V86 Solvalla/Åby

V86

Jackpotomgång och vi har en intressant spelvinkel för hur man ska behandla de stora favoriterna

[content_protector password=”omtag” cookie_expires=”0″]Att Peter Untersteiners härliga springare Starzinner som vi spikade förra onsdagen skulle rinna undan i V86-avslutningen var ingen större överraskning direkt även om det blev ganska hårt i mål mot Moni To Spare som också stod för en femstjärnig insats. Det blev dock pannkaka för Danne Edel som vi hade spelat som utgång då Björn Goop lyckades kila sig emellan med en barfotaspringande Furious Francis i starten och sedan kunde ta över ledningen istället för vår idé och då var den dagen förstörd för honom. Sedan var vi inte vakna på den enda storskrällen i omgången i form av Highspeed Call i våra tips på hemsidan då det inte var aviserat att han skulle tävla barfota runt om för första gången på tre år på svensk mark när vi gjorde dem. Det gäller att man är vaken på skoinformationen under den här årstiden, inte minst när det handlar om skoryck på hästar som aldrig eller nästan aldrig brukar tävla på det sättet även om det givetvis brukar bli lite fågel eller fisk av det hela.

Nu är det dags för Solvalla och Åby att dela på en V86-omgång och eftersom det bara var en riktig skräll förra onsdagen så blev det Jackpot på sexorna och 5,5 miljoner extra i potten den här veckan. Det är välbehövligt då det är flera starka favoriter att jobba bort i den här omgången men vi har ganska gott hopp om att kunna göra det vad gäller ett par av dem i alla fall och bränner flera så kan utdelningen bli riktigt hög. Vi väljer att spika 2 Hades Håleryd (41 %) som hade hittat en ny växel hos Peter Untersteiner innan galoppmisslyckandet mot Master Crowe i Bronsdivisionen senast och har fått ta igen sig lite efter det men han hade vunnit två av två efter längre vila innan dess och ifrån spets bör han normalt sett visa sig omutlig. Det är flera intressanta utrustningsändringar aviserade den här veckan i övrigt och vi har i högsta grad justerat vår ranking utifrån de som vi tycker är mest intressanta och vi ger omgången en trea på en femgradig skala i spelvärde.

Det är typiskt aprilväder med bara några enstaka plusgrader på Solvalla ikväll och en lätt nederbörd under eftermiddagen. Vi ska nog inte vänta oss någon större publiktillströmning med andra ord men det finns i alla fall en chans att kunna köra med valfri balans som det ser ut i nuläget även om osvuret alltid är bäst när det handlar om Solvalla och det just nu rekommenderas skor runt om. På Sveriges baksida så är det uppemot åtta-tio grader varmt utan nederbörd och där bör det gå att köra med valfri balans men det är däremot relativt blåsigt med uppemot 10-15 m/s i vindbyarna och det kommer nog vara extra skönt att sitta i rygg ledaren ikväll och försöka ta dem på speed på “stretchen” över upploppet.

Om du är intresserad av våra andelsspel på V86 Tillsammans där vi kör tre bolag för 150, 450 respektive 1 000 SEK per andel så kan du klicka här: https://tillsammans.atg.se/inbjudan/3U6X-7Z3P-21575 Det finns tyvärr inte möjlighet att köra tio andelar per system utan enbart fem eller 25 andelar i nuläget men förhoppningsvis så botar ATG dessa barnsjukdomar ganska snabbt.

