V86 Solvalla/Åby

V86

Svårbedömda banförhållanden ger omgången en krydda men med jänkarvagnen på är vår spik given

[content_protector password=”tunna” cookie_expires=”0″]Vår spik i onsdagens V86-omgång på Lobster’s Sam som vi trodde skulle ta revansch på sin dåliga prestation i loppet innan gjorde tyvärr en ny plattmatch och det är uppenbarligen något som stör hästen eftersom han agerar så tveksamt. Istället spetsvann Eldrick Boko tillsammans med spetsfavoriterna Napoleon C.D. och You Know Me på Jägersro – som vi visserligen hade som tipsetta respektive utgång på hemsidan – och det är helt klart så att man ibland komplicerar analyserna på Jägersro när det mest handlar om att räkna ut vem som tar hand om ledningen. Sedan missade vi även på Svante Båths Deweykidumnhowe som vi inte alls trodde skulle räcka till seger och omgången var därmed en besvikelse. Det största glädjeämnet var att vi hade A-rankat skrällen Victor A.U. som vann hur lätt som helst efter en perfekt resa.

Det är dags för Solvalla och Åby att dela på en V86-omgång nu när barfotaförbudet sjunger på den sista versen och det är flera hästar som hoppas kunna tävla sommarskodda enligt förhandssnacket. Det är högst tveksamt om det går med tanke på vädret där det snöar kraftigt åtminstone på Solvalla med en temperatur runt nollstrecket och även på Åby kan vi få se problem med banan med 4-5 plusgrader. Det skulle nästan förvåna om inte banunderlagen blir det stora samtalsämnet ikväll och vi försöker att inte ranka upp några bankänsliga hästar i våra tips – åtminstone inte på Solvalla. Det är till att börja med lite lurigt att räkna på hästar som gör årsdebut runt den här tiden, speciellt de som är klart bäst barfota, eftersom de ibland säkerligen bara vill ha ett preparélopp i kroppen för att få en större effekt på skorycket i nästa start och det är också något som är värt att tänka på.

Det är ovanligt tunna lopp för att vara vår favoritkombination på V86Xpress, inte minst på Åbytravet där de haft problem att få ihop fulla fält och vissa lopp knappt hör hemma på ett stort streckspel, och vi ger därför inte omgången mer än en trea på en femgradig skala. Vi spikar direkt i V86-inledningen på 4 Barkevious Mingo (44 %) som visat en ruskig form och det aviseras att han ska gå med jänkarvagn vilket han var strålande bra med näst senast där han brakade till spets och höll undan på V75 i ett tuffare sällskap än det här. Om det skulle visa sig att han tvingas gå i vanlig vagn så rekommenderar vi dock att överväga gardering och spik på någon av våra utgångar istället även om han gått bra med vanlig vagn också.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör två bolag för 150 SEK respektive 450 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

OBS! Missa inte att det numera går att spela filsystem på V86 Tillsammans vilket är intressant men det gäller tyvärr inte ombudslagen. Vi lämnar dock in V86 med filsystem i våra Jokerbolag utan ombudsavgifter.

V86-1

V86-omgången inleds med ett sprinterlopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 215 001 – 675 000 SEK. Klar favorit är 4 Barkevious Mingo (44 %) och vi går ut hårt och spikar då vi anser att uppgiften är klockren och vi tror att han tar ledningen. Väljer du att gardera så krävs många streck och bakom favoriten rankar vi Peter Untersteiners 3 Kamanda (16 %) som äntligen vann senast och bör få en lämplig resa i vinnarhålet eller i spets om favoriten kommer bort. Intrycket senast vid segern var bra där hästen gick med jänkarvagn för första gången och det aviseras samma vagn igen och det finns en liten risk att han kan hålla upp spets mot vår spik och det kan ställa till det. Vi har dock stött och blött spetsstriden här och känner att spiken är klar spetsfavorit och det är bäst att koppla grepp om omgången direkt i V86-inledningen.

Den bästa skrällen i loppet i övrigt är 6 Wildintention Ås (2,1 %) från Markus Lindgrens stall. Han är långt ifrån någon segermaskin och tävlade mest i monté under hösten och det är normalt sett inget vi gillar när sådana hästar gör comeback inom travet igen men han hade vilat och åtgärdats i ryggen inför årsdebuten senast och agerade klart förbättrat. Vi gillade intrycket och han bör faktiskt normalt sett vara framflyttad till denna start och blir det en utdragen körning i täten så kan han komma in i matchen.

