V86 Solvalla/Åby

Spikförslagen

V86-1: 6 Micro Vick (13 %) har sprungit i en ny vagn av svensk jänkarvagnsmodell på slutet och höjt sig ett snäpp tillsammans med att hon gått barfota runt om och hon ska antagligen tävla på samma sätt igen. I sulkyn får vi dessutom Kim Eriksson som visserligen inte lyckats med den här hästen tidigare men är en vass “jänkarvagnskusk” och normalt sett en stor förstärkning jämfört med Dan Ottosson som kört på slutet och skulle de hitta till ledningen från springspåret – vilket vi är inne på – där vagnen får bäst effekt så tycker vi att segerchansen ser vettig ut men det är även tänkbart med ett rygglopp och att hon spurtar ner dem till slut om det passar humöret bättre. Det är lockande att koppla grepp om omgången i V86-inledningen där de flesta fegar och garderar brett och vi spikar på ett system.

V86-2: 1 Abano H. (12 %) är en tioårig valack som imponerat så smått på oss när han besökt Sverige tidigare även om den första segern på svensk mark kom senast där han vann i övertygande stil för Thorsten Tietz. Med all respekt för honom så känns det mycket intressant med en riktig toppkusk i form av Björn Goop i sulkyn för första gången och vi är inne på att han satsar allt på att hålla upp ledningen här då han inte brukar ge bort många centimeter frivilligt i loppen och då tror vi också att han blir svårtuggad till slut. Storfavoriten spikas slentrianmässigt av många i det här loppet men vi tycker att det stora spelvärdet är att istället spika emot. Det blir antagligen barfota runt om och jänkarvagn som senast.

V86-3: 6 Sciacallo O.M. (18 %) är en kapabel häst som har gjort fem starter i ny regi Wilhelm Paal där han har sett bra ut – kanske speciellt när han startat över kort distans som verkar vara en klar fördel för honom. Han har nu fått ett lopp i kroppen efter några veckors vila där han var bra på en dålig bana och han lär vara riktigt på tårna nu och det aviseras också ett offensivt upplägg. Han har blivit nedstruken ett spår vilket är en fördel även om det är inte säkert att han tar sig förbi favoriten i starten men om han bara lyckas smita ner bakom honom så tror vi att han är tuffast till slut då favoriten inte verkar vara i toppform. Det blir antagligen barfota fram och vanlig vagn igen.

V86-4: 3 Sebastian Journey (15 %) gör en intressant debut i ny regi Timo Nurmos och vi är inne på att han kommer att vara segermogen direkt då det här handlar om en mycket grundkapabel häst. Han har bara varit ute över lång distans en gång och slutade då trea i mål (före storfavoriten 4 Titan Brodde (58 %) som hade galopp på vägen då) med Björn Röcklinger i sulkyn och vi är inne på att distansen är en fördel då han är mycket stark och rejäl och vi är dessutom inne på att han kommer vara en klass bättre i den här regin. Han har tränat fint enligt stallet och Jorma Kontio känner hästen väl eftersom han kört honom förut och det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn som tidigare men det är värt att hålla koll på ändringar här då det handlar om ny regi.

Måstestrecken

V86-8: 4 Mactheman (22 %) är jämn och säker och kan öppna ganska snabbt och har en vettig chans att spetsa här vilket givetvis skulle öka hans segerchanser. Vi är dock inte helt övertygade om att han gör det och hästen har dessutom inte kommit med i ett V75-lopp på slutet vilket gör att uppladdningen inte känns helt optimal och att spika är inte aktuellt. Det är ändå ett tidigt streck på våra kuponger men spelprocenten är inte så överdrivet intressant i skrivande stund. Det blir antagligen barfota runt om och vanlig vagn igen.

Skrälldragen

V86-4: 5 D.D.’s Perseverance (2,8 %) har ett lopp i kroppen där han var positiv i skymundan med skor runt om trots att han varit struken för feber innan dess och ska starta tätt nu vilket kan vara en fördel även om han inte vunnit med det upplägget förut. Han saknar ofta lite moral i segerstriderna vilket gör att han inte är mer än ett skrällbud men han ska i alla fall antagligen tävla barfota runt om vilket vi fortfarande ser som en fördel även om han bara vunnit en gång med den balansen av olika anledningar. Den långa distansen ser vi också som en fördel då han har fem raka andraplatser i lopp över 2640 meter eller längre. Det blir antagligen barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn.