V86-1

V86-omgången inleds med ett fyraåringslopp över medeldistans med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 50 001 – 360 000 SEK. Här startar omgångens största favorit i form av 6 Ferrari B.R. (79 %) och efter uppvisningen senast på V75 i Momarken där han trots en tuff öppning i 1.08,5-tempo och 1.12,7 på varvet kunde hålla undan för kanonerna Ulisse Kronos och Trot Kronos så är det svårt att ha några invändningar emot att han blir favorit. Han var ordentligt vässad inför senast men vi anser att han är aningen överspelad idag då han är väldigt orutinerad med endast sju starter och han dessutom galopperat i ett par starter hittills. Det handlar också trots allt om en resa till Sverige och en kusk som visserligen visat bra takter i Norge med en segerprocent på ca 16 % men som ändå inte kan ses som en toppkusk i svenska sammanhang. Dessutom så möter han i 3 Don Corleone Trot (8,2 %) en häst som också imponerade stort senast bakom en annan kanon i form av National Prince på V75 och kommer från ett stall i absolut toppform. Han var förbättrad barfota bak senast och nu blir det högsta växeln med barfota runt om för första gången och vi är inne på att vi kommer få se en kraftigt förbättrad prestation idag och då kan det bli intressant. Det är fullt möjligt att Veijo Heiskanen är först fram för att överta täten efter den initiala spetsstriden och då är det inte hugget i sten att det blir släpp till favoriten men annars blir det åtminstone en bra resa i rygg ledaren. Vi väljer trots allt att gå på Ferrari B.R. som förstahäst och lägger därmed ca 60 % av insatserna på honom men vi föredrar faktiskt att vår B-häst Don Corleone Trot vinner då vi lägger 25 % av insatserna på honom och han är betydligt mindre spelad.

Ovan två höjer sig rejält i våra ögon men vi ser det inte som omöjligt att de kan köra bort varandra och väljer att ta med två C-hästar som kan profitera på detta vid ett sådant scenario. 5 Handsome Brad (1,8 %) ska normalt inte räcka mot favoriten men vi tar med honom som C-häst då han ska provas barfota runt om för första gången och det är en stor skillnad för en häst som gått med skor runt om i varenda start. Han ska också gå med en svensk jänkarvagn men det hade kanske varit extra intressant med en riktig jänkarvagn som han gick med i E3-revanschen.

V86-2

Dagens andra avdelning inom V86-spelet är ett voltstartlopp över 3140 meter som är öppet för hästar som tjänat mellan 50 001 – 350 000 SEK med 20 meters tillägg vid vunna 175 001 SEK. Loppets klara favorit i skrivande stund är 6 D.D.’s Perseverance (32 %) som var ute i kungapokalen förra året och vi var inne på som outsider i comebacken senast och det verkar bli mycket snack om den här gången på den fina insatsen senast och procenten stiger hela tiden. Senast handlade det om årsdebut efter lång frånvaro och visst var insatsen positiv och han bör vara ytterligare förbättrad till denna start och nu bör det vara bra möjligheter till att han får överta spets relativt tidigt med en toppkusk i sulkyn och därifrån ska han slås. Hästen har bara gått i ledningen en gång och vann då och det är knappast någon garanti att han når den positionen eller att det blir ett så offensivt upplägg. Han går också fortsatt med säkerhetsbalans med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn till skillnad mot förra året och vinner han så gör han det på grundkapacitet. Han var också lite väl löpsugen och laddad inför loppet senast och även om han presterade bra med en ryggresa över 2640 meter den gången så är han oprövad över tre varv och där han man sällan råd att ligga på under vägen. Vi har lite svårt att dra för långtgående växlar av den senaste insatsen och i våra ögon finns det några hästar i detta lopp som visat båda fina fartresurser och bra distansförmåga som är mycket mer spelvärda. Till nuvarande procent känns spelvärdet endast som neutralt och vi nöjer oss med B-gruppen.

Vår A-duo består istället av tilläggshästarna 13 Tayson Bi (8,2 %) som vi skriver mer om under skrällbud samt 10 Survival Kit (15 %) som inlett året på ett mersmakande sätt och även om motståndet har varit enkelt så har vi blivit imponerande. Till denna start aviseras det barfota fram som han aldrig gått förut alternativt barfota runt om och det låter allmänt påställt och vi blir inte förvånade om han bara visar sig vara bäst. Det ska dock nämnas att han inte varit klockren i aktionen barfota runt om tidigare där det blivit två tappstarter och två galopper på fyra starter men i nuvarande form ser vi ändå ändringen som lite intressant då han kan avsluta bra med ett lopp på rulle. Hästen har också två segrar på två försök med Kaj Widell vilket är lite intressant. Bakom vår A-duo vill vi också nämna 7 Dixit Rocq (15 %) som är rejäl och känns distansgynnad gentemot många konkurrenter med 2-1-0 på fyra starter över 2640 meter och successivt blir allt bättre men läget är lite svårt här då det är svårt att komma förbi hästen direkt innanför i starten. Vi tar totalt med åtta hästar och jobbar helst in ett favoritfall.