V86-2

Dagens andra avdelning inom V86-spelet är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för fyraåriga ston. Vi fick under förmiddagen in en trist strykning på Star Treatment som annars hade varit A-häst i ett redan litet fält och favoritskapet delas nu mellan 5 Violet Hill (32 %) samt E3-vinnaren 8 Unique Juni (29 %) och även om vi håller den sistnämnda som en bättre sort som bör få en fin säsong så är vi tveksamma till kvällens uppgift då det är återkomst efter lång vila där känslan är att hon kommer behöva något lopp i kroppen och vi förväntar oss en defensiv styrning. Kaj Widell har kört två gånger tidigare med två tredjeplatser som resultat och det är inte heller någon kusk som vi gärna håller i handen i såna här svåra taktiska uppgifter från ett åttondespår i ett litet fält och hästen är dessutom oprövad på dåliga underlag. Hon gick med jänkarvagn i fjolårets sista start och ska gå med samma igen enligt Hans R Strömberg men vi kan inte påstå att vi såg någon större effekt i den starten och ser det inte som något större plus.

Vi väljer att spela utgång på den knappa favoriten 5 Violet Hill (32 %) som vi skriver mer om nedan och bästa skrällen anser vi att 4 Mariana (5,7 %) är som bara var godkänd senast men bör vara framflyttad till denna start och får Örjan Kihlström i sulkyn vilket är en kraftig förstärkning. Det finns inte mycket att gå på för hennes del förutom intrycket men vi har lite skrällkänsla i detta lopp och väljer att helgardera loppet bakom vår utgång som har klart högst vinstchans. Det ska också poängteras att hästarna är väldigt orutinerade på dåliga banunderlag och den enda som vunnit på något tung bana tidigare är 7 Lavidaloca de Vie (16 %) vilket hon gjorde för tre starter sedan.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett stayerlopp med autostart och loppets proposition är 120 001 – 420000 SEK. Loppet klara favorit är 2 Wallaby (38 %) som visserligen har en uppgift som ser lämplig ut då det spetsläge i ett ganska ihåligt fält och han visade ett bra formintryck senast. Han gör debut över tre varv men har bra statistik över 2640 meter med 3-3-0 på åtta starter och stallet är optimister. Samtidigt är det inte någon sort som vi riktigt tagit till oss och det finns några hästar som vi håller högre i loppet och procenten känns väl tilltagen. Vi är inte heller säkra på att han tar ledningen här med en startsnabb häst innanför som har gått bra på distansen tidigare och har ett lopp i kroppen, och blir han kvar utvändigt om ledaren så kan det bli panik för Johnny Takter även om hästen verkar trivas med honom med 4-3-1 på tio starter jämfört med 1-0-0 på sex starter med övriga kuskar.

Vårt förstastreck är hur som helst istället den danska gästen 8 Albatros D.K. (18 %) som var trea i det danska Derbyt över tre varv bakom Aron the Baron och vi anser har överlägsen kapacitet i loppet och hade vi varit säkra på en bra prestation direkt efter upphållet så hade vi spikat utan tvekan trots det krångliga läget. Nu besannar vi oss en aning och nöjer oss med ensam A-häst även om det faktiskt låter rätt påställt ifrån stallet som tror på en bra insats. Det är aningen negativt med skor för vår tipsetta men samtidigt har han gjort bra prestationer med den balansen tidigare och det oroar inte speciellt mycket heller. Det som oroar är dock utgångsläget som är uselt och vid ett passivt upplägg kan det bli väldigt många meter fram om han inte får hjälp med tempot. Vi hoppas att kusken satsar lite framåt för att hitta en vettig position för då tror vi faktiskt att han tar ner detta motstånd på ren grundklass.

