V86 Solvalla/Åby

V86

Solvalla och Åby bjuder på en mycket spelvänlig V86-omgång och missa inte skrällbudet som ska tävla barfota runt om!

[content_protector password=”Dizzyriver” cookie_expires=”3600″] Förra onsdagen avstod vi ifrån att göra något V86-förslag då vi inte hade den rätta “feelingen” och det visade sig vara ett helt rätt beslut då de tankar vi hade inte direkt hade slagit in och det dessutom blev en ganska dålig utdelning! I lördags spelade vi däremot som vanligt och då blev det succé där vi vann över en miljon på både våra systemförslag på hemsidan samt på V75 Tillsammans:

https://skoinfo.se/blogg/miljonregn-pa-v75-momarken/

Det var en rätt märklig känsla då vi efter fem avdelningar i stort sett hade gett upp förhoppningarna om någon större utdelning men med två skrällar i de två avslutande loppen steg utdelningen från ca 1800 SEK till över miljonen, vilket var ett otrolig rens och mycket mer än vad vi hade räknat med! Det är kanske därför som V75 brukar kallas för världens bästa spel. Inte minst när stora favoriter bränner i slutet när folk sitter med tv-system så kan utdelningen skjuta snabbt i höjden. Helgens lopp är dock historia och nu ser vi fram emot nya utmaningar och denna vecka blir intensiv för vår del då vi utöver detta V86-tips även kommer göra tips och andelsspel till båda V75-omgångarna under påskhelgen. Vi är dock fyllda med glädje och tillförsikt efter helgen och ser fram emot att gräva i lopparkivet under veckan!

Onsdagens V86-omgång ser riktigt intressant ut spelmässigt. Loppen ser riktigt öppna ut och framför allt så har vi hittat några hästar som vi anser är alltför hårt betrodda. Då det dessutom finns gott om fynd i omgången så ser vi fram emot onsdagskvällen!

Vill ni vara med på våra Tillsammans-bolag till helgen så hittar ni mer information här:

https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V86-1

Omgången inleds med ett kortlopp för ston där vi tror klart mest på vår utgång 2 Beverly Boulevard (21 %) som är formstark och känns mycket spelvärd från ett perfekt läge då vi anser att hon borde vara favorit. Bakom vår utgång är det vidöppet och här kan det mycket väl skrälla. Vi nöjer oss med fem hästar på vårt systemförslag men för dig med större plånbok rekommenderar vi att fylla på med ytterligare B- och C-hästar.

V86-2

I kvällens första V86-lopp på Solvalla så startar 4 Uroy (50 %) som en av omgångens största favoriter och även om vi gillar hästen i ljusa stunder så är det ingen som vi gillar som favorit då vi anser att han är alltför ojämn i sina prestationer. Nu är det dessutom högst ovisst om han kommer få bestämma i spets och då anser vi att storfavoriten är sårbar och vi rankar istället 10 Neon Face (16 %) etta och spelar utgång. Hon har sett fin ut på slutet och har tio segrar på hemmabanan Solvalla och bakspåret är mest oddshöjande i det slag som vi tror att hon är i för tillfället.

Även detta lopp känns rätt vidöppet och även om vi har fem streck så känner vi oss långtifrån trygga och det behöver inte vara fel med fler streck även i denna avdelning.

V86-3

Det här är ett lopp med spårtrappa där vi hittar omgångens bästa spik, nämligen storfavoriten 12 Dizzy River (49 %) som vi anser vara en klass bättre än motståndet och i princip ser vi bara galopp emot. Vi skriver mer om honom under spikrubriken nedan. Väljer du att gardera så känns loppet rätt skiktat och som att du kommer väldigt långt om du streckar vår första fyra hästar i rankingen.

Blir vår spik struken eller om du är rädd för galopp så vill vi framför allt varna för 7 Walt Disney (4,0 %) som vi anser borde vara klar andrahandare i loppet. Denna häst har också hög kapacitet och det finns helt klart utveckling i honom och det är inte omöjligt att det blir en riktigt fin travare i framtiden även om han i våra ögon inte är där ännu. Det känns faktiskt lite surt att inte få med honom på kupongen då vi värderar vinstchansen till 15 %.

V86-4

Detta är ett lurigt treåringslopp där flera av hästarna har visat fina fartresurser och det är svårt att sia om prestationerna då utvecklingsprången skiljer sig väldigt mycket åt från gång till gång för de tidiga treåringarna. Rent kapacitetsmässigt håller vi 9 Algot Zonett (25 %) som den häst som visat mest potential hittills men vi väljer ändå att ranka 2 Basic Instinct (28 %) först då det låter mycket positivt ifrån stallet inför den här starten och han han ett bättre läge och är vår klara spetsfavorit. Han såg dessutom mycket fin ut senast och Björn Goop är en mästare att trolla bort lopp ifrån spets vilket ofta blir fallen i dessa tidiga treåringslopp.

