V86 Solvalla/Åby

V86

Intressant omgång och vi tror att vår spik har bästa farten

[content_protector password=”stallform” cookie_expires=”3600″]Förra omgången blev ingen succé då vår spik Highspeed Call svek brutalt. Det var överlag väldigt många betrodda hästar som exempelvis Rocky Egedal, Paparazzi M., Staro Hollywood och Collins som svek i onsdags och sådant tillhör årstiden när väderleken och banunderlaget är svåranalyserat. Glädjeämnena vi tar med oss ifrån onsdagsomgången är framför allt att spetsanalysen i V86-1 var klockren där Volontary Simplcty enkelt tog spets vilket inte många hade förutsett samt att Google Håleryd verkligen var så bra som vi förutspått och hans prestation i sista avdelningen lovar mera och han blir intressant att följa framöver.

Nu ser vi fram emot kvällens tävlingar vilka faktiskt ser riktigt intressanta ut. Omgången är klurig och även om en del av loppen är ihåliga är det svårt att hitta spikar att luta sig mot. Vi har som vanligt skrivit om våra utgångshästar men fyller på med lite information nedan kring loppen som inte kommer med där samt information som inte riktigt passar in under rubrikerna.

V86-omgången inleds med ett av de mer ihåliga loppen där vi tar med samtliga hästar som vi anser har en vettig vinstchans. Det är visserligen bara tre hästar men det känns som om vi kör med hängslen och livrem här och det skulle förvåna oss mycket om vinnaren är utanför ramen. Rent vinstchansmässigt tror vi mest på 1 Send in the Clowns (18 %) och 2 Super Photogenic (41 %) där vi visserligen värderar vinstchansen aningen högre för favoriten men samtidigt anser vi att spelvärdet finns hos Svansteds uppsittning. Här hoppas vi på rygg ledaren och slut för Svanstedt och vi var faktiskt länge inne på att gå ut hårt och spika men valde istället att vikta till att ca 60 % av systemets insatser ligger där.

I V86-2 finns det egentligen ingen häst som vi känner oss speciellt trygga med men samtidigt så går det inte att bortse från att 6 Västerbo Paymyday (23 %) egentligen har en skräddarsydd uppgift denna gång. Hästen är vår spetsfavorit och därifrån borde vinstmöjligheterna vara relativt stora men samtidigt är han ojämn av sig och ingen som vi litar på så vi streckar vidare och kan nämna att den häst som känns mest intressant i övrigt är 3 Navigator Sib (3,2 %) som såg riktigt fin ut i första starten efter vila med jänkarvagn och idag ska gå med den igen och bör få en fin resa och då kan hans spurt bita riktigt bra. Favoriten i loppet 11 Blue Martini Ås (27 %) ska så klart även hon ses med en vettig vinstchans men vi rankar ner då vi inte riktigt gillar att spela henne som favorit då hon sällan vinner och är lite beroende av ryggar och tempo och då kan det bli för långt fram till slut.

I sjätte avdelningen så har vi svårt att se att vinnaren hittas utanför vår ram och fem streck känns stensäkert. För dig som gör ett mindre system så kan våra två A-hästar 1 Mon Cherie Ass (12 %) och 5 Carame (57 %) vara ett tänkbart lås. Vi anser att de hästarna höjer sig rejält mot övriga och vi var länge inne på att låsa på dessa hästar men då vi inte riktigt litar på kuskarna så valde vi att ta med fem hästar.

Det avslutande loppet känns lurigt och här blir vi inte förvånade om det skräller till och det behöver inte vara fel att fylla på med fler hästar än vad vi har i vårt systemförslag. Vi rankar 4 Hero Sjöhammar (32 %) först då det är vår klara spetsfavorit och hästen gjorde det bra senast i första starten efter vila och bör vara ytterligare framflyttad till denna start. Det finns heller ingen motståndare som vi tror vill trycka på i dödens och det är risk att det blir ett blufflopp. Vi väljer dock att inte gå fullt ut på Hero Sjöhammar då det inte är någon större stjärna och vi anser att flera hästar i sällskapet är bättre kapacitetsmässigt.