Bakom vår tipsetta rankar vi trejdehandsfavoriten 6 Dark Xray (16 %) som är en av de hästar som är mest distansgynnade i fältet och senast återkom efter vila där intrycket var fint. Han bör vara framflyttad till denna start och kapacietsmässigt håller vi honom något högre än favoriten också. Det som gör honom extra intressant till dagens start är att det aviseras jänkarvagn vilket var ett tag sen och det känns som ett klart plus. Missa inte att 1 Ritzo (8,5 %) faktiskt har vunnit sin enda start över tre varv för nästan exakt ett år sedan och mer eller mindre kan välja att satsa mot spets eller ta en lugn resa invändigt här och att 10 Montana Crown (3,4 %) har fyra segrar på sex starter på något tung bana om det skulle bli tungsprunget på Åby ikväll vilket är värt att nämna bland våra skrällar. Vi tar totalt med sex streck och det känns tryggt.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för ston som tjänat mellan 200 001 – 500 000 SEK och det är ihåligt med flera icke-vinnare bland de mest betrodda hästarna och vi vädrar skräll. Loppets klara favorit är 7 Takeaway (35 %) och även om hon går ner en klass så har vi lite svårt att köpa favoritskapet. Vi har gått på henne två gånger på slutet när hon provats med norskt huvudlag vilket vi varit inne på skulle vara positivt för den här något ovilliga märren men det har inte gett någon större effekt och vi har blivit besvikna över hennes insatser. Känslan är att hon inte kan göra speciellt mycket själv i loppen och sådana favoriter är alltid sårbara. Nu är det dessutom vingelläge då hon är ganska långsam i starten och det låter faktiskt inte heller speciellt påställt ifrån stallet även om Örjan Kihlström sitter i sulkyn igen. Hon har dock varit bra på något tung bana med två segrar på tre starter och hon var även klart bra där hon brände och skulle det bli riktigt stökigt med underlaget ikväll så gynnas hon och hon platsar med viss tvekan i vår B-grupp.

Vårt förstastreck är istället 5 Kulani (3,4 %) som har spetsläge och också bör hantera om det blir lite tungsprunget och är lite av omgångens fynd vilket vi skriver mer om under skrällbud. Först i vår B-grupp lägger vi 1 Donatella Center (16 %) som vi  håller som den mest kapabla hästen i sällskapet. Hon har visserligen inte fått någon bra start i regi Juhani Partanen med startförbud i debuten men den insatsen förklaras av en halsinfektion och då stod definitivt något inte rätt till och träningrapporterna till dagens start är otroligt positiva. Nu är det dock en stor risk för positonsproblem men löser det sig så bör hon duga mot detta motstånd om hon fungerar på underlaget. Det ska dock nämnas att hon stumnat alla tre gånger som hon gått på något tung bana och det vore antagligen ingen fördel om det blir tungsprunget ikväll. Micael Lindblom är dessutom inget plus i sulkyn mot Solvallamaffian när det är en lite krånglig uppgift att lösa från innerspåret.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med voltstart som är öppet för hästar med 40 001 – 1 7500 000 SEK intjänat med 40 meters tillägg vid vunna 225 000 SEK. Detta lopp håller en fruktansvärt dålig klass och att omgångens stora favorit 8 Officer C.D. (75 %) har en lämplig uppgift går inte att komma ifrån då han går ner mycket i klass jämfört med Silverdivisionsfinalen senast och han har visat klart högst fartresurser och kan definitivt vara en tänkbar andraspik i omgången. Han har bara två starter på något tung bana med en andraplats som bästa resultat men det har varit i tuffa sällskap och en tung bana borde inte vara någon katastrof och körs han offensivt och kommer till spets där han går bra så är loppet över.

Vi väljer dock att nöja oss med att enbart lägga tyngdpunkten av systemet på honom men ändå gardera något då procenten är väldigt hög och han trots allt är något ojämn och har varit klart bäst ifrån spets och vi blir inte förvånade om 6 Lasken Palema (9,1 %) som vi ser som det främsta motbudet snabbstartar och är först framme och får överta spets. Han visade riktigt uppåtgående form senast och att Anders Svanstedt nu överlåter tömmarna till Rickard Svantstedt ser vi som ett plus. Till denna start låter det påställt och att han ska få prova ett norskt huvudlag för första gången känns intressant och han är klart prisvärd för oss som söker en stor utdelning. Han har två segrar på fyra försök på något tung bana och är antagligen mest gynnad av ett dåligt underlag i fältet om det skulle bli det. Vi väljer även lite som ett lyxstreck ta med 3 Dogge Sting (3,8 %) som inte är någon stjärna men har höjt sig lite på slutet. Vi litar inte fullt ut på de betrodda och då vi anser att han höjer sig gentemot resten som verkligen inte är några segerstaplare så känns han streckvärd. Tre streck känns nästan som en helgardering.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart. Loppet är öppet för  treåringar och här finns det flera intressanta framtidsnamn med i startfältet. Klar favorit är Svante Båths 3 Global Un Poco (46 %) och visst är det en stor talang som kämpat mot årgångstoppen och bland annat vann ett Breeders’ Crown-lopp för tvååringar på något tung bana i sin andra start i karriären och han visade också fortsatt utveckling vid en rejäl seger senast men vi har faktiskt ändå lite svårt att förstå det stora favoritskapet då han var regelrätt slagen av 7 Hotshot Luca (21 %) senast de möttes som har bombat till spets två gånger från sjundespår bakom bilen – bland annat senast då vi spikade honom på den på Tillsammans på den fantastiska värmningen – och vi skriver mer om honom under separat rubrik.