V86-3

Den tredje V86-avdelningen är ett stolopp med femton deltagare över medeldistans och det är en spårtrappa som är öppen för hästar som tjänat mellan 100 001 – 250 000 SEK.  Loppet är vidöppet och vi rekommenderar en bred gardering och att favoriten 4 Way To Go Chief (24 %) är hårt betrodd kan vi köpa då intrycket senast på V75 var mersmakande i en snabb 1.11-avslutning, vilket är vasst för klassen, och det nu är upplagt för spets intialt. Hon vinner inte ihjäl sig i nuvarande klass, antagligen beroende på att hon haft skadebekymmer under fjolåret, men har agerat förbättrat på slutet när hon tagit till sig träningen på ett bättre sätt och är som bäst med en ryggresa och det lär bli släpp om det kommer någon lämplig motståndare och då måste det i alla fall lösa sig lite under vägen och spelvärdet är därmed svagt negativt på henne som favorit som vi ser på saken.

Vår A-duo och även utgångsgrupp är 14 Helena Klipp (6,3 %) samt 2 Maremma Sock (7,5 %) som vi skriver mer om under rubriken utgångar. Där bakom varnar vi också lite för Johan Untersteiners 5 Vegas Am (5,0 %) som vi gärna hade haft råd med i A-gruppen och gör du ett större system så rekommenderar vi dig att ta upp henne. Det är ingen stjärna på någott sätt hittills i karriären men den senaste insatsen var klart positivt och till denna start så ska hon lättas i balansen till barfota runt om för första gången och träningsrapporterna är positiva och från det perfekta spår fem lär hon sitta bra till direkt då hästen visat startsnabbhet. Om det skulle bli någon form av stängt huvudlag så vore det extra intressant på en sån här Ready Cashare (det var norskt huvudlag näst senast då hon galopperade på upploppet). Loppet är vidöppet och vi tar totalt med nio hästar på vår systemram.

V86-4

Den fjärde V86-avdelningen går över kort distans med autostart och är öppet för deltagare som tjänat minst 500 000 SEK. Loppets klara favorit är 1 Shadow Woodland (69 %) som vi tog chansen och spikade direkt i årsdebuten senast där han imponerade stort på V75 och känslan är att hästen tagit vinterträningen på helt rätt sätt och höjt sig ytterligare ett snäpp. Nu är det givetvis en stor chans att det är spets och slut igen men vi nöjer oss med A-häst då han trots allt visat upp galopptendenser och galopperat i fyra av ett dussintal starter under fjolåret och gjort det i första kurvan tre gånger och 900 meter kvar en gång och han verkar inte vara helt enkel i kurvorna nu för tiden när han går i jänkarvagn utan sidostänger och vi blir inte alls förvånade om det blir galopp i första sväng nu om han blir utmanad när han gör debut från innerspåret bakom bilen. Annars blir det barfota runt om och norskt huvudlag som i årsdebuten senast vilket är optimalt.

Bakom favoriten tar vi med 6 Västerbo Highflyer (15 %) som stångades mot eliten under hela fjolåret och rapporterades träna riktigt bra inför årsdebuten som han nu har avklarad och även om det kanske inte slog gnistor om honom då så bör han vara rejält framflyttad till denna start. Att det nu är täta starter ser vi som ett kraftigt plus och det är ingen utopi att han kan ta ner favoriten från utvändig position även om han går felfritt men det är dock inte favoritscenariot. Vi tar också med 2 Coldtown (8,0 %) som B-häst då han är startsnabb och vid en eventuell startgalopp för favoriten så lär han istället hitta till spets och därifrån biter han ifrån sig riktigt bra och på hemmabanan Solvalla fungerar han som allra bäst med 8-0-1 på tolv starter. Om favoriten går iväg felfritt så lär det istället bli vinnarhålet och kör favoritduon för hårt emot varandra så kan hans spurt vid lucka mycket väl räcka för att ta ner dem. Han har visat vid flera tillfällen att han duger bra mot hårdare motstånd vid lämpliga löpningsförlopp och det blir barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn vilket är sammma balans som senast.

