V86 Solvalla/Åby

V86

Jackpotten räddar en favoritbetonad V86-omgång

[content_protector password=”v86jackpot” cookie_expires=”3600″] Vi satte vårt systemförslag förra veckan men trots detta var vi mest besvikna efteråt. Anledningen var helt enkelt att vi inledde med en spik där de flesta experter garderat och efter att vi rankat skrällen i V86-2 som B-häst och vår utgång Tand Tuff vann i V86-3 så satt vi med alla trumf på hand. Vi hoppades på att det skulle skrälla till lite i de tre sista avdelningarna men med tre favoritsegrar så stannade utdelningen på 7 717 kronor på vårt systemförslag och det är inte de pengarna som vi vill åt även om en vinst alltid är trevligt.

Nu siktar vi vidare mot onsdagens tävlingar och tyvärr ser omgången rätt trist ut. För det första har vi två lopp med endast sex respektive sju hästar och för det andra så ser omgången favoritbetonad ut. Vi anser att dagens fyra stora favoriter är berättigade och det känns inte helt otroligt om samtliga vinner även om vi så klart har hittat en del fynd där bakom och gör ett försök gentemot lite större pengar.

Till helgen spelar vi som vanligt andelsspel till omgången genom två stjärnlag på V75 Tillsammans via Andelskungen, ett för 100 och ett för 400 kronor per andel. Vill ni vara med och dela spänningen så kan ni klicka här:

http://www.andelskungen.se/speaker/skoinfo-se/

V86-1

V86 inleds med ett kortlopp där vi bara fick sju hästar till start vilket är lite trist men loppet ser trots det väldigt öppet ut och vi väljer att köra med hängslen och livrem och strecka fem av de sju hästarna. Vi rankar 5 Protector (19 %) först trots att hästen återkommer efter kortare vila. Han har nämligen gått bra efter uppehåll tidigare och idag startar han från ett optimalt startspår och tränaren Untersteiners hästar ser överlag väldigt fina ut för närvarande och presterar även därefter. Rent hästmässigt har Protector hittills visat mer än de övriga två betrodda och i våra ögon borde hästen dela favoritskapet med Flemming Jensens 4 Good’s of Norway (38 %). Det är en favorit som känns väldigt svårbedömd idag i debuten i ny regi men då det handlar om den troliga ledaren och det låter uppåt ifrån stallet så borde trots allt vinstchansen vara relativt hög och det är svårt att invända alltför mycket gentemot favoritskapet.

V86-2

Ett stayerlopp som håller rätt hög klass för säsongen och det finns flera hästar som visat riktigt höga toppnivåer i sina bästa stunder. Vi är tveksamma till att 3 Beppe Am (40 %) ska vara favorit då distansen med tre varv är ny för honom och hästen möter flera ärrade stayers som visat sin kapacitet på distansen tidigare. Att Beppe Am är bästa hästen på lång sikt invänder vi inte emot men känslan är att det kan bli en jobbig resa i dödens eller i andraspår och i spets sitter antagligen 4 Askö Q. (28 %) som är förstärkt med Björn Goop i sulkyn vilket tidigare fungerat mycket bra. Vi tror klart mest på honom och spelar utgång men loppet känns annars väldigt öppet och i en omgång som ser lite favoritbetonad ut så garderar vi friskt här och hoppas på en rejäl skräll om inte vår utgång sitter.

V86-3

Ett lågklassigt stolopp där egentligen ingen häst känns som en värdig V86-vinnare men någon måste ju vinna. Vi tror att positionerna kommer avgöra väldigt mycket i loppet då det inte finns någon häst som kan göra speciellt mycket i loppet om det nu inte är så att Veijo Heiskanens nyförvärv 8 Whitney Love (6,7 %) har blivit otroligt förbättrad i ny regi vilket sker ibland hos honom. Veijos Heiskanens häst är faktiskt den som visat mest i karriären men spår åtta efter att vilat några månader känns tufft. Vi rankar trots allt hästen tidigt i B-gruppen och detta mycket på vår känsla att hon kommer visa sig förbättrad i regi Heiskanen.

Vi väljer att ranka 3 Incredible H.C. (20 %) först trots att hästen gjorde en slät figur i sin första start hos Peter Untersteiner. Enligt stallet behövde hon loppet i kroppen och idag är hon vår spetsfavorit och det känns extra intressant att det nu blir rycktussar och halvstängt huvudlag för första gången.

V86-4

Ett treåringslopp med bara sex deltagare vilket känns lite trist. Som vi ser det är det endast fyra hästar med vettig vinstchans och vi väljer att strecka alla på våra systemförslag även om det inte behöver var fel att spika 4 Destiny Am (61 %) som är den som hittills visat mest. Vi anser dock att insatsprocenten är aningen för hög och väljer därför att nöja oss med att ha honom som ensam A-häst på sin höga vinstchans.

