V86 Solvalla/Åby

V86

Både form och klass talar för vårt spikförslag!

[content_protector password=”kuskbyte” cookie_expires=”0″]Förra veckan var vi tyvärr tvungna att avstå från att göra tips till V86-omgången trots att vi ansåg att den spelmässigt såg högintressant ut. Det visade sig också bli en ganska bra utdelning på över 100 000 kronor och denna veckas omgång som delas mellan huvudstadsbanan Solvalla och Åby ser även den högintressant ut. Den sportsliga kvaliteten är visserligen lite ljummen men vi är ändå förtjusta i omgången då det är flera luriga lopp även om det inte finns några stekheta skoryck eller infovinnare vilket ligger lite i årstiden. Det finns dock ett antal högintressanta skrällar och med lite flyt så kan det smälla till ordentligt idag.

Vår spik hittar vi i V86-2 i form av 10 Beppe Am (37 %) som har hög klass för det här sällskapet och verkar ha hittat tillbaka till formen igen och vi därmed anser borde vara stor favorit men när han endast är två-tre procent mer spelad än det mest betrodda motbudet i skrivande stund så väljer vi att ta ställning och spika.

På lördag och söndag är det som vanligt V75 och vill ni vara med V75 Tillsammans så är ni mer än välkomna och ni hittar mer information om det här: https://skoinfo.se/blogg/spela-v75-tillsammans-via-ombudslag-eller-vara-gamla-lag/

V86-1

Omgången inleds med ett fyraåringslopp med tillägg vid vunna 80 000 kronor. De bästa hästarna står därmed på tillägg men vi har en känsla av att vinnaren mycket väl kan finnas på startvolten och blir inte förvånade om det skräller till ordentligt i inledningen.

Knapp favorit i nuläget är 10 Saul (24 %) från tilläggsvolten och det är en häst som vi inte har någon känsla för och han kommer med på nåder med som C-häst och är i våra ögon en av omgångens mest överspelade hästar. Han ligger dessutom först i turordningen och får en del extrastreck på sig efter strykningen av Incredible H.C. under dagen. Vår förstahäst är istället 6 Tetraone Jet (23 %) som vi anser borde vara klar favorit. Han har ett perfekt utgångsläge då han startar från springspår med springspårsspecialisten Thomas Uhrberg i sulkyn och han är vår klara spetsfavorit.  Därifrån biter han ifrån sig riktigt bra och han verkar komma med toppform efter en imponerande spetsseger i den senaste starten. Att tränaren Jerry Riordans hästar rent allmänt visat klart förbättrade takter på slutet är också positivt. Vi tror på goda möjligheter till spets-och-slut men då det finns några riktiga smällkarameller i detta lopp också så valde vi att inte göra mer av honom då vi vill ha potential i systemet men vi vill nämna att vi var ruggigt nära att spela utgång. Vi taxerar vinstchansen till 34 %.

Även om vi tror klart mest på Tetraone Jet rent vinstchansmässigt så har vi dessutom valt att dubbla A-gruppen med 14 Fancy Flair (3 %) som är en av omgångens största fynd och vi skriver mer om henne under skrällbud. Hon är dock lite löpningsberoende men det finns stor potential att lägga henne som A-häst till den här låga spelprocenten. Totalt tar vi med sju hästar i loppet men det kan vara motiverat med två-tre ytterligare streck om ni vill vara helt trygga.

V86-2

Den andra avdelningen är ett medeldistanslopp med endast tio hästar där loppets proposition ungefär motsvarar Bronsdivisionen men detta lopp håller inte någon högre V75-klass utan det känns mer som ett lopp för föredettingar och det är antagligen bara ett fåtal av dessa som fortfarande har speciellt mycket att hämta på tävlingsovalen.