V86-5

Den femte V86-avdelningen är ett långdistanslopp med autostart och det är öppet för deltagare som tjänat mellan 52 001 – 155 000 SEK. Loppets klara favorit är 6 Gustavo Boko (56 %) från Veijo Heiskanens formstall och det är en kapabel sort som vi absolut håller högst i loppet om han gör om loppet från senast där han tävlade barfota runt om för första gången i karriären så måste han räknas mycket tidigt. Han ska gå barfota runt om igen då det fungerade så bra senast men utgångsläget kan strula till det lite då han inte är snabb iväg och även om Veijo Heiskanens stall som sagt har toppform så håller vi inte honom som någon toppkusk och även om han lär försöka gå fram och krossa allt i god tid innan mål över den långa distansen så finns det några motbud här som kan räcka vid mer fördelaktiga resor och vi nöjer oss med B-gruppen för favoriten även om han trots allt ska ses med högst vinstchans i loppet.

Vårt förstastreck landar istället på 2 Cocktail Abb (5,9 %) som liksom favoriten var förbättrad barfota runt om senast och har ett perfekt läge och vi skriver mer om under skrällbud och 12 Staro Interstate (4,1 %) som vi gillade intrycket på senast vid vinsten i regidebuten för Tomas Malmqvist och lång distans bör verkligen passa bra för honom och det aviseras barfota runt om vilket inte fungerat i tidigare regi men verkade vara positivt senast. Totalt tar vi med sex hästar och hoppas givetvis klart mest på vår A-häst.

V86-6

Den sjätte V86-avdelningen är ett sprinterlopp med autostart som är öppet för hästar som tjänat mellan 350 001 – 900 000 SEK. Här hittar vi vår spik i omgången i form av 2 Hades Håleryd (41 %) som vi tror kommer pressa sig till spets och innan senast hade två vinster av två efter vila och vi anser har en klockren uppgift från det här läget och vi skriver mer om nedan. Vi ratar därmed andrahandaren 10 Dragster (27 %) som vi anser är en av omgångens mest överspelade hästar och lägger istället 1 Nose Gear (2,9 %) som en spännande idé som förstareserv med tanke på läget om vår spik blir struken. Han återkom senast på svensk mark med en plusbetonad insats i skymundan då han såg fin ut efter en Frankrikevistelse och kastration. Nu har han ett lopp i kroppen och det är täta starter vilket han svarat bra på tidigare och dessutom aviseras det både helstängt huvudlag samt barfotabalans vilket är två plus jämfört med senast även om han tävlat en hel del så under fjolåret. Han är startsnabb och även om vi tror att han får ge sig i spetskampen så känns det lite surt att inte få med honom på systemet då vi värderar vinstchansen till 12 % vilket är mer än ett par andra betrodda hästar i fältet men vi tror ändå klart mest på favoriten här och väljer att spika honom.

V86-7

Den sjunde V86-avdelningen är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för deltagare som tjänat mellan 155 001 – 550 000 SEK. Loppet är rundspelat med fyra hästar som har mellan 18-22 % av insatserna på sig. Av dem så tror vi mindre på favoriten 12 Balfour (22 %) från det här läget på open stretch-banan Åby och vi skriver mer om det under övervärderade och jämnspelade 7 Comanche Moon (22 %) anser vi också har ett neutralt spelvärde även om han hamnar i B-gruppen. Han är mycket startsnabb men vi är ändå inne på att det kan bli struligt att komma till från det här läget och även om han når ledningen så lär det kosta en del och vi är osäkra på om det räcker hela vägen då vi faktiskt inte blev överdrivet imponerade av honom senast trots att det gick undan med 09,5/800 till slut där han höll undan för Monark Newmen. Han går med halvstängt huvudlag samt med skor runt om och vanlig vagn som de flesta Conrad Lugauer-unghästar och på spetschansen så hamnar han ändå i B-gruppen.

