V86 Solvalla/Åby

V86

Det här är en spik som vi tänker ta betalt på direkt

[content_protector password=”grus” cookie_expires=”0″]Vi sorterade tyvärr fel bland de stora favoriterna under Jackpotomgången av V86 på Solvalla/Åby förra veckan där vi spikade Hades Håleryd framför Ferrari B.R. och Shadow Woodland eftersom att vi trodde att deras orutin respektive galoppnbenägenhet från innerspåret skulle kunna fälla dem men de vann båda två hur lätt som helst medan vår spik blev för ambitiös och var slagen tidigt. Det var en överraskning att Queer Fish kunde vinna från utvändigt om ledaren i samma lopp men med tanke på att andrahandaren Dragster galopperade bort sig så kanske det inte var så konstigt trots allt. Tränaren Magnus Träff har en otrolig form på stallet i år och den något ovanliga kombinationen barfota fram och jänkarvagn på Queer Fish verkade fungera mycket bra förutom det helstängda huvudlaget. Survival Kit och skrällen Staro Interstate hade vi med tidigt och att Victory Kåsgård kunde hålla undan mot vår idé Electric Light var ingen överraskning heller – inte minst då han gick barfota runt om för första gången på svensk mark (han har dock gått så vid ett tillfälle i Danmark) – och i övrigt var det mest galopper som förstörde dagen. Det är anmärkningsvärt att utdelningen kan bli så hög som 67 000 SEK på V86 trots att de största favoriterna vann och det inte hände så mycket i övrigt.

Solvalla och Åby delar på V86-omgången igen den här veckan och det säger vi definitivt inte nej till då det är vår favoritkombination för V86Xpress och extra intressant att analysera med open stretch och liknande. Den här omgången ser betydligt öppnare ut än förra veckan dessutom utan några stora favoriter som känns omöjliga att jobba bort. Det är visserligen inte Jackpot som förra veckan men vi ger omgången ändå en fyra på en femgradig skala i spelvärde då V86 är ett väldigt streckkrävande spel och det finns en stor chans till en hög utdelning. Vi spikar 5 Hillustrious (27 %) i V86-avslutningen som gör debut i regi Reijo Liljendahl och han brukar inte ta ut hästarna innan de är redo att leverera direkt. Han har tränat bra inför debuten och i ledningen med jänkarvagnen på så tycker vi att han borde vara klar favorit.

Aprilvädret fortsätter att gäcka oss med kyliga vindar och mindre snöfall men det är varmt i solen och vattenbilen jobbar under dagen för att garantera att det blir en sommarbana idag – vilket vi i alla fall räknar med på förhand på båda banorna. Det blir uppemot 8-10 grader under dagen och några enstaka plusgrader ikväll både på Solvalla och Åbytravet ikväll och ingen förväntad nederbörd.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör tre bolag för 150, 450 respektive 1 000 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett lopp över 3140 meter med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 185 001 – 650 000 SEK. Här startar en av omgångens största favoriter i form av 1 Albatros D.K. (48 %) som är en dansk gäst som vi håller högt och har skrivit mycket gott om tidigare. Han kommer ifrån en mycket mersmakande insats på V75 där han tävlade barfota runt om vilket föll mycket väl ut och efter en mycket tung resa höll han strålande till en andraplats. Han ska antagligen gå barfota runt om igen och kommer han vettigt till så är det stora möjligheter att han tar ner detta fält på ren styrka men till denna spelprocent hittar vi inget värde då han dels kan bli över från innerspår – även om det brukar lösa sig över de längre distanserna – och dels kusken Marc Baek-Nielsen är relativt oprövad i större sammanhang. Man kan faktiskt argumentera för att han körde bort hästen vid det senaste Åbybesöket och det var ingen stjärna som han blev slagen av då även om hästen gick med skor runt om i den starten. En motiverad favorit men lite hårt spelad.