2 Thewayiam Ås (34 %) får Björn Goop i sulkyn vilket givetvis är positivt men han har faktiskt kört två gånger förut med två fjärdeplatser som resultat och vi är inte övertygade om dagsformen. Senast visade han inte mycket och trots ett perfekt läge så tror vi att han får vika ner sig till slut mot en övermäktig motståndare. I detta lopp har vi nämligen hittat vår spik 10 Beppe Am (37 %) som vi anser står för klassen i sällskapet nu när han verkar ha hittat tillbaka till formen igen. Köper du inte vår spik så vill vi framför allt varna för 5 Nose Gear (6,7 %) som visat uppåtform på slutet och mycket väl kan sitta i spets denna gång. Stefan Melander verkar faktiskt vara lite positiv och det blir helstängt huvudlag och barfota runt om vilket bör vara optimalt.

V86-3

Det här är ett sprinterlopp som håller en hög klass och även om det bara är sju hästar med i fältet efter strykning så ser det intressant ut. Klar favorit är 6 Even’s First Boy (46 %) och även om vi gillar den här hästen skarpt så har vi svårt att köpa det höga favoritskapet över denna distans då han är mer snabb än stark och här finns det några motståndare som är riktigt vassa på kort distans. Det kan mycket väl bli en för dryg resa och Flemming Jensen är inte heller någon som vi vill hålla i handen på korta distanser i små fält där det brukar bli mycket taktik då han är svår att räkna på men har en förmåga att vänta för länge tills han kör offensivt.

Vår A-duo är istället startsnabbe och lägesgynnade 5 Mr Pellegrino (5,4 %) som vi skriver mer om under skrällbud samt 4 Sylvester America (10 %) som är högkapabel när han får det att fungera och i den senaste starten såg han klart förbättrad ut som instängd över mål. Det låter optimistiskt ifrån stall Jerry Riordan vars stall är på gång och nu blir det jänkarvagn och barfota runt om och vi är inne på att han äntligen kan få sin seger nu när motståndet inte är lika tufft som det faktiskt ofta varit under det senaste året.

V86-4

Den fjärde avdelningen är ett tilläggslopp upp till 270 000 kronor med 20 meters tillägg vid vunna 90 000 kronor. Vår känsla är att tilläggshästarna egentligen är överlägsna kapacitetsmässigt men samtidigt är det inga hästar som vi litar på och vi väljer därför att gardera på en del i loppet.

Loppets favorit är 7 Picasso C.D. (32 %) ifrån Stig H Johanssons stall och även om förutsättnignarna nu ser bra ut då han är klar spetsfavorit så är det ingen häst som vi blivit speciellt imponerade av och vi har väldigt svårt att köpa att han är så pass betrodd. Det är dock inte otänkbart att de bättre hästarna kommer bort längs vägen och att det blir lite av ett blufflopp och vi tar lite motvilligt med favoriten i B-gruppen. Vår klara tipsetta är dock 12 Darius Boko (24 %) som vi spelar utgång med och skriver mer om under separat rubrik och vi vill även varna lite speciellt för 1 Cash In Hand (2,8 %) som vi skriver mer om under skrällbud. Totalt tar vi med sex hästar och även om det kan vara motiverat med fler streck så känns det relativt tryggt.

V86-5

Ett spelmässigt relativt trist stayerlopp med ett halvdussin deltagare och här anser vi att tre hästar höjer sig rejält gentemot de övriga och väljer därför att strecka dessa och helt enkelt gå vidare. Omgångens största favorit är 5 Zigge Silvio (71 %) som imponerade från ett svårt läge i ett tufft V75-lopp senast och det favoritskapet köper vi men samtidigt anser vi att procenten är i överkant då det är första gången på stayerdistans och det är relativt hög risk att han kommer få en tung resa igen (liksom senast) då det främsta motbudet 2 Red Hot Snapper (13 %) bör sitta i spets inledningsvis och vi har stora förhoppningar om att han körs där. Om favoriten däremot släpps till spets så sitter istället värsta motbuden i rygg på Åby och då distansen är oprövad så blir vi inte förvånade om de kan speeda ner honom över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 55 % och spelar trots det något negativa spelvärdet ensam A-häst på honom men utan utgång med 58,5 % av systemets insatser vilket ni kan se i tabellen nedan. I många fall är vi ändå gladare om vårt spetsbud svarar och håller undan – även om han är B-häst på systemet.