Vårt förstastreck och även utgång hamnar dock istället på 4 Electric Light (18 %) som vi passat lite i tidigare regi och nu gör högintressant debut hos Peter Untersteiner och vi skriver mer om under rubriken utgångar. Sedan rankar vi också upp 2 Apapmand (6,0 %) som stod för ett kraftigt förbättrat intryck senast i sin årsdebut och verkar ha gått framåt under vintern och bör gå framåt rejält med det loppet i kroppen. Han går som oftast med skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn och det finns växlar att dra där i framtiden men nu är det åtminstone upplagt för vinnarhålet och oavsett vilket så bör han få en bra resa och blir det lite för tufft tempo så kan han mycket väl ta dem till slut om han är ännu bättre än senast. Nämnas bör för ordningens skull även den fjärde betrodda hästen 9 Victory Kåsgård (19 %) som är rejäl och okomplicerad balansmässigt och kanske har högst kapacitet i sällskapet men nu handlar det om årsdebut och från detta utgångsläge behöver han sannolikt lite flyt med positionerna. Dessutom brukar Flemming Jensen ha en förmåga att köra preparé och såsa lite för länge i kön men på grundkapacitet är Victory Kåsgård åtminstone given i B-grupppen också. Totalt tar vi med sju hästar och känner oss trygga med det.

V86-8

Dagens avslutande avdelning inom V86-spelet är ett medeldistanslopp med autostart som är öppet för deltagare som intjänat mellan 175 001 – 500 000 SEK. Loppets klara favorit är 6 The Swede (34 %) och även om han höjt sig rejält på slutet och gjorde ett bra lopp senast i Klass I-finalen där han förutom det norska huvudlaget också gick med jänkarvagn och barfota bak från ett hopplöst utgångsläge så har vi lite svårt att köpa favoritskapet då vi tror på en stor risk för en vingelresa idag också och dessutom anser vi att några deltagare faktiskt håller en minst lika bra klass som favoriten och han inte har råd med en för tung resa. Det blir också skor på bakhovarna den här gången men så har han tävlat i de flesta starter innan senast och det är inget avgörande rankingmässigt.

Vårt förstastreck är i alla fall istället 5 Sugar Daddy (14 %) som ska gå barfota runt om igen och vi skriver mer om under rubriken utgångar och där bakom varnar vi framför allt för 1 Mellby Caddy (5,2 %) som senast såg klart förbättrad ut gentemot årets två första starter och det var inte så konstigt då det var racerbalans med barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag senast och det aviseras samma igen och formkurvan pekar rakt uppåt. Han kan öppna snabbt även om han inte lär hålla upp spets men med rätt smygresa så har han kapaciteten att blåsa ner allt till en låg spelprocent. Totalt tar vi med sex streck i avslutningen och med dessa känns det nästan helgarderat.

Spiken

V86-6: 2 Hades Håleryd (41 %) utvecklades kraftigt under hösten i Peter Untersteiners regi och visade sig duga riktigt bra mot tufft V75-motstånd. Han trivs som allra bäst i spets och dagens förutsättningar ser mycket lämpliga ut även om han fått ett uppehåll på över två månader sedan senast. I normala fall hade ett sådant uppehåll varit ett varningstecken men för Hades Håleryd så ser vi det inte som något negativt då han tidigare fungerat bra efter behandling och längre uppehåll och har vunnit vid två av tre tillfällen innan det senaste galoppmisslyckandet där han var sliten enligt stallet. Vi tror snarare att hästen kan ha mått bra av vilan efter ett intensivt tävlande under hösten/vintern och om vi återgår till själva loppscenariot så är det nästan spetsgaranti här om han laddas hårt i starten och som vi läser loppet så kommer han pressa sig till spets mot 1 Nose Gear (2,9 %) invändigt och det finns sedan ingen utmanare som är villig att köra framåt till dödens för att trycka upp tempot – speciellt som Roger Malmqvist bakom andrahandaren ligger lite lågt. Istället kommer Erik Adielsson som är en skicklig tempobedömare få bestämma tempot och då dessutom dagens korta distans är gynnsamt för favoriten så har vi svårt att se något annat scenario än att han glider undan över upploppet. Det blir skor runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn som vanligt och vi taxerar vinstchansen till 63 % och spelvärdet är högt!