Robert Berghs 9 Muscle Lane (6,7 %) är också en sort som vi gillar skarpt och efter justeringar i utrustningen senast var han kraftigt förbättrad och vi har stor respekt för både Robert Bergh som tränare och att Örjan Kihlström hoppar upp i sulkyn och det här är en intressant stammad häst som mycket möjligt kan visa sig vara fantastiskt bra och vi tänker ligga lite före “packet” här då vi tycker att spelprocenten är mycket intressant. Vi väljer att spela utgång med ovan nämnda hästar emot favoriten och totalt tar vi med fem streck och det känns tryggt. Det kan vara värt att nämna att Claes Sjöströms 6 Last Robin Hood (9,2 %) har vunnit två segrar på två försök på något tung bana även om det var de första första starterna i karriären och ganska billiga lopp.

V86-7

Den sjunde avdelningen är ett stolopp över sprinterdistans med auotstart som är öppet för  hästar som tjänat 225 001 – 1 475 000 SEK och detta lopp är rundspelat och vidöppet. Loppets knappa favorit är 8 Alwaysinblackpedia (23 %) som vi senast vid segern på Åby hade som förstarankad skrällbud mot Basic som gick ner och vann på Vincennes i starten efteråt och det var definitivt ingen bluffseger. Insatsen var mersmakande och med ett bättre utgångsläge hade vi antagligen gått på henne igen men spår åtta med Frode Hamre skrämmer rejält och nu ser vi henne mest som en av flera och nöjer oss med B-gruppen.

Vårt klara förstastreck är istället 4 Hanna Banker (21 %) som inte riktigt kunde utmana favoriten senast men nu har en betydligt mer passande uppgift och vi skriver mer om henne under utgångar och varnar i övrigt lite för 5 Stelina (2,4 %) som kan vara en kantboll. Hon har visserligen aldrig vunnit över sprinterdistans och står mycket hårt inne men hon är i fin författning för dagen och från sitt perfekta utgångläge bör hon hitta ner i en bra positon och gynnas kraftigt att täta starter och om det blir överpace vilket det finns en viss chans för så gynnas hon kraftigt. Andrahandsfavoriten 10 Alvena Take It (18 %) är kanske tuffast i fältet men i årsdebuten med skor på hovarna från bakspår är hon inte stekhet till den här procenten även om hon normalt sett är bättre än stallets andrahäst och något tung bana bör fungera för hennes del. Värt att nämna är också att 1 Somersault Sally (9,1 %) har fått en nytändning hos Andre Eklundh och fungerat mycket bra med det norska huvudlaget som hon ska gå med igen. Hon står visserligen hårt inne också men har vunnit två av tre starter på något tung bana och det kan klaffa perfekt här i kombination med att flera av de mest betrodda har knepiga lägen. Totalt tar vi med åtta streck men har du en fetare plånbok så rekommenderas helgardering.

V86-8

Dagens avslutande lopp inom V86-spelet är ett sprinterlopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 160 001 – 430 000 SEK och liksom föregående lopp är det öppet även om de fem hästar som vi lämnat utanför systemramen känns som relativt chanslösa. Loppets klara favorit är 9 Jager Oaks (38 %) och han har verkligen visat toppform i de senaste starterna där vi gått på honom på hemsidan ett par gånger och bland annat spikade honom på V75 och han bör ses med klart högst vinstchans i det här loppet också. Utgångsläget är dock chansartat och han vill helst ha en smygresa in i det längsta och den typen av hästar är alltid sårbara som favoriter och vi anser att han är aningen överspelad och nöjer oss med B-gruppen. Han har gått på något tung bana och hade haft två andraplatser utan galopp kort innan mål i ena starten och ett tungt underlag bör fungera okej. Andrahandaren 3 Forecast (21 %) tror vi mindre på och honom kan ni läsa mer om under rubriken överspelade.