V86-6

Omgångens sjätte avdelning är ett långdistanslopp och loppets proposition är mellan Klass I och Bronsdivisionen. Loppets tidiga favorit Blue Star Champion blev struken under onsdagen och 7 Gambino Degato (42 %) blir istället mycket betrodd och det är en häst som vi gillat intrycket på och har jagat lite på slutet och vi köper därmed favoritskapet fullt ut och spelar utgång. Att det är täta starter tror vi snarast ska vara en fördel för honom så länge han kan gå barfota runt om men det verkar som att det ska gå efter att de sparade hovarna senast i ett enklare sällskap där han höll undan till en välförtjänt seger.

Bakom favoriten anser vi att det finns mycket spelvärda motbud och då tänker vi främst på 4 Alfa Light (3,7 %) samt 5 Light Brodde (2,7 %) som känns klart understeckade då de bör sitta riktigt bra på det från sina fina utgångslägen. 4 Alfa Light (3,7 %) har visat innan förra starten (där prestationen av någon anledning var sämre) att han duger mot hårdare motstånd än det här och träningsrapporterna inför denna start är positiva. Teamet Liljendahl/Ohlsson är svårstoppade i dagsläget men det är sällan man får spela dem till den här låga spelprocenten. Gällande 5 Light Brodde (2,7 %) så har han varit struken inför detta och formen är därför lite av ett frågetecken men samtidigt har han grundkapacitet att utmana och träningsrapporterna är positiva och Erik Adielsson i sulkyn för första gången sedan 2014 känns också positivt. Till den låga procenten känns han spelvärd då kapaciteten finns. Totalt tar vi med fem hästar och här blir vi förvånade om vi spricker.

V86-7

Ett stolopp över kort distans med en klar favorit i 2 Going Diablo (44 %) och att hon är betrodd förstår vi men samtidigt anser vi inte att hon ska vara så pass stor favorit då det trots allt är första gången över kort distans och motbud saknas inte. Hon avslutade i 1.09-tempo senast och har bra fart och vi tror på en fin prestation men är långtifrån säkra på att hon hinner med eller är gynnad av distansen gentemot konkurrenterna.

Vår förstahäst är istället 1 Marta Chip (16 %) som är en talangfull travare som vi tror har mycket kvar att hämta på tävlingsovalerna i framtiden. Hon är vår klara spetsfavorit här och blir det inte någon utdragen spetskörning så anser vi att hon borde ha en bra chans att hålla hela vägen. Vi ser det som ett plus att säkre Christoffer Eriksson är ny kusk istället för Peter Ingves som körde henne obegripligt passivt näst senast där hon fastnade invändigt med krafter kvar. Även om det är aviserat att det kan bli skor fram istället för barfota runt om så håller vi det som en toppchans och värderar vinstchansen till 28 % och var ytterst nära att spela utgång. Loppet känns dock väldigt lurigt i övrigt då det finns flera kapabla ston i fältet och blir spetskörningen för utdragen så kommer de andra in i matchen och vi tar totalt med sex hästar på vårt systemförslag och känner oss trygga med det.

V86-8

Den avslutande V86-avdelningen är ett stolopp över medeldistans som håller hög klass. Loppet är relativt rundspelat och knapp favorit är 5 M.T.Klara (24 %) i nuläget men vi är tveksamma till om hon når spets med ett par kvicka hästar invändigt och då blir det betydligt jobbigare och för oss är hon bara en av flera och blir det lite körning mellan de mest betrodda här så kan det öppna upp loppet helt. Vår förstahäst är istället 3 Bonjour Shangri La (8,4 %) som är en häst som vi håller högt och vi spelar utgång på här och skriver mer om nedan. Bakom vår utgång känns loppet vidöppet och vi väljer att totalt ta med åtta hästar.