V86-5

Ett spelmässigt intressant lopp då de bästa hästarna har “belönats” med de sämsta utgångslägena. Även om vi håller 10 Marta Chip (33 %) klart högst i fältet så är det årsdebut och här finns det gott om smällkarameller så vi väljer att nöja oss med utgång och strecka på rejält i loppet. 11 Bianca Am (32 %) delar på favoritskapet men vi anser att hon är klart sämre bakifrån och rankar ner henne. 7 Caddie Kassandra (1,9 %) är ett roligare bud då hon kan öppna snabbt, har bra fartresurser och kanske ska gå barfota runt om för första gången.

V86-6

Ett stolopp som håller en jämn relativt hög nivå och här tror vi att det kan bli ett rejält tempo på tillställningen och vi blir inte förvånade om det skräller till ordentligt här. Vi rekommenderar många streck och glöm för allt i världen inte vår tipsetta 10 Demi De Veluwe (6,3 %) som vi skriver mer om under skrällbud.

V86-7

En sportslig höjdare inom V86-spelet där hästarna genomgående håller V75-klass. Utöver det sportsliga är det även spelmässigt mycket intressant då vi anser strecken sitter rejält fel i loppet och här framhåller vi istället en häst som har runt 10 % av insatserna på sig.

Vi rankar Peter Jensens springare 2 Tango Vang (11 %) först som idag ska gå barfota runt om vilket är ett stort plus och dessutom åker troligtvis jänkarvagnen på vilket även det är positivt. Läget känns optimalt då vi anser att hästen är bäst med ett rygglopp där han kan spara speeden in mot upploppet. Nu lutar det åt vinnarhålet eller som allra sämst tredje inner och då det mycket väl kan bli hårt tempo på tillställningen kan hästens speedresurser mycket väl fälla avgörande på upploppet där han är garanterat fritt via open stretch. Till låga 11 % av insatserna är han prisvärd och vi taxerar vinstchansen till 20 %. Totalt använder vi oss av sex streck i detta lopp och chansar bort Conrad Lugauaers springare 8 Victorious Star (12 %) som visserligen har kapacitet som räcker i sällskapet men läget känns allt för svårt för att motivera streckprocenten.

V86-8

I V86-avslutningen så köper vi att 10 Ladyofthelake (43 %) är klar favorit men nöjer oss med att ha henne som ensam A-häst då kusken Pierre Nyström inte direkt är någon vi vill hålla i handen i de större streckspelen även om han gjorde det riktigt bra senast inom V75. Att det är bästa hästen tvekar vi dock inte på men samtidigt så finns det andra hästar i sällskapet som visat fin form på slutet och som verkar ha uppåtform och vi inte vill missa så vi tar med fyra streck på vårt systemförslag och känner oss trygga med det.

Spiken

V86-3: 12 Dizzy River (49 %) vet ni som följer oss att vi håller högt och det är en häst som vi anser har sett allt finare ut på slutet och även om han inte vunnit på det två senaste loppen så är vår känsla att han är bättre än någonsin. I den senaste starten slutade han tvåa trots att han startade från innerspår och efter en långsam start fick han runda hela fältet och trots en tung resa slutade han som tvåa knappt slagen av en bra Hank Von Håleryd. I den senaste starten var det medeldistans och att det nu blir lång distans istället ser vi som ett stort plus då hästen är stark och Johan behöver inte ha jättebråttom att attackera i fjärdespår den här gången utan vi tror faktiskt att hästen sköljer fältet rätt snabbt om Untersteiner bara hittar en vettig position vilket han brukar göra.

I ärlighetens namn så ser vi inte speciellt mycket motstånd i detta lopp utan vår känsla är att det är galopprisken som är värst emot och tyvärr värderar vi galopprisken till 25 % och då kan det vara kört. Går hästen däremot felfritt så känns hästen däremot överlägsen och vi värderar den totala vinstchansen till hela 60 % trots galopprisken.

Utgångar

V86-1: 2 Beverly Boulevard (21 %) är en häst som vi ständigt håller högt och överlag hållit upp gentemot spelarkollektivet även om vi tyvärr missade på henne inom V75 den 6 februari då vi spikat Countrygirl Ås som fastnade med krafter kvar. Om vi bortser från den starten så har vi dock i princip alltid kommit helt rätt på henne och vi hoppas att vi gör dete igen.