Vi är inte heller helt övertygade om segergnistan för 4 Neutron Broline (19 %) även om han var okej i ny regi senast och ska testas med norskt och rycktussar vilket kan göra susen för att lura honom först med spetsläge över kort distans. Vi har dock lite skrällkänsla här och våra förstastreck är istället 11 Bouncing Hill (4,7 %) som matchats lite konstigt men gått bättre än raden antyder på slutet och vi skriver mer om under skrällbud samt 6 Mellby Caddy (7,0 %) som vi anser vara lite bortglömd här. Det låter visserligen inte speciellt påställt ifrån stallet då det är första starten efter upphåll men han har fungerat fint tidigare efter upphåll med två segrar på sex starter. Han är visserligen bäst med tätare starter men vann årsdebuten 2015 och satt fast med krafter kvar i mål i årsdebuten 2016 och är en av få hästar i fältet som vunnit på något tung bana. Vi tror helt enkelt på en bra prestation och vi blev verkligen imponerade vid segern på V75 näst senast.

Spiken

V86-1: 4 Barkevious Mingo (44 %) har härdats mot tuffare motstånd än det här och dagens uppgift ser mycket lämplig ut på papperet. Han kommer med absolut toppform och att det endast räckte till en sjundeplats senast tar vi lätt på då insatsen ändå var bra och han trivs som allra bäst i spets. Som vi läser loppet bör han relativt smidigt komma till ledningen då vi är inne på att barfotahästen 1 Pandora Face (6,6 %) inte kommer kunna försvara ledningen i årsdebuten samtidigt som 3 Kamanda (16 %) bör vara nöjd med vinnarhålet bakom vår spik.

Ifrån spets med den form som han visade från den positionen näst senast när jänkarvagnen satt på så bör det faktiskt vara en toppchans. Vi är fullt medvetna om att segern var på Färjestad där han presterat som allra bäst tidigare men då vi anser att han höjt sig rejält och inte heller behöver prestare på den nivån för att det ska räcka idag så är vi fulla av tillförsikt. Det var vanlig vagn senast men nu blir det sannolikt jänkarvagn igen liksom näst senast även om tränaren Nils L Norelius inte har en egen utan måste låna och ingenting är ännu klart. Vi taxerar vinstchansen till 58 %.

Utgångar

V86-2: 5 Violet Hill (32 %) känns nästan lite märkligt att ha under denna rubrik då det inte riktigt är någon sort som vi tagit till oss under fjolåret då vi länge ansett att hon är lite vek i slutstriderna när hon ska försöka gå förbi i slutet. Samtidigt går det inte att komma ifrån att dagens uppgift ser mycket lämplig ut och vi är inne på att det kan bli lite av ett blufflopp med ett litet fält efter strykningen av Star Treatment. Hon har också visat klar uppåtform i tre starter efter vila och senast vann hon relativt enkelt i ett billigt lopp ifrån spets. Det loppet var visserligen lite intetsägande men intrycket var bra och hon har visat att hon trivs som allra bäst i spets där hon har alla sina tre vinster i karriären på tre försök i spets och med Erik Adielsson i sulkyn så lär hon köras offensivt och åtminstone få överta täten från 1 Dream on Honey (1,7 %) som har tveksam dagsform. Vi var länge inne på att spika men vi kan ha fel i vårt scenario och det istället blir en tuffare körning och då är hon sårbar och samtidigt så känns dagens väderlek som ett litet frågetecken då det kan bli tungsprunget på Solvalla även om hon höll bra från dödens på något tung bana för tre starter sedan. Sammantaget så går det inte att komma ifrån att uppgiften ser lämplig ut och vi spelar utgång. Vi taxerar vinstchansen till 42 %.

V86-6: 7 Hotshot Luca (21 %) var vårt speldrag och spik i en extraomgång av V75 senast efter en mycket fin värmning och han levererade med besked. För tydighetens skull så ska vi påpeka att vi inte hade några tips till extraomgången på hemsidan utan det var vårt drag inom V75 Tillsammans. Han vann då som skräll efter en enkel spetsseger från samma startspår och bland de slagna i fältet fanns ett par av dagens motståndare med, t ex favoriten 3 Global Un Poco (46 %). Han har spetsat två gånger ifrån spår sju och vi är inne på att det blir samma visa igen även om Åke Lindblom hotar med att svara med 5 Chapuy  (0,3 %) som ska laddas i starten också och det är möjligt att han når spets intitalt men vi är helt inne på att Åke Lindblom släpper oavsett och vår utgång är stor spetsfavorit.

