V86 Solvalla/Åby

V86

Jackpot på onsdag och fyndlådan är full!

[content_protector password=”Propulsion” cookie_expires=”3600″]Helgens V75-finaler gick inte av för hackor och vi har knappt hunnit återhämta oss efter den sportsliga underhållningen då vi fick se en drös av makalösa prestationer. Av alla dessa insatser så är det framför allt vår spik Sauveurs insats som stannat på näthinnan. Vilken häst Åke Lindblom har och den kan gå hur långt som helst!

Vi hade utöver spiken en klockren rank på hemsidan där systemet satt. Utgången på Orakel Face i V75-6 var höjdpunkten men tyvärr infriade för många hästar favoritskapet och det blev bara pengarna tillbaka.

Onsdagens omgång håller så klart inte samma klass men den håller överraskande hög klass för att vara denna årstid och det finns gott om sportsliga höjdpunkter förutom att spelvärdet känns skyhögt trots att vi spikar en storfavorit. För Er som vägrar att spika storfavoriter så kan ni välja mellan två av våra utgångar som känns väldigt spelvärda och det var mycket nära att vi valde någon av dem för att få till ett extra roligt system, men det sunda förnuftet fick till slut bestämma.

Loppen överlag ser öppna ut denna omgång förutom i två lopp där vi gått kort och låst på tre hästar och känner oss mycket trygga i det.

  • Det första låset är i V86-3 där vi anser att de troligtvis står mellan de två betrodda men vi har valt att ta med ett lyxstreck i form av 8 Spirit Real (8,7 %) om de kör för hårt emot varandra. Vi anser faktiskt att det är fel favorit i loppet och 2 Calvin Borel (28 %) var vi länge inne på att göra mer utav men nöjde oss med att ha honom som ensam A-häst. För oss är det enbart galopp emot för Calvin Borel men samtidigt känns det som ett ‘coinflip’ om det blir felfritt.
  • Det andra låset är stoloppet i V86-7 där vi anser att det helt och hållet står mellan de tre som vi har streckat trots att det finns flera andra betrodda i loppet. Vi tror mest på 3 Bethel Hanover (20 %) som imponerade storligen senast och håller sig hon på benen och når spets är  loppet över.

Spiken

V86-2: 10 Propulsion (69 %) här gör Daniel Redéns supertalang sin andra start på svensk mark. Känslan är att hästen kan bli hur bra som helst på sikt men samtidigt var intrycket inte odelat positivt i debuten hos Redén. Vi väljer ändå att spika då det trots allt var första starten i Sverige och det är typiskt en klasshäst att vinna även när han inte är som bäst.

Vi tror att hästen kommer vara kraftigt förbättrad till denna start men samtidigt är känslan att han inte behöver prestera i närheten av sin toppnivå för att kliva runt detta gäng. Vi håller nämligen Propulsion väldigt högt sedan tidigare i USA och det lyser verkligen klasshäst om honom och vi tror att Daniel Redén har en framtida stjärna i form av Propulsion och i sådana bör han springa i åttor runt motståndarna.

För Er som väljer att inte spika Propulsion så vill vi nämna att 7 Twitter (9,3 %) för oss är en lika klar andrahandare som vår Propulsion är den klara förstahästen. Han ska eventuellt gå barfota igen som för tre starter sedan vilket är värt att notera.

Utgångar

V86-4: 5 Swiss Account (15 %) startar i ett mycket öppet treåringslopp för ston och vi tror klart mest på Timo Nurmos springare som endast är tredjehandare på strecken. Anledningen är inte att vi anser att det är bästa hästen i sällskapet utan att förutsättningarna känns helt perfekta. Vår utgång startar ifrån ett perfekt startspår och i våra ögon får Jorma det mycket svårt att missa spets. Senast hästen gick i spets var hon fullkomligt överlägsen och därifrån blir hon mycket svårtuggad.

Det som gör att vår tro är stark på Swiss Account är att vi tror hästen kommer få vara ifred i spets. Vi har goda förhoppningar om att både 8 Timbal (28 %) och 11 Amity (8,3 %) som vi båda har mycket respekt för idag kommer köras försiktigt och inte attackera till dödens alltför tidigt. Vi har svårt att se någon annan häst vilja trycka på ifrån dödens och då bör Jorma får bestämma tempot själv.

Har vi fel i ovan antagande så är dock inte hoppet förlorat då Swiss Account som nämnts visade mycket fin form senast i Breeders Crown-finalen och presterar hon på topp så blir hon oavsett svårslagen. Faktum är att vi hade spikat vår utgång om det inte var för osäkerheten kring Timo Nurmos stallform som alltid är oroväckade även om träningsrapporterna kring Swiss Account är odelat positiva och det återigen blir barfota runt om!

V86-6: 3 Rajah Press (8,9 %) hade vi som utgång senast inom V86 som skräll då vår känsla är att hästen är kraftigt på gång. Han gjorde oss inte besvikna och vann säkert via open stretch. Till denna start är han återigen märkligt bortglömd trots att han är klar spetsfavorit i loppet och därifrån biter han ifrån sig riktigt bra även om vinnarhålet kanske är ännu bättre om 9 Frozen Royalty (20 %) som vi har hög respekt för attackerar tidigt.

Rent kapacitetsmässigt håller vi Rajah Press högt i sällskapet och då han dessutom i våra ögon är under kraftig utveckling så känns han superintressant på läget och den låga procenten idag. Balansen blir som vanligt barfota fram.

V86-8: 2 Day Or Night In (64 %) imponerade verkligen senast inom V75 då segern blev enkel trots bakspår mot äldre hästar. Vi gillade hästen tidigare och det lyser även om Johan Untersteiner när han talar om honom.

Han visade senast att det är en klasshäst som högst troligt har mycket att hämta i de stora loppen nästa år. Untersteiner har tagit det mycket försiktigt med sin springare och siktet har hela tiden varit inställt på 4-årssäsongen. Det som gör att vi nöjer oss med utgång trots allt är att han nu möter ett hårdare gäng än senast och det finns flera hästar i sällskapet som har en mycket hög högstanivå. Loppet känns i våra ögon lite “läskigt” och mycket kan hända och även om vi köper Day Or Night In som favorit anser vi att han är aningen för stor då han trots allt är orutinerad.

Övervärderade

V86-4: 9 Trading (19 %) håller vi högt och hästen tillhör de bättre i fältet. Hon har gått bra barfota i de senaste starterna men nu känns förutsättningarna fel då startspåret statistiskt är uselt samtidigt som hästen har vilat och vår känsla är att det behövs lopp i kroppen innan vi kan förvänta oss en topprestation. Att hästen är andrahandare känns helt fel och ca 7-8 % av insatserna känns mer rimligt.

V86-7: 5 Alvena Take It (15 %) gjorde det bra senast och har idag ett toppspår. Trots detta anser vi att hon är översteckad idag då vi anser att hon haft svårt mot tuffare motstånd på slutet och att hon har stagnerat i sin utveckling.

Skrällbud

V86-5: 11 Falco di Quattro (2,5 %) tillhör i våra ögon de bättre hästarna i sällskapet och rent statistiskt så är startspåret inget större minus för den här propositionen. Tränaren håller hästen högt och inför senast så hade hästen vilat ett tag och vi förväntar oss en ännu bättre prestation idag då träningsrapporterna går i dur.

V86-6: 3 Rajah Press (8,9 %) se utgångar.

Jokersystemet

Travtips V86 18 november

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 8*2*1*7*9*5*3*1 = 3 780 kronor.[/content_protector]