Utgångar

V86-3: 2 Maremma Sock (7,7 %) gjorde senast regidebut hos Veijo Heiskanen och oj vilken förbättring det var då det i princip såg ut som en ny häst. Det var inte så konstigt eftersom hon gick barfota runt om och med jänkarvagn för första gången vilket slog väl ut och det blir likadant idag vilket är två stora plus. Nu har hon dessutom ett lopp i kroppen och bör vara framflyttad formmässigt och andraspåret är perfekt då Veijo Heiskanen bör hitta en hygglig position i andraspår direkt och den låga procenten är obegriplig. Vi taxerar vinstchansen till 17 %.

V86-3: 14 Helena Klipp (6,6 %) är en sort som inte vunnit speciellt mycket hitills men det ser ut att finnas mer i henne än vad hon presterat i och den senaste starten gjorde hon en intressant debut i regi Robert Bergh och vi gillade vad vi såg även om det inte räckte hela vägen mot Like a Star som är en bra häst och hon har varit ute mot tuffa hästar som Balfour och Victory Kåsgård innan dess. Nu har det visserligen gått över en månad sedan den starten men likväl bör formen vara framflyttad och det som gör henne extra intressant idag är det till skillnad mot senast när det var skor runt om och öppet huvudlag aviseras barfota runt om för första gången i karriären och vi är inne på att det kan betyda en hel del på denna märr. Vi skulle inte heller bli det minsta förvånade om Robert Bergh smyger på en jänkarvagn då hon visat att hon svarat bra på svensk jänkarvagn någon gång i tidigare regi. Läget är givetvis svårt men loppet är inte så tufft och vi taxerar vinstchansen till 16 %.

V86-7: 4 Electric Light (18 %) inledde karriären på ett strålande sätt hos Per Lennartsson men sedan blev det grus i maskineriet och nu är det dags för den första starten i regi Peter Untersteiner och det känns högintressant. Inför årsdebuten är det oerhört positiva tongångar ifrån stallet vilket man ska ta på högsta allvar när det handlar om Peter Untersteiner och vi har på slutet sett flera exempel på hur hästarna lyfter sig hos honom och vi har en hög respekt för hans förmåga att bedöma när det är dags för start. Lyssnar man mellan raderna så förstår vi att det är höga förväntningar på denna springare inför säsongen och förutsättningarna ser perfekta ut då vi håller honom som knapp spetsfavorit och därifrån har han tagit karriärens samtliga segrar och har facit 6-2-0 på åtta starter. Att det dessutom aviseras barfota bak samt jänkarvagn ser vi som klara plus och ifrån spets så tror vi faktiskt att loppet i princip kan vara över. Även om han missar spets så ger vi inte slaget förlorat då han tidigare visat att han fungerar bakifrån. Vi taxerar vinstchansen till 42 % och spelar du med två spikar så rekommenderar vi en kompletterande spik här.

V86-8: 5 Sugar Daddy (14 %) imponerade vid barfotasegern senast inom V86 där vi inte gjorde några tips på hemsidan men vi tippade honom på V86 Tillsammans och det var obegripligt för oss att han inte var favorit den gången. Nu aviseras det barfota runt om igen och han är återigen för lite betrodd enligt vår mening och det verkar som att spelarkåren har svårt att ta sig till denna häst. Vi anser att han har utvecklats på slutet och tränaren Magnus Träff har “träffprocent” som inger respekt. Förutsättningarna till denna start känns perfekta då vi faktiskt är inne på att han kommer nå spets men samtidigt är det inte detta vi bygger vårt tips på då vi helt enkelt anser att han bör ha en vettig chans oavsett position och når Kaj Widell inte spets direkt så bör det han kunna hitta en bra position i andraspår. Då vi är lite tveksamma till formen på spetsmotbudet 3 Pointillist (15 %) efter insatsen senast – som vi tillsammans med vår utgång håller högst – så väljer vi att lägga tyngdpunkten av vårt system på Sugar Daddy. Vi taxerar vinstchansen till 28 %.