Spiken

V86-5: 6 Adriana Chip (26 %) väljer vi att ta ställning för i ett annars mycket öppet lopp där alternativet för oss hade varit helgardering då Berghs springare är den som vi bedömer har klart högst vinstchans i loppet. Hästen har länge varit en glänsare och lovat mer på banan än vad hon presterat. Detta har dock ändrats på slutet då hon även börjat visa upp riktigt fina insatser på tävlingsovalen. Hon har utvecklats successivt och har blivit allt bättre och känslan är att det finns flera steg kvar i utvecklingskurvan. Vi gillar verkligen vad vi sett i de senaste starterna och att hon inte vann senast utan endast slutade trea tar vi inte så hårt på då det verkligen inte går att klaga på hästens insats. Hon blev över och hamnade i femte par utvändigt och stod för en rejäl långspeed där hon svepte fältet och ryckte undan ifrån spets och det höll nästan hela vägen. Vi har svårt att se någon annan i fältet klara av att hålla undan med ett sådant lopp och det övertygade rejält på oss trots att hon stumnade till slut.

I våra ögon har vår spik visat mest fartresurser i fältet och då träningsrapporterna låter uppåt efteråt samtidigt som hon är klar spetsfavorit i våra ögon gör att hon i princip är garanterad en bra resa ifrån spets eller vinnarhålet beroende på hur Bergh lägger upp loppet. Hon är sedan vass på speed och gynnad av open stretch och känns med tanke på detta klart berättigad som favorit och det finns gott spelvärde på henne då vi taxerar hennes vinstchanser till omkring 40 %.

Den uppmärksamme läsaren har kanske registrerat att Robert Bergh på slutet inte har några vidare resultat på Åby. Vi kan dock passa på att poängtera att en bidragande orsak till att vi vågar ta ställning för Adriana Chip är att hästen har presterat riktigt bra på just Åby på slutet och att Berghs senaste seger på banan var med just henne.

Utgångar

V86-3: 2 Pepe di Jesolo (14 %) hade vi som främsta motbud senast emot Shogun D.K. inom V75. Då fick inte hästen riktigt fäste på banan men slutade ändå fyra och vi kan i alla fall ge hästen godkänt för insatsen med tanke på det. Innan dess hade han imponerat storligen i flera starter och det finns egentligen inget som talar för att han fortfarande inte har toppform. I dagens start så är förutsättningarna perfekta då hästen dels startar på lång distans vilket är det han trivs allra bäst på samt så att startspåret är perfekt och det är vår knappa spetsfavorit före vårt skrällbud 7 Red Hot Snapper (4,5 %) även om spets långt  ifrån är något måste. Om han når ledningen är känslan att vinstchansen bör vara riktigt god men han har som nämnts även goda möjligheter från andra positioner. Vi taxerar vinstchansen till 30 %.

V86-4: 5 Jens Patrik (5,5 %) är ingen häst som har rosat marknaden det senaste året och vi hade väl inte direkt känslan av att det är någon som skulle dyka upp högt rankad av oss inom V86 men faktum är att förutsättningarna känns väldigt intressanta idag.

Till att börja med så anser vi att hästens senaste start var ett stort fall framåt. Hästen stod för ett fränt intryck och tog för sig bra när han fick fritt över upploppet även om han blev fastlåst till slut. Motståndet han möter idag är snarare enklare än senast och att det nu är hemmaplan istället ser vi som positivt.

Det som gör hästen extra intressant idag är att:

  • Det verkar påställt ifrån stallet som låter uppåt och det blir både jänkarvagn och helstängt vilket är positivt.
  • Hästen startar från det statistiskt kraftigt gynnade femtespåret och vi har honom som knapp spetsfavorit men även om han missar ledningen så bör han hamna vettigt till.
  • Nurmos stallform är klart på uppåtgående. I våra analyser tar vi del av så mycket information som möjligt från olika håll och en av dessa källor är en eminent formbarometer för Stall Nurmos skriven av Lars-Gunnar Lendenius. Den utgår inte enbart ifrån vinststatistiken utan tar även med andra parametrar och enligt den så pekar stallformen rakt uppåt för närvarande!