Det finns dock ett ekipage som vi anar högre kapacitet än visat i och som det faktiskt inte är alldeles säkert att Albatros D.K. är bättre än om det lossnar och det är den troliga spetshästen 3 Counterfeightr (7,7 %) som vi skriver mer om under skrällbud. Vi plockar även med 9 Nelle Atticus Jake (1,6 %) som alltid har en kortspeed att komma med och är skrällduglig med klaff på vägen och en rysare som vi gärna betalar för som B-häst. Han ska eventuellt gå barfota runt om för första gången sedan 2014 men annars blir det barfota fram som vanligt och med riktig jänkarvagn i den här starten och han bör få en vilsam resa och uppenbarar sig en lucka till slut kan hans patentspurt räcka. 2 Bison Spiro (4,5 %) var anmärkningsvärt förbättrad barfota runt om för första gången på länge senast och han har visat klart fin styrka över 2640 meter vid några tillfällen även om han galopperade bort sig i starten båda gångerna över tre varv och därmed är osynad över distansen. Det blir i alla fall barfota runt om igen och han är skrällkapabel om han är lika bra igen. Vi tar totalt med fem hästar och känner oss relativt trygga med det även om 8 Bobbery (8,8 %) absolut är kapabel att skrälla men vi bedömer vinstchansen endast till fem procent och lämnar därmed honom utanför systemramen.

V86-2

Dagens andra avdelning inom V86-spelet ingår i Solvallaserien och är ett fyraåringslopp över medeldistans. Tyvärr är det endast sju startande och streckmässigt höjer sig två deltagare gentemot resten och knapp favorit är 5 Makethemark (41 %) som länge var absolut årgångstopp under treåringssäsongen och vi minns framför allt hans insats under  Elitloppshelgen då han krossade motståndet ifrån dödens. Nu handlar det om en mycket intressant årsdebut då han gått ett “demonjobb” på Solvalla inför detta och det låter mycket positivt. Han har dessutom gått bra tidigare efter vila och vi kan nog förvänta oss en bra prestation direkt och favoriten är så bra och har en skalle för att krossa allt från utvändigt om ledaren. Vi förväntar oss dock inte att det är påställt till max nu och är dessutom inne på att det kan bli ett lite definsivt upplägg inför framtiden och nöjer oss därmed med B-gruppen då det kommer sitta en mycket bra häst i spets.

Vårt förstastreck är istället andrahandaren 1 Valley Brodde (37 %) som nu gjort två starter efter vintervilan och sett bra ut som fastlåst vid bägge tillfällena och det varit riktiga nästagångsintryck och denna Ready Cash-avkomma visade stundtals en bländande kapacitet under hösten. Till denna start är det positiva rapporter och han är vår klara spetsfavorit och därifrån har han gått en gång tidigare och vann då på ett mersmakande sätt. Vi är inne på att han bör ha goda möjligheter att leda det här loppet runt om då vi inte förväntar oss ett offensivt upplägg av det värsta motbudet. Nämnas bör att vi länge var inne på att spela utgång men valde till slut bort det då vi hittade bättre alternativ. Vi tar även med två skrällbud som kan gynnas om det mot förmodan blir en hård duell mellan favoritduon och här bör vi inte åka ut även om “jänkarna” som gör debut i Sverige givetvis är lite svåra att räkna på.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett stolopp över medeldistans som är öppet för hästar som tjänat mellan 100 001 – 325 000 SEK. Här har vi klar skrällkänsla då det är ett öppet stolopp och loppets klara favorit 8 Cash Mearas (44 %) startar från ett bökigt utgångsläge och det finns gott om skrällkapabla märrar som lär få bättre resor. Favoriten har tre vinster och en galopp på fyra starter hos Svante Båth och har gått bra varje gång. Hon kan öppna snabbt och har visat mest i fältet men hon har samtidigt ingen överkapacitet och det måste antagligen klaffa en del med positionerna och därmed är hon sårbar i detta lopp. Hon kan dock eventuellt lyckas pressa sig till ledningen här och med tanke på det är hon given i B-gruppen. Hon har gått med murphybländare i ny regi men den har man plockat bort och hon har återgått till öppet huvudlag på slutet då hon springer rakare och mycket talar för att hon blir allt bättre.