V86-5: 6 Coktail Bar (6,6 %) har gjort tre starter i ny regi Lutfi Kolgjini och närmar sig en seger allt mer med två andraplatser på slutet. Han kan öppna snabbt och det lär bli ett offensivt upplägg av Adrian Kolgjini som vanligt och når han täten så kan loppet faktiskt vara över med tanke på den hysteriska stallformen hos stallet där de vunnit det mesta de senaste dagarna och nästan alla felfria hästar presterat på topp. Det ska bli intressant att se hur han presterar över tre varv i den här regin vilket vi tror kan passa och det blir i övrigt barfota fram och antagligen svensk jänkarvagn som senast.

V86-6: 8 Pane Vino (5,4 %) har det ofta varit snack om men han har bara en seger på tolv starter hittills vilket är en liten besvikelse. Han har dock varit lite positiv på slutet igen där han först satt fast och sedan höll bra från dödens senast och han möter kanske lite enklare motstånd nu än vad han är van vid. Läget är visserligen iskallt och han lär backas i starten och Örjan Kihlström kör fortfarande inte med samma självförtroende som man är van att se honom med men som garderingsbud känns han ändå spelvärd. Det kan dessutom bli tal om barfota runt om för första gången ikväll vilket skulle vara extra intressant och i övrigt blir det antagligen jänkarvagn som på slutet.

V86-7: 4 Flirting Girl (2,6 %) har fortfarande inte vunnit i år och kräver ett lopp med klaff för att hon ska kunna vinna men det kan hon faktiskt få med dessa förutsättningar. Hon var inte så dålig som många anser senast då det var ett lite konstigt lopp och ska lättas till barfota runt om igen förutom att det antagligen blir jänkarvagn och kuskbyte till Kevin Oscarsson i sulkyn igen som skrällt med henne förut på Åby. Vi är inte helt övertygade om favoriterna i det här loppet och tar med henne tidigt som skrällbud.

Överspelade

V86-2: 2 Nobel Amok (80 %) blir omgångens största favorit och de älskar vi att gå emot och åtminstone gardera även om vi inte alltid gör det lika hårt som idag då vi spikar emot. Nobel Amok ska givetvis räknas med en hög vinstchans men spelprocenten är i Järvsöfaks-klass och vi är inne på att vårt spikförslag kommer köras i ledningen vilket gör att det åtminstone blir väldigt spännande på vägen. Om vi har fel om löpningsförloppet så ger vi inte slaget förlorat heller då vi inte anser att det skiljer så mycket mellan dem som spelprocenten anger. Storfavoriten har dock varit fin på slutet och det här loppet är rumphugget men att det är kuskbyte till Örjan Kihlström ser vi faktiskt inte som någon fördel i dagsläget – inte minst när det handlar om spetsstriden. Om han tar täten så är det dock givetvis en klar risk att han vinner och det blir antagligen barfota runt om och jänkarvagn igen medan huvudlag bestäms efter värmningen.

V86-4: 4 Titan Brodde (58 %) är också väldigt hårt betrodd och även om det är en bra häst som startar med en vettig chans så känner vi oss tvingade att lägga honom under den här rubriken då vi helt enkelt är inne på att han möter övermakten idag i form av vårt spikförslag. Han är dessutom lite strulig och hetsig av sig och har ofta galopperat bort sig i karriären även om han sett bra ut på slutet och kan göra det igen. Örjan Kihlström sitter i sulkyn här också vilket talar för att han kör lite på säkerhet i starten och kanske kör till i ett andraskede och även om det kan lyckas så är det inte givet. Det blir antagligen skor runt om och vanlig vagn som på slutet.

Preliminära andelssystem

Du kan köpa en andel via: https://tillsammans.atg.se/lagsida/21575?omgang=171101

Observera att systemen är preliminära och kan ändras innan spelstopp – speciellt om det sker något viktigt vad gäller värmningar och utrustningsändringar. Spelstopp är kl. 20.30.