Sammanfattningsvis så känns 5,4 % som en helt felaktig streckprocent för vår utgång och vi taxerar vinstchansen till 18 %. Övervärdet är med andra ord enormt och för dig som gör ett mindre system så kan Jens Patrik vara en tänkbar chansspik!

V86-7: 7 Jetset (62 %) är i våra ögon stjärnan i gänget och helt klart ett tänkbart spikbud och hade procenten varit runt 50 % så hade vi nog spikat. Nu anser vi att procenten är lite i överkant då det trots allt är ett vingelläge och det kan bli svårigheter att få till en bra resa. Hittar Untersteiner ner till ett vettigt utgångläge är nog segern klar men med strul på vägen så finns det helt klart hästar i sällskapet som kan utmana. Vi taxerar vinstchansen till 55 %.

Övervärderade

V86-1: 9 Red Rapide (11 %) är en mycket fin häst i grunden som gjorde det riktigt bra på V75 hösten 2014. Därefter blev han skadad och återkom 31 december i ett klent lopp i Ålborg. Där gjorde han ingen människa glad och var faktiskt helt usel. Nu var det visserligen ett långt uppehåll men samtidigt är motståndet här klart bättre och vi har svårt att se att han ska vara så förbättrad till dagens start att det ska duga redan nu. Att det även finns frågetecken för Flemming Jensens stallform är ytterligare negativt. Han har faktiskt endast en seger under perioden december till och med dagens datum i Sverige vilket ger en segerprocent på 7 % och då ska man ha i åtanke att han har varit väldigt betrodd i ett flertal starter. Vi taxerar vinstmöjligheterna till 5 %.

V86-2: 2 Ruby Trap (10 %) har 10 % av insatserna på sig vilket vi finner mycket märkligt. Hästen har inte presterat på länge och ser faktiskt allmänt trött ut trots att hon är ungdomen i loppet. Det låter ifrån stallet som att hon behöver lopp i kroppen och vi värderar hennes vinstchans till endast 2 % vilket gör henne klart överstreckad.

Skrällbud

V86-3: 7 Red Hot Snapper (4,5 %) tycker vi känns väldigt intressant idag. Hästen var visserligen inget extra senast men har samtidigt varit ojämn förut och i sina bästa stunder har han visat fartresurser som duger väl i sällskapet. Det som framför allt gör hästen extra intressant idag är att det nu ska testas med jänkarvagn och att det låter påställt ifrån tränarhåll och vi kan förvänta oss en offensiv körning. Det är överlag positiva rapporter ifrån stallet där hästen tränar bra och han trivs dessutom utmärkt på Åby och lång distans passar som handen i handsken.

Ytterligare en positiv faktor till dagens start är kusken Kim Erikssons dagsform. Han har hittat en fin formtopp och gör allt rätt för dagen. Ni kan se själva hans statistik (21 % vinster) över exempelvis januari månad om ni  kollar på sektionen Sök sportinfo på hemsidan vilket är en söktjänst som vi kan rekommendera. Sammantaget värderar vi vinstchansen till 12 % vilket  ger ett fint spelvärde.

V86-4: 5 Jens Patrik (5,5 %) se utgångar.

V86-7: 3 Min Finish (2,4 %) känns klart intressant på strecken även om vi håller favoriten Jetset som klassen bättre häst mot häst. Att hon är så lågt streckad beror till viss del på resultatraden som inte ser speciellt roligt ut. Detta tackar vi för då vi trots detta anser att hästen håller kanonform och därmed står sig riktigt bra emot dagens motstånd om favoriten kommer bort. Ytterligare positivt är att tränaren har siktat emot detta lopp och det låter väldigt positivt ifrån stallet och då startspåret känns perfekt för att hästen ska hitta en smygresa så känns strecket givet och varningen är utfärdad! Vi taxerar vinstchansen till 8 %.

Jokersystemet

V86 Solvallaåby 20 jan

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 2*7*8*1*1*2*6*11= 3 696 kronor.[/content_protector]