Vår A-duo och även utgångsduo består dock istället av det initiala spetsbudet 5 Simb Senta (14 %) samt 1 Nosy Face (14 %) som vi skriver mer om under rubriken utgångar nedan. Sedan garderar vi brett och tar totalt med nio hästar och varnar lite extra för 7 La Diva Rossi (3,1 %) som varit ute i tuffa sällskap mot bland andra Ferrari B.R. och Caddie Lisieux på slutet och nu rycks skorna för andra gången i karriären och det känns högintressant då vi inte fick något kvitto på om det funkar eller ej vid det första tillfället då hon galopperade i en trång situation. Det finns också en chans att Per Ludvig Nilsen kan vara först framme för att överta ledningen och han sedan kan välja att köra där eller släppa till favoriten vilket är intressant med open stretch. I övrigt blir det antagligen svensk jänkarvagn som på slutet. Det finns i övrigt flera B-hästar i loppet som agerat förbättrat på lättad balans på slutet och sedan har vi inte ens nämnt 2 Tahays Blue Amber (17 %) som Peter Untersteiner själv verkar hålla som sin bästa chans i omgången och som ska tävla i jänkarvagn som vanligt och barfota fram för andra gången i karriären (galopp senast under slutvarvet i ett lopp där det gick undan). Vi streckar totalt nio hästar men här kan man helgardera om man har råd.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen går över kort distans med autostart och är öppet för hästar som tjänat mellan 50 001 – 640 000 SEK med 20 meters tillägg vid vunna 160 001 SEK. Vår klara förstahäst är 6 Going Grateful (17 %) som är en ganska fin häst och är extra intressant med Björn Goop den här gången och vi därmed spelar utgång med och därefter rankar vi favoriten 13 Ypäjä Hereiam (25 %) som imponerat på oss även om förutsättningarna med 20 meters tillägg över kort distans och fjorton deltagare känns jobbiga jämfört med vår utgång. Han har varit riktigt bra när han gått barfota runt om på slutet liksom vid hans senaste Sverigebesök och det blir antagligen samma balans igen tillsammans med jänkarvagn och helstängt huvudlag och han tål att göra ordentligt med grovjobb ute i spåren även om känslan är att det kommer bli dryga spår och visst kan det räcka hela vägen fram men det är inte vårt favoritscenario.

Tidig för oss är även 2 Linus M.J. (10 %) som inte är någon stjärna men gjort fyra starter i ny regi och kommer med bra form och nästan är garanterad en fin resa i vinnarhålet eller i spets då han kan kliva iväg bra trots det snäva spåret. Han fick visserligen stryk i spets senast när han gick barfota runt om för första gången i nuvarande regi men han gjorde också antagligen sitt bästa lopp för Tony Wallin och det blir samma balans igen vilket är ett plus. I detta lopp går vi aningen kort och nöjer oss med  totalt sex streck och gör du ett större system rekommenderar vi dig att fylla på här.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett sprinterlopp med autostart och det är öppet för hästar som tjänat mellan 100 001 – 395 000 SEK. Vi väljer att ta med fem hästar här och det känns väldigt tryggt då loppet är ihåligt och vi blir mycket förvånade om någon förutom vår “förstareserv” vinner av hästarna utanför vår systemram. Vår A-duo består av 2 Uncle Tupelo (16 %) samt favoriten 4 Nobel Amok (34 %) som bör vara positionsvinnarna i  loppet och sitta i spets samt vinnarhålet relativt omgående vilket är mycket värt på en open strech-bana som Åby. Som vi läser loppet tar 2 Uncle Tupelo (16 %) spets initialt men då det är Åby med open stretch bör Johan Untersteiner släppa när Robert Bergh ställer frågan direkt. Ifrån vinnarhålet blir han därefter livsfarlig då vi förväntar oss en bra prestation och det aviseras maxad balans med barfotabalans och antagligen jänkarvagn och halvstängt huvudlag istället för helstängt och liksom hela Johan Untersteiners stall så har han sett förbättrad ut på slutet.

