik stämmer. Vi anser i alla fall att hon står för klassen i sällskapet och taxerar vinstchansen till 20 %.

V86-6: 3 Furious Francis (60 %) är storfavorit i ett ganska svagt och skiktat långdistanslopp i V86-6 och vi är inne på att han har klart högst vinstchans trots att det var ett tag sedan han tog sin senaste seger. Det här handlar inte om någon riktig årstidshäst och han lär gå till vintervila snart då han fungerar bäst utan skor på hovarna men vi anser att han sett formstark ut på slutet även om segrarna uteblivit och att han dessutom verkar säkrare på benen och mindre hetsig i loppen vilket är en klar fördel. Distansen är något av ett frågetecken statistiskt sett med en andraplats som bäst på sex starter men intrycksmässigt så är det snarast en fördel i ett sånt här lopp då han har tid att visa att han är huvudet högre än sina konkurrenter och inte behöver vässas upp i spetsstriden vilket alltid ökar galopprisken. Det blir antagligen barfota runt om i den här starten och om Björn Goop hittar till ledningen utan att det kostar för mycket, vilket det mesta talar för, så blir ekipaget antagligen svårslaget och även om det inte var något spikförslag för oss så kändes den sunda utgången given. Vi taxerar vinstchansen till 65 %.

Övervärderade

V86-3: 2 Dreamgirl Mearas (24 %) ger ett segt och ovilligt intryck och vi har väldigt svårt att köpa henne som favorit eller ens hårt betrodd i det här sällskapet trots att hon kommer från Johan Untersteiners formstall. Vår skepticism kring hästen ökar ännu mer av att hon dessutom endast är tre år och möter äldre konkurrenter vilket brukar vara svårt. Trots att loppet är oerhört svagt så känns detta som en icke-vinnare och vi taxerar vinstchansen till endast 7 % och lägger henne utanför ramen.

V86-4: 5 Beauty Leg (19 %) är visserligen obesegrad men det är ingen sort som vi har blivit begeistrade över direkt även om det givetvis är tidigt att döma för hårt redan åt endera hållet. Vinsterna har i alla fall kommit mot ett klent motstånd och även om det påstås att hon vunnit med mycket krafter kvar så är vi tveksamma till det. Nu möter hon ett klart hårdare motstånd och hon är även väldigt orutinerad jämfört med de andra. Dessutom sitter Claes Sjöström i sulkyn som inte tillhör de bättre kuskarna i loppet. Från ett sämre startspår hade vi tagit bort henne från systemet men från ett optimalt femtespår får hon på nåder komma med i C-gruppen. Vi taxerar dock inte vinstchansen till högre än 8 %.

Skrällbud

V86-6: 1 Petter Rags (5,1 %) anser vi som vanligt vara underskattad av spelarkåren. I den senaste starten mötte han ett övermäktigt motstånd men såg fortsatt bra ut medan han stod för en riktigt bra prestation näst senast bakom Beppe Am som var på tårna då. Förutsättningarna till denna start känns intressanta då han kan få en perfekt smygresa i vinnarhålet eller tredje par invändigt och uppenbarar sig sedan bara luckan till slut och storfavoriten galopperar bort sig eller inte är så bra som vi befarar så tror vi istället på bra möjligheter för “Petter” då hans spurt bör duga bra efter en spårsnål resa. Fälten brukar också spricka upp över den här långa distansen. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V86-7: 4 Hank Von Håleryd (7,3 %) har gjort comeback under hösten efter ett längre uppehåll och vi kommer ihåg vilken fin kapacitet han ibland visade tidigare och har varit ute efter honom ett tag utan att han riktigt fått till det då han haft svåra lägen och inte kunde göra sig själv rättvisa pga sjukdom den gången som han hade tur i spårlottningen. Han är lite sårbar i loppen då han inte är någon startkatapult och det finns alltid en risk att han hamnar illa till men härifrån lär det inte strula allt för mycket. Han har sin bästa bit till slut och senast visade han i alla fall lite av sin kapacitet då han avslutade bra trots att han var tunt jobbat enligt stallet och lär vara förbättrad med loppet i kroppen. Att det antagligen blir norskt huvudlag för första gången känns intressant på den här typen av häst och vi tycker att han känns intressant till den här låga spelprocenten. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

Jokersystemet

V86 Solvalla/ÅbyV86 Solvalla/Åby

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

5*4*5*9*1*1*6*3 = 4 050 kronor[/content_protector]