Spiken

V86-2: 10 Beppe Am (37 %) hade vi som förstahäst inom V75 näst senast som skräll men då blev vi besvikna på Örjan Kihlström som aldrig riktigt gav hästen chansen och trots att han spurtade klart vassast över upploppet så räckte det endast till en femteplats. Därefter har han vunnit ett relativt bra lopp på Eskilstuna där han imponerade från dödens och formen verkar vara helt på topp igen efter en längre downperiod sedan förra vintern.

Han har behövt en del tid på sig att växa in i klassen men har nu äntligen kommit igång igen och är klart på uppåtgående. Till dagens start känns förutsättningarna perfekta trots att det är bakspår då motståndet verkligen är klent och vår känsla är att Örjan Kihlström kan vinna detta lopp lite hur han själv vill beroende på tempot i täten. Faktum är att startspåret med dessa propositioner faktiskt är bra och vi hoppas att han tar ett tidigt initiativ och lägger sig i dödens för då bör faktiskt ingen motståndare här kunna stå emot. Hästen är dessutom anmäld barfota runt om i skrivande stund och även om det kan ändras inför spelstopp (speciellt då det handlar om Roger Walmann) så skulle det vara intressant och indikerar att de tror på honom. Vi taxerar vinstchansen till hela 54 % och spelvärdet är högt.

Utgångar

V86-4: 12 Darius Boko (24 %) har alltid varit lite av en snackhäst och har också levererat på tävlingsovalen även om han inte riktigt har nått upp till de förväntningarna som fanns. Inför den senaste starten hade han dock bytt regi till Johan Untersteiner och stod sedan för en relativt bra debut på Halmstad. Han smågalopperade inledningsvis och fick därefter inte travet att fungera fullt ut – möjligen beroende på balansen där han gick barfota bak – men samtidigt såg han i övrigt bra ut. Till denna start bör han vara framflyttad rejält formmässigt och vår känsla är att Johan Untersteiner förväntar sig en topprestation när han väljer att anmäla till V86 och Solvalla så här tidigt. Rent kapacitetsmässigt ser vi honom som överlägsen och vår känsla är att han ska fungera bättre med ett lopp i kroppen efter ett halvårs vila och att han dessutom kan småkalibreras i balans och utrustning för att trava bättre idag än senast och i sådana fall kan det vara spel mot ett mål. Vi taxerar vinstchansen till 31 %.

V86-6: 7 Gambino Degato (41 %) har gått bra en längre tid mot klart bättre motstånd och vi anser att han går ner rejält i klass denna gång. Näst senast galopperade han omotiverat på frammarsch inom V75 men såg i övrigt fin ut och senast så blev det en spetsseger mot lite enklare motstånd och då imponerade han visserligen inte direkt men det tar vi inte så hårt på då han är mycket bättre bakifrån och gick med skor runt om för att spara hovarna.

Vi håller honom som överlägsen fartmässigt i det här loppet och hittar Johan Untersteiner en vettig position från start så blir vi förvånade om han inte blåser ner allt över upploppet om han går felfritt och tävlar på topp – speciellt då det är aviserat barfota runt om vilket är den optimala balansen. Han är dock rätt långsam iväg i själva startmomentet samtidigt som det föreligger en viss galopprisk (25 %) och det föreligger trots allt lite osäkerhet med de täta starterna så vi nöjer oss med att spela utgång. Vi taxerar vinstchansen till 52 %.