Favoriten 4 Nobel Amok (34 %) gör en mycket intressant debut i ny regi och sitter antagligen i spets och vi håller honom som en bättre häst än vår tipsetta och det blir mycket intressant att följa honom i dagens start då det handlar om årsdebut och första starten för Robert Bergh. Rapporterna inför dagens uppgift är positiva och är ringrosten inte för stor så bör han kunna ha vettiga möjligheter att spåra runt om men det är inget som vi vågar lita på. Han ska antagligen tävla barfota bak vilket är spännande då han aldrig tävlat så tidigare och har en seger och två galopper i sista sväng på någon form av barfotabalanser i tidigare regi. Bakom vår A-duo ser vi 10 Supreme Court (0,9 %) som ett intressant skrällbud och vi skriver mer om honom under separat rubrik nedan.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 95 001 – 260 000 SEK. Här hittar vi omgångens största favorit i form av 4 Thelma de Glatigne (67 %) och att hon ska vara betrodd köper vi och vinstchansen är klart högst i sällskapet. Samtidigt möter hon till skillnad mot de tre senaste loppen nu inte bara ston utan också hingstar och valacker och det känns som en lite tuffare uppgift nu samtidigt som spelprocenten nått otroliga höjder på den fina resultatraden. Dessutom ser vi inte längre Jorma Kontio som någon toppkusk och det ska inte mycket till för att han ska hamna illa till i loppen. Hon är startsnabb och har viss chans att nå spets och är given i B-gruppen på sin höga vinstchans men också klart överspelad.

Vårt förstastreck är istället miljonskrällen 3 Vinder (2,7 %) som var förbättrad barfota runt om senast och vi skriver mer om under skrällbud och där bakom varnar vi även för 6 Live For Greatness (11 %) som gör sin första start i Sverige och naturligtvis är svårbedömd. Vi anser dock att han visat fartresurser som räcker långt här och vi tror att han kan ta sig förbi favoriten i starten och därmed är det vår klara spetsfavorit efter ett tag. Hästen är en glänsare som har mycket kvar att bevisa men det låter uppåt ifrån stallet och trots att det handlar om en treåring som gör sin första start i Sverige och dessutom en jänkare som nu ska prova medeldistans för första gången så är han tidig för oss i ett ganska jämndåligt lopp. Totalt tar vi med fem hästar men här behöver det inte vara fel att fylla på med ytterligare hästar.

V86-7

Den sjunde V86-avdelningen är ett sprinterlopp för ston med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 325 001 – 875 000 SEK. Det innehåller flera startsnabba hästar och här förväntar vi oss en rivig inledning som bäddar för vår utgång 10 Countrygirl Ås (8,2 %) som kommer gynnas av vårt huvudscenario – dvs att det kommer bli en tuff startrusning. Bakom utgången som vi skriver mer om nedan tillmäter vi tredjehandaren 7 Ultimate Wine (20 %) högst vinstchanser då hon kan öppna snabbt och hittar Peter Untersteiner spets direkt trots det svåra läget så är nog loppet över men vi är inte inne på att hon gör det och då blir det betydligt mer chansartat och de bästa möjligheterna i loppet är att försöka hitta position i andraspår istället. Det är oklart vilken taktik han kommer att välja men hästen har tidigare gått bra direkt efter uppehåll och hon är given i B-gruppen för oss bakom vår utgång. Sedan rankar vi också favoriten 3 Annabelle Dimanche (24 %) i B-gruppen även om vi inte håller henne lika högt som nämnda hästar och hon inte vinner speciellt ofta. Hon har dock ett bättre startspår och blir det tufft tempo inledningsvis så gynnas hon om hon inte blandar sig i startrusningen. Vi tror framför allt att loppet står mellan nämnda hästar men det känns lurigt bakom vår utgång som är klart mest intressant spelmässigt och vi fyller på med totalt sex hästar.