V86-5

Ett stayerlopp där vi spelar utgång på favoriten 4 Bula Bula Am (52 %) som i våra ögon är berättigad favorit och vinstchansen är i paritet till vad hon är spelad till. Det finns dock risk för positionsproblem och det finns några hästar som också har bra kapacitet och som dessutom är på väg uppåt rent formmässigt så det får inte strula alltför mycket för favoriten som är mer segstark än speedig och alltid kan åka dit till slut. Vi väljer att ha med sex hästar på systemförslaget och här ska det mycket till om vi ska åka ut då hästarna utanför systemet i princip känns chanslösa.

V86-6

Ytterligare ett stolopp i låg klass som även det inte håller någon högre nivå rent sportsligt. Vi har på vårt systemförslag fem hästar men här skulle vi gärna vilja haft mer streck för att känna oss helt trygga. Högst vinstchans anser vi att 12 Princess Tilly (21 %) har trots det trista utgångsläget. I våra ögon råder det inga tvivel om att det rent fartmässigt är den bästa hästen i gänget. Nu är dock utgångläget uselt och dessutom är hon lite galoppbenägen så det går inte att lita på henne. Om hästen går felfritt och får ett okej löpningsförlopp så är vi dock tämligen övertygade om att hon blåser ner allt över upploppet. Rent spelmässigt är dock 7 Carmencita Majo (3,9 %) mest intressant och henne skriver vi mer om under skrällbud.

V86-7

Ett lopp som håller rätt hög klass och där det är flera hästar som visat sig duga bra inom V75 och som känns lite lurigt då exempelvis 8 Young Farmer (11 %) startar från ett uselt utgångsläge och 10 Ragamuffin (12 %), som kanske är den bästa hästen, återkommer efter vila och det aviseras ett snällt lopp från stallet.

Vi väljer att spela utgång på favoriten 3 Tonicetobetrue (42 %) som visat bra form på slutet och nu bör få en bra resa även om vi inte har honom som spetsfavorit. Tränaren Jeppe Juel brukar ha bra ordning på sina hästar när han kommer hit och vi tror på en bra prestation som förhoppningsvis räcker hela vägen. Bakom favoriten väljer vi dock att gardera med ytterligare fem hästar och de hästar vi har på systemförlaget känns tryggt.

V86-8

I V86-avslutningen så väljer vi att spika favoriten 1 Picasso Sama (56 %) då vi känner oss tämligen övertygade om att det kommer lösa sig inledningsvis för favoriten. Även om vi är tveksamma till om spets försvaras initialt så är känslan att Picasso Sama tillsammans med 5 Dream Trotter (12 %) kommer inleda tillräckligt snabbt så att Ulf Eriksson kan kliva ut i andraspår med favoriten direkt och därefter med största sannolikhet ta över spets ifrån Dream Trotter. Därefter känns det som att hästen bör ha en väldigt stor vinstchans då hästen i våra ögon är flera klasser bättre än motståndet.

Spiken

V86-8: 1 Picasso Sama (56 %) har i våra ögon högst vinstchans i hela omgången. Hästen har nu gjort två starter efter längre vila och har i båda starterna stått för bra prestationer. I comebacken satt hästen kvar med till synes alla krafter invändigt medan han segrade på ett säkert sätt ifrån ledningen senast inom V86. Till dagens start bör formen vara ytterligare framflyttad och känslan är att vi kommer få se en topprestation.

Utgångsläget med innerspår är kanske inte idealiskt men det är i våra ögon det enda orosmomentet. Hästen är dock mycket startsnabb och även om vi är långt ifrån säkra på att spets hålls upp då spetshotet 5 Dream Trotter (12 %) är en riktig startkatapult så anser vi att dessa två hästar är tillräckligt mycket snabbare än övriga så att Ulf Eriksson kan slinka ut i andraspår om han missar spets. Då det inte låter speciellt påställt ifrån stall Westholm är vi övertygade om att vår spik därefter släpps till tätpositionen utan strid.

När Picasso Sama väl sitter i spets så har han mycket respekt med sig och Ulf Eriksson som har en god förmåga att infria förväntningarna på betrodda hästar bör själv kunna få bestämma vilket tempo loppet körs i och i sådana fall måste det vara en toppchans.

Utgångar

V86-2: 4 Askö Q. (28 %) har en mycket intressant uppgift på onsdag. Hästen stod för en topprestation i den senaste starten då han vann trots att han var het och ödslade krafter. Till dagens start bör han vara framflyttad formmässigt då den senaste starten var den första efter vila och utgångsläget går inte att klaga på den här gången.