Hästen är orutinerad men det gör potentialen och utvecklingen desto större och han glänste verkligen i uppvärmningen senast och insatsen var också mycket imponerade och efteråt rapporteras att hästen känns ännu bättre och vi har faktiskt svårt att se någon förutom vår andra utgång ta ner honom ifrån spets om han upprepar insatsen från senast. Det finns en risk att vår utgångsgrupp kör bort varandra och det är därför vi inte låser på dessa utan tar med några ytterligare streck där bakom då det trots allt handlar om orutinerade hästar. Vi taxerar vinstchansen till 45 %.

V86-6: 9 Muscle Lane (6,7 %) har det snackats gott om en tid ifrån stall Robert Bergh och vi förstår verkligen varför då det är en sort som vi blivit stormförtjusta i. Han inledde dock inte karriären på bästa sätt utan galopperade bort sig i två starter men senast gick han felfritt och även om det kanske inte var det tuffaste loppet så var intrycket bländande. Inför denna start är det fortsatt positiva tongångar ifrån stallet och vi är lite inne på att han har en motor som är lite utöver det vanliga även om han så klart bara är i lindan av sin karriär. Som lågprocentare är han hur som helst högintressant med Örjan Kihlström i sulkyn och vi hoppas att det är en sådan klasshäst som vi misstänker och att han är ännu bättre än senast vilket mycket talar för. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V86-7: 4 Hanna Banker (21 %) har ett perfekt utgångsläge här och även om det inte blivit några vinster på slutet så anser vi att hon har visat förbättrad form på slutet. Nu är det kort distans till skillnad mot de senaste starterna och det ser vi som ett klart plus och kvällens förutsättningar ser lämpliga ut då hon är vår klara spetsfavorit och når dit utan att det blir en alltför utdragen spetskörning så bör hon bli svårslagen då hon trivs bra i den positionen. Utöver visad form så fungerar hon dessutom som bäst på Åby där hon har statistiken 8-5-2 på 35 starter jämfört med 2-1-2 på 17 starter på andra banor och till dagens start är det också aviserat en jänkarvagn vilket vi ser som ett plus även om vi inte blivit helt övertygade om jänkarvagnseffekten på tre starter under fjolåret. Det låter i alla fall uppåt ifrån stallet kring denna start och det är vår klara förstahäst och vi taxerar vinstchansen till 32 %.

Övervärderade

V86-8: 3 Forecast (21 %) gjorde visserligen en okej prestation senast i en tuff V75-final men vi har ändå svårt att köpa honom som hårt betrodd då han “aldrig” vinner men ofta ser bra ut och det känns ganska tryggt att lägga honom under den här rubriken tills han börjar leverera. Nu är utgångsläget bra men distansen ser vi som ett klart minus vilket även statistiken visar då han har 0-3-2 på nio starter på kort distans jämfört med 3-4-1 på 29 starter på andra distanser. Motståndet är också enklare än på slutet men samtidigt så kan han inte göra speciellt mycket själv i loppen oavsett motstånd och som betrodd rankar vi ner. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Skrällbud

V86-4: 5 Kulani (3,4 %) startar från det optimala startspåret enligt statistiken och är vår klara spetsfavorit. Därifrån gör hon sina bästa lopp och som vi läser loppet så kan de betrodda komma på vingel och samtidigt kan John Byström som sannerligen inte är någon kusk att hålla i handen få trolla bort en del av loppet. Hon vann tre lopp i spets under fjolåret och är lite ojämn men i sina bästa stunder bör hon kunna matcha ett sådant här relativt ovilligt och trögt motstånd och vi är inne på att formen är klart bätttre än vad resultatraden ger sken av och att spelprocenten är på tok för låg. Hon har två segrar på något tung bana och även om den senaste i höstas var i ett mycket billigt lopp så bör det fungera bra. Det är omgångens bästa drag och vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-8: 11 Bouncing Hill (4,7 %) har en kraftigt missvisande resultatrad vilket vi tackar för då han blir bortglömd här. Han har i de senaste starterna härdats mot V75-motstånd samtidigt som det har strulat i loppen men prestationerna går det inte att klaga på utan han har visat absolut toppform och är betydligt bättre än raden. Nu är det visserligen bakspår på 1640 meter men statistiskt tillhör faktiskt spåret de bättre med denna proposition och kusken Mika Forss anser vi också tillhör de bättre i fältet. Vi är inne på att dagens vintriga förhållanden kan gynna honom också och även om det så klart ska lite tur till från utgångsläget så är han prisvärd som lågprocentare. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

1*6*5*3*3*2*5*6 = 4 050 kronor[/content_protector]