V86-8

Dagens avslutande avdelning inom V86-spelet är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 640 001 – 1 900 000 SEK. Här hittar vi vår spik i omgången i form av 5 Hillustrious (27 %) som förvånansvärt nog inte är favorit även om vi misstänker att han kommer vara det vid spelstopp. Vi skriver mer om spiken nedan och köper du inte vår spik så krävs en bred gardering vilket även är en motivering för att spika. Vi kör med en lite lurig reserv till vår spik i form av 6 Star Advisor Joli (9,8 %) som stod för en vass årsdebut senast och bör kunna ta hand om ledningen om vår spik blir struken även om distansen är en liten nackdel. Vi varnar också lite för 9 Indoor Voices (5,1 %) vid en gardering då hon kommer till start med en trist resultatrad men den är missvisande då prestationerna överlag har varit positiva och framför allt den senaste insatsen var mersmakande.

Spiken

V86-8: 5 Hillustrious (27 %) har haft mycket problem och hade en misslyckad säsong ifjol hos Anders Svanstedt och lyckades inte ta någon seger utan galopperade istället ofta bort sig. Vi har dock haft hästen under ständig bevakning då det känts som att det finns mycket mer under ytan än vad han har visat på tävlingsbanan och nu när han gått till en stortränare och fått en ordentlig träningsperiod så tänker vi ta betalt på honom direkt då vi förväntar oss en riktigt bra prestation. Han kan öppna snabbt och är klar favorit att nå spets från ett perfekt femtespår bakom bilen och även om kort distans antagligen vore optimalt så blir vi nästan lite förvånade om han inte håller undan hela vägen om han inte hetsar upp sig för mycket under vägen.

Han har mestadels tävlat barfota runt om i tidigare regi men nu blir det barfota fram för första gången och vi litar på att rutinerade Ulf Ohlsson och “hästkarln” Reijo Liljendahl vet hur man ska få hästen att gå felfritt och prestera maximalt. Det blir också antagligen en riktig jänkarvagn för andra gången i karriären på svensk mark och den första gången var i Gulddivisionen för ett år sedan då han galopperade i sista sväng med krafter kvar bakom bland andra On Track Piraten och med all respekt för 7 Seedorf O.M.F. (31 %) så var det ett annat motstånd än vad han möter nu och från ledningen så bör jänkarvagnen ha en extra stor effekt. Vi taxerar vinstchansen till 46 %.

Utgångar

V86-3: 1 Nosy Face (4,8 %) är segervan och har nu gjort två lopp i regi Johan Untersteiner och intrycket har varit klart postivt även om det inte syns på resultatraden. Hon gick barfota runt om senast vilket var positivt och till denna start aviseras det samma balans igen och känslan är att hästen liksom hela Johan Unterteiners stall är på gång på allvar. Nu är utgångsläget besvärligt då hon riskerar att bli över men samtidigt är det Åby med open stretch och löser det sig bara lite positonsmässigt blir vi inte förvånade om hon visar sig vara bättre än motståndet med en spårsnål resa och som lågprocentare lyfter vi därför upp henne rejält. Vi taxerar vinstchansen till 16 %.

V86-3: 5 Simb Senta (14 %) gjorde en klart plusbetonad insats senast på V75 och rapporterna är klart mer positiva inför denna start än senast då hon känns förbättrad inför det här loppet igen. Förutsättningarna till denna start känns intressanta då hon står perfekt inne i loppet och har lottats till ett perfekt läge där hon är vår klara spetsfavorit – inte minst nu när jänkarvagnen hängs på igen som gör henne rappare ifrån start. Vi ser helst att hon körs därifrån men kommer någon av hästarna utvändigt fram tidigt så är risken att det blir släpp då stallet aviserar att hon är bäst med ryggresa men hon har i sådana fall även en vass spurt och ifrån vinnarhålet är hon också tidig. Vi taxerar vinstchansen till 23 %.