Hästen är vår klara spetsfavorit och ifrån spets har hästen visat sig trivas utmärkt. Han har tidigare  vunnit över lång distans på Solvalla och trots att han inte vunnit på tre varv på Solvalla så har han visat sig hantera den på ett bra sätt och vi ser det som en fördel.

Till dagens start hoppar Björn Goop upp i sulkyn vilket känns positivt då ekipaget har två segrar på fyra starter. Ifrån spets blir ekipaget normalt sett mycket svårrubbat då vi har svårt att se någon häst vilja gå upp i dödens och trycka upp tempot innan slutvarvet. Känslan är att det kan bli lite av ett blufflopp och i våra ögon borde hästen vara favorit. Vi taxerar vinstchansen till 40 %.

V86-5: 4 Bula Bula Am (52 %) är en häst som vi haft som vana att ranka ner en del, bland annat på grund av att hon är ospeedig vilket är en stor nackdel inom rikstoton. Till dagens start väljer vi dock att gå på hästen som utgång då uppgiften ser mycket lämplig ut. Som vi läser loppet bör hon komma tillräckligt bra iväg från start för att kunna överta ledningen efter några hundra meter. Ifrån den positionen är taktiken klar då Johan Untersteiner vet hästens styrka och lär köra i ett hårt tempo och försöka dra sönder fältet och avgöra i god tid innan upploppet. Det finns en del hästar som har vettig chans att spurta förbi över upploppet om tempot blir för lugnt men vår känsla är att Johan Untersteiner kommer lyckas med sin taktik och favoritskapet känns berättigat. Vi taxerar vinstchansen till 54 %.

V86-7: 3 Tonicetobetrue (42 %) är en dansk gäst som är klar favorit i den sjunde avdelningen och även denna favorit är enligt oss berättigad. Hästen kommer med fin form och även om han inte vann i den senaste starten så var prestationen riktigt vass. Efter det senaste loppet har han tränat starkt och förutsättningarna känns perfekta till dagens start. Hästen är startsnabb och vi har viss känsla för att Jeppe Juel kan pressa sig mot täten inledningsvis om han trycker av men samtidigt är det ingenting som är nödvändigt utan vi ser nästan hellre att han inriktar sig på att skaffa sig en bra position i andraspår då hans spurt duger mycket bra. Oavsett löpningsscenario ovan så bedömer vi att vinstchansen är hög mot detta motstånd och vi taxerar vinstchansen till 47 %.

Övervärderade

V86-3: 5 Caddie Kasandra (21 %) har visserligen ett bra utgångsläge men är ingen häst som vi har blivit speciellt imponerade av och även om loppet i sig är klent så tycker vi att flera av de andra hästarna har högre potential och då Ken Ecce dessutom sitter i sulkyn som vi inte håller speciellt högt så känns 21 % av insatserna alldeles för mycket. Vi tar med henne som C-häst och taxerar vinstchansen till 12 %.

V86-6: 2 Blueberry Volo (11 %) är ingen häst vi har fastnat för utan hästen känns väldigt begränsad och att hästen är fjärdehandare på strecken känns fel. Hon har visserligen ett bra utgångsläge även om startspåret rent allmänt är överskattat men vår känsla är att hästen helt enkelt inte räcker till kapacitetsmässigt här. Vi taxerar vinstchansen till 4 %.

Skrällbud

V86-2: 8 Vison Fromentro (7,8 %) vann näst senast på ett övertygande sätt och i den senaste starten satt han fast med alla krafter kvar i ett hårt lopp inom V75. I denna start är utgångläget på papperet inget vidare men hästen är startsnabb och vi blir inte förvånade om hästen kommer iväg bra och Jörgen Westholm hittar ner i en bra postition direkt och då kan spurten bli giftig över upploppet. Vi taxerar vinstchansen till 14 %.

V86-6: 7 Carmencita Majo (3,9 %) är lite av omgångens fynd. Vi gillar vad vi sett av hästen i lopparkivet och anar att hästen är under kraftig utveckling. Hästen är startsnabb och Hans G Eriksson bör ha vettiga möjligheter att hitta ner i en bra position direkt och det är fullt möjligt att det blir spets. Ifrån en bra position bör faktiskt vinstchansen vara riktigt hög och hade vi haft en toppkusk i sulkyn hade vi gjort mer av hästen men nu nöjer vi oss med att ha henne som A-häst. Vi taxerar vinstchansen till 12 %.

Jokersystemet

V86 SOLVALLA ÅBY 17FEB

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking 5*1*4*4*6*5*6*1 = 3 600 kronor.[/content_protector]