Efter den imponerande segern för tre starter sedan så har hon följt upp med två galopper vilket i sig inte är något positivt. Vi ser det dock som positivt ur ett spelvärdeperspektiv då hon sett otroligt fin ut inför dessa starter och har galopperat av ren friskhet.  Om hon bara hade gått felfritt så är vår känsla att hon hade vunnit sina lopp och då hade hon istället varit stor favorit nu! Träningsrapporterna är fortsatt positiva och nu ska de ändra på värmningsupplägget vilket vi tror kommer göra susen och vi känner oss relativt övertygade om att det blir en felfri avgång idag. Då hon dessutom startar ifrån ett spår två så behöver inte Adrian Kolgjini “maxa” om han känner en överhängande galopprisk då hon redan sitter i andraspår och hennes bästa egenskap är enligt oss speeden vilken bör bita bra till slut. Vi bedömer att hästen borde vara favorit och spelar utgång och taxerar vinstchansen till 42 %.

V86-2: 10 Neon Face (16 %) har vi i regel rankat klart sämre än spelarkollektivet men skam den som inte kan ändra sig. Vi gillade helt enkelt inte hästen speciellt mycket förut och ansåg den vara klart begränsad men hon har utvecklats och i våra ögon ser hon ut som en helt annan häst nu. Vi är fullt medvetna om att hon trivs allra bäst i spets och har relativt svagt resultat bakifrån men som hon såg ut senast så måste vi bara tro på henne nu. Då tävlade hon bakifrån och vi gillade verkligen intrycket och vår känsla är att hon har utvecklats så mycket att hon även nu fungerar tillfredsställande bakifrån.

Motståndet idag ger oss ingen skrämselhicka och även om 4 Uroy (50 %) är berättigad favorit så anser vi inte att vinstchanserna skiljer så pass mycket åt som insatsfördelningen visar för tillfället. Vi har goda förhoppningar om att Neon Face kommer göra sitt livs lopp bakifrån om om hon bara får ett vettigt lopp så tror vi på hög vinstchans och väljer att spela utgång. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

V86-5: 10 Marta Chip (33 %) är en donna som vi är förtjusta i och hade det inte varit första starten efter vila så hade vi spikat utan tvekan då vi anser hon står för klassen i sällskapet. Nu har vi dock lite osäkerhet kring detta även om Petri Puro brukar ha iordingställt och hon bör prestera direkt så väljer vi ändå att endast spela utgång. Vi taxerar vinstchansen till 38 %.

Övervärderade

V86-5: 11 Bianca Am (32 %) är en mycket rejäl häst som är bra för klassen men vi anser att hon är klart sämre när hon måste attackera bakifrån vilket nu är fallet och har svårt att köpa den höga procenten även om hon rent kapacitetsmässigt tillsammans med favoriten känns överlägsen. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V86-8: 4 Arby’s Amalia (14 %) står bra inne i loppet och kan mycket väl ta ledningen men vi väljer ändå att ranka ner henne rejält. Anledningen är helt enkelt att vi inte är speciellt imponerade av hästen och har svårt att se henne duga i detta sällskap då det finns flera konkurrenter som känns klasser bättre. Trots att hon har toppstatistik ifrån spets så tror vi att hon blir lätt nedplockad därifrån i sådana fall om det inte blir ett blufflopp vilket vi inte har någon känsla av att det blir.

Skrällbud

V86-5: 7 Caddie Kassandra (1,9 %) har visat fartresurser som duger bra i detta sällskap och formen ser ut att vara på topp. Utgångsläget är visserligen lite långt ut på vingen men hästen är startsnabb och även om det kanske är svårt att nå tätpositionen direkt så bör chansen vara hygglig att Ken Ecce hittar en vettig position och då hon är spurtstark så kan hon bli farlig till slut. Det som gör hästen lite extra intressant idag är att det aviseras barfota runt om för första gången! Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

V86-6: 10 Demi De Veluwe (6,3 %) har tidigare visat sig duga riktigt bra mot hårdare motstånd och möter i våra ögon ett motstånd som hon bör duga riktigt bra mot den här gången. Hon är märkligt bortglömd på strecken och läget är intressant då vi har känsla av att det kan bli rätt hårt tempo inledningsvis vilket gynnar vår finska som är stark och rejäl till slut. Hon ska kanske gå barfota runt om i den här starten enligt stallet vilket gör henne extra intressant. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

Jokersystemet

V86 23 MARS

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 1*5*1*4*8*4*6*4 = 3 840 kronor.[/content_protector]