V86-4: 6 Going Grateful (17 %) är en fin typ som har haft mycket aktionsproblem hittills i karriären och nu har gjort tre starter i ny regi och kanske inte imponerat nämnvärt men vi anser att han sett allt mer förbättrad ut på slutet och vi lyfter upp honom rejält till denna start. Detta då vi dels håller honom som klar spetsfavorit från springspåret och Björn Goop i sulkyn är det andra stora plusset. Han har en sällsynt förmåga att hålla igång sina springare över upploppet ifrån spets och i ett relativt svagt lopp så är vi inne på att han kommer få hästen att hålla igång hela vägen. Vi taxerar vinstchansen till 27 %.

V86-7: 10 Countrygirl Ås (8,2 %) gynnas kraftigt av vårt troliga loppscenario då vi är inne på att det blir ett hårt tempo inledningsvis och hon lär sitta bra på det direkt då hon har startsnabba ryggar. Senast gjorde hon årsdebut och det var en glimrande insats från ledningen där vi verkligen gillade vad vi såg och till denna start är känslan är att hon kommer vara ytteligare förbättrad men en insats som senast duger även det bra här. Det är också normalt sett ett plus att det aviseras helstängt huvudlag till denna start till skillnad mot öppet huvudlag som det var senast och att hon trivs extra bra på våren där hon har statistiken 6-4-0 på 13 starter jämfört med 2-3-0 på 13 starter under andra årstider. Vi taxerar vinstchansen till 24 %.

Övervärderade

V86-4: 5 Mach Number (16 %) håller vi rätt högt i detta lopp rent kapacitetsmässigt och det finns en del utveckling i hästen men däremot känns förutsättningarna inget vidare här då vi är inne på att han inte kommer kunna hantera femtespåret på ett bra sätt och han kommer därmed hamna en bit bra ner i fältet direkt. Vi ser det även som negativt att det nu endast blir barfota fram istället för barfota runt om som senast och dessutom ser vi det som ett litet minus att det nu blir en vanlig vagn istället för jänkarvagn som senast. Vi taxerar vinstchansen till 9 %.

Skrällbud

V86-1: 3 Counterfeightr (7,7 %) håller vi som den troliga spetshästen även om spetstriden är lite oviss men det är faktiskt inte det vi bygger vårt tips på utan vi håller det som en bra chans nästan oavsett position om hästen löper på topp. Han kommer nämligen hit med en usel resultatrad och är väldigt galoppbenägen men han provades med ny balans senast vilket fungerade bra där han galopperade utan egen förskyllan då han körde upp i vagn i ett tufft sällskap och det blir samma balans igen och att det är lång distans nu ser vi som positivt då det inte blir lika stressigt och hästen har mognat enligt stallet. Han visade under fjolåret vid några starter fartresurser som räcker väldigt långt här och intrycket från de senaste starterna är att han är kraftigt på gång. Vi har en känsla av att detta kan vara en kanon i vardande och vid felfri avgång så kan han faktiskt visa sig vara bättre än den stora favoriten. Vi taxerar vinstchansen till 18 %.

V86-5: 10 Supreme Court (0,9 %) gick senast barfota runt om för första gången på länge och insatsen var klart positiv. Nu aviseras det barfota runt om igen och han har i sina bästa stunder visat fartresurser som räcker långt här. Nu är det visserligen en risk att han inte kommer till i detta lopp då vi inte ser någon som lär trycka upp tempot i dödens men vi har haft fel om löpningsförlopp förut och till en ynka procent är han värd att ta med som B-häst på vårt system. Vi taxerar nämligen vinstchansen så högt som 7 %.

V86-6: 3 Vinder (2,7 %) var också förbättrad barfota runt om för första gången på länge senast och det var en mersmakande insats. Nu aviseras det samma balans igen och utgångsläget känns högintressant då det är vår intitila spetsfavorit och Jens Laursen kan sedan välja om han vill köra där eller i vinnarhålet. Vi föredrar kanske vinnarhålet och hittar han bara luckan till slut så bör en insats som senast kunna räcka riktigt långt här i ett lopp som inte är så tufft. Vi håller dock inte kusken speciellt högt så det krävs lite klaff på vägen. Vi taxerar vinstchansen till 11 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*4*8*6*5*4*1*1 = 3 840 kronor[/content_protector]