V86-8: 3 Bonjour Shangri La (8,3 %) är högkapabel men samtidigt väldigt osäker av sig. För oss är hon ofta väldigt intressant som skräll men som betrodd mer sällan speciellt het. Denna gång förstår vi inte riktigt spelprocenten även om vi givetvis ser det som ett kuskminus att Joseph Veerbeck kör istället för Örjan Kihlström och lite av procenten ligger i det. Startspår tre känns dock bra i detta lopp även om hon inte kan öppna speciellt snabbt men då vi förutspår att det kan bli en hård spetskörning inledningsvis mellan 2 Enjoy Boko (13 %), 4 Top Notch Lady Ås (20 %), 5 M.T.Klara (24 %) och eventuellt till och med 8 Well Done La Marc (21 %) så kan det faktiskt vara gynnsamt att inte vara inblandad i denna körning och istället attackera när krutröken har lagt sig. Kommer Joseph Verbeeck bara ner i andraspår så blir vi inte förvånade om han sedan tar i högertömmen när tempot bedarrar och går fram till dödens och det är en position som hon visade senast att hon fungerar bra ifrån. Kör Verbeeck mer defensivt så kan istället spurten bita bra till slut och vi anser att hon borde vara klart hårdare spelad. Vi taxerar vinstchansen till 19 %.

Övervärderade

V86-1: 10 Saul (24 %) är kapabel men väldigt trög av sig och vi anser att distansen till att börja med är en klar nackdel och samtidigt att det är ett klart minus att Olle Goop nu sitter i sulkyn istället för Björn på en sån här typ av häst. Utöver det ovan nämnda så har han tagit samtliga vinster ifrån spets (2) eller dödens (2) och vi ser därmed utgångsläget som ett klart minus. Han står visserligen fint inne på pengarna men samtidigt så har han galopperat i hela 40 % av sina starter och känns fortfarande långt ifrån travsäker även om han nu gått tre raka lopp utan galopp. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V86-8: 8 Well Done La Marc (21 %) har visat klart förbättrade takter i de senaste starterna och blir nästan favorit i V86-avslutningen men utgångsläget är verkligen uselt här och vi tror på en hög risk för vingel och även om Björn Goop hittar ner i en vettig position så har hon ingen överkapacitet för det här sällskapet och hon känns alldeles för hårt spelad med tanke på utgångsläget. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Skrällbud

V86-1: 14 Fancy Flair (3 %) har sett allt bättre ut på slutet och verkar under kraftigt utveckling. I den senaste starten såg hon dunderläcker ut när hon satt fast i uttagningarna till Derbystoet och vår känsla är att den absoluta toppformen bör sitta där runt den här tidpunkten. Dessutom ser vi det som lite extra intressant att Magnus Jakobsson – som är en kusk som vi gillar – hoppar upp i sulkyn för första gången och får hon gå i ryggar en del under slutvarvet så tror vi att hennes spurt kan bli svår att stå emot. Vi taxerar vinstchansen till 10 %.

V86-3: 5 Mr Pellegrino (5,3 % ) är en startkatapult som nu har sina favoritförutsättningar och är klar spetsfavorit. Han vann senast på ett bra sätt efter en liten downperiod och träningsrapporterna är positiva. Han går allra bäst ifrån ledningen och har han en bra dag så blir vi inte förvånade om han håller hela vägen i ett litet sällskap där det kan bli ett taktiklopp där det går snabbt till slut. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

V86-4: 1 Cash In Hand (2,9 % ) har inte direkt rosat marknaden i sin karriär hittills men vi gillade intrycket i den senaste starten och det var i våra ögon ett stort fall framåt och efter det är träningsrapporterna positiva och att proffskusken Kaj Widell hoppar upp i sulkyn är givetvis en kraftig kuskförstärkning som lär innebära många meters skillnad. Utgångsläget är dessutom perfekt då det kan bli en fin invändig smygresa i rygg ledaren eller tredje par invändigt och då motståndarna inte känns speciellt märkvärdiga så blir vi inte förvånade om hans spurt biter riktigt bra till slut. Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Jokersystemet

Solvalla Åby V86

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

7*1*5*6*3*5*5*1 = 3 937,5 kronor[/content_protector]