Övervärderade

V86-6: 10 Dragster (27 %) garderade vi senast vilket inte direkt slog väl ut då han återigen imponerade stort och hästen har sannerligen utvecklats kraftigt under vintern och säsongen blir spännande. Vi gör dock ett nytt och allvarligare försök att fälla honom idag då det är en helt annan uppgift med bakspår för en häst som verkar vara allra bäst med tätkänning och det låter inte speciellt påställt ifrån kusken Roger Malmqvist som säkerligen väntar på viktigare uppgifter för sin fina springare som ska gå ner till Frankrike härnäst och vi ser inte någon hjälpryttare som kliver upp i dödens och trycker upp tempot utan är inne på att det helt enkelt blir för långt fram eller en tung resa. Om Roger Malmqvist som inte är alldeles lätt att räkna på bestämmer sig för en offensiv styrning så anser vi dock att hästen har en hygglig vinstchans men vi bedömer den risken som ganska liten. Det blir barfota runt om och svensk jänkarvagn som vanligt och vi taxerar vinstchansen till 13 %.

V86-7: 12 Balfour (21 %) väcktes upp rejält av Jan Norberg senast inför start och han lyckades överraskande för oss hålla upp spets och vann därifrån säkert före Amazing Dynamite även om det inte slog några gnistor av form om hästen och det mest kändes som en kuskseger. Dagens uppgift ser klart tuffare ut då motståndet hårdnar till rejält och från tolftespåret på open stretch-banan Åby så har vi svårt att se honom hamna vettigt till. Blir det ordentlig överpace så kan han räcka men här känns han inte mer som en mittfältare då det finns andra hästar som vi håller lika högt kapacitetsmässigt. Vi taxerar vinstchansen till 13 %.

Skrällbud

V86-2: 13 Tayson Bi (8,2 %) har tävlat på bra under vintern och visat kapacitet som räcker långt mot detta motstånd. Senast på Momarken visade han klar uppåtform med jänkarvagnen på och den långa distansen över tre varv ser vi som klart intressant då han ”aldrig” blir trött och har 2-1-0 på sju starter över 2640 meter. Han har tävlat bra i svensk jänkarvagn (2-1-0 på tre starter) och suttit fast och galopperat i två försök med riktig jänkarvagn innan senast och det ska bli spännande att se hur han presterar när den sitter på igen om han får aktionen att flyta. Han står bra inne i loppet och har tidigare fungerat bra med Ulf Ohlsson i sulkyn där han har 1-1-1 på fyra starter och gått bra i princip varje gång. Han är lite trög men vi är ändå inne på att han med kuskens hjälp kan sitta bra på det direkt från springspår på tillägg och vi blir faktiskt inte förvånade om han vinner loppet med lite spår längst vägen. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

V86-5: 2 Cocktail Abb (5,9 %) gick barfota runt om för andra gången i karriären senast vilket resulterade i en enkel seger (galopp i det första försöket). Insatsen var klart plusbetonad och till denna start aviseras det barfota runt om igen och förutsättningarna till dagens uppgift ser klart intressanta ut då han är vår initiala spetsfavorit och därifrån hoppas vi att han körs men även om han släpper om favoriten kommer tidigt så är inte vinnarhålet helt fel heller. Oavsett vilket så bör han få en bra resa och till nuvarande procent är det en spelidé. Det är första gången över lång distans men intrycket är att han bör klara det utan problem och Stenströmer är uppåt och stallformen där är fin för dagen. Vi taxerar vinstchansen till 15 %.

Jokersystemet

Matematiska systemet

Vårt matematiska systemförslag är utifrån vår ranking:

4*9*9*3*5*1*1*3 = 3 645 kronor[/content_protector]