V86 Solvalla/Åby

V86

Superjackpot och skotvånget gör omgången extra intressant!

[content_protector password=”Donatella” cookie_expires=”3600″]Den förra V86-omgången var inget att hänga i julgranen då favoriterna radade upp sig vilket vi inte hade förväntat oss och omgången blev därför kall för oss, men glädjande nog så fick vi med oss en dubbeljackpot till denna vecka som ser mycket intressant ut spelmässigt.

Det som gör veckans omgång extra intressant är det nya barfotaförbudet som trädde i kraft 1 december. Detta gör det mer svåranalyserat för spelarna vilket vi välkomnar och det finns flera betrodda hästar denna omgång som är vana att gå barfota runt om och bör vara missgynnade av skotvånget.

I V86-3 så tror vi mest på 10 Melvin Palema (16 %) som lite överraskande imponerade så smått och fungerade finfint när han gjorde en förberedande start med skor runt om senast. Det är en klar förstahäst i loppet som känns lite ihåligt i övrigt men vi nöjer oss med att spela med honom som ensam A-häst och känner oss trygga med de fyra streck som vi har med.

I V86-avslutningen så anser vi att 7 R.G.’s Thunderbolt (25 %) är den bästa hästen i fältet och det är också en häst som är van vid att gå med skor runt om vilket är positivt under rådande omständigheter. Det är dock ett frågetecken med voltstart och springspår vilket brukar kunna vara ett vingelläge för orutinerade hästar och loppet känns lite svårbedömt i övrigt så vi hade gärna tagit med flera hästar här om vi hade haft råd.

Spiken

V86-2: 6 Donatella Center (11 %) har vi fått grym feeling för i det fina treåringsloppet för ston då det finns mycket plus kring henne till denna start. Sedan håller vi hästen väldigt högt från första början. Det hörs ifrån Stefan Persson att även han håller hästen högt och att förväntningarna inför nästa säsong är stora.

Inför denna start är träningsrapporterna positiva och för Donatella Center är det positivt med barfotaförbudet jämfört med motståndarna då hon tidigare visat sig fungera bra med skor. Det är dessutom positivt att hästen tidigare fungerat bra på banan och på distansen. Då hon också har blivit nedstruken till det optimala femtespåret samtidigt som stallet har toppform så känns hon superintressant idag och vi väljer att gå fullt ut på henne och spika. Att vi dessutom anser att det är bästa hästen i sällskapet skadar inte till 11 %!

Utgångar

V86-4: 5 Impression (7,0 %) fungerar som allra bäst ifrån spets och är vår klara spetsfavorit efter en liten bit då känslan är att Sherry som vi inledningsvis tror frontar kommer nöja sig med ett lopp i vinnarhålet. Rent fartmässigt håller vi sedan Impression som en av de bättre i startfältet och då det inte finns någon häst i sällskapet som vi tror kommer vilja trycka upp tempot i dödens så är vår känsla av att det kan bli lite av ett blufflopp här.

Det som ytterligare talar för hästen är Hans Owe-Sundbergs stallform som verkligen är uppåt för närvarande samt att Impression tidigare visat sig fungera utmärkt med skor så skotvånget inte ska vara någon större nackdel för henne.

V86-6: 5 Veams New Moon (19 %) har toppform för dagen och tar i våra ögon nästan garantispets här. Ifrån den positionen bör vinstchansen vara mycket hög då vi ser kusken som en av de bättre i fältet och anser att Veams New Moon är klart mest kapabel i loppet. Hästen har dessutom tävlat bra med skor tidigare och vi var väldigt nära att spika men då det trots allt är ett lärlingslopp, vilket ökar sannolikheten att något oväntat händer, så nöjer vi oss med att spela utgång.

V86-7: 2 Calvin Borel (53 %) är ett styrkefenomen som slutade som tapper tvåa senast i en fantastisk duell mot Dernier Viking. Även om han förlorade den gången så övertygade hästen och visade verkligen sin fina kapacitet och i detta lopp finns inga hästar som Dernier Viking bland motståndarna. Calvin Borel är tyvärr fortfarande väldigt galoppbenägen vilket gör att vi inte spikar honom som storfavorit utan nöjer oss istället med utgång vilket ger bättre potential till systemet. Vid felfritt är det i våra ögon dock nästan garantiseger.

Övervärderade

V86-1: 4 Elma Lane (67 %) lägger vi under rubriken övervärderade trots att vi har henne som andrahandsrankad i loppet. Anledningen är helt enkelt barfotaförbudet. Hästen har hittills aldrig gått med skor i Sverige och enda gången hon gått med bakskor så galopperade hon bort sig på upploppet. Kusken Peter Untersteiner är osäker på hur det kommer att påverka och vi vet att vissa hästar blir mycket sämre med skor och vår känsla är att detta kan gälla Elma Lane.

Vi vill dock poängtera att vi fortfarande anser att hon har högst vinstchans i loppet och fungerar hon så lär det kunna bli en enkel seger men som storfavorit med det frågetecknet så rankar vi ner.

V86-5: 9 Elize Boko (19 %) har svikit på slutet som storfavorit och missgynnas sannolikt kraftigt av barfotaförbudet då hon går som bäst barfota fram. Då hon dessutom snabbt gått upp i klass och har ett jobbigt bakspår så rankar vi ner henne rejält med tanke på att hon är andrahandsfavorit.

Skrällbud

V86-1: 7 Dollar Access (2,9 %) har visat toppform på slutet och fungerade bra med samma balans som idag i den senaste starten där han höll starkt till slut. Då det samtidigt finns tveksamheter kring hur de två mest betrodda i loppet klarar av att gå med skor så kan Dollar Access bli giftig till slut vid minsta problem för dem och han är väldigt bortglömd på strecken.

V86-4: 5 Impression (7,0 %) se utgångar.

V86-5: 4 Adriana Chip (3,0 %) är märkligt bortglömd då hästen var riktigt fin i sin comeback för Robert Bergh även om det var mot billigt motstånd. Vi anar att denna häst är under kraftig utveckling och då hon bör få en bra position så känns hon intressant idag trots att det är lite osäkert hur skotvånget kommer påverka men man kan inte få allt till den låga procenten!

Jokersystemet

SolvallaÅby 2 dec

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 6*1*4*4*7*5*1*4 = 3 360 kronor.[/content_protector]